MOT Elävässä arkistossa

MOT on kesätauolla elokuulle, mutta kymmeniä vanhoja jaksoja on katsottavana Ylen Elävässä arkistossa.

Julkaistu

Huumepoliisi Aarnion kujanjuoksu 1

Helsingin poliisin huumerikosyksikön hyllytetty päällikkö Jari Aarnio on istunut yli puoli vuotta tutkintavankeudessa. MOT: Aarnion veljeskunta -ohjelma kertoo Aarnion kujanjuoksusta.

Julkaistu

Paatero: Huumepoliiseista määräaikaisia 1

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kannattaa Viron krp:n ehdotusta, että huumepoliisien viroista tehtäisiin määräaikaisia. ”Jos katsotaan koko poliisin kenttää, varmasti huumepoliisin työ on siellä syvimmällä", hän sanoo.

Julkaistu , päivitetty

Keskusrikospoliisi vastaan Helsingin poliisilaitos

Helsingin poliisilaitoksen HPL:n ja keskusrikospoliisin KRP:n kohdalle osuu suuri osa kaikista ilmi tulleista törkeistä huumausainerikoksista. Nämä kaksi yksikköä hoitavat Suomen törkeistä huumejutuista vajaa puolet eli 43 prosenttia.

Julkaistu , päivitetty

Punkkipotilaat oman onnensa nojassa 105

Jopa 10 000 suomalaista sairastuu vuosittain punkin pureman aiheuttamaan borrelioosiin. Osa potilaista jää vaille asianmukaista hoitoa.

Julkaistu
Masennuslääkkeiden kulutus on kasvanut samalla, kun uusia lääkkeitä on tullut markkinoille.

Masennuspotilaat vuosia lääkkeiden armoilla92

Lääkkeiden tehoa on tutkittu lähinnä lyhyillä lääkekokeilla vaikka MOT:n selvityksen mukaan Suomessa on yli 100 000 ihmistä, jotka ovat syöneet masennuslääkkeitä vähintään viitenä peräkkäisenä vuonna.

Julkaistu
SSRI-masennuslääkkeiden käyttäjät 2008-2013, MOT

444 000 masentunutta kansalaista15

Masennuslääkkeitä on syönyt Suomessa parhaimmillaan – vuonna 2012 – yli 444 000 kansalaista. Vaikka lääkkeitä syöneiden määrä on sen jälkeen hieman laskenut, niiden kulutus ei ole pienentynyt.

Julkaistu

Aiempia aiheita

aku kopakkala, pyskologi

Mehiläisen kuntoutusjohtaja Aku Kopakkala irtisanottu 57

MOT-ohjelmassa Masentavat lääkkeet esiintynyt psykologi Aku Kopakkala on irtisanottu. Mehiläinen irtisanoi kuntoutusjohtajana työskenneellen Kopakkalan viikko ohjelman esittämisen jälkeen.

Julkaistu , päivitetty
Riikka Kaihovaaran blogikuva

Lääkemuna ja masennuskana 54

Masennusdiagnoosin ja lääkereseptin saavalle ihmiselle voi muodostua masennuspotilaan identiteetti, joka saattaa estää häntä toipumasta.

Julkaistu , päivitetty

MOT paljastaa verkossa lapsia vaanivia 25

MOT loi verkkoon 13-vuotiaan "Jennan" ja 14-vuotiaan "Emman" peiteprofiilit selvittääkseen lapsiin kohdistuvaa verkkorikollisuutta. Yli sata miestä haki kontaktia tyttöihin kuukauden aikana.

Julkaistu , päivitetty

EU:n ja Goldman Sachsin liitto1

EU:lla on häkellyttävän läheiset suhteet yritysmaailmaan. Etenkin kansainväliset pankit ovat niitanneet itsensä niin lähelle unionia kuin ne ovat pystyneet.

Julkaistu