Hyppää pääsisältöön

Yle TV1 ti-pe klo 18.30
Ota yhteyttä

Puoli seitsemän Ruokamuisto, vieraana Hanna Gullichsen

Hanna Gullichsenin hirvipullat

Hanna Gullichsenin mieluisin liha tulee metsästä.

Ruokakirjailija Hanna Gullichsenin mieluisin liha tulee metsästä. Kainuussa Puolangalla syntyneelle ja kasvaneelle Hannalle metsästys ja kalastus sekä metsän sato marjoineen ja sienineen on tärkeä osa minuutta. Lapsuutensa rakkaimmaksi ruokamuistoksi hän nostaa hirvipullat.

Mitä sinä muistat penkkareistasi? Vai muistatko mitään? - Puoli seitsemän kerää penkkarimuistoja

Puoli seitsemän kerää penkkarimuistoja

Penkinpainajaisia vietetään pian ympäri Suomea. On rooliasuja, penkkariajelua, pilkkalauluja ja kammottavaa kakofoniaa. Eri kouluilla on myös omia penkkariperinteitään, joita ei muissa kouluissa tunneta. Puoli seitsemän kerää penkkarimuistoja vuosien varrelta. Miten teidän koulullanne vietettiin penkkareita? Pukeuduitko kaapuun vai kaftaaniin? Mitä luki penkkarikuormurin kyljessä?

Extratilaa matkalaukun pakkaamiseen

Näin pakkaat matkalaukun oikein

Haastavaa, mutta mahdollista. Todellinen ammattilainen neuvoo, miten saat parhaat tehot irti matkalaukun pakkaamisessa.

Jari Sinkkosen karjalanpaisti

Sinkkosen perheessä syötiin lauantaisin karjalanpaistia.

Karjalanpaistilla oli lastenpsykiatri Jari Sinkkosen pienessä lapsuusperheessä Kontiolahdella aivan erityinen merkitys. Se ei niinkään liittynyt makuelämyksiin tai kulinaarisiin nautintoon, vaan yhdessäoloon. Karjalanpaistin mausteena oli lauantai, koko viikon poissa olleen isän tulo savotalta, sauna ja äidin karjalanpiirakat paistin lisukkeena.

Uusimmat sisällöt

  • Poika ja tyttö ovat vessassa, piirretty kuva

    Miten kertoa lapselle unnuttamisesta eli itsetyydytyksestä?

    Kuinka pienelle lapselle puhutaan itsetyydytyksestä?

    Pienten lasten seksuaalisuuteen liittyy kehon ihmettely,tunteisiin tutustuminen ja mielihyvän hakeminen. Unnuttaminen on luonnollinen osa tätä, josta aikuisen tulisi puhua oikealla tavalla. Tähän liittyy olennaisena osana uusien tapojen ja ja sääntöjen opettelu.

  • Puoli seitsemän Ruokamuisto, vieraana Hanna Gullichsen

    Hanna Gullichsenin hirvipullat

    Hanna Gullichsenin mieluisin liha tulee metsästä.

    Ruokakirjailija Hanna Gullichsenin mieluisin liha tulee metsästä. Kainuussa Puolangalla syntyneelle ja kasvaneelle Hannalle metsästys ja kalastus sekä metsän sato marjoineen ja sienineen on tärkeä osa minuutta. Lapsuutensa rakkaimmaksi ruokamuistoksi hän nostaa hirvipullat.

    1
  • Puhelinta puhdistetaan.

    Näin puhdistat älypuhelimesi!

    Älypuhelin on bakteeripesä, joka on helppo puhdistaa.

    Näennäisen puhdas älypuhelin yllättää saastaisuudellaan. Kännykän pinnalla voi muhia jopa 18 kertaa enemmän bakteereja kuin vessan oven kahvassa. Siksi pyyhkäisyllä hupparin kulmaan on ennemmin placebovaikutus kuin todellista hyötyä. Kun zoomaat lähemmäs puhelimen pintaa, löydät todennäköisesti ainakin suusta tavattavia sptreptokokkeja, iholta löytyviä stafylokokkeja ja corynebacteriumeja.

  • Jari Sinkkonen, Puoli seitsemän Ruokamuiston vieras

    Jari Sinkkosen karjalanpaisti

    Sinkkosen perheessä syötiin lauantaisin karjalanpaistia.

    Karjalanpaistilla oli lastenpsykiatri Jari Sinkkosen pienessä lapsuusperheessä Kontiolahdella aivan erityinen merkitys. Se ei niinkään liittynyt makuelämyksiin tai kulinaarisiin nautintoon, vaan yhdessäoloon. Karjalanpaistin mausteena oli lauantai, koko viikon poissa olleen isän tulo savotalta, sauna ja äidin karjalanpiirakat paistin lisukkeena.

    1