Hyppää pääsisältöön

Nastat urauttavat teitä ennätystahtia

Urat syvenevät ennätysvauhtia vilkasliikeneteisillä teillä.

Urautuminen on kiihtynyt vilkasliikenteisillä teillä jo viranomaisia ihmetyttävää tahtia. Vilkasliikenteisten teiden asfaltin uusiminen syö pääosan liikenneviraston noin 120 miljoonan euron vuotuisesta päällystysrahasta.

Historian suurin tietovuoto

Veroparatiisien salaiset kansiot

MOT on mukana kansainvälisessä tutkivien toimittajien verkostossa, joka on uutisoinut maailman suurimmasta tietovuodosta eli ns. Panama-papereista. Asiakirjoista on paljastunut muun muassa useiden valtionpäämiesten ja miljardöörien laittomia toimia veroparatiiseissa. Suomalaisittain kiinnostavimmat löydöt koskevat toistaiseksi Nordeaa ja Metsoa. Tästä linkistä pääset kaikkiin tv-ohjelmiin ja verkkoartikkeleihin.

Tarjolla loikka Natoon

Hävittäjäkauppa saattaa olla Nato-loikka.

Suomen Nato-jäsenyyden tiellä on yhä neljä tahoa: Kepu, SDP, presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin demarit. Näin arvioi kokenut suomalaispoliitikko MOT:lle. Ruotsissa on arvioitu, että vaikka porvarit voittaisivat seuraavat valtiopäivävaalit, he eivät hae Nato-jäsenyyttä ilman yhteisymmärrystä demarien kanssa.

F-35-hävittäjien venyvä hintahaitari

Hävittäjän hinnoissa kymmenien miljardien haarukka

Kanada päätti jo vaihtaa omat Hornetinsa Lockheed Martinin F-35-monitoimihävittäjiin, mutta laittoi hankkeen jäihin, koska arviot koneen elinkaarikustannuksista poikkeavat valtavasti toisistaan. Kanadassa pelätään, että lasku veronmaksajille nousee pilviin.

"Gunnarkorhoset" taas liikkeellä

Lobbarit liikkeellä hävittäjäkaupoissa

Hornetin seuraajan etsintä on nimetty puolustusministeriössä HX-hankkeeksi. Sitä johtaa kenraalimajuri evp Lauri Puranen. Puolustusministeriö pyysi hävittäjien valmistajia ilmoittamaan Suomessa käyttämiensä konsulttien ja viestintätoimistojen nimet, jotta hankintaprosessi olisi tasapuolinen ja läpinäkyvä.

Aiempia aiheita

Tällainen on viljelijän tilipussi

Suomalaisviljelijöiden tulot ovat pudonneet 40 %

Suomalaisten maanviljelijöiden tulot ovat pienentyneet viidessä vuodessa enemmän kuin missään muussa Euroopan unionin jäsenmaassa. Pudotusta vuodesta 2010 vuoteen 2015 oli yli 40 prosenttia, ilmenee Eurostatin tilastoista.

MOT-selvityksiä

Näin tehtiin MOT:n selvitys

Joka viides tuomio lievenee hovioikeudessa.

MOT tilasi ohjelmaa varten raiskausrikostuomiot kaikista Suomen hovioikeuksista vuosilta 2011 - 2015. Rikosnimikkeinä ovat raiskaus, törkeä raiskaus ja pakottaminen sukupuoliyhteyteen. Tapauksia on 544.

LuxLeaksin suomalaisyhtiöt – tutki itse

Vuodetussa Luxemburg-vero-aineistosta löytyy seitsemän suomalaista tai Suomeen kytkeytyvää yhtiötä. Neljä suomalaisyritystä ovat rakennusyhtiö SRV, pakkausyhtiö Huhtamäki, Suomen lähikauppa (johon kuuluvat muiden muassa Siwa ja Valintatalo) ja metsäalan rahaston konsulttiyhtiö Dasos Capital Oy.

MOT-selvitys: apteekkien huipputulokset

MOT:n selvitys apteekkien ja niiden yhtiöiden tuloksista.

MOT selvitti 50 suurimman apteekin sekä apteekkien yhteydessä toimivien osakeyhtiöiden tulokset. Alla olevasta hakukoneesta selviää muun muassa kosmetiikkaa ja luontaistuotteita myyvien osakeyhtiöiden vuoden 2014 liikevaihto, voitto, henkilöstökulut ja osingot.

Äärioikeisto

Natsijohtaja, jonka usko loppui

SVL:n ex-johtaja katuu natsivuosiaan.

Esa Henrik Holappa on pyhittänyt lähes puolet elämästään kansallissosialismille. Nyt hän on luopunut aatteestaan ja katuu vuosia, jolloin hän saarnasi vihan ja väkivallan puolesta. Holappa haluaa nyt tehdä menneisyytensä kanssa julkisen pesäeron huolimatta vaaroista, joita se tuo mukanaan.

Kansainväliset verkostot

Äärioikeistolaisilla on toimivat kansainväliset verkostot.

Äärioikeistolaisilla järjestöillä on erittäin toimivat kansainväliset verkostot, jotka tekevät yhteistyötä ja auttavat toisiaan. Verkostojen kautta järjestöt vaihtavat tietoja keskenään ja levittävät propagandaa ja musiikkia. Avoimesti äärioikeistolaiset kansainväliset jättikokoukset yleistyvät.

Näin toimii Suomen Vastarintaliike

SVL ei puhu ulkopuolisille, mutta nyt hiljaisuus rikkoontuu.

Uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliike on tarkka julkisuuskuvastaan eivätkä jäsenet puhu liikkeen asioista ulkopuolisille. Nyt vaikenemisen laki murtuu. Esa Holappa oli perustamassa Suomen Vastarintaliikettä ja hänestä tuli järjestön julkinen keulakuva. Holappa oli vuosia vastarintaliikkeen ytimessä. Nyt hän kertoo Svenska Ylen Spotlightille siitä, miten järjestö toimii ja on kehittynyt perustamisestaan 2008.

Miehet, jotka johtavat natsiliikettä

Suomen Vastarintaliikkeen johtohahmot.

Aiemmin julkisuudessa yhden johtajan vetämä Suomen Vastarintaliike muutti taktiikkaansa syksyllä 2015. Liikkeen keskeiset taustahahmot astuivat julkisuuteen. Sekä pohjoismaista emojärjestöä että suomalaisosastoa vetää nyt johtajaneuvosto.

Spotlight

Suomi paniikissa Neuvostoliiton hajotessa

Suomi pelkäsi jopa miljoonaa pakolaista Neuvostoliistosta.

(3.5.2016) Pakolaispaniikki levisi Suomen poliittisen johdon keskuudessa kun Neuvostoliiton hajoamisprosessi kiihtyi vuonna 1991. Sisäministeri Mauri Pekkarisen kauhuskenaarioissa itärajan yli saattoi tulla jopa miljoona pakolaista.

Riski olla riippuvainen Venäjän energiasta

EU etsii vaihtoehtoja venäläiselle ydinpolttoaineelle.

(26.4.16) Suomi jatkaa venäläisen kaasun, öljyn, sähkön ja ydinvoimaloiden raaka-aineen ostamista, vaikka samaan aikaan Euroopan unioni pyrkii vähentämään riippuvuuttaan venäläisestä energiasta. Energiariippuvuudesta tulee iso riski, jos suhteet Venäjään yhä vaikeutuvat.

Valtataistelu käy metsähallituksessa

Metsähallituksen yhtiöittäminen epäilyttää

(19.4.2016) Eduskunnan päätös uudistaa ja yhtiöittää Metsähallitus herättää pelkoa ja epäilystä luonnonsuojelijoissa ja yrittäjissä. ”Mikä on uudistuksen varsinainen tarkoitus kun sitä ei suoraan kerrota ” kysyy Jari Luukkonen, WWF:n suojelujohtaja.

Susia kuollut ennätysmäärä

Suomessa on kuollut 75 sutta noin puolessa vuodessa.

(21.3.2016)Suomessa on kuollut vähintään 75 sutta runsaan puolen vuoden aikana, vaikka susi on suojeltu eläin. Määrä on noin kolmannes Suomen susista. Viranomaiset ovat myöntäneet entistä enemmän poikkeuslupia susien kaatamiseen.

Toimitus

  • Renny Jokelin Kuva: Yle renny jokelin
  • Magnus Berglund Kuva: Yle magnus berglund
  • Kai Byman Kuva: Yle kai byman
  • Riikka Kaihovaara Kuva: Yle kaihovaara,mot
  • Minna Knus-Galán Kuva: Yle knus-galan,mot
  • Tiina Lundell Kuva: Yle lundell,mot
  • Kirsi Skön Kuva: Yle mot,skön
  • Hannu Sokala Kuva: Yle hannu sokala,mot