Foo Fighters: Sonic Highways, Electrical Audio Studios

Sunnuntaina 19.10. se vihdoin alkaa Yle Teemalla, Foo Fightersin musiikkidokumenttisarja Sonic Highways. Sarjassa bändi nauhoittaa kappaleita tulevalle albumilleen merkittävissä studioissa ympäri Amerikkaa. Ensimmäisenä käsittelyssä on Chicagon Electrical Audio Studios.

Julkaistu
Rimpparemmi: Karja arktisessa paratiisissa

Tanhuvaara! 1

Kansantanssi - uhka vai mahdollisuus? Perinteisiin kangistunutta vai uutta luovaa? Kaipaako tanhu päivitystä? Vai vain mielikuva siitä? Anna tanhulle pikkusormi ja se vie…

Julkaistu

Kissankehto

Kun näet vuoden kierron

Sade rummuttaa kattoon levottomilla sormillaan eikä ole pakko mennä mihinkään. Nyt vaan maataan torkkupeiton alla ja annetaan kuvien tulla. Villi luonto velloo riista-aidan takana. Sateelta suojassa Kissankehdossa ovat mm. Suvi Isotalo, Milla Rumi, Aino Venna, Virve Rosti, Jere Ijäs, Laura Doggett ja Of Monsters And Men.

Kissankehto: Mono no aware

Lokakuun sinfoniaa

Mono no aware on tila, joka aiheutuu liikutuksesta, jota ihminen kokee maailman kauneuden ja sen katoavuuden edessä. Se on asioiden määrittelemätöntä mutta pakahduttavaa surullisuutta. Mielen matkoja Pariisiin ja New Yorkiin lokakuisena sunnuntai-iltapäivänä tarjoilevat mm. Pikku Kukka, Astrid Swan ja Arcade Fire.

Tulevaisuuden Tusina 2015

Black Lizard

Tulevaisuuden tusina – näin se toimii

Rumba ja YleX on järjestänyt vuodesta 2009 Tulevaisuuden Tusina -äänestyksen, jossa tarkoituksena on nostaa esille tuoreita artisteja ja bändejä, jotka todennäköisesti ovat läpimurtonsa kynnyksellä.

Julkaistu , päivitetty

Sami Yaffa - Sound Tracker, verkkospesiaali

Mitä kaikkea Sami Yaffa - Sound Tracker -maailmanympärimatkalla näkyi ja ennen kaikkea kuului? Katso, lue, kuuntele ja koe huippuhetket sekä sarjassa esittämättömät kappaleet Sound Tracker -verkkospesiaalista.

Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki! - Suomen suosituin bändi1

Haloo Helsinki! ratsastaa tällä hetkellä suurimman suosionsa aallonharjalla. Kahdeksan vuotta kasassa ollut helsinkiläisnelikko julkaisi juuri uransa parhaimman albumin Kiitos ei ole kirosana. Yhtyeen kitaristi ja säveltäjä Leo Hakanen myöntää nöyrästi, että Haloo Helsinki! on tällä hetkellä Suomen suosituin rock-bändi.

Julkaistu

Parasta nyt: M1-studiossa Tuomo - Yle Live

Tuomo suuntasi The New Mystique -levyllä rohkeasti elektroniselle ulapalle. Miehen keikalla M1-studiossa lavalle nostettiin kitaroiden ja ja bassojen sijaan syntetisaattoreita ja rumpukoneita. Ensikosketus studioon oli Tuomon kohdalla kumminkin ”epävirallinen”. Yle Live: M1-studiossa Tuomo Yle Teemalla 19.10. klo 22.00.

Julkaistu

George Martin - kultasormi

Sir George Martin on yksi populaarimusiikin historian nimekkäimpiä ja tärkeimpiä tuottajia, eikä vähiten The Beatles -ansioidensa johdosta. Kohta 60-vuotisella urallaan Martin on työskennellyt lukemattomien pop-, rock- ja jazz-artistien kanssa sekä ollut perustamassa AIR-studiota. Yle Teema esittää sunnuntaina 12.10. dokumentin Tuottanut George Martin.

Julkaistu

Sami Yaffa: Sound Tracker

Sami Yaffa - Sound Tracker, Yhdysvallat osa 1

Amerikkalainen unelma, elämä, vapaus ja pyrkimys onneen. Näiden äärelle matkaa Sami Yaffa Yhdysvaltoihin. Kohteenaan muusikolla tosin on ikuisesti tavoiteltavan amerikkalaisen unelman sijaan amerikkalaisen musiikin rikkaus, monipuolisuus, sydän ja sielu.

Julkaistu , päivitetty

Sami Yaffa - Sound Tracker, Etiopia

Afrikan sarvessa, ihmiskunnan kehdossa Etiopiassa elää noin 200 000 vuotta vanha sivilisaatio. Maan historiaan mahtuu siis myös hyvin monipuolinen ja hengellinen musiikkikulttuuri. Näiden historiallisten rytmien perässä mystiseen maahan matkustaa myös muusikko Sami Yaffa.

Julkaistu , päivitetty

Sami Yaffa - Sound Tracker, Andalusia, Espanja 2

Espanjassa flamenco on ollut vuoroin halveksitun vähemmistön kulttuuria, vuoroin anarkismin ja yhteiskunnan vastaisen protestoinnin taustamusiikkia. Sami Yaffa suuntaa Andalusian kumpuileville vuorille tutustumaan aitoon ja alkuperäiseen flamencoon.

Julkaistu , päivitetty

Sami Yaffa - Sound Tracker, Argentiina ja Uruguay 2

Argentiinalaisen tangon paha poika Astor Piazzola sai Sami Yaffan kiinnostumaan aikanaan tangosta. Yaffa on käynyt useasti Etelä-Amerikassa ja kokenut tangon monissa muodoissaan, mutta haluaa nyt sukeltaa syvemmälle tulisen musiikin ja tanssin syövereihin Sound Tracker -matkallaan.

Julkaistu , päivitetty

We want more

kwan

Seuraavassa jaksossa Kwan

Kwan oli 2000-luvun räpillä aloittanut huippusuosittu bändi, joka sai kolmella ensimmäisellä levyllä Emma-palkintoja ja ensimmäinen myi platinaa, toinen tuplaplatinaa. Musiikki kehittyi jatkuvasti kohti rockimpaa suuntaa. Viimeinen levy Little Notes julkaistiin vuonna 2006.

Julkaistu , päivitetty
Kwan nettiextra

Kustin ja Amaran uskomaton sattuma

Kwan oli ajettu telakalle jo vuosia sitten ja yhteydenpito bändin jäsenten välillä oli hiipunut.

Julkaistu , päivitetty
kwan

Kwan Radio Suomen vieraana

Kwanin jälleennäkemisestä ei ole riemua puuttunut. Jokin sai kuitenkin heidän tiet erkanemaan kuusi vuotta sitten. Kwan kertoi paluustaan Tavastialla.

Viikonloppulista

Constables

Constablesin Viikonloppulista inspiroi raikkaudella ja yllätyksillä

Pari vuotta kasassa ollut helsinkiläisbändi Constables viimeistelee parasta aikaa debyyttialbumiaan. Bändi on koonnut nyt Viikonloppulistaansa kappaleita, jotka ovat inspiroineet debyytin valmistumista ja joiden voimalla Constables suuntaa esiintymään Tampereen Lost In Music -festareille.

Julkaistu , päivitetty
Lovemilla

Viikonloppulistassa omaa aikaa ottaa #lovemillan Milka Suonpää

Suosittu ja Kultainen Venla -palkittu nuortensarja #lovemilla saa jatkoa, kun ohjelman kolmas tuotantokausi alkaa Yle Areenassa 13.10. #lovemillan päätähti Milka Suonpää odottaa uusia jaksoja jännittyneenä loman keskellä. Milkalla onkin pitkästä aikaa kuvausten jälkeen lomaa, joten näyttelijättären Viikonloppulistalla otetaan nyt musiikillisesti omaa aikaa.

Julkaistu , päivitetty

Avaruusromua

Muusikoita lavalla. Karelian Skies -tapahtuma, Nurmes, 2014.

Avaruusraketilla Pohjois-Karjalaan! - Avaruusromua 14.9.2014

"Musiikki on universaali kieli", sanoo tanskalainen musiikintekijä Kim Bjørn. Loppukesästä Nurmeksessa järjestettiin Karelian Skies -tapahtuma. Tapahtumaa varten kokoontunut kansainvälinen yhtye työskenteli yhdessä ja esitti konsertissa yhteistyön tuloksia.

Julkaistu
Siluettikuvassa miettivä hahmo.

Olenko minä joku toinen? - Avaruusromua 21.9.2014

Muodostaako ihminen käsityksensä omasta minuudestaan ulkopuolisesta kuvasta, peilimäisestä heijastuksesta? Tätä mieltä oli ranskalainen psykiatri ja psykoanalyytikko Jacques Lacan. Säveltäjä ja äänitaiteilija Paul Baran on pohtinut asiaa ja muuttanut ajatuksensa musiikiksi. Avaruusromussa peilimäisiä heijastuksia, musiikkia ja äänitaidetta.

Julkaistu
Saksalaisen Kraftwerk-yhtyeen robotit konserttilavalla

Robottilatinoa, utuista pianoa ja Kraftwerkia harmonikalla - Avaruusromua 7.9.2014

Saksalaisen Kraftwerkin musiikki on innostanut lukuisat musiikintekijät mitä erikoisimpiin tulkintoihin. Avaruusromussa kuunnellaan kuinka Kraftwerkin klassinen minimalistinen elektroniikka taipuu esimerkiksi latinoviihteeksi, utuiseksi soolopianoimprovisaatioksi, aasialaissävytteiseksi etnoksi, japanilaiseksi popiksi tai kuinka Kraftwerk soi harmonikkatriolla tai jousikvartetilla.

Julkaistu

Palaa Ylen konsertteihin

yle.fi/musiikki

Sami Yaffa - Sound Tracker, Yhdysvallat osa 2

Sami Yaffan musiikkimaailmaa kiertänyt Sound Tracker saapuu matkansa päähän. Vielä on kuitenkin edessä pala amerikkalaista musiikkiunelmaa, kun karavaani kulkee läpi Mississippin, Tennesseen ja Pohjois-Carolinan kohti päätepistettään New Yorkia.

Julkaistu , päivitetty

George Martin - kultasormi

Sir George Martin on yksi populaarimusiikin historian nimekkäimpiä ja tärkeimpiä tuottajia, eikä vähiten The Beatles -ansioidensa johdosta. Kohta 60-vuotisella urallaan Martin on työskennellyt lukemattomien pop-, rock- ja jazz-artistien kanssa sekä ollut perustamassa AIR-studiota. Yle Teema esittää sunnuntaina 12.10. dokumentin Tuottanut George Martin.

Julkaistu , päivitetty
MTV Push Helsingin logo

Kaikki olennainen MTV Push Helsingistä

MTV Push Helsinki -tapahtuma järjestettiin Helsingissä 10.-12.9.2014. Tapahtumaa on jälkikäteen kritisoitu useassa eri mediassa ja kritiikki on kohdistunut erityisesti siihen, mihin tapahtuman 850 000 euron budjetti käytettiin.

Julkaistu , päivitetty