Poimintoja aiheesta Ruoka

Saunaruokaa Strömsöstä

Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla – näillä ohjeilla saat sekä rentouttavat löylyt että maittavan aterian. Valitse joko makea lohinyytti tai pippurinen kaslerinyytti ja tarjoa lisukkeeksi yksinkertaista vihersalaattia, johon voit käyttää vaikkapa villiyrttejä. Saunaruokaa Strömsöstä, ole hyvä.

Julkaistu

Eroon vehnästä!

Laskemme kaloreita ja pudotamme painoa. Tiedämme terveellisestä ruokavaliosta enemmän kuin koskaan, liikumme paljon, mutta silti lihomme ja olemme sairaita. Yhdysvaltalainen sydänlääkäri William Davis osoittaa hiljattain suomennetussa Eroon vehnästä -teoksessa, että syyllinen on vehnä. Mitä sanovat suomalaiset asiantuntijat?

Julkaistu

Uusimmat sisällöt

  • Jenni ja Polina valmistavat lihavartaita
    Julkaistu . Päivitetty

    Polinan ja Samin saslik

    Kuka kutsui Kokanderin -ohjelman venäläisjaksossa valmistetaan Polinan ja Samin kanssa yksinkertaiset ja maukkaat saslikit. Tässä on Polinan antama resepti.

  • Sipulia kolmella tavalla
    Julkaistu . Päivitetty

    Strömsö: Kolme sipuliruokalajia

    Kilo sipulia maksaa vain pari euroa. Tästä ruoka ei juuri halvemmaksi muutu. Strömsön Paul tarjoaa kolme ruokalajia, joissa sipuli saa pääosan: uunisipulit pekonin ja yrttien kera, sipulitarte ja sipulirenkaat. Ja sillä sipuli!

  • Falafelin syömistä ruokapöydässä.
    Julkaistu . Päivitetty

    Maggien ja Tarekin falafel-ohjeet10

    Kolmen kovan testissä ovat tällä viikolla kaupan falafel-tuotteet. Kaksi testaajista on falafel-ammattilaisia. Tässä heidän kotireseptinsä!

  • Jenni ja Alvine kaupassa
    Julkaistu . Päivitetty

    "Rakkauden perunasalaatti"

    Millaiset asiat yhdistävät Jenniä ja Alvinea? Hyvinkin monet. Kaksi pienten lasten suomalaista äitiä kohtaavat ja monet ilot ja murheet ovat yhteisiä. Yllättävä ja hauska yhteinen asia heillä oli perunasalaatti: Molempien perheiden isät ovat perunasalaattimiehiä. Alvine on päähenkilö Jenni Kokanderin juontamassa Kuka kutsui Kokanderin -sarjan avausjaksossa.

  • Liisa Tirrosen kuusi kuvaa
    Julkaistu . Päivitetty

    Liisa Tirrosen kuusi kuvaa

    Liisa Tirronen, viinien ja ruoan asiantuntija, kertoo haaveiden ja intohimon siivittämästä, sinnikkäästä tiestään kohti ammatillisten ja yksityisten unelmien toteutumista. Viinien tuoksumaailma tuli tutuksi lapsuuden niityillä ja hevostalleilla Pohjois-Karjalassa. Rohkeus saavuttaa unelma konkretisoitui Saksassa, kun nuori nainen uskalsi avata iltapukuliikkeen oven, vaikka taskussa oli vain pari lanttia. Nyt tämä maailmannainen - parhaassa iässä - liikkuu viinimaailman huipulla useassa eri iltapuvussa.

  • Sieniä
    Julkaistu . Päivitetty

    Aristoteleen kantapää ja sienten herkulliset nimet

    Pistehimmihiippo, pörhösuomuhelokka, kalvashaprakas, rikkakarikka, nuhrumyyränlakki, nukkakalponen, ryhäpahkalakki — dosentti ja Suomen Sieniseuran nimistötoimikunnan puheenjohtaja Seppo Huhtinen, miksi sienten nimet ovat niin hassuja?

  • Hyönteiskokki Topi Kairenius valmistaa hyönteisruokaa Prisma Studiossa
    Julkaistu . Päivitetty

    Syötävää sirkoista5

    Hyönteiset ovat erinomaista proteiinia. Niiden tuotanto ei juuri kuluta vettä eikä aiheuta kasvihuonepäästöjä. Prisma Studiossa kokattiin tempuratoukkia ja suklaasirkkoja. Näillä resepteillä ötökkäateria onnistuu myös kotona!

  • Mies tuijottaa muikkua.
    Julkaistu . Päivitetty

    Ruokainholle ei löydy selitystä evoluutiosta2

    Luolamiehen ruokainhokit olivat todennäköisesti erilaisia kuin nykyihmisellä. Kirkkaan väriset karkit saattaisivat herättää hänessä epäilyksiä, aivan kuten nykyihminen kavahtaa tuoretta, juuri nyljettyä eläintä.

  • huippumalli Vera Jordanova
    Julkaistu . Päivitetty

    Chimichurrie-kastike a la Vera Jordanova

    Ruokakirjailijaksi heittäytynyt huippumalli Vera Jordanova valmisti PS:n studiossa Chimichurrie-kastikkeen. Kyseessä on herkullisen pikantti argentiinalainen salsa, joka tehdään hienoksi silputuista yrteistä, limettimehusta, oliiviöljystä ja chilistä.

  • Keltavahveroita korissa.
    Julkaistu . Päivitetty

    Pika-opas sienten säilömiseen3

    Kuivattaminen, pakastaminen vai keittäminen? Tässä Luonto-Suomen sieni-illan neuvot sienten säilömiseen.

  • Stradan Sanna sekä ohjaaja Katja Gauriloff.
    Julkaistu . Päivitetty

    Säilöttyjä unelmia

    Dokumenttiohjaaja Katja Gauriloff seurasi kuvaajineen säilykepurkin materiaalien matkaa raaka-aineista valmiiksi tuotteeksi ja haastatteli ihmisiä tuotantolinjan varrelta. Strada tutustui dokkariin tammikuussa 2012.

  • Paul Svensson ja Michael Björklund Strömsön saunaillassa.
    Julkaistu .

    Michaelin lammasmakkara

    Michael Björklundin valmistama lammasmakkara.

  • Paul Svensson ja Michael Björklund Strömsön saunaillassa.
    Julkaistu . Päivitetty

    Skoonelainen herkkumakkara

    Paul Svenssonin valmistama skoonelainen herkkumakkara.

  • Saunaruokaa Strömsöstä.
    Julkaistu .

    Saunaruokaa Strömsöstä

    Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla – näillä ohjeilla saat sekä rentouttavat löylyt että maittavan aterian. Valitse joko makea lohinyytti tai pippurinen kaslerinyytti ja tarjoa lisukkeeksi yksinkertaista vihersalaattia, johon voit käyttää vaikkapa villiyrttejä. Saunaruokaa Strömsöstä, ole hyvä.

  • Nokkoslettuja keväthaukitäytteellä
    Julkaistu . Päivitetty

    Kesän parhaat herkut syntyvät nuotiolla

    Etsitkö vaihtoehtoa makkaran grillaukselle? Avotulella loihdit makuelämyksiä luonnon antimista.