Hyppää pääsisältöön

Panama-papereista löytyy yhä uusia paljastuksia

Panama-papereissa muhii uusia paljastuksia

Viime keväänä erityisesti poliitikkojen ja liikemiesten veroparatiisiyhtiöitä paljastaneet Panama-paperit ovat poikineet uusia tapauksia pitkin kesää. Uusia tietoja on tulossa syksyllä myös MOT:ssa.

Kun pankista tulee vihollinen

Yrittäjien ja pankkien suhteet kiristymässä.

Yrittäjäkentän viestien perusteella yrittäjien ja pankkien suhteet ovat kiristyneet pitkittyneen taantuman jäljiltä. MOT esittelee kaksi tapausta, joissa pankista on tullut yrittäjän vihollinen. Yrittäjien mukaan pankit kohtelevat heitä mielivaltaisesti, eikä keskusteluyhteyttä ole.

Historian suurin tietovuoto

Veroparatiisien salaiset kansiot

MOT on mukana kansainvälisessä tutkivien toimittajien verkostossa, joka on uutisoinut maailman suurimmasta tietovuodosta eli ns. Panama-papereista. Asiakirjoista on paljastunut muun muassa useiden valtionpäämiesten ja miljardöörien laittomia toimia veroparatiiseissa. Suomalaisittain kiinnostavimmat löydöt koskevat toistaiseksi Nordeaa ja Metsoa. Tästä linkistä pääset kaikkiin tv-ohjelmiin ja verkkoartikkeleihin.

Aiempia aiheita

Panama-paperit syventävät yhä Nordean ahdinkoa

Nordean ahdinko syvenee.

Nordea on lähettänyt sisäisen tarkastuksen iskujoukon Luxemburgiin selvittämään Panama-papereista syntynyttä sotkua. Pankki on luvannut kertoa oman selvityksensä tuloksista heinäkuun lopussa, toisen kvartaalituloksen yhteydessä.

MOT-selvityksiä

Näin tehtiin MOT:n selvitys

Joka viides tuomio lievenee hovioikeudessa.

MOT tilasi ohjelmaa varten raiskausrikostuomiot kaikista Suomen hovioikeuksista vuosilta 2011 - 2015. Rikosnimikkeinä ovat raiskaus, törkeä raiskaus ja pakottaminen sukupuoliyhteyteen. Tapauksia on 544.

LuxLeaksin suomalaisyhtiöt – tutki itse

Vuodetussa Luxemburg-vero-aineistosta löytyy seitsemän suomalaista tai Suomeen kytkeytyvää yhtiötä. Neljä suomalaisyritystä ovat rakennusyhtiö SRV, pakkausyhtiö Huhtamäki, Suomen lähikauppa (johon kuuluvat muiden muassa Siwa ja Valintatalo) ja metsäalan rahaston konsulttiyhtiö Dasos Capital Oy.

MOT-selvitys: apteekkien huipputulokset

MOT:n selvitys apteekkien ja niiden yhtiöiden tuloksista.

MOT selvitti 50 suurimman apteekin sekä apteekkien yhteydessä toimivien osakeyhtiöiden tulokset. Alla olevasta hakukoneesta selviää muun muassa kosmetiikkaa ja luontaistuotteita myyvien osakeyhtiöiden vuoden 2014 liikevaihto, voitto, henkilöstökulut ja osingot.

Spotlight

Natsijohtaja, jonka usko loppui

SVL:n ex-johtaja katuu natsivuosiaan.

Esa Henrik Holappa on pyhittänyt lähes puolet elämästään kansallissosialismille. Nyt hän on luopunut aatteestaan ja katuu vuosia, jolloin hän saarnasi vihan ja väkivallan puolesta. Holappa haluaa nyt tehdä menneisyytensä kanssa julkisen pesäeron huolimatta vaaroista, joita se tuo mukanaan.

Kansainväliset verkostot

Äärioikeistolaisilla on toimivat kansainväliset verkostot.

Äärioikeistolaisilla järjestöillä on erittäin toimivat kansainväliset verkostot, jotka tekevät yhteistyötä ja auttavat toisiaan. Verkostojen kautta järjestöt vaihtavat tietoja keskenään ja levittävät propagandaa ja musiikkia. Avoimesti äärioikeistolaiset kansainväliset jättikokoukset yleistyvät.

Suomi paniikissa Neuvostoliiton hajotessa

Suomi pelkäsi jopa miljoonaa pakolaista Neuvostoliistosta.

(3.5.2016) Pakolaispaniikki levisi Suomen poliittisen johdon keskuudessa kun Neuvostoliiton hajoamisprosessi kiihtyi vuonna 1991. Sisäministeri Mauri Pekkarisen kauhuskenaarioissa itärajan yli saattoi tulla jopa miljoona pakolaista.

Riski olla riippuvainen Venäjän energiasta

EU etsii vaihtoehtoja venäläiselle ydinpolttoaineelle.

(26.4.16) Suomi jatkaa venäläisen kaasun, öljyn, sähkön ja ydinvoimaloiden raaka-aineen ostamista, vaikka samaan aikaan Euroopan unioni pyrkii vähentämään riippuvuuttaan venäläisestä energiasta. Energiariippuvuudesta tulee iso riski, jos suhteet Venäjään yhä vaikeutuvat.

Toimitus

  • Renny Jokelin Kuva: Yle renny jokelin
  • Magnus Berglund Kuva: Yle magnus berglund
  • Kai Byman Kuva: Yle kai byman
  • ohjaaja Marko Niemi Kuva: Yle marko niemi,niemi
  • Minna Knus-Galán Kuva: Yle knus-galan,mot
  • Tiina Lundell Kuva: Yle lundell,mot
  • Kirsi Skön Kuva: Yle mot,skön
  • Hannu Sokala Kuva: Yle hannu sokala,mot