Hyppää pääsisältöön
Pikku Kakkonen: Logo ja linkki-teksti 19.8.2015 logo,pikku kakkonen
Galaxin kuvalogo Fyndiin galaxi
Lasten Areenan linkkikuva lasten areena,pikku kakkonen
Buu Klubbenin vihreä logokuva Lasten Fyndiin buu klubben logo
Hajbon logokuva Lasten Fyndiin hajbo logo

SINUN TARINASI - YLE 90

PIKKU KAKKOSEN RADIO

TAUSTATIETOA LASTENOHJELMISTA JA TEKIJÖISTÄ

Pikku Kakkosen UKK - usein kysytyt kysymykset

Mitä olet aina halunnut tietää Pikku Kakkosesta?

Miten pääsen juontajaksi Pikku Kakkoseen, miksei piirustukseni näy Pikku Kakkosen postissa tai koska on tulossa uusi Musarullaa! -kiertue? Näihin ja moniin muihin kiinnostaviin kysymyksiin löytyy nyt vastaus yhdestä paikasta. Jos mieltäsi askarruttaa kysymys, johon et löydä artikkelista vastausta, voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi.

LASTENOHJELMIA TV:SSÄ JA NETISSÄ

Kikattavan Kakkiaisen nauru tarttuu!

Kikattavan Kakkiaisen uudet jaksot Pikku Kakkosessa.

Kikattava Kakkiainen on pienestä koostaan huolimatta suuri sankari, jolla on valloittava naurun lahja. Se tarttuu ja saa jokaisen hyvälle tuulelle. Kikattavan Kakkiaisen uudet jaksot Pikku Kakkosessa maanantaista 29.8.2016 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa vuoden ensilähetyksestä.

Moraalimittari - Kuinka meidän pitäisi elää, miten muita ihmisiä pitäisi kohdella?

Moraalimittari on uusi keskusteluohjelma alakoululaisille.

Moraalimittari on uusi kotimainen alakoululaisille suunnattu keskusteluohjelma, jossa nuoret etsivät vastauksia pulmallisiin valintatilanteisiin. Sarjan on ideoinut ja käsikirjoittanut Jukka Toivonen, ohjelman juontaa Lasse Poser ja asiantuntijana toimii Tuukka Tomperi. Moraalimittari starttaa Galaxissa lauantaina 27.8.2016. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa.

Minä ja Max - koira tuli taloon

Galaxi Playn sarja seuraa koiraperheen elämää.

Koirakuumeen seurauksena Max-koira muuttaa kahden sisaruksen, 11-vuotiaan Alinan ja 7-vuotiaan Alexin, kotiin ja tulee osaksi perhettä. Minä ja Max Galaxi Playssa sunnuntaiaamuisin 18.9. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa Galaxi Playn sisällä 6 kuukautta ensilähetyksestä.

Sanni Sateenkaari auttaa pulmissa ystäviään

Kun lelut tarvitsevat apua, saapuu Sanni paikalle.

Kun Sannin rakkaan Soko-nallen rinnassa oleva sydän alkaa loistaa, on se merkki siitä, että Sateenkaarelassa tarvitaan apua. Niinpä he siirtyvät paikkaan, jossa kaikki Sannin lelut ovatkin eläviä. Sanni Sateenkaari Pikku Kakkosessa lauantaiaamuisin 17.9.2016 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Kuiske on tyttö, joka osaa puhua eläinten kieliä

Kuiske on eläinkuiskaaja.

Seitsemänvuotias Kuiske elää tuiki tavallista elämää isänsä, äitinsä ja Roni-veljensä kanssa. Ellei sitten oteta huomioon sitä, että kaikenlaiset eläimet sattuvat usein valloittamaan hänen kotinsa. Kuiskeen sängyn alta pääsee värikkääseen viidakkoon, kylpyammeesta merimaailmaan ja jääkaapista avautuu reitti hyiseen Antarktikseen. Kuiske (Wissper) Pikku Kakkosessa tiistai-iltaisin 16.6.2016 alkaen. Ohjelma on katsottavissa Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Lapsikansanmusiikkia!

Uutta kansanmusiikkia lapsille esittelee Amanda Kauranne.

Suuressa osassa laadukkaasta lastenmusiikista on ripaus tai jopa roppakaupalla kansanmusiikkia! Mutta mistä löytää näitä mainioita yhtyeitä, svengaavia soitteita tai hihityttäviä hittejä? Tässä tärppejä lapsikansanmusiikin hienoimpaan kirjoon!

LASTEN PELIT JA SOVELLUKSET

Yhteistä peliaikaa saman ruudun ääressä

BUU-klubbenin ja Pikku Kakkosen Möllit-mobiilipeli

BUU-klubben ja Pikku Kakkonen julkaisivat yhdessä pelattavan kosketusnäyttösovelluksen, Möllit. Pelin tekee erityiseksi se, että kaikkia otuksia voi raahata yhtäaikaisesti. Peli siis soveltuu yhdessä pelattavaksi siten, että saman ruudun ääreen mahtuu useampikin pelaaja.

PIKKU KAKKOSEN ASKARTELUIDEOITA

Pikku Kakkosen kesäaskarteluissa on karnevaaliriemua!

Askarteluideoita kesälomalle.

Pikku Kakkonen täyttää ensi vuonna pyöreitä vuosia ja on aika valmistautua suuriin juhliin! Keväällä ja kesällä vietetään monia erilaisia juhlia. Juhlakauden aloittaa toukokuussa äitienpäivä. Äitejä ja mummoja voi muistaa omatekemällä karkkikorulla, itseistutetulla herneenversolla tai hauskalla riikinkukkokortilla. Äitien lisäksi juhlitaan muun muassa ylioppilaita, ammattiin valmistuvia, syntymä- ja nimipäiväsankareita, hääpareja ja kesää!

Uusimmat sisällöt - Lapset

 • Killi ja Kiki kannustaa yrittämään uudelleen!

  Kissasisarukset seikkailevat taika-arkussaan.

  Kiki ja Killi on animaatiostudio Toonboxin animaatiosarja, joka on suunnattu 3-5 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Killi ja Kiki Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 23.10.2016 alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Ratkaise Rosan koodi!

  Rosan koodi innostaa koodaamaan.

  Rosan koodi on Yleisradion tuottama peli, jonka tavoitteena on innostaa alakoululaisia ohjelmoinnin pariin.

 • Rikun ja Ramin outo tapaus Pikku Kakkosessa lauantaiaamuisin

  Rikun ja Ramin kanssa tutustutaan tiedonhankintaan.

  "Elämä on outoa, tiedon hakua ja noutoa. Elämä on kummallista, on niin paljon oppimista. Sen kun oivaltaa, kelpaa taivaltaa suureen maailmaan, minne vaan.” Rikun ja Ramin outo tapaus Pikku Kakkosessa lauantaiaamuisin 8.10. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Minä ja Max - koira tuli taloon

  Galaxi Playn sarja seuraa koiraperheen elämää.

  Koirakuumeen seurauksena Max-koira muuttaa kahden sisaruksen, 11-vuotiaan Alinan ja 7-vuotiaan Alexin, kotiin ja tulee osaksi perhettä. Minä ja Max Galaxi Playssa sunnuntaiaamuisin 18.9. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa Galaxi Playn sisällä 6 kuukautta ensilähetyksestä.