Tynnyriliiga vähällä onnistua 1

Tutkintaryhmän mukaan ex-huumepoliisin Jari Aarnion osuus huumekaupassa olisi voinut jäädä paljastumatta, jos Hollannin poliisi ei olisi löytänyt hasista Suomeen tulossa olleesta tynnyristä.

Julkaistu
Sunny Car Center on ollut vuosia HPK:n pääsponsoreita.

HPK ja Hämeenlinna kiinni toisissaan10

Hämeenlinnaan kaavaillun autokaupan takana ovat kaupungin päättäjien tiiviit yhteydet jääkiekkoon ja sponsorirahaan.

Julkaistu

Tietovuoto Sambiaan kuumentaa Hämeenlinnaa

Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma epäilee, että hänen ja Sunny Car Centerin mainetta on loattu tarkoituksellisesti tietovuodolla Hämeenlinnan kaupunginhallituksesta sambialaiseen verkkolehteen.

Julkaistu , päivitetty

Siemens haluaa rahansa Sunny Car Centeriltä

Saksalainen jättiyhtiö Siemens on ollut Euroopan suurimmaksi autokaupaksi mainostetun Sunny Car Center -hankkeen suurin yhteistyökumppani. MOT:n tietojen mukaan se on rahoittanut hanketta usean miljoonan euron kehityslainalla.

Julkaistu , päivitetty
Vain muutama pikalainayritys myöntää  enää alle 2000 euron pikavippejä.

Oikeus pani vippifirman kuriin1

Markkinaoikeus on linjannut, että maksullisen takauksen kustannukset on laskettava osaksi luoton todellista vuosikorkoa. Markkinaoikeus on kieltänyt pienlainayhtiö Vipster Oy:tä myöntämästä kuluttajille luottoja, joiden todelliset korkokustannukset ylittävät lakisääteisen rajan. Kuluttaja-asiamies pyysi markkinaoikeutta puuttumaan asiaan.

Julkaistu
PUheenjohtajan nuija

Pikavippikiista korkeimpaan oikeuteen

Korkein oikeus on antanut valitusluvan pikalainojen takaisinmaksua koskevassa jutussa. Valitusluvan on saanut GP Perintätoimisto Oy.

Julkaistu

Aiempia aiheita

Pekka Visuri on kylmän sodan historian asiantuntija.

Kauna seurasi Kekkosta

Urho Kekkonen keräsi urallaan paljon niin ystäviä kuin vihollisiakin. Etenkin oikeiston ja armeijan piirissä Kekkosen toiminta herätti usein ärtymystä, kirjoittaa eversti evp. Pekka Visuri.

Julkaistu , päivitetty
Valviran toimisto Helsingin Sörnäisissä.

Kilpirauhanen sytytti lääkärisodan 465

Lääkärit ilmiantavat toisiaan ja potilaat ovat paniikissa. Viranomaiset puuttuvat järein toimin lääkäreiden kiistelyyn. Kaiken tämän on saanut aikaan pieni kilpirauhanen.

Julkaistu , päivitetty
Panssariajoneuvo esittelytilaisuudessa Sloveniassa.

MOT arkistossa

Ylen Elävässä arkistossa on katsottavana kymmeniä vanhoja MOT-ohjelmia. Sieltä löytyy muun muassa ohjelma Patrian kiistellyistä vaunukaupoista.

Julkaistu , päivitetty
On paljon ihmisiä jotka putoavat yhteiskunnan kaikista turvaverkoista.

Spotlight: Ei ole lottovoitto syntyä Suomeen

Hyväntekeväisyydelläkö hyvinvointivaltio pelastetaan? Spotlight seuraa ihmisiä, jotka putoavat yhteiskunnan kaikista turvaverkoista.

Julkaistu , päivitetty

"He tappavat jääkiekon"

Huhtikuussa 2014 yhdeksän entistä pelaajaa haastoi New Yorkissa NHL:n oikeuteen. Pelaajat väittävät, että liiga on asettanut heidän terveytensä vaaraan suosimalla tappeluita ja ylikovia taklauksia.

Julkaistu
Suomalaiset vaatebrandit Bangladeshissa, MOT-kysely

Suomalaiset merkkivaatteet riskimaista3

Iso osa tunnetuista suomalaisista vaatemerkeistä valmistetaan BSCI-luokituksen mukaisissa riskimaissa. Reimalla riskimaiden osuus kaikesta yhtiön tuonnista on sata prosenttia, L-Fashion Groupilla 95 ja Nansolla 75 prosenttia.

Julkaistu

Viikon kommentoiduimmat

2 miljoonaa tonnia kananlantaa uhkaa Suomen vesistöjä

Pietarin kanatehtaat Suomenkin ongelma 1

Pietarin ympäristössä toimivissa jättikanaloissa on ainakin 28 miljoonaa kanaa, joiden lanta kärrätään pääsääntöisesti luontoon.

Julkaistu , päivitetty
Virolaisen vierastyöläisen arkea. Neljä-viisi työpäivää Suomessa ja pariksi päiväksi kotiin Viroon.

Virolaisia Suomessa jo sata tuhatta 19

Suuret palkkaerot ovat tehneet Suomesta eniten virolaisia houkutelleen maan. Mediaanipalkka on Suomessa neljä kertaa suurempi kuin Virossa.

Julkaistu , päivitetty
marko niemi, tätä mieltä

Aarnio pyörittänyt toimittajiakin 4

Lukuisista rikoksista epäilty Jari Aarnio on pyörittänyt luottotoimittajien rinkiä. Esitutkinta-aineistosta saattaa paljastua kiusallisia yksityiskohtia siitä, miten Aarnion ja hänen lähipiiriinsä kuuluneiden toimittajien yhteistyö on toiminut.

Julkaistu , päivitetty
Goldman Sachsin rakennus New Yorkissa

EU:n ja Goldman Sachsin liitto 3

EU:lla on häkellyttävän läheiset suhteet yritysmaailmaan. Etenkin kansainväliset pankit ovat niitanneet itsensä niin lähelle unionia kuin ne ovat pystyneet.

Julkaistu , päivitetty

Lyhyesti

Mitä saisi 4 miljardilla? 4

Suomen verovaje eli kokoamatta jääneet verot oli viime vuodenvaihteessa vähintään neljän miljardin euron tasoa. Tarkkaa arviota vajeesta ei ole, koska Suomessa vasta mietitään, miten vajetta pitäisi mitata. Miljardi on vaikeasti hahmottuva luku, ja MOT on koonnut esimerkkejä siitä, mitä kaikkea neljällä miljardilla eurolla voisi saada.

Julkaistu , päivitetty
Noin 100 000 ihmistä karsii vainoamisesta Suomessa

Vainoamisella on vakavat seuraukset 19

Jopa 12% pitkäkestoisen vainoamisen uhreista on toistuvasti harkinnut itsemurhaa. Useiden vainoamistapausten taustalla on tutkimusten mukaan päättynyt parisuhde.

Julkaistu , päivitetty