Hyppää pääsisältöön

Näin rakennat leijan

Rekileija on helppo rakentaa esimerkiksi muovipussista.

Syksy on parasta aikaa leijan lennätykselle. Rekileija on helppo tehdä kierrätysmateriaaleista. Esimerkiksi muovipussi, sanomalehti, lahjapaperi tai kevyt kangas soveltuvat mainiosti leijan rakennusmateriaaliksi.

Ikä ei ole oppimisen este

Uuden oppiminen edellyttää vanhojen kaavojen ravistelua.

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta. Aivotutkimus on nimittäin osoittanut ihmisen kykenevän oppimaan uusia taitoja koko elämänsä ajan. Uuden motorisen taidon oppimista helpottaa, jos on lapsesta asti harrastanut monipuolisesti fyysisiä taitoja vaativia toimintoja, mutta se ei ole edellytys uuden oppimiseen. Uuden taidon oppiminen edellyttää vanhojen kaavojen ravistelua. Ihminen oppii parhaiten vertaiseltaan.

Leipää poveen ja olutta olan yli - vanhan kansan vinkeillä auvoiseen avioon

Naimisiinmennessä konstit ovat monet,sen tietää vanha kansa.

Hääpäivää ja erityisesti vihkimistä ovat ennen värittäneet monenlaiset kummalliset tavat. Ennen nimittäin uskottiin, että hääpari oli vihkimisen ja hääjuhlien aikaan vaarallisessa välitilassa. Tuolloin oli erittäin tärkeää suojautua kaikelta pahalta. Olisiko näistä vinkeistä hyötyä myös nykyajan hääpareille, ken tietää?

Herkullista leipää helposti kotona

Kotona on helppo leipoa hyvää leipää.

Hyvä leipä parantaa arkea, eikä sen tekeminen tule kalliiksi. Leivän arvokkain ainesosa on aika. Hyvää ei synny hosumalla. Kolmeen leipään tarvitset: 600g puolikarkeita vehnäjauhoja 1 pussi kuivahiivaa 2tl suolaa, 4-5 dl kylmää vettä Tuoretta tinjamia ja rosmariinia Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva. Nypi sekaan yrtit.

Viikko tv:ssä

Puoli seitsemän somessa

Uusimmat sisällöt - Puoli seitsemän