Kalevi Salo (vas.), Hilla Blomberg, Timo Kulmala
30.04.2015 Elämä

Aamusydämellä: Vaarit vapaaehtoistyössä

Eläkeläiset Timo Kulmala ja Kalevi Salo pysyvät itsekin vireinä, kun monet vapaaehtoistehtävät täyttävät heidän kalenterinsa viikoittain.
 • Tiina Saarenpää (vas.), Hilla Blomberg, Saara Koivisto
  23.04.2015 Elämä

  Aamusydämellä: Sisaruus erotilanteessa

  Lasten keskinäiset tapaamiset ero- ja uusperhetilanteissa voivat jäädä vanhempien riitaisuuksien jalkoihin. Sisarpuolet Saara Koivisto ja Tiina Saarenpää joutuivat vuosiksi toisistaan erilleen. Aikuisina he ovat käyneet läpi kokemuksiaan ja ovat nykyään toistensa läheisimmät tukijat.
 • Christine Stukaloff (vas.), toimittaja Hilla Blomberg ja Minna Löytty-Rissanen
  16.04.2015 Elämä

  Aamusydämellä: Lapsen äkillinen kuolema

  Minna Löytty-Rissanen ja Christine Stukaloff ovat käsitelleet vuosien varrella lastensa kuolemaa monin tavoin.
 • Ahti Helynen, Hilla Blomberg (kesk.) ja Outi Korhonen
  09.04.2015 Elämä

  Aamusydämellä: Työpaikkakiusatut

  Työterveyslaitoksen tutkimusten mukaan yli 100 000 palkansaajaa kokee joka päivä olevansa kiusaamisen kohteena työpaikallaan. Outi Korhonen koki valtionhallinnossa työskennellessään mitätöintiä, nöyryyttämistä, tehtävänannon piilottelua ja tehtyjen töiden ja ammattitaidon vähättelyä. Ahti Helystä piinasivat laittomat määräaikaiset työsuhteet ja aktiivisuus ay-toiminnassa palkittiin potkuilla. Molemmat veivät kiusaamisensa oikeuteen ja saivat lopulta myönteiset päätökset.
 • Pietari Vanhala (vas.), toimittaja Hilla Blomberg ja Antti O. Arponen
  31.03.2015 Elämä

  Aamusydämellä: Kuoleman edessä

  Miltä tuntuu sairastaa syöpää ja tietää, että kuolema kolkuttaa jo ovella. Antti O. Arponen ja Pietari Vanhala kertoivat tuntemuksistaan Aamusydämellä–ohjelmassa ja antoivat myös luvan näyttää ohjelman kuolemansa jälkeen. Antti O. Arponen kuoli viiden päivän kuluttua nauhoituksesta.
 • Virpi Häyrinen (oik.), Hilla Blomberg, Tapio Häyrinen
  26.03.2015 Terveys

  Aamusydämellä: Aivoinfarkti

  Aivoinfarkti yllätti Virpi Häyrisen aamiaispöydässä. Aviomies Tapio tunnisti oireet ja hälytti ambulanssin. Nopea hoitoon pääsy pelasti Virpin hengen.
 • Miia Vehanti (vas.), toimittaja Hilla Blomberg ja Jutta Laino
  19.03.2015 Terveys

  Aamusydämellä: Endometrioosi

  Miia Vehanti ja Jutta Laino ovat kärsineet teini-iästä lähtien kovista alavatsakivuista kohdun limakalvon pesäkesirottumataudin vuoksi.
 • Joanna Tervonen, toimittaja Hilla Blomberg (kesk.) ja Petri Pynnönen
  12.03.2015 Terveys

  Aamusydämellä: Unettomuus

  Unettomuus on vaivannut Joanna Tervosen elämää jo lapsuudesta saakka ja Petri Pynnösen unettomuus paheni aktiivisen urheilu-uran loppumisen jälkeen. Molemmat ovat apua hakiessaan törmänneet siihen, että unettomuuden syitä ei selvitetä. Usein hoidetaan vain oireita, kuten unettomuuden aiheuttamaa masennusta.
 • Jaakko Linko, Hilla Blomberg (kesk.) ja Jenna Utriainen
  05.03.2015 Elämä

  Aamusydämellä: Pappina erikoistilanteissa

  Nuori Jenna Utriainen toimii vankilapappina ja Jaakko Linko osallistuu pelastustehtäviin palopaikoilla seurakuntapastorin toimen ohella. Erikoistilanteissa he pääsevät ihmisten lähelle antamaan henkistä apua ja saavat mahdollisuuden aitoihin keskusteluihin.
 • Marja Korhonen (vas.), Hilla Blomberg ja Riku Kylmänen
  26.02.2015 Elämä

  Aamusydämellä: Erityistä elämää

  Vaikeasti vammaiset Marja Korhonen ja Riku Kylmänen haluavat olla aktiivisia monella tavalla, vaikka se vaatii paljon käytännön järjestelyjä ja jaksamista myös heiltä itseltään. Huumori ja sisukkuus ajavat silti eteenpäin vaikeimpinakin hetkinä. Marja on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan ”Häivähdyksiä” ja Riku ilmaisee tuntemuksiaan runoina.
 • Annina Holmberg (vas.), Hilla Blomberg, Jonna Ketola
  19.02.2015 Elämä

  Aamusydämellä: Saattohoito

  Inhimillinen kuolema oli Annina Holmbergin ja Jonna Ketolan äitien toive. Syöpää sairastanut Ritva Holmberg pääsi päättäjien taivuttelun jälkeen saattohoitoon Helsingin Terhokotiin viimeisten viikkojensa ajaksi. Jonnan äidin aivoinfarktin jälkeistä tilaa hoidettiin hänen hoitotahtonsa vastaisesti ja paikka saattohoitoonkin tuli vasta viimeisinä elinpäivinä.
 • Satu Pamilo (vas.), Hilla Blomberg, Janne Hyvönen
  12.02.2015 Terveys

  Aamusydämellä: Selkärankareuma

  Selkärankareuma on nuorena puhkeava krooninen sairaus, jonka syytä ei tunneta. Arvellaan, että ainakin yhtenä laukaisevana tekijänä voi toimia infektio. Satu Pamilon kovat selkäkivut alkoivat 23-vuotiaana ja Janne Hyvösen ensimmäiset oireet yläasteella. Lukiossa Jannen piti jo käyttää keppejä kävelynsä apuna.
 • Lili Pakalén (vas.), Hilla Blomberg ja Sinikka Kaperi
  05.02.2015 Elämä

  Aamusydämellä: Sateenkaariarkea

  Sinikka Kaperi rakastui naiseen 1970-luvulla ja Lili Pakalén viisi vuotta sitten. Arjessa he törmäävät vieläkin outoihin asenteisiin.
 • Josefiina Sabel-Salmela (vas.), Hilla Blomberg ja Mari Sipola
  29.01.2015 Vanhemmuus

  Aamusydämellä: Äidit auttavat äitejä

  Moni pienten lasten äiti häpeää väsymystään eikä kehtaa kertoa tilanteestaan kenellekään. Mari Sipola sai masennukseensa apua terveysasemalta ja Josefiina Sabel-Salmela löysi tukea netin mammaryhmästä ja kahvitteluringistä.
 • Vilma Maanpää (vas.), Hilla Blomberg ja Merja Minkkinen
  22.01.2015 Terveys

  Aamusydämellä: Syömishäiriöt

  Syömishäiriöidensä kanssa vuosikausia kamppailleet Merja Minkkinen ja Vilma Maanpää pääsivät lopulta irti bulimiastaan ja anoreksiastaan vertaistuen avulla. He kävivät läpi myös pitkiä sairaalahoitoja, kun paino putosi henkeä uhkaavasti ja väsymys sairauteen aiheutti itsetuhoisuutta.
 • Tuomas Grönman (vas.), Hilla Blomberg, Matti Lehikoinen
  15.01.2015 Terveys

  Aamusydämellä: Urheilijan masennus

  Urheilijan loukkaantumiset ja uran päättyminen voivat aiheuttaa masennusta, josta on vaikeaa edes puhua, koska urheilijoilta edellytetään vahvuutta ja menestystä. Alamäkipyöräilyssä vakavasti loukkaantunut Matti Lehikoinen yllättyi masennuksestaan ja sen mukana tulleista itsetuhoisista ajatuksista. Tuomas Grönman joutui pelaamaan vammojen rasittamana ja lopulta lopettamaan huippujääkiekkoilijan uransa jo nuorena. Identiteettikriisi helpotti vasta psykologian opintojen myötä.
 • Jan-Erik Andersson (vas.), Kimmo Saares, Pekka Edlund
  04.12.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Unelmat ovat arjen polttoainetta

  Miksei talo voisi olla hauska, tekijänsä näköinen, ihmetteli Jan-Erik Andersson ja rakensi lehden muotoisen talon, jossa on paljon jännittäviä muotoja ja värejä. Minä haluan rakentaa omin käsin veneen, jolla purjehdin maapallon ympäri, päätti Pekka Edlund. Vene on nyt valmis ja Pekka odottaa lähtöä suurelle matkalle.
 • Miisa-Maria Haapoja, Hilla Blomberg, Meeri Linna
  26.11.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Nuorista ystäviä yksinäisille

  Yksinäisten vanhusten suuri määrä havahdutti Meeri Linnan ja Miisa-Maria Haapojan hakeutumaan Suomen Punaisen Ristin ystävätoimintaan. Kokemukset tapaamisten ajalta ovat lämmittäneet niin ikääntyneiden ystävien kuin vapaaehtoistyöntekijöidenkin mieltä.
 • Manu Hagert, Kimmo Saares, Markus Keväänranta
  19.11.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Vankila teki hyvää

  Markus Keväänranta ja Manu Hagert elivät elämää, jossa heistä tuli niin kutsuttuja poliisin tuttuja. Nuorena aloitettu päihteiden käyttö oli omalta osaltaan vaikuttamassa omaisuus- ja väkivaltarikoksiin. Kummatkin katsovat uskonnollisen heräämisen olevan tärkein yksittäinen tekijä rikoskierteen katkaisemiseen, mutta vankila antoi aikaa ja taitoja uuden elämän opetteluun.
 • Roni Alho, Hilla Blomberg, Tiina Luove
  13.11.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Kiusaamisen kipeät arvet

  Kiusaamisen uhriksi joutunut nuori voi ahdistua kokemastaan niin paljon, että harkitsee jopa itsemurhaa. Näin kävi kouluiässä Tiina Luovelle ja Roni Alholle. Roni piirteli jo 10-vuotiaana vihkoonsa tapoja tappaa itsensä. Tiina mietti yläasteella itsemurhaa, koska ei enää jaksanut ajatella muuta ulospääsyä paniikistaan ja peloistaan.
Tilaa syöte Aamusydämellä