Suomalaiset vaatebrandit Banladeshissa

Suomalaiset merkkivaatteet riskimaista3

MOT:n tekemästä kyselystä käy ilmi, että iso osa tunnetuista suomalaisista vaatemerkeistä valmistetaan BSCI-luokituksen mukaisissa riskimaissa. Esimerkiksi Reimalla riskimaiden osuus kaikesta yhtiön tuonnista on sata prosenttia, L-Fashion Groupilla 95 ja Nansolla 75 prosenttia.

Julkaistu
Tätä mieltä - Minna Knus-Galán

Älä himoshoppaa, älä boikotoi10

Bangladeshilaisen vaatetehdastyöläisen palkka ei riitä elämiseen. Tavallisen suomalaiskuluttajan valinta on vaikea: boikotoinko Bangladeshissa valmistettuja vaatteita vai jatkanko iloisesti himoshoppailua?

Julkaistu
Työläiset tarkastavat paitoja bangladeshilaisessa vaatetehtaassa.

Lindexin vaatetehtaan työolot surkeita 2

Lindexin bangladeshilaisessa tehtaassa ompelijat eivät ehdi pitää vessa- eivätkä juomataukoja. Näin kertovat yhdeksän ompelijaa, jotka MOT tapasi tehdessään vaatetustehtaita koskevaa ohjelmaa Verentahrimat muotivaatteet.

Julkaistu , päivitetty
Juha Alitalo, Reiman operatiivinen johtaja

Reiman johdon koko MOT-haastattelu 1

Juha Alitalo: No kyllä me koitetaan katsoa, että toimittaja on luotettava. Elikä asiat tehdään niin kuin on sovittu, kaikin puolin, on kyseessä sitten vastuullisuuskysymykset tai kaupalliset asiat.

Julkaistu , päivitetty
Reiman tehdas Bangladeshissa

Reima liittyy Accord-sopimukseen

Reima ilmoitti tiistaina liittyvänsä Accord-sopimukseen. Facebookissa jakamassaan tiedotteessa Reima kertoi myös valinneensa Bangladeshin-sopimustehtaansa "tarkan seulonnan jälkeen".

Julkaistu , päivitetty
Nora Malin

Stockmann jää Bangladeshiin

Stockmann uskoo vaatetehtaiden työolojen parantamiseen valvontaa ja yhteistyötä kehittämällä. Yhtiön viestintäpäällikön Nora Malinin mukaan yhtiö jatkaa vaatteiden teettämistä Bangladeshissa, Yle uutiset kertoo.

Julkaistu , päivitetty

Aiempia aiheita

Magnus Berglund

Syytteet MOT:n Berglundia vastaan kaatuivat Sloveniassa

Ljubljanan käräjäoikeus on hylännyt syytteet Yleisradion toimittajaa Magnus Berglundia vastaan. Slovenian entinen pääministeri Janez Jansa vaati Berglundilta ja Yleisradiolta 1,5 miljoonan vahingonkorvauksia.

Julkaistu , päivitetty

Poliisi otti työvoiton Wincapitasta 1

Suomen laajimmaksi talousrikokseksi osoittautunut pyramidipeli Wincapita on myös Suomen kallein rikostutkinta. KRP:n mukaan poliisin kustannukset ovat seitsemän miljoonaa euroa.

Julkaistu , päivitetty
marko niemi, tätä mieltä

Kovaa peliä pyramidilla 52

Wincapitasta kertoneet toimittajat ovat saaneet tottua varoituksiin ja suoranaisiin uhkailuihin. "Media on hyvä, jos se toimii oikeuden puolesta, mutta jos se toimii vastoin oikeaa tietoa . . .", luki kirjeessä tällä kertaa.

Julkaistu , päivitetty
hannu kailajärvi

Wincapitan Kailajärvi pääsi koevapauteen 5

Pyramidipeli Wincapitan päätekijä Hannu Kailajärvi on siirtynyt maanantaista 7. huhtikuuta lähtien koevapauteen kärsimään rangaistustaan. Asia kävi ilmi Kailajärven perjantaina Järviradiolle antamassa haastattelussa.

Julkaistu , päivitetty

MOT paljasti Patrian Slovenia-operaatiot syyskuussa 2008

wincapitan historia

Wincapitan vuodet 2003–2014 2

Wincapitaa on kuvattu eräänlaiseksi pankiksi, jossa Kailajärvi valtiollisen keskuspankin tavoin laski liikkeelle valuuttaa. MOT koosti Klubin merkittävät vuodet aikajanaksi.

Julkaistu , päivitetty
Riikka Kaihovaaran blogikuva

Katkaisuhoitoa ongelmanuorille 14

Perhekoti Kuttula romahti viisitoista vuotta sitten mediakohun seurauksena. Kohun varjoon jäi se, mitä Kuttulassa todella tapahtui.

Julkaistu , päivitetty

Näin miljardi euroa jakautuu1

Järjestöt ja yliopistojen säätiöt ovat keränneet vuosina 2006–2013 lähes miljardi euroa. MOT selvitti, kuinka kokonaissumma jakautuu.

Julkaistu
rahankeräyksillä miljardi euroa

Rahankeräyksillä yli miljardi euroa20

Yhdistysten, säätiöiden ja yliopistojen rahankeräykset ovat tuottaneet lähes miljardi euroa seitsemässä vuodessa. Uskonnolliset ja hengelliset yhdistykset ovat koonneet yli 300 miljoonaa euroa.

Julkaistu

Viikon kommentoiduimmat

Lyhyesti

Lastenkodin perustajat, Wilhelm ja Sigrid Bensow

MOT:lle Koura-palkinto

Toimittaja Magnus Berglundin kolmen MOT-ohjelman säätiösarja on voittanut viikoittaisten asiaohjelmien Koura-palkinnon.

Julkaistu , päivitetty

Euroalue vajoaa voodoon tahdissa 2

Euroalueen ongelmamaita on yritetty laittaa vuosikausia kuntoon kovakouraisesti. Keinot eivät ole tepsineet, ja ongelmat ovat päinvastoin paisuneet.

Julkaistu
Esko Aho, Matti Vanhanen, Paavo Lipponen, Jyrki Katainen

Tärkeitä talousratkaisuja

MOT kokosi vero- ja työllisyyspolitiikasta kymmenen tärkeää talouspoliittista päätöstä kahdenkymmenen viime vuoden ajalta.

Julkaistu , päivitetty