PUheenjohtajan nuija

Pikavippikiista korkeimpaan oikeuteen

Korkein oikeus on antanut valitusluvan pikalainojen takaisinmaksua koskevassa jutussa. Valitusluvan on saanut GP Perintätoimisto Oy.

Julkaistu

Oikeus pani vippifirman kuriin 1

Markkinaoikeus on linjannut, että maksullisen takauksen kustannukset on laskettava osaksi luoton todellista vuosikorkoa. Markkinaoikeus on kieltänyt pienlainayhtiö Vipster Oy:tä myöntämästä kuluttajille luottoja, joiden todelliset korkokustannukset ylittävät lakisääteisen rajan. Kuluttaja-asiamies pyysi markkinaoikeutta puuttumaan asiaan.

Julkaistu , päivitetty
Sinikka otti 600 euron pikalainan. Samat omistajat myönsivät luottoja, myivät niihin takauksia ja perivät viivästyneitä maksuja.

Vippifirmoilla kytkyjä perintäyhtiöihin4

MOT kertoo pikavippien takia vaikeuksiin joutuneen Sinikan tarinan. Sinikka on törmännyt moniin kiinnostaviin ilmiöihin, kuten siihen että pikalainayrityksillä on tiiviitä yhteyksiä perintäyrityksiin.

Julkaistu

Aiempia aiheita

Pekka Visuri on kylmän sodan historian asiantuntija.

Kauna seurasi Kekkosta

Urho Kekkonen keräsi urallaan paljon niin ystäviä kuin vihollisiakin. Etenkin oikeiston ja armeijan piirissä Kekkosen toiminta herätti usein ärtymystä, kirjoittaa eversti evp. Pekka Visuri.

Julkaistu , päivitetty
Panssariajoneuvo esittelytilaisuudessa Sloveniassa.

MOT arkistossa

Ylen Elävässä arkistossa on katsottavana kymmeniä vanhoja MOT-ohjelmia. Sieltä löytyy muun muassa ohjelma Patrian kiistellyistä vaunukaupoista.

Julkaistu , päivitetty
On paljon ihmisiä jotka putoavat yhteiskunnan kaikista turvaverkoista.

Spotlight: Ei ole lottovoitto syntyä Suomeen

Hyväntekeväisyydelläkö hyvinvointivaltio pelastetaan? Spotlight seuraa ihmisiä, jotka putoavat yhteiskunnan kaikista turvaverkoista.

Julkaistu , päivitetty

Natsien varastamaa taidetta yhä hukassa 3

Natsi-Saksa teki historian suurimman taideryöstön takavarikoimalla ja kuljettamalla miljoonia taide-esineitä Saksaan. Erityisesti juutalaisilta 1930- ja 1940-luvuilla vietyjä taideaarteita on edelleen kateissa satoja tuhansia.

Julkaistu , päivitetty

"He tappavat jääkiekon"

Huhtikuussa 2014 yhdeksän entistä pelaajaa haastoi New Yorkissa NHL:n oikeuteen. Pelaajat väittävät, että liiga on asettanut heidän terveytensä vaaraan suosimalla tappeluita ja ylikovia taklauksia.

Julkaistu
Suomalaiset vaatebrandit Bangladeshissa, MOT-kysely

Suomalaiset merkkivaatteet riskimaista3

Iso osa tunnetuista suomalaisista vaatemerkeistä valmistetaan BSCI-luokituksen mukaisissa riskimaissa. Reimalla riskimaiden osuus kaikesta yhtiön tuonnista on sata prosenttia, L-Fashion Groupilla 95 ja Nansolla 75 prosenttia.

Julkaistu

Viikon kommentoiduimmat

marko niemi, tätä mieltä

Aarnio pyörittänyt toimittajiakin 4

Lukuisista rikoksista epäilty Jari Aarnio on pyörittänyt luottotoimittajien rinkiä. Esitutkinta-aineistosta saattaa paljastua kiusallisia yksityiskohtia siitä, miten Aarnion ja hänen lähipiiriinsä kuuluneiden toimittajien yhteistyö on toiminut.

Julkaistu , päivitetty
Goldman Sachsin rakennus New Yorkissa

EU:n ja Goldman Sachsin liitto 3

EU:lla on häkellyttävän läheiset suhteet yritysmaailmaan. Etenkin kansainväliset pankit ovat niitanneet itsensä niin lähelle unionia kuin ne ovat pystyneet.

Julkaistu , päivitetty
SSRI-masennuslääkkeiden käyttäjät 2008-2013, MOT

444 000 masentunutta kansalaista 15

Masennuslääkkeitä on syönyt Suomessa parhaimmillaan – vuonna 2012 – yli 444 000 kansalaista. Vaikka lääkkeitä syöneiden määrä on sen jälkeen hieman laskenut, niiden kulutus ei ole pienentynyt.

Julkaistu , päivitetty

Lyhyesti

Verohallinnon pääjohtaja Pekka Ruuhonen

Veroja kokoamatta miljarditolkulla 22

Viranomaiset ovat päättäneet selvittää, miten paljon Suomessa jää veroja kokoamatta. Monessa muussa Euroopan unionin jäsenmaassa verovajetta on haarukoitu jo pitkään.

Julkaistu , päivitetty
Noin 100 000 ihmistä karsii vainoamisesta Suomessa

Vainoamisella on vakavat seuraukset 19

Jopa 12% pitkäkestoisen vainoamisen uhreista on toistuvasti harkinnut itsemurhaa. Useiden vainoamistapausten taustalla on tutkimusten mukaan päättynyt parisuhde.

Julkaistu , päivitetty
Suomen valtion panostukset Talvivaaraan

Talvivaaraan pumpatut rahavirrat

Sijoittajat uskoivat Talvivaaraan vankasti alusta saakka, mikä näkyy Suomen valtion Talvivaaralle antamissa tuissa.

Julkaistu , päivitetty