Sami Kivimäki
27.05.2015 Vapaa-aika

Eräilyä pimeässä kopissa

Tv-ohjelmaa leikataan enimmäkseen yksin pimeässä huoneessa, mutta ruudun kautta maisemat ja luontoelämykset tavoittivat myös leikkaaja Sami Kivimäen.
 • Tom Nylund, Mikko Peltola Lapissa
  18.05.2015 Vapaa-aika

  Ylen eräjormat täydentävät toisiaan

  Toinen retkeilee mieluummin yksin omien ajatuksiensa kanssa, toiselle retki ilman reipasta kaveria olisi kauhistus. Ylen erä-ja outdoorohjelmia tehneet Mikko "Peltsi" Peltola ja Tom Nylund ovat reissanneet erämaissa myös yhdessä ja tunnistavat toistensa hyvät ja huonot puolet.
 • Erämies
  15.05.2015 Vapaa-aika

  Nyt valitaan Erämies!

  Kuka on Erämies vailla vertaa? Valitse suosikkisi.
  26
 • Juha Korhonen (Erätulilla)
  22.04.2015 Vapaa-aika

  Juha Korhonen: " Salainen toiveeni oli päästä Erätulilla-kuvaajaksi "

  Kuvaaja Juha Korhonen on kolunnut juontaja Mikko "Peltsi" Peltolan kanssa erämaat, rannat ja nuotiopaikat. Hän on kahlannut lumessa, kaatuillut rinteessä, notkunut veneessä, inttänyt ja yllyttänyt. Hän muistelee lähes kymmenen vuoden työrupeamaa hyvällä ja kehuu työpariaan.
 • Kolme miestä erämaassa
  10.04.2015 Vapaa-aika

  Pitkää vaellusta ei voi suunnitella liian hyvin

  Kesä ja hyttyset. Kolme kaverusta. Aikaa kaksi viikkoa. Nyt olisi aika toteuttaa pitkäaikainen haave pitkästä erämaavaelluksesta.
  3
 • Kolme metsästäjää
  20.03.2015 Luonto

  Metsästys on vahva luontoelämys

  Metsästyksessä parasta on luonnon hiljaisuus ja kropassa tuntuva jännitys. Pahinta aikaiset aamuheräämiset.
  11
 • Timo Moilanen, Sukkertoppen
  12.03.2015 Vapaa-aika

  Kohti kylmää unelmaa

  Etelämanner on kiehtonut löytöretkeilijöitä kautta vuosisatojen. Suomalainen kolmihenkinen retkikunta suuntasi maapallon eteläisimpään maanosaan, joka on olosuhteiltaan maailman kuivin, kylmin ja tuulisin. Sokeritopaksi nimetty vuori oli vielä valloittamatta. Matka oli hyvin vaativa, mutta kaiken vaivan väärtti.
  3
 • Veli Alatalo, Miika Sirkiä, Timo Veijalainen
  24.02.2015 Vapaa-aika

  Viimeiset eväät Erätulilla

  Erätulilla-sarja päättyy tänä keväänä 21 vuoden jälkeen. Viimeinen tuotantokausi on kunnianosoitus suomalaiselle sitkeydelle ja sisulle.
  3
 • Jani Himanko kalastusmatkalla Guinea-Bissaussa
  18.11.2014 Vapaa-aika

  Kalastusmatkalla Afrikassa

  Kun Suomen kalastuspaikat ja saaliit tuntuvat jo liian tutuilta, suuntaa moni vapaa-ajankalastaja ulkomaille. Eksoottisten kalastuskokemusten toivossa matkustetaan maailman joka kolkkaan. Kaukana kotoa ja arkihuolista, mielekästä tekemistä, sopivasti fyysistä haastetta ja hyvässä porukassa vietettyä aikaa - houkutteleehan se. Se houkuttelee yhä uudelleen myös kalastusoppaana toimivaa Jani Himankoa, joka pystyy reissullaan sopivasti yhdistämään työn ja huvin. Guinea-Bissaun lähes koskematon kalastusparatiisi teki häneen vaikutuksen, vaikka kaikki ei aina mennytkään "kuin strömsössä".
 • Merimetso lähikuva
  28.10.2014 Luonto

  Uusi kameratekniikka vie lähemmäs luontoa

  Jari Salosen viime kesä kului luontoa kuvatessa Selkämerellä. Hän kantoi tekniikalla täytettyjä laukkujaan saarten kivikoissa, latasi akkuja, teippasi kameroita maastokuvioisella teipillä ja etsi pieniä kiviä, joiden avulla kamerat saatiin vielä huomaamattomimmiksi. Sama kuvio toistui saaresta toiseen, päivästä toiseen. Uudet ja huomattavan pienikokoiset kamerat mahdollistavat viimein sen, että nyt päästään kosketusetäisyydelle linnuista.
 • Haavi auki-miehet Kainuussa
  20.10.2014 Vapaa-aika

  Miksi Haavi auki - miehet päätyivät Kainuun tervareiteille?

  Lapin lumo oli jo todettu. Varmasti lähempänä etelääkin löytyisi paikkoja, joissa sielu lepäisi ja mieli sepittäisi uusia tarinoita. Paikat, joita ei löytyisi joka oppaasta, tarjoaisivat sitä paitsi mahdollisuuden kohdata luonnon sellaisenaan. Olisiko Kainuun retkemme kulttuurianti pelkkä loistava tekosyy päästä kalavehkeiden kanssa erämaahan? Ja löytäisimmekö Veikko Huovisen maisemista kenties jotain syvällisempää?
  1
 • kalastusta auringonlaskussa
  19.09.2014 Vapaa-aika

  Syksy Erätulilla - elämyksiä luonnon äärellä

  Hyvässä seurassa on mukava harrastaa - löytää uusia maastoja, kiivetä ylös vuorille ja kallioille, laskea pöllyäviä rinteitä, uhmata säätä, koetella kanttiaan, etsiä saalistaja itsestään. On myös aika olla yksin, rauhoittua, ahmia luontoa kaikilla aisteillaan. Luonnossa liikkujan oma tv-ohjelma Erätulilla jatkuu torstaisin 2. lokakuuta.
 • Kalastajakylä Stø
  05.09.2014 Elämä

  Siimankoukuttajan työ koukuttaa suomalaisia

  Pieni autenttinen Støn kalastajakylä Norjassa Lofoottien pohjoispuolella Vesterålenissa kätkee sisäänsä kansainvälisen siimankoukuttajien työyhteisön. Jo noin 350 suomalaista on tehnyt siellä harvinaista työtä ammattikalastajien tärkeimpinä kumppaneina. Työ on raskasta, likaista ja haisevaa, mutta monen mielestä ihan parasta.
 • Kaskelotti kalastusaluksen lähellä Norjassa
  05.09.2014 Luonto

  Meri ja valaat veivät savolaisen miehen sydämen

  Ammattikalastajan työ Pohjois-Norjassa avasi suomalaiselle Lauri Pietikäiselle ovet myös valaiden maailmaan. Valaiden näkemiseen ei koskaan kyllästy. Tänä kesänä Norjanmeren kaskelotit ovat muuttaneet käytöstään radikaalisti. Ne ovat alkaneet seurata siimaa nostavia kalastajia ja syövät myös osan saaliista.
 • Haavi auki-ryhmä ja Mikko Peltola Haukkalammella Nuuksiossa
  28.03.2014 Vapaa-aika

  Peltsi pilkkii haavi auki ynnä muita tarinoita

  Erätulilla-juontaja Mikko "Peltsi" Peltola reissaa kuvauksissa ympäri Suomen, osallistuu milloin mihinkin ja vaikka kenen kanssa. Toisaalla eri tekijät, yleensä pienistä tuotantoyhtiöistä, kuvaavat myös ohjelmaan sisältöä. Näistä aineksista, ns. Peltsin runkotarinoista ja muista inserteistä syntyy kukin jakso. Tänä keväänä Peltsi tapaa tositoimissa myös muita ohjelmasta tuttuja kasvoja, pilkillä ja rinteissä.
 • Ape Majava Japanissa
  28.03.2014 Vapaa-aika

  Koukussa puuteriin

  Tämä puuteri ei ole kosmetiikkaa eikä edes laitonta, vaan ehta luonnontuote. Mitä enemmän sitä on, sitä parempi. Aito addikti hakee sitä ulkomailta saakka.
 • Neljä kaverusta Islannin armoilla
  17.03.2014 Vapaa-aika

  Miehen on välillä pakko päästä erämaahan

  Kalastuksen ja vaeltamisen yhdistämisessä parasta on löytämisen riemu. Neljä kaverusta vietti ikimuistoisen viikon Islannin armoilla vaeltaen, kalastellen ja lasketellen. Pohjatyö on tehty vuosien varrella koto-Suomessa. Mikään ei vieroita arjesta paremmin kuin muutama päivä erämaassa kaukana sivistyksestä. Perhekin ymmärtää, että kotiin palaa onnellinen mies, kun on saanut aikansa rähjääntyä luonnossa.
  6
 • Matti Ristinen kiipeilemässä Perussa
  11.03.2014 Vapaa-aika

  Kun isä lähtee vuorille

  Lähes kymmenen vuoden takainen kokemus Kilimanjaro-vuorelta yhdessä vaimon kanssa teki näyttelijänä tunnettuun Matti Ristiseen voimakkaan vaikutuksen. Sen seurauksena hän huomasi haaveilevansa vuorista ja kiipeilystä yhä useammin. Nykyään hän harrastaa kiipeilyä sisällä, kallioilla ja jäisillä seinämillä. Koska vuoret Suomesta puuttuvat, on miehen aika ajoin mentävä vuorten luo. Matin pitkäaikainen toive on tehdä ensimmäinen suomalainen dokumenttielokuva maailman korkeimmalle huipulle, Mount Everestille kiipeämisestä. Sitä ennen hän kertoo meille toisenlaisen tarinan.
  2
 • Tea Turunen, Mikko Peltola, Jenni Antinaho
  03.03.2014 Vapaa-aika

  Naisillakin on outdoor-elämää

  Eihän se nyt sillä tavalla mene, että kaikki retkeily, ulkoilu ja extremelajit olisivat vain miehille tarkoitettuja. Siitä hienona esimerkkinä toimii Siskot.
 • Retkinikkari Joppe Ranta
  28.02.2014 Vapaa-aika

  Retkeilytaidot ovat ikiaikaisia juttuja

  ”Ei kaikessa kannata itse ensin epäonnistua, kun joku on sen jo tehnyt puolestasi,” vinkkaa Joppe Ranta, Erätulilla-ohjelmankin armoitettu Retkinikkari. Ideat ohjelmasarjaan ovat tulleet elävästä elämästä, kun hän liikkuessaan on törmännyt retkeilijöiden vastoinkäymisiin tai suoranaiseen taidottomuuteen. Siitäkin huolimatta tärkeintä on, että lähtee sinne retkelle, riippumatta onko nyt jokainen solmu hallussa.
Tilaa syöte Erätulilla