toimittaja Risto Vuorinen

Nälkäpakolaisia vai työn sankareita

"Kalevipojat", "suomalaisten orjat", "mukavuuspakolaiset", "pinnarit". Ulkomailla työssä käyvillä virolaisilla on kotimaassaan monta lempi- ja haukkumanimeä.

Julkaistu

Tutki liigan kurinpitopäätöksiä 1

MOT on koonnut taulukon jääkiekon SM-liigan kurinpitoratkaisuista syksystä 2007 lähtien. Kurinpito tarkoittaa otteluiden jälkeen tehtäviä ratkaisuja. Taulukkoa voi järjestää esimerkiksi ajan, rikkeen tai pelaajan nimen mukaan.

Julkaistu , päivitetty

"He tappavat jääkiekon"

Huhtikuussa 2014 yhdeksän entistä pelaajaa haastoi New Yorkissa NHL:n oikeuteen. Pelaajat väittävät, että liiga on asettanut heidän terveytensä vaaraan suosimalla tappeluita ja ylikovia taklauksia.

Julkaistu , päivitetty

Suhonen kieltäisi kiekkotappelut 2

Suomen arvostetuimpiin valmentajiin kuuluva Alpo Suhonen ihmettelee, miksi tappeluita ei kielletä jääkiekossa.

Julkaistu
Masennuslääkkeiden kulutus on kasvanut samalla, kun uusia lääkkeitä on tullut markkinoille.

Masennuspotilaat vuosia lääkkeiden armoilla92

Lääkkeiden tehoa on tutkittu lähinnä lyhyillä lääkekokeilla vaikka MOT:n selvityksen mukaan Suomessa on yli 100 000 ihmistä, jotka ovat syöneet masennuslääkkeitä vähintään viitenä peräkkäisenä vuonna.

Julkaistu
Patria

MOT arkistossa

Ylen Elävässä arkistossa on katsottavana kymmeniä vanhoja MOT-ohjelmia. Sieltä löytyy muun muassa ohjelma Patrian kiistellyistä vaunukaupoista.

Julkaistu

Aiempia aiheita

aku kopakkala, pyskologi

Mehiläisen kuntoutusjohtaja Aku Kopakkala irtisanottu 59

MOT-ohjelmassa Masentavat lääkkeet esiintynyt psykologi Aku Kopakkala on irtisanottu. Mehiläinen irtisanoi kuntoutusjohtajana työskenneellen Kopakkalan viikko ohjelman esittämisen jälkeen.

Julkaistu , päivitetty
Riikka Kaihovaaran blogikuva

Lääkemuna ja masennuskana 54

Masennusdiagnoosin ja lääkereseptin saavalle ihmiselle voi muodostua masennuspotilaan identiteetti, joka saattaa estää häntä toipumasta.

Julkaistu , päivitetty
Jenna-nimimerkille tehty nettiprofiili

MOT paljastaa verkossa lapsia vaanivia 25

MOT loi verkkoon 13-vuotiaan "Jennan" ja 14-vuotiaan "Emman" peiteprofiilit selvittääkseen lapsiin kohdistuvaa verkkorikollisuutta. Yli sata miestä haki kontaktia tyttöihin kuukauden aikana.

Julkaistu , päivitetty

EU:n ja Goldman Sachsin liitto3

EU:lla on häkellyttävän läheiset suhteet yritysmaailmaan. Etenkin kansainväliset pankit ovat niitanneet itsensä niin lähelle unionia kuin ne ovat pystyneet.

Julkaistu
MOT: Yrittäjän nälkäkuuri ma 12.5., Yle TV1

Franchising-yrittäjät ilman lakien suojaa15

Suomessa toimivat franchising-yrittäjät ovat edelleen lainsuojattomassa asemassa. Ketjuissa toimivilla yrittäjillä ei ole omaa edunvalvontaa eikä toimintaa säädellä lailla.

Julkaistu