Apteekit ovat kehittäneet huikeat tulot sivubisneksillä 47

Apteekkien yhteydessä toimii yhä useammin osakeyhtiöitä.

Apteekkien yhteydessä toimii yhä useammin erillisiä osakeyhtiöitä. Niiden kautta apteekkien tiloissa myydään kosmetiikkaa, luontaistuotteita ja erilaisia terveyspalveluja. Apteekista saa lääketiskin vierestä jopa smoothieita.

Julkaistu
Apteekkarin tulo verrattuuna lähihoitajan palkkaan.

MOT-selvitys: apteekkien huipputulokset46

MOT:n selvitys apteekkien ja niiden yhtiöiden tuloksista.

MOT selvitti 50 suurimman apteekin sekä apteekkien yhteydessä toimivien osakeyhtiöiden tulokset. Alla olevasta hakukoneesta selviää muun muassa kosmetiikkaa ja luontaistuotteita myyvien osakeyhtiöiden vuoden 2014 liikevaihto, voitto, henkilöstökulut ja osingot.

Julkaistu

Soijatehdashanke aiheutti valtiolle jättitappiot

Teollisuussijoitus kärsi historiansa isoimman tappion.

Yritystoimintaan sijoittava valtiollinen Suomen Teollisuussijoitus kärsi viime vuonna historiansa suurimman yksittäisen tappion kun se lähti mukaan venäläisten ylijäämäkoneiden ympärille rakennettuun soijatehtaaseen. Uuteenkaupunkiin perustettu soijatehdas meni konkurssiin, jossa kärsijöinä on lisäksi muun muassa valtiollinen Finnvera ja suomalaisia eläkeyhtöitä.

Julkaistu

MOT kartoittaa katsojien kokemuksia lentoturvallisuudesta

Poikkeustilanne lentokoneessa - kerro kokemuksesi.

Oletko joskus ollut lentokoneessa, jonka lennon aikana olet kokenut poikkeuksellisia tilanteita? Yle perehtyy lentokoneiden turvallisuuteen ajankohtaisohjelmaa varten.

Julkaistu

Itsetuhoiset kolarit eivät vähene vaikenemalla6

Tieliikenteessä tapahtuu 23-30 itsemurhaa vuosittain.

Liikenneturvallisuus Suomessa on parantunut huomattavasti. Tilastot kätkevät sisäänsä kuitenkin sysimustan kohdan, josta mielellään vaietaan. Itsetuhoiset kolarit ja junan alle jättäytymiset ovat pysyneet samalla tasolla vuodesta toiseen.

Julkaistu

Suomi jää sivuun energiabuumista55

Suomesta uhkaa tulla energiavallankumouksen sivustakatsoja.

Suomi tekee vakavan ja kalliiksi käyvän virheen, kun energiantuotannossa keskitytään ydinvoiman tapaiseen suurtuotantoon. Tätä mieltä on joukko energia-alaan perehtyneitä professoreita.

Julkaistu
Valkoista jauhetta pöydällä

Huume-sarjalla jo 2,5 miljoonaa katsojaa 5

Neliosainen dokumenttisarja huumeiden historiasta.

Huume-Suomen historialla oli tv-lähetyksissä lähes 2,3 miljoonaa katsojaa. Lisäksi sitä on Yle Areenan kautta ladattu jo 200.000 kertaa. Neliosaista sarjaa esitettiin MOT:n ohjelmapaikalla 17.8.-7.9., ja sen tekijöinä ovat Riikka Kaihovaara ja Marko Niemi.

Julkaistu , päivitetty
"Lähdesuojan takaama nimettömyys auttaa tekemään tärkeitä paljastuksia."

MOT:lle huomautus lähdesuojaa koskeneesta ohjelmasta

MOT:n lähdesuojaohjelma sai JSN:ltä langettavn päätöksen

Julkisen sanan neuvosto JSN on antanut Yleisradion TV1:lle langettavan päätöksen koskien MOT:ssa 16.2.2015 esitettyä ohjelmaa Kun lähteen suoja murtuu. JSN katsoo, että ohjelman yhteydessä on rikottu hyvää journalistista tapaa ja antaa Yleisradiolle huomautuksen. Ohjelma käsitteli lähdesuojaa ja sen mahdollista murtamista.

Julkaistu , päivitetty
Slovenian entinen pääministeri Janez Janza

Patria-syytteet nurin myös Sloveniassa

Lahjussyytteet Jansaa vastaan rauenneet vanhentuneina.

Lahjussyytteet Slovenian pääministeriä, Janez Jansaa vastaan ovat rauenneet vanhentuneina. Jansa tuomittiin toissa vuonna kahdeksi vuodeksi vankilaan lahjusten vastaanottamisesta Patria-kauppojen yhteydessä.

Julkaistu
Tupakka tuhkakupissa

Nikotiinin paluu 29

Sähkötupakka yhä tärkeämpi tuote tupakkajäteille

Sähkötupakasta on tulossa yhä tärkeämpi tuote kansainvälisille tupakkajäteille. Samaan aikaan kun perinteinen tupakointi on vähentynyt roimasti länsimaissa, tupakkateollisuus näkee uuden, merkittävän markkinaraon.

Julkaistu , päivitetty

Aiempia aiheita

Kela-korvauksista jättipotti terveysfirmoille 19

Työterveydenhuolto on terveydenhuollon ohituskaista.

Sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus menee remonttiin vaalien jälkeen. MOT paljastaa nyt, miten merkittäviä sosiaalimaksuina kerätyt Kela-korvaukset ovat yksityisille lääkärikeskuksille.

Julkaistu , päivitetty
Suomen suurimman työterveyspalvelujen tuottajan Terveystalon logo.

Terveystalon korkoja sittenkin Luxemburgiin 1

Terveystalon ex-omistajille tuhdit korot Luxemburgiin.

Markkinoiden suurimman työterveysyrityksen Terveystalon myynnin yhteydessä entisille omistajille maksettiin tuhdit korot suoraan Luxemburgiin.

Julkaistu , päivitetty

Lähdesuoja takaa paljastukset 33

Lähdesuoja on tärkeä osa journalistista toimintaa.

Lähdesuoja on tärkeä työkalu tiedotusvälineille. Lähdesuoja mahdollistaa sellaisten tietojen tulon julkisuuteen, jotka muuten voisivat jäädä pimentoon.

Julkaistu , päivitetty
Perussuomalaiset lehtiotsikoissa

Miksi ohjelma persuista? 67

MOT päätti penkoa vaalien alla perussuomalaisten tilaa.

Miksi MOT päätti penkoa vaalien alla perussuomalaisten tilaa ja tulevaisuutta?

Julkaistu , päivitetty

Biotalouden kääntöpuoli – ilmiantoja ja poliisitutkintoja 31

Biotalouden kääntöpuoli

MOT tutkii ilmiantoa, jonka mukaan maan suurimpiin biojätteen hyötykäyttäjiin ja biokaasun tuottajiin kuuluva forssalainen Envor Group olisi muun muassa piilottanut Ely-keskuksen tarkastajilta jätekasoihinsa luvan vastaisesti yli tuhat tonnia Viikin jätevedenpuhdistamon hygienisoimatonta ulosteperäistä lietettä.

Julkaistu , päivitetty
Panssariajoneuvo esittelytilaisuudessa Sloveniassa.

MOT arkistossa

Ylen Elävässä arkistossa on katsottavana kymmeniä vanhoja MOT-ohjelmia. Sieltä löytyy muun muassa ohjelma Patrian kiistellyistä vaunukaupoista.

Julkaistu , päivitetty

Kaikkien aikojen ryöstö 1

Yhä useampi pankki on jäänyt kiinni markkinoiden manipuloinnista.

Julkaistu , päivitetty
Jean-Claude Juncker.

Junckerin tutkii – Juncker

Yritysten verokeplottelu on noussut viime aikoina julkisuuteen yhä isommin otsikoin. EU-komissio tutkii jo kolmen maan veropäätöksiä.

Julkaistu , päivitetty
SRV:n logo

Huhtamäki ja SRV sopineet veroistaan Luxemburgissa 10

Pakkausmateriaaleja valmistava Huhtamäki ja rakennusyhtiö SRV ovat tehneet Luxemburgin verottajan kanssa ainakin yhdet ennakkosopimukset verotuksestaan. Asia paljastuu MOT:n saamista vuodetuista asiakirjoista.

Julkaistu , päivitetty
Vuodettuja salaisia asiakirjoja.

LuxLeaksin suomalaisyhtiöt – tutki itse 4

Vuodetussa Luxemburg-vero-aineistosta löytyy seitsemän suomalaista tai Suomeen kytkeytyvää yhtiötä. Neljä suomalaisyritystä ovat rakennusyhtiö SRV, pakkausyhtiö Huhtamäki, Suomen lähikauppa (johon kuuluvat muiden muassa Siwa ja Valintatalo) ja metsäalan rahaston konsulttiyhtiö Dasos Capital Oy.

Julkaistu , päivitetty

Spotlight

Torjunta-aineesta on tullut syöpäriski

Rikkakasvien torjunta-aine luultua vaarallisempaa.

Suomen eniten käytetty rikkakasvien torjunta-aine, glyfosaatti on aiempaa luultua vaarallisempaa. Sitä käytetään etenkin maanviljelyssä, mutta myös kaupunkien puistoissa ja tienvarsilla. Glyfosaatti kerääntyy ihmisen elimistöön ja aiheuttaa todennäköisesti syöpää. Suomessa käytetään vuodessa yli 500 tonnia glyfosaattia. Suurin käyttö on maanviljelyssä, etenkin suorakylvössä.

Julkaistu , päivitetty
Salainen klinikka paperittomille hoidon saamiseksi.

Paperittomuus – peliä terveydellä?

Paperittomien papereita varastetaan ja heitä riistetään.

Miksi Suomessa oleskeleville paperittomille - joilta siis puuttuu henkilötodistus ja oleskelulupa ja jotka piileksivät viranomaisia - pitäisi tarjota terveydenhuoltoa yhteiskunnan laskuun?

Julkaistu , päivitetty

Toimitusjohtajan nettipainajainen

Yksittäisen ihmisen voimattomuus verkkokiusaajien armoilla

Ylen ruotsinkielinen tutkiva ohjelma Spotlight esittää tiistaina 15.9.2015 synkän tarinan siitä kuinka voimaton yksittäinen ihminen on verkkokiusaajien armoilla.

Julkaistu , päivitetty

Tuontikuskit nälkäpalkalla

Alipalkattuja venäläiskuljettajia suomalaisfirmoissa.

Alipalkattuja venäläiskuljettajia työskentelee suomalaisten kuljetusyritysten palveluksessa. Samaan aikaan nuhteettomat kuljetusliikkeet tasapainoilevat konkurssin partaalla.

Julkaistu , päivitetty