Hyppää pääsisältöön

Taistelu Juankosken tehtaasta jatkuu

Itäsijoittajat lupaavat miljoonia Juankoskelle

Miljoonatappiot tehneen savolaisen kartonkitehtaan omistuksesta kiistellään oikeudessa sekä Suomessa että Hollannissa. Omistajien taustalta löytyy yhteys myös Venäjällä konkurssiin menneen pankin varojen kavallukseen.

Jalkapallohuliganismi lisääntyy myös Suomessa

Riskikannattajat vaarantavat fanikulttuurin.

Muualla Euroopassa jo vuosikymmeniä muhinut ilmiö, jalkapallohuliganismi ja jopa suoranainen organisoitu väkivalta, on leviämässä Suomeen. Suomessa on arviolta satakunta riskikannattajaa, joiden toiminta on pilaamassa tervehenkisen fanikulttuurin.

Jalkapallohuliganismi on rantautunut Suomeen

Jalkapallohuliganismi on rantautunut Suomeen.

Meno on äitynyt hurjaksi Suomen jalkapallokatsomoissa. Riskikannattajat polttavat soihtuja, heittelevät paukkupommeja ja ryntäävät kentälle. Stadioneilla ja niiden ulkopuolella isketään yhteen – ja kaiken lisäksi järjestetään tappeluita, jotka kuvataan ja joita levitetään verkossa.

Vauvoihin kohdistuu jopa törkeitä pahoinpitelyjä

Törkeitä pahoinpitelyepäilyjä lähes 20

Poliisille ilmoitettiin viime vuonna lähes 5000 alle 14-vuotiaisiin lapsiin kohdistunutta pahoinpitelyä. Määrä oli viidenneksen suurempi kuin edellisvuonna. Syynä ilmoitusten rajuun kasvuun pidetään lastensuojelulain muutosta.

Ravisteludiagnoosit jakavat Ruotsin lastenlääkärikunnan

Ruotsissa on vapautettu ravistelusta tuomittuja isiä.

Ruotsissa lääkärit ovat jakautuneet kahteen koulukuntaan vauvojen ravistelutapauksia selvitettäessä. Ruotsissa on vapautettu vuosiakin vankilassa olleita vanhempia. Suomessa tutkittuja tapauksia on vain muutamia eikä vastaavaa vastakkaisasettelua vielä ole.

"Puolueet eivät piittaa eläkeläisköyhälistöstä"

Ilkka Taipale: eläkeläisköyhälistö kurjistuu yhä.

Psykiatri ja entinen kansanedustaja Ilkka Taipale tunnetaan Suomessa kaikkein heikoimpien sinnikkäänä puolustajana. Sosialidemokraatteja edustava kansalaisaktivisti ei näe loppua kansaneläkkeen ja takuueläkkeen varassa elävien kurjistumiselle. MOT haastatteli Taipaletta ”Unohdetun kansan kuritus” -ohjelmaa varten.

Yliopistosairaalat eivät tilastoi vauvojen ravisteluepäilyjä

Murtumat ja aivoverenvuoto paljastavat pahoinpitelyn.

Suomen yliopistosairaaloissa ei tilastoida vauvojen ravisteluepäilyjä. Tämä kävi ilmi kun MOT teki sairaaloille kyselyn asiasta. Sairaaloiden lastenlääkäreiltä ja kirurgeilta saatujen arvioiden mukaan Suomessa hoidetaan vuosittain 10-15 vauvaa, joiden vammat ovat saattaneet aiheutua ravistelusta eli heillä on ns. shaken baby syndrome.

Sisko on köyhän Tommi Brandtin viimeinen toivo

”Koira auttaa minkä se pystyy”

52-vuotias kansaneläkeläinen Tom Brandt pääsi muutama vuosi sitten eroon vuosikymmeniä jatkuneesta laitoskierteestä, kun hän päätti yhdessä siskonsa Christinan kanssa muuttaa saman katon alle. Nyt molemmat kituuttelevat yhteistaloudessa äärimmäisessä niukkuudessa.

Aiempia aiheita

Sairaan alhaiset korot

Historiallisen alhaiset korot ovat osa EKP:n rohkeaa koetta.

Asuntolainoja ja kulutusluottoja saa nyt alemmilla koroilla kuin koskaan ennen. Tämä ei ole vain hyvä asia – ennätysalhaiset korot tarkoittavat, että talous on sairas.

MOT-selvityksiä

Vastaanoton kustannukset laskettiin näin

Migrin huonojen sopimusten hinta noin 200 miljonaa euroa

Maahanmuuttoviraston tekemät sopimukset vastaanottokeskuksista aiheuttivat Suomelle vuoden aikana noin 200 miljoonan euron ylimääräiset kulut. Virasto eli Migri asetti alun perin tavoitteekseen hintatason, joka olisi merkinnyt 300 miljoonan euron kuluja. Lasku kohosi puoleen miljardiin.

Näin tehtiin MOT:n selvitys

Joka viides tuomio lievenee hovioikeudessa.

MOT tilasi ohjelmaa varten raiskausrikostuomiot kaikista Suomen hovioikeuksista vuosilta 2011 - 2015. Rikosnimikkeinä ovat raiskaus, törkeä raiskaus ja pakottaminen sukupuoliyhteyteen. Tapauksia on 544.

Spotlight

Lentolipun ostaja jää usein yksin ongelmiensa kanssa

Nettilippujen ostaja joutuu usein ratkomaan ongelmat yksin.

(15.11.2016) Matkan tai hotellin varaaminen käy verkosta nopeasti, ja yhä suurempi osa reissuista ostetaankin kotisohvalla. Samalla matkailijasta voi tulla turvaton henkilö, joka ei ongelmien sattuessa saa apua nettimatkatoimistojen asiakaspalvelusta.

Historian suurin tietovuoto

Veroparatiisien salaiset kansiot

MOT on mukana kansainvälisessä tutkivien toimittajien verkostossa, joka on uutisoinut maailman suurimmasta tietovuodosta eli ns. Panama-papereista. Asiakirjoista on paljastunut muun muassa useiden valtionpäämiesten ja miljardöörien laittomia toimia veroparatiiseissa. Suomalaisittain kiinnostavimmat löydöt koskevat toistaiseksi Nordeaa ja Metsoa. Tästä linkistä pääset kaikkiin tv-ohjelmiin ja verkkoartikkeleihin.

Toimitus

  • Renny Jokelin Kuva: Yle renny jokelin
  • Magnus Berglund Kuva: Yle magnus berglund
  • Kai Byman Kuva: Yle kai byman
  • ohjaaja Marko Niemi Kuva: Yle marko niemi,niemi
  • Minna Knus-Galán Kuva: Yle knus-galan,mot
  • Tiina Lundell Kuva: Yle lundell,mot
  • Kirsi Skön Kuva: Yle mot,skön
  • Hannu Sokala Kuva: Yle hannu sokala,mot