Euroviisut 2015 järjestetään toukokuussa Wienissä

Eurovision Laulukilpailut 2015 järjestetään toukokuussa Wienissä, Itävallassa. Lue Euroviisujen virallisilla sivuilla kaikki tulevasta kilpailusta ja kilpailijoista

Julkaistu , päivitetty

Palaa Uuden Musiikin Kilpailu 2015 tunnelmiin

Kertaa huippujännittävän finaalin kaikki tapahtumat

@PKNimipaivat - Pertti Kurikan Nimipäivät Twitterissä

yle.fi/musiikki

Laura Moisio - henkilökuva 4

Laura Moisio kääntää sisäisen surumielisyyden voimavaraksi 2

Laura Moisiota on kuvailtu yhtenä mielenkiintoisimmista tulokkaista naislaulaja-lauluntekijöiden joukossa. Hänen koskettava äänensä sekä rohkean rehellinen ilmaisunsa luovat maailman, joka pysäyttää kuuntelemaan. Toimittaja Marko Gustafsson kohtasi Moision hänen kotonaan Tampereella.

Julkaistu , päivitetty
Punk-laulaja Kathleen Hanna.

Vallankumous tyttötyylillä nyt! 3

Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. Yle Teema esittää dokumenttielokuvan Punk-laulaja Kathleen Hanna. Dokumentti kertoo paitsi Bikini Kill-, Le Tigre- ja The Julie Ruin -yhtyeistä tunnetun Hannan oman tarinan myös tarinan riot grrrl -liikkeestä. Mutta mitä oli riot grrrl, ja miksi se on yksi 1990-luvun tärkeimmistä musiikillisista liikkeistä?

Julkaistu , päivitetty
piirros höyrykoneesta

Auringon säteilyä, painovoimaa ja höyryä! Avaruusromua 22.3.2015

Höyry muutti maailman. Ensin tulivat höyryllä toimivat teollisuuden koneet ja sitten höyrykulkuneuvot: höyryveturit ja höyrylaivat. Höyry toi uuden aikakauden. Höyry toi teollisen vallankumouksen. Avaruusromussa kuunnellaan Euroopan Yleisradioliiton, EBU:n, Ars Acustica -ryhmän Art's Birthday 2015 -materiaalia Bratislavasta, Ljubljanasta ja Wienistä.

Julkaistu , päivitetty
The Silverin arvoitus

Käsittämätöntä meteliä - The Silverin jäljillä

"Käsittämätöntä meteliä, räminää, musiikin toisella puolen.” Muun muassa näillä sanoilla kuulijat kuvailevat arvoituksellisen suomalaisbändin The Silverin musiikkia. Bändin jäsenten henkilöllisyys on säilynyt salassa yli kolme vuosikymmentä. Yle.fi/musiikki päätti selvittää salaisuuden.

Julkaistu , päivitetty