Sairaalabakteerit ovat suuri ongelma terveydenhuollossa.

Superbakteerit sairaanhoitopiireittäin

Katso, kuinka moni ihminen on saanut tartunnan antibiooteille vastustuskykyisistä bakteereista. Tartunnat on listattu sairaanhoitopiireittäin vuosilta 2007-14. Tilastossa on myös ensimmäistä kertaa mukana MRSA CC 398 -tyypin, niin sanotun sika-MRSA:n tapaukset.

Julkaistu
EHEC-bakteereja petrimaljassa

Ihmistä ovelampi bakteeri3

Bakteerit ja niitä tuhoavat antibiootit käyvät sinnikästä sotaa toisiaan vastaan. Bakteerit ovat pääsemässä niskan päälle. Bakteerit ovat virusten, sienten ja loisten tapaan eläviä organismeja, jotka kehittyvät jatkuvasti.

Julkaistu

S-ryhmä viisveisasi superbakteerista 17

S-ryhmään kuuluva espoolainen Prisma myy tanskalaista joulukinkkua, josta on löytynyt antibiooteille vastustuskykyistä MRSA-bakteeria. MOT testautti 25 porsaanlihapakettia eri kaupoista.

Julkaistu , päivitetty

Possun elämä 4

Possun elämä syntymästä viimeiselle matkalle teurastamolle videoklippeinä.

Julkaistu , päivitetty
Tätä mieltä - Minna Knus-Galán

Superbakteerit tulevat – mutta kuka valvoo 10

Sairaalabakteerina tunnettu MRSA-bakteeri on levinnyt räjähdymäisen nopeasti sikaloissa Tanskassa parin vuoden aikana. Miksi sikateollisuus ei ole reagoinut vahvemmin ja nopeammin, silloin kun bakteeri oli vielä hallittavissa?

Julkaistu , päivitetty
Sikatesti

Testaa sikatietosi 10

Kuinka hyvin tunnet sian elämää ja sianlihan tuotantoa? Testaa tietosi MOT:n sikavisassa.

Julkaistu , päivitetty
Broilerituotantoa Hollannissa

Bakteeripommi vaanii broilerissa 3

Suomalaisesta broilerista löytyy antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita. ESBL-bakteerit ovat suolibakteereita, ja ne hajottavat useita antibiootteja. Ne tarttuvat myös ihmisiin.

Julkaistu , päivitetty

Aiempia aiheita

poika katsoo matkapuhelinta

Tutki puhelinmallien säteilyä 7

MOT julkistaa listan yleisimpien puhelinmallien säteilyarvoista.

Julkaistu , päivitetty
Vuodettuja salaisia asiakirjoja.

LuxLeaksin suomalaisyhtiöt – tutki itse 4

Vuodetussa Luxemburg-vero-aineistosta löytyy seitsemän suomalaista tai Suomeen kytkeytyvää yhtiötä. Neljä suomalaisyritystä ovat rakennusyhtiö SRV, pakkausyhtiö Huhtamäki, Suomen lähikauppa (johon kuuluvat muiden muassa Siwa ja Valintatalo) ja metsäalan rahaston konsulttiyhtiö Dasos Capital Oy.

Julkaistu , päivitetty
Panssariajoneuvo esittelytilaisuudessa Sloveniassa.

MOT arkistossa

Ylen Elävässä arkistossa on katsottavana kymmeniä vanhoja MOT-ohjelmia. Sieltä löytyy muun muassa ohjelma Patrian kiistellyistä vaunukaupoista.

Julkaistu , päivitetty

Viikon kommentoiduimmat

SRV:n logo pääkonttorinn seinallä.

Huhtamäki ja SRV sopineet veroistaan Luxemburgissa 10

Pakkausmateriaaleja valmistava Huhtamäki ja rakennusyhtiö SRV ovat tehneet Luxemburgin verottajan kanssa ainakin yhdet ennakkosopimukset verotuksestaan. Asia paljastuu MOT:n saamista vuodetuista asiakirjoista.

Julkaistu , päivitetty
Pirkko Jalovaara, maallikkosaarnaaja

Riivaajat kirkossa

Suomen evankelis-luterilainen kirkko kärsii väkikadosta, mutta parantaja vetää kirkkosaleja täyteen. Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaara väittää, että masennusta ja syöpää aiheuttavat pahat henget.

Julkaistu , päivitetty
2 miljoonaa tonnia kananlantaa uhkaa Suomen vesistöjä

Pietarin kanatehtaat Suomenkin ongelma 1

Pietarin ympäristössä toimivissa jättikanaloissa on ainakin 28 miljoonaa kanaa, joiden lanta kärrätään pääsääntöisesti luontoon.

Julkaistu , päivitetty
NHL-pelaajien haaste 9.4.2014

"He tappavat jääkiekon"

Huhtikuussa 2014 yhdeksän entistä pelaajaa haastoi New Yorkissa NHL:n oikeuteen. Pelaajat väittävät, että liiga on asettanut heidän terveytensä vaaraan suosimalla tappeluita ja ylikovia taklauksia.

Julkaistu , päivitetty

Lyhyesti

Suomalaiset vaatebrandit Bangladeshissa, MOT-kysely

Suomalaiset merkkivaatteet riskimaista 3

Iso osa tunnetuista suomalaisista vaatemerkeistä valmistetaan BSCI-luokituksen mukaisissa riskimaissa. Reimalla riskimaiden osuus kaikesta yhtiön tuonnista on sata prosenttia, L-Fashion Groupilla 95 ja Nansolla 75 prosenttia.

Julkaistu , päivitetty
marko niemi, tätä mieltä

Aarnio pyörittänyt toimittajiakin 6

Lukuisista rikoksista epäilty Jari Aarnio on pyörittänyt luottotoimittajien rinkiä. Esitutkinta-aineistosta saattaa paljastua kiusallisia yksityiskohtia siitä, miten Aarnion ja hänen lähipiiriinsä kuuluneiden toimittajien yhteistyö on toiminut.

Julkaistu , päivitetty
Goldman Sachsin rakennus New Yorkissa

EU:n ja Goldman Sachsin liitto 3

EU:lla on häkellyttävän läheiset suhteet yritysmaailmaan. Etenkin kansainväliset pankit ovat niitanneet itsensä niin lähelle unionia kuin ne ovat pystyneet.

Julkaistu , päivitetty