Viikon kommentoiduimmat

Tuulimyllyjä Honkajoen tuulipuistossa.

MOT:lle vapauttava päätös JSN:ltä

Yleisradio on saanut JSN:ltä vapauttavan päätöksen, joka koski kantelua MOT:n Maajussille ilmasta rahaa -ohjelman otsikosta. Ohjelmasta tehdyn kantelun mukaan otsikko on harhaanjohtava, koska se ei kuvaa ohjelman sisältöä.

Julkaistu , päivitetty
Pirkko jalovaara, maallikkosaarnaaja

Jalovaaran rikostutkinta syyttäjälle

Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaran epäillään nostaneen itselleen lain vastaisesti yli sadan tuhannen euron vuosipalkkaa.

Julkaistu

Pelirahojen perässä Maltalle 6

Kansainväliset rahapeliyhtiöt nakertavat Suomen rahapelimonopolia uusin keinoin. Aseena käytetään nyt myös sosiaalista mediaa ja sen julkkiksia. Toiminnan keskus on Malta, jossa pitää majaansa lähes 300 kansainvälistä peliyhtiötä.

Julkaistu , päivitetty

Aiempia aiheita

Hiusmalli, Shutterstock.com

Kauneudesta suurta bisnestä

Kauneuden tavoittelusta on tullut suurta bisnestä. Maailman kosmetiikkamarkkinoiden arvoksi mitataan 175 miljardia euroa.

Julkaistu , päivitetty
Perussuomalaiset lehtiotsikoissa

Miksi ohjelma persuista? 65

Miksi MOT päätti penkoa vaalien alla perussuomalaisten tilaa ja tulevaisuutta?

Julkaistu , päivitetty

Biotalouden kääntöpuoli – ilmiantoja ja poliisitutkintoja 31

MOT tutkii ilmiantoa, jonka mukaan maan suurimpiin biojätteen hyötykäyttäjiin ja biokaasun tuottajiin kuuluva forssalainen Envor Group olisi muun muassa piilottanut Ely-keskuksen tarkastajilta jätekasoihinsa luvan vastaisesti yli tuhat tonnia Viikin jätevedenpuhdistamon hygienisoimatonta ulosteperäistä lietettä.

Julkaistu , päivitetty
Panssariajoneuvo esittelytilaisuudessa Sloveniassa.

MOT arkistossa

Ylen Elävässä arkistossa on katsottavana kymmeniä vanhoja MOT-ohjelmia. Sieltä löytyy muun muassa ohjelma Patrian kiistellyistä vaunukaupoista.

Julkaistu , päivitetty

Kaikkien aikojen ryöstö 1

Yhä useampi pankki on jäänyt kiinni markkinoiden manipuloinnista.

Julkaistu , päivitetty
Jean-Claude Juncker.

Junckerin tutkii – Juncker

Yritysten verokeplottelu on noussut viime aikoina julkisuuteen yhä isommin otsikoin. EU-komissio tutkii jo kolmen maan veropäätöksiä.

Julkaistu , päivitetty
SRV:n logo

Huhtamäki ja SRV sopineet veroistaan Luxemburgissa 10

Pakkausmateriaaleja valmistava Huhtamäki ja rakennusyhtiö SRV ovat tehneet Luxemburgin verottajan kanssa ainakin yhdet ennakkosopimukset verotuksestaan. Asia paljastuu MOT:n saamista vuodetuista asiakirjoista.

Julkaistu , päivitetty
Vuodettuja salaisia asiakirjoja.

LuxLeaksin suomalaisyhtiöt – tutki itse 4

Vuodetussa Luxemburg-vero-aineistosta löytyy seitsemän suomalaista tai Suomeen kytkeytyvää yhtiötä. Neljä suomalaisyritystä ovat rakennusyhtiö SRV, pakkausyhtiö Huhtamäki, Suomen lähikauppa (johon kuuluvat muiden muassa Siwa ja Valintatalo) ja metsäalan rahaston konsulttiyhtiö Dasos Capital Oy.

Julkaistu , päivitetty

Spotlight