Josefiina Sabel-Salmela (vas.), Hilla Blomberg ja Mari Sipola
29.01.2015 Vanhemmuus

Aamusydämellä: Äidit auttavat äitejä

Moni pienten lasten äiti häpeää väsymystään eikä kehtaa kertoa tilanteestaan kenellekään. Mari Sipola sai masennukseensa apua terveysasemalta ja Josefiina Sabel-Salmela löysi tukea netin mammaryhmästä ja kahvitteluringistä.
 • Vilma Maanpää (vas.), Hilla Blomberg ja Merja Minkkinen
  22.01.2015 Terveys

  Aamusydämellä: Syömishäiriöt

  Syömishäiriöidensä kanssa vuosikausia kamppailleet Merja Minkkinen ja Vilma Maanpää pääsivät lopulta irti bulimiastaan ja anoreksiastaan vertaistuen avulla. He kävivät läpi myös pitkiä sairaalahoitoja, kun paino putosi henkeä uhkaavasti ja väsymys sairauteen aiheutti itsetuhoisuutta.
 • Tuomas Grönman (vas.), Hilla Blomberg, Matti Lehikoinen
  15.01.2015 Terveys

  Aamusydämellä: Urheilijan masennus

  Urheilijan loukkaantumiset ja uran päättyminen voivat aiheuttaa masennusta, josta on vaikeaa edes puhua, koska urheilijoilta edellytetään vahvuutta ja menestystä. Alamäkipyöräilyssä vakavasti loukkaantunut Matti Lehikoinen yllättyi masennuksestaan ja sen mukana tulleista itsetuhoisista ajatuksista. Tuomas Grönman joutui pelaamaan vammojen rasittamana ja lopulta lopettamaan huippujääkiekkoilijan uransa jo nuorena. Identiteettikriisi helpotti vasta psykologian opintojen myötä.
 • Jan-Erik Andersson (vas.), Kimmo Saares, Pekka Edlund
  04.12.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Unelmat ovat arjen polttoainetta

  Miksei talo voisi olla hauska, tekijänsä näköinen, ihmetteli Jan-Erik Andersson ja rakensi lehden muotoisen talon, jossa on paljon jännittäviä muotoja ja värejä. Minä haluan rakentaa omin käsin veneen, jolla purjehdin maapallon ympäri, päätti Pekka Edlund. Vene on nyt valmis ja Pekka odottaa lähtöä suurelle matkalle.
 • Miisa-Maria Haapoja, Hilla Blomberg, Meeri Linna
  26.11.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Nuorista ystäviä yksinäisille

  Yksinäisten vanhusten suuri määrä havahdutti Meeri Linnan ja Miisa-Maria Haapojan hakeutumaan Suomen Punaisen Ristin ystävätoimintaan. Kokemukset tapaamisten ajalta ovat lämmittäneet niin ikääntyneiden ystävien kuin vapaaehtoistyöntekijöidenkin mieltä.
 • Manu Hagert, Kimmo Saares, Markus Keväänranta
  19.11.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Vankila teki hyvää

  Markus Keväänranta ja Manu Hagert elivät elämää, jossa heistä tuli niin kutsuttuja poliisin tuttuja. Nuorena aloitettu päihteiden käyttö oli omalta osaltaan vaikuttamassa omaisuus- ja väkivaltarikoksiin. Kummatkin katsovat uskonnollisen heräämisen olevan tärkein yksittäinen tekijä rikoskierteen katkaisemiseen, mutta vankila antoi aikaa ja taitoja uuden elämän opetteluun.
 • Roni Alho, Hilla Blomberg, Tiina Luove
  13.11.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Kiusaamisen kipeät arvet

  Kiusaamisen uhriksi joutunut nuori voi ahdistua kokemastaan niin paljon, että harkitsee jopa itsemurhaa. Näin kävi kouluiässä Tiina Luovelle ja Roni Alholle. Roni piirteli jo 10-vuotiaana vihkoonsa tapoja tappaa itsensä. Tiina mietti yläasteella itsemurhaa, koska ei enää jaksanut ajatella muuta ulospääsyä paniikistaan ja peloistaan.
 • Tarmo Flink, Hilla Blomberg, Kari Luoma
  06.11.2014 Terveys

  Aamusydämellä: Raajojen epämuodostumat

  Synnynnäiset raajojen epämuodostumat eivät ole estäneet Tarmo Flinkin ja Kari Luoman elämän tavoitteiden toteutumista. Tarmo syntyi ilman käsiä ja Karilta puuttui syntyessään suurin osa sormista ja toisen jalan jalkaterä oli vääntynyt taaksepäin eli hänellä oli kampurajalka.
 • Markku Heikkilä, Hilla Blomberg, Minna Pitkäniemi
  29.10.2014 Terveys

  Aamusydämellä: Sisäilman myrkyt

  Rakennusten sisäilman myrkyt veivät Minna Pitkäniemeltä terveyden, toimeentulon ja kodin. Markku Heikkilän kaksi lasta sairastui homeista päiväkodissa ja kolmas homeisessa koulussa. Minna ajaa nykyään sisäilmasairaiden asioita Homepakolaiset ry:ssä ja Markku kerää kansalaisaloitetta, jossa päättäjiä velvoitetaan vastuullisempaan rakentamiseen.
 • Antti Räisänen, Kimmo Saares ja Anu Lehtiö
  23.10.2014 Tyyli

  Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.
 • Petri "Hemmo" Vehviläinen, Hilla Blomberg ja Jaana Suvisilta
  15.10.2014 Terveys

  Aamusydämellä: Lihavuusleikkaus muutti elämän

  Lihavuusleikkauksessa pienennettiin Jaana Suvisillan ja Petri ”Hemmo” Vehviläisen mahalaukkua ja osa ohutsuolesta ohitettiin. Leikkaus tehtiin molemmille nelisen vuotta sitten ja kumpikin on tyytyväinen oloonsa. Petri on nykyään 110 kiloa ja Jaana 50 kiloa kevyempi kuin ennen.
 • Anneli Kanto (vas.), Hilla Blomberg ja Kristiina Harjula
  09.10.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Dementiaan sairastuneen läheisenä

  Dementiaan sairastuneen keho haurastuu vähitellen, mutta omaisten kannalta on usein vaikeampaa, kun tuttu ihminen katoaa henkisesti jonnekin ja hänen käytöksensä muuttuu kummalliseksi. Anneli Kanto menetti äitinsä Alzheimerin taudille ja Kristiina Harjulan aviomies sairastui kuusikymppisenä otsalohkon dementiaan
 • Joose Ojala, Hilla Blomberg, Riikka Hänninen
  01.10.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Syntymäsokeat

  TV1 sunnuntaina 5.10.2014 klo 9.05 - 9.45, uusinta tiistaina 7.10. klo 5.45 Yle Areenassa vuoden ajan. Syntymästään sokeat Riikka Hänninen ja Joose Ojala haluavat kokea maailmaa enemmän mahdollisuuksien kuin rajoitusten kautta. He toivovat, että heitä lähestyttäisiin kuten ketä tahansa eikä pelättäisi kohtaamisia näkövammaisuuden vuoksi.
 • Juha Mäkelä, Kimmo Saares, Salla Penttilä
  24.09.2014 Vanhemmuus

  Aamusydämellä: Sukusolu - lahja elämälle

  TV1 sunnuntaina 28.9.2014 klo 9.05 - 9.45, uusinta tiistaina 30.9. klo 5.45. Yle Areenassa vuoden ajan. Vuosittain noin 3000 uutta paria hakee lääketieteellistä apua lapsettomuuteen. Usein hoitojen edellytyksenä on se, että joku luovuttaa sukusoluja. Kaksi erilaista tietä sukusolujen luovuttajaksi ovat kulkeneet Salla Penttilä ja Juha Mäkelä.
 • Carolina Cederberg, Hilla Blomberg, Outi Elo
  17.09.2014 Terveys

  Aamusydämellä: Pään kivut

  TV1 sunnuntaina 21.9.2014 klo 9.05 - 9.45, uusinta tiistaina 23.9. klo 5.45 Yle Areenassa vuoden ajan. Krooninen migreeni vaikeuttaa Carolina Cederbergin toimintakykyä ja elämänhallintaa jopa useita kertoja viikossa. Outi Elo on puolestaan elänyt kolmoishermosäryn kanssa 12 vuotta. Kovat kivut taivuttivat Outin lopulta työkyvyttömyyseläkkeelle.
  2
 • Päivi Kannisto, Kimmo Saares, Santeri Kannisto
  09.09.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Ulos oravanpyörästä

  Miten elää onnellisuutta tavoitellen ja vailla omaisuutta, siitä kertovat maailmanmatkaajat Päivi ja Santeri Kannisto. TV1 su 14.9. klo 9.05
  6
 • Tiina Koskela-Rasila, Hilla Blomberg, Kimmo Rasila
  28.08.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Irti riippuvuuksista

  Pelaaminen ja päihteet koukuttivat Kimmo Rasilan jo nuorena. Häpeä ja velat ajoivat hänet yrittämään itsemurhaa, jopa 13 kertaa. Vaimo Tiina Rasila pysyi miehensä rinnalla läpi pahimpienkin hetkien. Pariskunta pääsi lopulta yhdessä kuntoutukseen, josta alkoi uusi elämä.
  2
 • Aarre Alanen, Hilla Blomberg, Maire Rantala
  23.04.2014 Elämä

  Aamusydämellä: Onneksi on omaishoitaja

  Omaishoitajien työ on usein raskasta ja sitovaa ja siksi he kaipaisivat arkeensa hyvin toimivia hoidon varajärjestelmiä. Maire Rantala on hoitanut etenevää lihastautia sairastavaa poikaansa Harri Leskistä jo kaksikymmentä vuotta ja Aarre Alanen sairauskohtauksen halvaannuttamaa puolisoaan Marjoa 14 vuotta.
 • Jaana Hasunen, Hilla Blomberg, Juhani Hasunen
  16.04.2014 Terveys

  Aamusydämellä: Raitis alkoholisti ja läheinen

  Alkoholi hallitsi Juhani ”Junne” Hasusen elämää yli 30 vuoden ajan. Nuorempi sisko Jaana Hasunen oli huolissaan veljensä juomisesta, vaikka yhteydenpito vähenikin vuosien varrella lähes olemattomiin. Junne raitistui lopulta Minnesota-hoidossa pari vuotta sitten. Läheisille tarjotuista tapaamisista tuli myös Jaanalle tärkeä väylä purkaa omia kipupisteitään.
 • Vesa-Pekka Tauriainen, Kimmo Saares ja Pentti Löfgren
  09.04.2014 Terveys

  Aamusydämellä: Syöpälasten isät

  Vuosittain noin 150 lasta sairastuu Suomessa syöpään, mutta onneksi kolme neljästä paranee. Aleksi Löfgren sairastui 12-vuotiaana syöpään, Lauri Tauriainen sairasti syöpää jo syntyessään.
Tilaa syöte Aamusydämellä