Hyppää pääsisältöön

Elämäntaidot-osio kerää ja julkaisee Ylen sisältöjä, jotka tukevat ihmisenä kehittymistä. Aiheina muun muassa elinikäinen oppiminen, muutoksiin sopeutuminen, elämän taitekohdat ja empatiataidot.

Vaakakapina

Varpaat ja jalkapohjat tulevat esiin raidallisen peiton alta. Kuvan vasemmassa yläkulmassa musta Vaakakapina-logo, oikeassa yläkulmassa Prisma Studio -logo ja oikeassa alakulmassa tekstibanneri: #lepohaaste

10 hyvää syytä nukkua paremmin

Uni on meille yhtä elintärkeää kuin ravinto ja liikkuminen.

Väsyttääkö? Väsymys on ensimmäinen oire huonosta unenlaadusta tai liian vähäisestä nukkumisesta. Uni on meille yhtä elintärkeää kuin ravinto ja liikkuminen, joten uniajasta tai -laadusta ei kannattaisi tinkiä.

Jokainen on joskus sekasin

Jokainen on joskus sekasin. Apua on.

Ahdistaa, on sekavaa, tuntuu oudolta. Masentaa, syöminen hämmentää ja kotona on vaikeeta. Joka viides suomalainen nuori kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä, ja ne ovat tärkein nuorten toimintakykyä heikentävä sairausryhmä. Noin puolet mielenterveyden häiriöistä alkaa ennen 14 vuoden ikää ja kolme neljästä ennen 24 vuoden ikää. Sekasin247 -kokonaisuudesta löydät tietoa, selfhelp-sisältöjä ja ohjauksia paikkoihin, joista saa apua. Katso myös Youtubessa.

Totuta lapsesi rohkeasti veteen – 4 vinkkiä uinnin esikouluun

Totuta lapsesti rohkeasti veteen

Ennen uimakouluun menoa tai varsinaisen uimataidon opettelun aloittamista vesi kannattaa tehdä lapselle tutuksi. Joensuun Uimaseuran valmentaja Sohvi Lyyra ohjeistaa vanhempia etenemään vaiheittain ja rohkealla otteella. Lastaan opettavan vanhemman ei esimerkiksi pidä säihkätää sitä, että lapsi haukkaa pienen määrän vettä opettelun tiimellyksessä.

Sielukoulu - kokeile vaikka kiusallasi!

Tuntuuko siltä, että elämä on yhtä kaaosta? Ruuhkavuotisten ihmisten elämä on usein kiireistä, ja olosuhteiden radikaali muuttaminen on vain harvoin mahdollista. Jotain voi kuitenkin tehdä - nimittäin parantaa päänsisäistä oloa! Marja Hintikka Liven Jenny Lehtinen treenaa mieltään 10 viikon tehokuurin ajan ja kutsuu teidät kaikki mukaan kokeiluun!

Voiko psykologisiin nettitesteihin luottaa?

Täyttävätkö nettitestit psykologisten testien kriteerit?

Netistä löytyy monenlaisia testejä, joilla pyritään arvioimaan ihmisen psyykkisiä ominaisuuksia, kuten persoonallisuutta, soveltuvuutta ammatteihin tai erilaisia psyykkisiä häiriöitä. Osa niistä on viihdyttäviä hupitestejä eikä niiden tekemisestä ole suoranaista haittaa. Osa taas on sinänsä uskottavan oloisia, mutta täyttäväkö ne psykologisten testien kriteerejä?

Facebook, Twitter