Suvi Teräsniska
17.11.2014 Musiikki

Perutaan häät - haastattelussa Iskelmä-Suomen isä Pekka Laine

Iskelmä-Suomi -sarjan isä Pekka Laine kertoo suhteestaan iskelmään ja siinä sivussa ruoditaan sarjankin tekoa. TV-sarjan päättävässä osassa pohditaan, mitä iskelmä on nyt, missä iskelmän raja kulkee, onko raja-aidoilla enää mitään merkitystä ja mistä nykyiskelmä imee voimansa. 10. osan päähenkilöt ovat Tero Vaara & Mamba, Anne Mattila, Suvi Teräsniska, Kaija Koo, Tuure Kilpeläinen, Tauski ja Simo Silmu. Uusinta Yle Teema 15.8. klo 21.05 - Yle Areenassa 30 vrk.
 • Jamppa Tuominen
  17.11.2014 Musiikki

  "Jos iskelmää pitää nolona, saattaa itse muljahtaa nolon puolelle" - haastattelussa Martti Servo

  Martti Servo ei näe murheen päivää, vaikka itäistä perua oleva syvä surumielisyys, melankolia, on sitkein suomalaisen iskelmän eri vuosikymmeniä yhteen sitova punainen lanka. Jakson päähenkilöt ovat Jamppa Tuominen, Rainer Friman, Timo Koivusalo, Toivo Kärki ja Tuure Kilpeläinen.
 • Matti ja Teppo Ruohonen
  24.03.2013 Musiikki

  Iskelmä-Suomi: Mä joka päivä töitä teen - haastattelussa Anssi Nykänen

  Duunarin arjesta kertoo tässä haastattelussa atomigroovea Ruohosen veljeksille taikova Anssi Nykänen. Suomalaista iskelmää on aina tehty ylpeän ammattilaisen etiikalla. 8. osan päähenkilöt ovat Matti ja Teppo, Kake Randelin, Finlanders, Anne Mattila, Arja Koriseva, Tauski, Toivo Kärki, Jaakko Salo, Juha Björninen ja Nappi Ikonen. Uusinta Yle Teema 1.8. klo. 21.05. - jakso nähtävillä Yle Areenassa 30 päivän ajan.
 • Jari Sillanpää
  17.03.2013 Musiikki

  Iskelmä-Suomi: Show Must Go On - Anna Eriksson kirjoittaa itse

  Tässä Anna Erikssonin näkemys iskelmästä hänen itsensä kirjoittamana.Iskelmätähteys pyrkii joskus olemaan "elämää suurempaa". 1960-luku synnytti modernin suomalaisen vastineen Elviksen ja Tom Jonesin edustamalla maailmoja syleilevälle estraditähteydelle. Kansainvälisen viihde-estetiikan ja kotimaisen reaalitodellisuuden yhdistäminen ei suju kivuttomasti. 7. osan päähenkilöt ovat Danny, Kirka, Tapani Kansa, Jari Sillanpää ja Anna Eriksson.
 • Jukka Kuoppamäki
  10.03.2013 Musiikki

  Iskelmä-Suomi: Sininen ja valkoinen - haastattelussa Paleface

  Kolme erilaista kuvaa Suomesta ja suomalaisista: Yksi kuva oli raastava ja räävitön, toinen kansallisromanttinen ja kolmas humoristisesti salaviisas ja humaani. 6. osan päähenkilöt ovat Juha Vainio, Jukka Kuoppamäki, Irwin Goodman ja Vexi Salmi. Kupletista kumpuavaa iskelmärunoutta kommentoi nykymestari Paleface.
 • Frederik
  03.03.2013 Musiikki

  Iskelmä-Suomi: Yes Sir, alkaa polttaa - Seija Simola LSD-maailmassa

  Matti Mikkola on aina pitänyt isosta finnhits-viihdesoundista. 1960-luvulla suuri myllerrys nostaa esiin uudet solistitähdet ja uudet soundit Iskelmä-Suomessa. Maailman pop ja viihdehitit vyöryvät suomeen kiihtyvällä vauhdilla ja 1970-luvulla voi puhua jo hyökyaallosta.
 • Irwin Goodman
  02.03.2013 Musiikki

  Iskelmä-Suomi: Kohtalon tähdet - haastattelussa Jukka Orma

  Iskelmä-Suomen kaikki jaksot uusitaan syksyllä - Yle Teema perjantaisin 26.9. alkaen klo 20.00. Suhteestaan iskelmään kertoo aloitusjaksossakin esiintyvä kitaristi Jukka Orma. Suomalainen iskelmätähti ei saa olla liian täydellinen. Hänen tarinassaan pitää olla myös tummia sävyjä. Olavi Virta, Kari Tapio ja Badding ovat olleet juuri sellaisia tähtiä.
 • Carola
  24.02.2013 Musiikki

  Iskelmä-Suomi: Kaupungin valot - Jazz on aina ollut iskelmässä

  Timo Santalan mielestä jazz on aina ollut läsnä iskelmässä. Esikuviltaan anglo-amerikkalainen ja länsieurooppalainen jazzvaikutteinen kaupunki-iskelmä ei lyhyitä valtakausia lukuun ottamatta ole ollut enemmistön ääni iskelmäkulttuurissa. Se on haastanut ja synnyttänyt uutta, pakottanut Iskelmä-Suomen kehittymään ja kuuntelemaan maailmaa. 4. osan päähenkilöt ovat Erik Lindström, Laila Kinnunen, Vieno Kekkonen, Kai Lind & Four Cats, Carola, Jaakko Salo, Rauno Lehtinen ja Seija Simola. Yle Teema po 17.10. klo 20.00.
 • Toivo Kärki
  17.02.2013 Musiikki

  Iskelmä-Suomi: Syvä kuin meri - haastattelussa Tuure Kilpeläinen

  Iskelmä-Suomen tunnuslaulun tekijä Tuure Kilpeläinen on nolostunut iskelmästä. Tango sai Suomen valtaansa 1900-luvun puolivälissä. Argentiinasta, Saksasta, Venäjältä ja Amerikasta lainatut raaka-aineet mankeloitiin yhteen ja lopputuloksena oli uusi, suomalainen tango. 3. osan päähenkilöt ovat Toivo Kärki, Unto Mononen, Olavi Virta, Eino Grön, Reijo Taipale, Taisto Tammi, Markus Allan, Agents ja Rainer Friman. Yle Teema pe 10.10. klo 20.00.
 • Paula Koivuniemi
  10.02.2013 Musiikki

  Iskelmä-Suomi: Kuningattaret - Pikkukylän likka ja eroottinen diskodiiva

  Uusinta Yle Teemalla 3.10. klo 20.00. Suomalaisessa iskelmässä on kaksi kuningatarta. Katri Helena ja Paula Koivuniemi ovat Iskelmä-Suomen mittakaavassa malliesimerkkejä siitä, mitä vuosikymmenestä toiseen kantava kestotähteys on. Ville Leinonen löysi Katri Helenan mummonsa levyjen kautta. Ensiesitys Yle Teema 11.2.2013.
Tilaa syöte Iskelmä-Suomi