Hyppää pääsisältöön

Kännykkänauhoitus todistaa laivapoliisin kovista otteista

Vartijoiden voimankäyttö Viron lautalla herättää kysymyksiä

MOT ottaa vastaan kokemuksia ja silminnäkijähavaintoja ylimitoitetusta voimankäytöstä niin maalla kuin merelläkin. Vappuviikonlopun tapahtumat Tallinnan lautalla herättävät kysymyksiä laivan järjestyksenvalvojien toiminnasta. Mikael (nimi muutettu) kertoo aamuyön tapahtumista MOT:lle.

Turkistilojen tarkastusten määrä romahtanut

Turkiseläinasetuksen uudistus jäässä ainakin vuoteen 2019

Suomi on turkistarhauksen suurvalta, mutta turkiseläinten kohtelussa ala on jäänyt eurooppalaisesta kehityksestä. Turkiseläinten suojelu on Suomessa Pohjoismaiden heikoimpia. Ruotsi on kiristänyt lainsäädäntöään niin, että kettutarhaus on loppunut käytännössä kokonaan. Myös Norja on kiristänyt turkiseläimiä koskevaa lainsäädäntöään. Suomessa jo vuonna 2013 alulle pantu turkiseläinasetus on laitettu jäihin.

Ammattirikolliset anonyymeissä verkoissa

Jari Liukun kansainvälinen poliisiura jatkuu Europolissa.

MOT kävi haastattelemassa ensimmäisenä suomalaismediana Euroopan poliisiviraston vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntakeskuksen johtajaa Jari Liukkua paikan päällä Europolissa. Liukun virka on toistaiseksi korkein kansainvälinen poliisivirka, joka on suomalaisen kohdalle osunut.

Liukku: yksittäisen poliisin valvominen vaikeaa

Liukku kommentoi huumetutkinnan uudelleenjärjestelyä.

EU:n poliisivirasto Europolin korkeana johtajana aloittanut Jari Liukku lausuu nyt ensimmäistä kertaa tuntojaan julkisesti entisen alaisensa Jari Aarnion paljastumisen jälkeen. Liukun mielestä sisäisen valvonnan on vaikea tunnistaa yksittäisen virkamiehen suunnitelmallisia rikoksia.

Reviiritaistelu Levin matkailumiljoonista

Kittilän kuntakriisin takana matkailusukuja ja ay-liike

Levin alkuperäinen kittiläläisyrittäjä Päivikki Palosaari ja Hullu Poro - AY-liikkeen Lapin bisnekset ja SDP:n Antti Rinne - viimeksi tulleina keskustataustaiset Vähätiitot Levin rakentajina.

Aiempia aiheita

Lakitoimistot vaitonaisia maksetuista hyvitysmaksuista

Lakitoimistot väittävät kirjeitä sovitteleviksi

Suomessa tekijänoikeuskirjeitä lähettää kolme lakitoimistoa, Hedman Partners, Tekijänoikeusturva TOT ja Tekijänoikeusvalvonta Adultia Oy. Yritykset vaikenevat lähetettyjen tekijänoikeuskirjeiden määrästä. Ne eivät myöskään kerro, kuinka suuri osa kirjeen saaneista on maksanut vaaditun, satojen tai jopa tuhansien eurojen hyvitysmaksun.

Kirjebisneksestä hyötyy laaja yritysten verkosto

Kirjeitä on lähetetty myös USA:ssa, Saksassa ja Ruotsissa

Tekijänoikeuskirjeiden takaa paljastuu laaja kansainvälinen elokuvayhtiöiden, lakitoimistojen ja tietotekniikkayritysten verkosto. Tekijänoikeuskirjeitä on ennen Suomea lähetetty mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.

13 tylyä faktaa piraateista

Piratismifaktoja Kim Dotcomista piraattipuolueisiin

Piratismista on tullut laaja ongelma, ja piraatteja jahdataan ympäri maailman. Yksi tunnetuimmista on suomalais-saksalainen Kim Dotcom, joka on Yhdysvaltain viranomaisten mukaan aiheuttanut satojen miljoonien eurojen vahingot elokuva- ja musiikkiyhtiöille.

MOT-selvityksiä

Vastaanoton kustannukset laskettiin näin

Migrin huonojen sopimusten hinta noin 200 miljonaa euroa

Maahanmuuttoviraston tekemät sopimukset vastaanottokeskuksista aiheuttivat Suomelle vuoden aikana noin 200 miljoonan euron ylimääräiset kulut. Virasto eli Migri asetti alun perin tavoitteekseen hintatason, joka olisi merkinnyt 300 miljoonan euron kuluja. Lasku kohosi puoleen miljardiin.

Näin tehtiin MOT:n selvitys

Joka viides tuomio lievenee hovioikeudessa.

MOT tilasi ohjelmaa varten raiskausrikostuomiot kaikista Suomen hovioikeuksista vuosilta 2011 - 2015. Rikosnimikkeinä ovat raiskaus, törkeä raiskaus ja pakottaminen sukupuoliyhteyteen. Tapauksia on 544.

Spotlight

Panama-papereiden otsikkokuva

Historian suurin tietovuoto

Veroparatiisien salaiset kansiot

MOT on mukana kansainvälisessä tutkivien toimittajien verkostossa, joka on uutisoinut maailman suurimmasta tietovuodosta eli ns. Panama-papereista. Asiakirjoista on paljastunut muun muassa useiden valtionpäämiesten ja miljardöörien laittomia toimia veroparatiiseissa. Suomalaisittain kiinnostavimmat löydöt koskevat toistaiseksi Nordeaa ja Metsoa. Tästä linkistä pääset kaikkiin tv-ohjelmiin ja verkkoartikkeleihin.

Toimitus

 • Renny Jokelin
  Renny Jokelin Kuva: Yle renny jokelin
 • Magnus Berglund
  Magnus Berglund Kuva: Yle magnus berglund
 • Kai Byman
  Kai Byman Kuva: Yle kai byman
 • ohjaaja Marko Niemi
  ohjaaja Marko Niemi Kuva: Yle marko niemi,niemi
 • Minna Knus-Galán
  Minna Knus-Galán Kuva: Yle knus-galan,mot
 • Tiina Lundell
  Tiina Lundell Kuva: Yle lundell,mot
 • Kirsi Skön
  Kirsi Skön Kuva: Yle mot,skön
 • Hannu Sokala
  Hannu Sokala Kuva: Yle hannu sokala,mot