Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Rakkautta ensikuulemalla pääkuva

J. Karjalainen, Anssi Kela, Pekka Kuusisto, Janna, Mirel Wagner, Tomi Leppänen, Rauhatäti ja Maritta Kuula esittelevät biisin, albumin tai artistin, johon he rakastuivat välittömästä.

Uusimmat sisällöt - Rakkautta ensikuulemalla

 • Maritta Kuula

  Maritta Kuula: Strange Fruit

  Maritta Kuulan maata järisyttänyt kappale kuvailee Amerikan etelävaltioiden maisemaa yhdistettynä ihmisen raakuuteen. Tunnetuimman version Strange Fruit -kappaleesta on levyttänyt Billie Holiday.

 • Rauhatäti

  Hanna Ylitepsa aka Rauhatäti: 1980-luvun Kauko Röyhkä

  Hanna Ylitepsa ihastui teininä Kauko Röyhkän maanläheiseen, realistiseen ja arkiseen kirjoitustyyliin, joka on vaikuttanut häneen syvästi. ”Etenkin runoudessa minulla on aina ollut taipumus kirjoittaa arkisesti ja puheenomaisesti. Räppihän on puhelaulua", hän perustelee.

 • Janna Hurmerinta

  Janna: Tapestry

  Janna Hurmerinta löysi yhden suurimmista vaikuttajistaan teini-iässä. Kirjastosta käteen tarttui Carole Kingin Tapestry-albumi ja tuon levyn innoittamana Janna aloitti itsekin biisien kirjoittamisen.

 • Mirel Wagner

  Mirel Wagner: Blues, AC/DC ja Nick Drake

  Mirel Wagnerin teiniajan suosikit AC/DC ja Nick Drake kuljettivat laulaja-lauluntekijää kohti bluesin ydintä. Yksinkertainen musiikillinen ilmaisu ja tiiviisti tehdyt sanoitukset auttoivat Mireliä asettamaan myös itselleen rajoja, joiden sisällä työskennellä.