Keskiviikkosarja 14 / Focus STRAVINSKY

RSO:n konserteissa 23.-24.4. ovat keskiössä Igor Stravinskyn uusklassisen kauden teokset. Konsertit johtaa Dima Slobodeniouk ja Stravinskyn pianokonserton solistina soittaa Johannes Piirto.

Julkaistu , päivitetty

Tulevat konsertit

huhtikuu2014

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

Katsele ja kuuntele

Aikamme musiikin tähtiviulisti Leila Josefowicz

RSOn konsertin 21.3. johti englantilainen Oliver Knussen. Solisteina esiintyivät Leila Josefowicz, viulu ja Kirill Gerstein, piano. Ohjelmassa oli musiikkia säveltäjiltä Henze, Berg ja Schönberg.

Joshua Weilerstein uusintakäynnillä

RSOn konsertin 26.3. johti amerikkalainen Joshua Weilerstein. Solistina esiintyi orkesterin oma trumpetisti Tomas Gricius. Ohjelmassa oli musiikkia säveltäjiltä Adams, Zimmermann ja Prokofjev.

Julkaistu
Sopraano Marisol Montalvo

Nonon äänipanorama ja Mahlerin Titaani

Luigi Nonon Como una ola de fuerza y luz on yhtäaikaa niin pianokonsertto, vokaalifresko kuin äänipanoraamakin. Solisteina sopraano Marisol Montalvo ja pianisti Joonas Ahonen. Ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla ohjelmassa myös Mahlerin 1. sinfonia "Titaani".

Julkaistu

Ajankohtaista

RSO:n konsertin fokuksessa Igor Stravinsky

Radion sinfoniaorkesterin konserteissa 23.–24.4. keskitytään kapellimestari Dima Slobodenioukin johdolla Igor Stravinskyn uusklassisen kauden teoksiin sekä Webernin ja Berion tulkintoihin Bachin teoksista. Stravinskylta kuullaan konsertto D-duuri jousiorkesterille sekä konsertto pianolle ja puhaltimille, jonka solistina soittaa Johannes Piirto. Konsertin päättää Stravinskyn Psalmisinfonia, jossa kuoro-osuudet laulaa Hannu Norjasen valmentama Tapiolan Kamarikuoro.

Julkaistu

RSO esittää lähivuosina monia uutuusteoksia Saloselta, Saariaholta ja Lindbergiltä2

Radion sinfoniaorkesteri esittelee lähivuosina näyttävästi kansainvälisesti menestyneimpien nykysäveltäjiemme uutta tuotantoa ylikapellimestari Hannu Linnun sekä vierailukapellimestarien Susanna Mälkin, Jukka-Pekka Sarasteen ja Kent Naganon johtamissa konserteissa. Uusia teoksia kuullaan Esa-Pekka Saloselta, Kaija Saariaholta ja Magnus Lindbergiltä.

Julkaistu

Suorat tv-lähetykset jatkuvat myös RSO:n kevätkaudella

Radion sinfoniaorkesterin kausi jatkuu keväällä maineikkaiden laulajien ja suurteosten seurassa. Heti alkuun orkesteri suuntaa ylikapellimestari Hannu Linnun kanssa Keski-Euroopan kiertueelle, Olli Mustosen ja RSO:n Prokofjev-projekti käynnistyy ja komeettamaisen uran luonut kapellimestari Pablo Heras-Casado debytoi helmikuun alussa RSO:n edessä yhdessä sopraano Mojca Erdmannin kanssa. Ensimmäistä kertaa vierailevat myös sopraanot Juliane Banse ja Marisol Montalvo, mezzosopraano Christianne Stotijn sekä tenori Simon O’Neill.

Julkaistu

Avoimet paikat

Bassopasuunan soittajan toimi

Koesoitto pidetään 22.–23.5.2014 alkaen klo 10.00 Helsingin Musiikkitalossa. Hakuaika on päättynyt.

Julkaistu , päivitetty

RSO Facebookissa ja Twitterissä