Timo Moilanen, Sukkertoppen
05.05.2014 Vapaa-aika

Kohti kylmää unelmaa

Etelämanner on kiehtonut löytöretkeilijöitä kautta vuosisatojen. Suomalainen kolmihenkinen retkikunta suuntasi maapallon eteläisimpään maanosaan, joka on olosuhteiltaan maailman kuivin, kylmin ja tuulisin. Sokeritopaksi nimetty vuori oli vielä valloittamatta. Matka oli hyvin vaativa, mutta kaiken vaivan väärtti.
3
 • Haavi auki-ryhmä ja Mikko Peltola Haukkalammella Nuuksiossa
  28.03.2014 Vapaa-aika

  Peltsi pilkkii haavi auki ynnä muita tarinoita

  Erätulilla-juontaja Mikko "Peltsi" Peltola reissaa kuvauksissa ympäri Suomen, osallistuu milloin mihinkin ja vaikka kenen kanssa. Toisaalla eri tekijät, yleensä pienistä tuotantoyhtiöistä, kuvaavat myös ohjelmaan sisältöä. Näistä aineksista, ns. Peltsin runkotarinoista ja muista inserteistä syntyy kukin jakso. Tänä keväänä Peltsi tapaa tositoimissa myös muita ohjelmasta tuttuja kasvoja, pilkillä ja rinteissä.
 • Ape Majava Japanissa
  28.03.2014 Vapaa-aika

  Koukussa puuteriin

  Tämä puuteri ei ole kosmetiikkaa eikä edes laitonta, vaan ehta luonnontuote. Mitä enemmän sitä on, sitä parempi. Aito addikti hakee sitä ulkomailta saakka.
 • Neljä kaverusta Islannin armoilla
  17.03.2014 Vapaa-aika

  Miehen on välillä pakko päästä erämaahan

  Kalastuksen ja vaeltamisen yhdistämisessä parasta on löytämisen riemu. Neljä kaverusta vietti ikimuistoisen viikon Islannin armoilla vaeltaen, kalastellen ja lasketellen. Pohjatyö on tehty vuosien varrella koto-Suomessa. Mikään ei vieroita arjesta paremmin kuin muutama päivä erämaassa kaukana sivistyksestä. Perhekin ymmärtää, että kotiin palaa onnellinen mies, kun on saanut aikansa rähjääntyä luonnossa.
  6
 • Matti Ristinen kiipeilemässä Perussa
  11.03.2014 Vapaa-aika

  Kun isä lähtee vuorille

  Lähes kymmenen vuoden takainen kokemus Kilimanjaro-vuorelta yhdessä vaimon kanssa teki näyttelijänä tunnettuun Matti Ristiseen voimakkaan vaikutuksen. Sen seurauksena hän huomasi haaveilevansa vuorista ja kiipeilystä yhä useammin. Nykyään hän harrastaa kiipeilyä sisällä, kallioilla ja jäisillä seinämillä. Koska vuoret Suomesta puuttuvat, on miehen aika ajoin mentävä vuorten luo. Matin pitkäaikainen toive on tehdä ensimmäinen suomalainen dokumenttielokuva maailman korkeimmalle huipulle, Mount Everestille kiipeämisestä. Sitä ennen hän kertoo meille toisenlaisen tarinan.
  1
 • Tea Turunen, Mikko Peltola, Jenni Antinaho
  03.03.2014 Vapaa-aika

  Naisillakin on outdoor-elämää

  Eihän se nyt sillä tavalla mene, että kaikki retkeily, ulkoilu ja extremelajit olisivat vain miehille tarkoitettuja. Siitä hienona esimerkkinä toimii Siskot.
 • Retkinikkari Joppe Ranta
  28.02.2014 Vapaa-aika

  Retkeilytaidot ovat ikiaikaisia juttuja

  ”Ei kaikessa kannata itse ensin epäonnistua, kun joku on sen jo tehnyt puolestasi,” vinkkaa Joppe Ranta, Erätulilla-ohjelmankin armoitettu Retkinikkari. Ideat ohjelmasarjaan ovat tulleet elävästä elämästä, kun hän liikkuessaan on törmännyt retkeilijöiden vastoinkäymisiin tai suoranaiseen taidottomuuteen. Siitäkin huolimatta tärkeintä on, että lähtee sinne retkelle, riippumatta onko nyt jokainen solmu hallussa.
 • Ahvet seesaminsiemenissä
  17.02.2014 Ruoka

  Kalaruokaa: täytetyt seesamahvenet

  Nappasitko ahvenia? Pilkkiahvenet ovat ihania sellaisenaankin paistettuina, mutta kokeile ihmeessä myös näitä tuorejuustolla täytettyjä ja seesaminsiemenissä pyöriteltyjä ahvenfileitä.
 • Muikkuja padassa
  17.02.2014 Ruoka

  Kalaruokaa: Helka-neidin muikkupata ja makoisa muikkualkupala

  Uiko muikkuparvi verkkoon? Savustetuista kaloista loihdit alkupalan ja pääruuaksi kokeile vaihteeksi padassa pekonin ja valkoviinin kera haudutettuja muikkuja.
 • Toutain paketissa
  17.02.2014 Ruoka

  Kalaruokaa: toutain paketissa ja savutoutainmousse

  Kävikö toutain koukkuun? Kalan voi valmistaa ruuaksi vaikka näillä ohjeilla.
 • 14.02.2014 Vapaa-aika

  Kalaruokaa: simppua neljällä tapaa

  Tamperelainen keittiömestari Pekka Salmela sai eteensä kasan Hangon Lappohjasta pyydettyjä härkäsimppuja. Simppu on ruma kala, jonka vihertävä mäti on herkullista, mutta jonka valmistaminen ruuaksi muulla tavoin on harvinaista. Pekka kuitenkin keksi valmistaa simpusta kaikenlaista.
 • 14.02.2014 Vapaa-aika

  Kalaruokaa: haukipihvit

  Voiko haukea syödä? Tämä kalastusopas Mika Vornasen resepti on kääntänyt monen kyynikon käsityksen hauesta ruokakalana. Erinomaisen helppoa tehdä ja mikä parasta, lapsiperheenkään ei tarvitse olla huolissaan muusta kuin siitä, että onko pihvejä riittävästi.
 • Kuva ohjelmatunnuksesta
  14.02.2014 Vapaa-aika

  Erätulilla uudet jaksot 27.2.2014 alkaen

  Eräseikkailuja ja luonnossa liikkumista – 21. tuotantokaudella ruutukasvona jatkaa Mikko "Peltsi" Peltola yhdessä muiden tuttujen kanssa. Ylpeänä esitämme tänä vuonna myös viisi erikoislähetystä.
  2
 • Jani Himanko kalastusmatkalla Guinea-Bissaussa
  13.02.2014 Vapaa-aika

  Kalastusmatkalla Afrikassa

  Kun Suomen kalastuspaikat ja saaliit tuntuvat jo liian tutuilta, suuntaa moni vapaa-ajankalastaja ulkomaille. Eksoottisten kalastuskokemusten toivossa matkustetaan maailman joka kolkkaan. Kaukana kotoa ja arkihuolista, mielekästä tekemistä, sopivasti fyysistä haastetta ja hyvässä porukassa vietettyä aikaa - houkutteleehan se. Se houkuttelee yhä uudelleen myös kalastusoppaana toimivaa Jani Himankoa, joka pystyy reissullaan sopivasti yhdistämään työn ja huvin. Guinea-Bissaun lähes koskematon kalastusparatiisi teki häneen vaikutuksen, vaikka kaikki ei aina mennytkään "kuin strömsössä".
Tilaa syöte Erätulilla