Irja Vallan kotiin Pielavedellä murtauduttiin syksyllä 2014.

Suosivatko murtovarkaat syrjäseutuja? – Katso oman kuntasi asuntomurrot

81-vuotiaan Irja Vallan kotiin Pielavedellä murtauduttiin viime marraskuun yönä. Murtovarkaat ovat tehneet murtoja erityisesti rauhallisilla omakotialueilla. MOT on koonnut taulukon, jossa murtojen määriä voi suhteuttaa kunnan asukkaiden määrään sekä siihen, kuinka kauan poliisin tulo paikalle kestää.

Julkaistu

MOT liettualaisten murtovarkaiden jäljillä 2

Liettualaiset rikolliset ovat tehneet Suomen viime vuosien suurimmat asuntomurtosarjat. Poliisin mukaan liettualaisten murrot ovat järjestäytynyttä, Liettuasta johdettua rikollisuutta. MOT seurasi murtovarkaiden jälkiä Liettuaan.

Julkaistu , päivitetty

Kaikkien aikojen ryöstö 1

Yhä useampi pankki on jäänyt kiinni markkinoiden manipuloinnista.

Julkaistu , päivitetty
Janez Jansa

Jansan vaatimukset kaatuivat

Slovenian entisen pääministerin Janez Jansan vaatimukset MOT:n Patria-ohjelman johdosta on hylätty muutoksenhakutuomioistuimessa.

Julkaistu
Tätä mieltä - Minna Knus-Galán

Superbakteerit tulevat – mutta kuka valvoo 10

Sairaalabakteerina tunnettu MRSA-bakteeri on levinnyt räjähdymäisen nopeasti sikaloissa Tanskassa parin vuoden aikana. Miksi sikateollisuus ei ole reagoinut vahvemmin ja nopeammin, silloin kun bakteeri oli vielä hallittavissa?

Julkaistu , päivitetty
EHEC-bakteereja petrimaljassa

Ihmistä ovelampi bakteeri 3

Bakteerit ja niitä tuhoavat antibiootit käyvät sinnikästä sotaa toisiaan vastaan. Bakteerit ovat pääsemässä niskan päälle. Bakteerit ovat virusten, sienten ja loisten tapaan eläviä organismeja, jotka kehittyvät jatkuvasti.

Julkaistu , päivitetty

Aiempia aiheita

poika katsoo matkapuhelinta

Tutki puhelinmallien säteilyä 9

MOT julkistaa listan yleisimpien puhelinmallien säteilyarvoista.

Julkaistu , päivitetty
Vuodettuja salaisia asiakirjoja.

LuxLeaksin suomalaisyhtiöt – tutki itse 4

Vuodetussa Luxemburg-vero-aineistosta löytyy seitsemän suomalaista tai Suomeen kytkeytyvää yhtiötä. Neljä suomalaisyritystä ovat rakennusyhtiö SRV, pakkausyhtiö Huhtamäki, Suomen lähikauppa (johon kuuluvat muiden muassa Siwa ja Valintatalo) ja metsäalan rahaston konsulttiyhtiö Dasos Capital Oy.

Julkaistu , päivitetty
Panssariajoneuvo esittelytilaisuudessa Sloveniassa.

MOT arkistossa

Ylen Elävässä arkistossa on katsottavana kymmeniä vanhoja MOT-ohjelmia. Sieltä löytyy muun muassa ohjelma Patrian kiistellyistä vaunukaupoista.

Julkaistu , päivitetty

Spotlight: Ydinvoimasotkun seuraukset

Olkiluoto kolmonen oli susi jo syntyessään. Rakennukset aloitettiin ennen kuin suunnitelmat olivat valmiit ja hyväksytyt. Rakennushankkeen seuraukset näkyvät jo ydinvoimaturvallisuudessa ja sähkön hinnassa.

Julkaistu , päivitetty
SRV:n logo pääkonttorinn seinallä.

Huhtamäki ja SRV sopineet veroistaan Luxemburgissa 10

Pakkausmateriaaleja valmistava Huhtamäki ja rakennusyhtiö SRV ovat tehneet Luxemburgin verottajan kanssa ainakin yhdet ennakkosopimukset verotuksestaan. Asia paljastuu MOT:n saamista vuodetuista asiakirjoista.

Julkaistu , päivitetty
Luxleaksin logo koskien vuodettuja asiakirjoja.

Luxleaks – näin se tehtiin

Yli 28 000 salaista asiakirjaa, reilut 80 toimittajaa lähes 30 maasta. Miten tästä kaaoksesta tehdään yhteistyötä ja juttuja samaan aikaan ympäri maailmaa?

Julkaistu , päivitetty
bordeauxinmastiffi

Berliinin "mustan listan" koirarodut 40

Saksan Berliinissä koiralainsäädäntö on erityisen tiukka: amerikanpitbullterrierin, amerikanstaffordshirenterrierin ja tosan kasvatus ja koulutus on kielletty. Listalla olevien rotujen pito vaatii omistajalta ja koiralta suoritettua "koiranpitokorttia".

Julkaistu , päivitetty
Pekka Visuri on kylmän sodan historian asiantuntija.

Kauna seurasi Kekkosta

Urho Kekkonen keräsi urallaan paljon niin ystäviä kuin vihollisiakin. Etenkin oikeiston ja armeijan piirissä Kekkosen toiminta herätti usein ärtymystä, kirjoittaa eversti evp. Pekka Visuri.

Julkaistu , päivitetty

Lyhyesti

Sairaalabakteerit ovat suuri ongelma terveydenhuollossa.

Superbakteerit sairaanhoitopiireittäin

Katso, kuinka moni ihminen on saanut tartunnan antibiooteille vastustuskykyisistä bakteereista. Tartunnat on listattu sairaanhoitopiireittäin vuosilta 2007-14. Tilastossa on myös ensimmäistä kertaa mukana MRSA CC 398 -tyypin, niin sanotun sika-MRSA:n tapaukset.

Julkaistu , päivitetty
Goldman Sachsin rakennus New Yorkissa

EU:n ja Goldman Sachsin liitto 3

EU:lla on häkellyttävän läheiset suhteet yritysmaailmaan. Etenkin kansainväliset pankit ovat niitanneet itsensä niin lähelle unionia kuin ne ovat pystyneet.

Julkaistu , päivitetty