Hyppää pääsisältöön
Pikku Kakkonen: Logo ja linkki-teksti 19.8.2015
Galaxin kuvalogo Fyndiin
Lasten Areenan linkkikuva
Buu Klubbenin vihreä logokuva Lasten Fyndiin
Hajbon logokuva Lasten Fyndiin

PIKKU KAKKOSEN RADIO

TAUSTATIETOA LASTENOHJELMISTA JA TEKIJÖISTÄ

Pikku Kakkosen UKK - usein kysytyt kysymykset

Mitä olet aina halunnut tietää Pikku Kakkosesta?

Miten pääsen juontajaksi Pikku Kakkoseen, miksei piirustukseni näy Pikku Kakkosen postissa tai koska on tulossa uusi Musarullaa! -kiertue? Näihin ja moniin muihin kiinnostaviin kysymyksiin löytyy nyt vastaus yhdestä paikasta. Jos mieltäsi askarruttaa kysymys, johon et löydä artikkelista vastausta, voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi.

LASTENOHJELMIA TV:SSÄ JA NETISSÄ

Sunnuntaiaamuisin Pikku Kakkosessa etsitään, tutkitaan ja raportoidaan fluugalaisten kanssa

Uudessa sarjassa sekoitetaan animaatiota ja livekuvaa.

"Minä etsin, tutkin, raportoin, mitä löytää voin!" on urheiden fluugalaisten, kapteeni Veikan, perämies Leenun ja fluugalaiskokelas Jupen, lentävä lause, kun he kummastelevat meidän ”ihmeisten” elämää. Fluugalaiset Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin Yle TV2:lla 17.4. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Galaxin Pallossa kisaillaan pallolajeissa

Gameshow, jossa on mukana neljä suurinta palloilulajia.

Galaxin Pallo jatkaa Ylen Lasten ja nuortenohjelmien ja TAMKin koulutusyhteistyötä. Nyt Galaxin Soundin musiikki ja kitarat vaihtuvat urheiluun ja palloihin. Galaxin pallo lauantaiaamuisin 2.4. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 6 kk ensilähetyksestä.

Neiti Etiketti ja käytöksen kultaiset säännöt

10-osainen sarja taikuutta osaavasta Neiti Etiketistä

Neiti Etiketti on 10-osainen lastensarja, joka esittelee käytöksen kultaisia sääntöjä huumorin keinoin. Päähenkilön mukaan nimetyssä sarjassa seikkailevat taikuutta osaava Neiti Etiketti ja hänen naapurissaan asuvat lapset Siiri ja Sakari, jotka yhdessä kohtaavat eri tilanteissa huonosti käyttäytyviä aikuisia. Neiti Etiketti Pikku Kakkosessa Yle TV2:lla maanantaista 14.3.2016 lähtien. Ohjelma on katsottavissa Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Riemukkaita oivalluksia Pikku Kakkosen Nallen kanssa

Eppu Nuotio on käsikirjoittanut Nalle-sarjan.

Lastenkirjailija Eppu Nuotion käsikirjoittaman Nalle-sarjan parissa vietetään aurinkoisia tuokioita kahdenkymmenen osan verran. Pikku Kakkosen keskiviikkoiltojen uutuussarjassa seurataan Nallen ja Apinan leikkejä, joissa syntyy riemukkaita oivalluksia muodoista, väreistä, mauista ja tunteista. Ohjelma on katsottavissa Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

LASTEN PELIT JA SOVELLUKSET

Yhteistä peliaikaa saman ruudun ääressä

BUU-klubbenin ja Pikku Kakkosen Möllit-mobiilipeli

BUU-klubben ja Pikku Kakkonen julkaisivat yhdessä pelattavan kosketusnäyttösovelluksen, Möllit. Pelin tekee erityiseksi se, että kaikkia otuksia voi raahata yhtäaikaisesti. Peli siis soveltuu yhdessä pelattavaksi siten, että saman ruudun ääreen mahtuu useampikin pelaaja.

PIKKU KAKKOSEN ASKARTELUIDEOITA

Pikku Kakkosen kesäaskarteluissa on karnevaaliriemua!

Kesällä on aikaa askarrella yhdessä.

Pikku Kakkonen täyttää ensi vuonna pyöreitä vuosia ja on aika valmistautua suuriin juhliin! Keväällä ja kesällä vietetään monia erilaisia juhlia. Juhlakauden aloittaa toukokuussa äitienpäivä. Äitejä ja mummoja voi muistaa omatekemällä karkkikorulla, itseistutetulla herneenversolla tai hauskalla riikinkukkokortilla. Äitien lisäksi juhlitaan muun muassa ylioppilaita, ammattiin valmistuvia, syntymä- ja nimipäiväsankareita, hääpareja ja kesää!

Uusimmat sisällöt

 • Riikinkukkokortti sankarille

  Vanhemman ja lapsen yhteinen askartelu.

  Sormivärit ja lapset ovat joskus sotkuinen yhdistelmä, mutta vanhemman ja lapsen yhteistyöllä askartelee kesän sankarille värikkään riikinkukkokortin.

 • Karkkikorut

  Sankarin tai juhlijoiden kaulaan herkullinen, syötävä koru.

  Askartele lapsen kanssa karkkikoru juhlien sankarille tai järjestä lastenkutsujen ohjelmanumeroksi karkkikorujen tekeminen.

 • Juhlahattu

  Askartele sankarille helppo juhlahattu.

  Värikäs juhlahattu sai inspiraation lapsuuden hassusta hatusta. Lapsena suklaavanukaspurkkiin tehtiin reiät ja sidottiin kuminauhalla vappuhatuksi. Pikku Kakkosen juhlahattu koristellaan tulostettavilla askartelupapereilla ja pom pom -pallolla.