Poimintoja aiheesta Ruoka

Joulukakkua kahdella tavalla

Joulunaikaan ovelle voi tupsahtaa yllätysvieraita. Mitä silloin tarjolle? Vaikkapa Strömsön Paulin herkullista joulukakkua. Tässä siitä kaksi versiota, toinen makea ja toinen suolainen - molemmissa täytteenä samaa kuivahedelmäkompottia. Kakut säilyvät jääkaapissa pitkään, briekakku jopa useita viikkoja.

Julkaistu
Suklaamousse glögikastikkeen ja piparkakkumurun kera

Suklaamousse glögikastikkeen ja piparkakkumurun kera

Joulun parhaat maut samassa paketissa. Tämä on lyömätön joulujälkiruoka suklaan, glögin ja piparkakkujen ystävälle. Moussen voi tarjoilla myös sellaisenaan, mutta glögikastike tuo siihen hieman happamuutta ja piparkakut rapsakkuutta.

Julkaistu

Uusimmat sisällöt

  • Aprikoosinen joululeipä.
    Julkaistu .

    Aprikoosinen joululeipä2

    Tämän ihanan joululeivän rapean kuoren salaisuus on se, että leipä kohotetaan lämpimällä uunipellillä ja uunin pohjalle viskataan vielä vettä paistamisen ajaksi.

  • vauva syö ruisleipää
    Julkaistu . Päivitetty

    Itse tehty voi maistuu juhlahetkeltä

    Hidasta, kallista, sotkuista. Testasimme onko kotitekoisen voin hifistely vaivan arvoista.

  • Marmeladikuulat omenasoseesta
    Julkaistu . Päivitetty

    Omenanmakuiset marmeladikuulat2

    Aidolla omenasoseella maustetut, täysin väriaineettomat kullankeltaiset marmeladikuulat ovat vuoden hitti. Jotta marmeladin koostumuksesta tulisi juuri oikeanlainen, on käytettävä maissiglukoosia. Sitä on ehkä kätevintä tilata netistä, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.

  • Burmalainen kurkkusalaatti
    Julkaistu . Päivitetty

    Mi Mi Pon kirpeä kurkkusalaatti

    Burmasta 13 vuotta sitten Suomeen muuttanut Mi Mi Po on keittiössä kuningatar! Vuosittaista vesijuhlaa varten hän loihti vierailleen uskomattoman päivällisen. Tässä herkullisen mutta yksinkertaisen kurkku-kaalisalaatin resepti.

  • Strömsön joulukakkua kahdella tavalla
    Julkaistu . Päivitetty

    Joulukakkua kahdella tavalla

    Joulunaikaan ovelle voi tupsahtaa yllätysvieraita. Mitä silloin tarjolle? Vaikkapa Strömsön Paulin herkullista joulukakkua. Tässä siitä kaksi versiota, toinen makea ja toinen suolainen - molemmissa täytteenä samaa kuivahedelmäkompottia. Kakut säilyvät jääkaapissa pitkään, briekakku jopa useita viikkoja.

  • Suklaamousse glögikastikkeen ja piparkakkumurun kera
    Julkaistu .

    Suklaamousse glögikastikkeen ja piparkakkumurun kera

    Joulun parhaat maut samassa paketissa. Tämä on lyömätön joulujälkiruoka suklaan, glögin ja piparkakkujen ystävälle. Moussen voi tarjoilla myös sellaisenaan, mutta glögikastike tuo siihen hieman happamuutta ja piparkakut rapsakkuutta.

  • Alexandran detox-ohjeet, Strömsö.
    Julkaistu .

    Strömsö: Detox-kuuri Alexandran tapaan16

    Kaikista terveystrendeistä Strömsön Alexandra on erityisen ihastunut detox-kuuriin, koska se heleyttää ihoa, saa silmät näyttämään kirkkaammilta ja antaa lisää energiaa. Se on kuitenkin myös hyvä tapa päästä eroon himosta pikaruokaan ja makeisiin.

  • Jenni ja Polina valmistavat lihavartaita
    Julkaistu . Päivitetty

    Polinan ja Samin saslik

    Kuka kutsui Kokanderin -ohjelman venäläisjaksossa valmistetaan Polinan ja Samin kanssa yksinkertaiset ja maukkaat saslikit. Tässä on Polinan antama resepti.

  • Sipulia kolmella tavalla
    Julkaistu . Päivitetty

    Strömsö: Kolme sipuliruokalajia

    Kilo sipulia maksaa vain pari euroa. Tästä ruoka ei juuri halvemmaksi muutu. Strömsön Paul tarjoaa kolme ruokalajia, joissa sipuli saa pääosan: uunisipulit pekonin ja yrttien kera, sipulitarte ja sipulirenkaat. Ja sillä sipuli!

  • Falafelin syömistä ruokapöydässä.
    Julkaistu . Päivitetty

    Maggien ja Tarekin falafel-ohjeet11

    Kolmen kovan testissä ovat tällä viikolla kaupan falafel-tuotteet. Kaksi testaajista on falafel-ammattilaisia. Tässä heidän kotireseptinsä!

  • Jenni ja Alvine kaupassa
    Julkaistu . Päivitetty

    "Rakkauden perunasalaatti"

    Millaiset asiat yhdistävät Jenniä ja Alvinea? Hyvinkin monet. Kaksi pienten lasten suomalaista äitiä kohtaavat ja monet ilot ja murheet ovat yhteisiä. Yllättävä ja hauska yhteinen asia heillä oli perunasalaatti: Molempien perheiden isät ovat perunasalaattimiehiä. Alvine on päähenkilö Jenni Kokanderin juontamassa Kuka kutsui Kokanderin -sarjan avausjaksossa.

  • Liisa Tirrosen kuusi kuvaa
    Julkaistu . Päivitetty

    Liisa Tirrosen kuusi kuvaa

    Liisa Tirronen, viinien ja ruoan asiantuntija, kertoo haaveiden ja intohimon siivittämästä, sinnikkäästä tiestään kohti ammatillisten ja yksityisten unelmien toteutumista. Viinien tuoksumaailma tuli tutuksi lapsuuden niityillä ja hevostalleilla Pohjois-Karjalassa. Rohkeus saavuttaa unelma konkretisoitui Saksassa, kun nuori nainen uskalsi avata iltapukuliikkeen oven, vaikka taskussa oli vain pari lanttia.

  • Sieniä
    Julkaistu . Päivitetty

    Aristoteleen kantapää ja sienten herkulliset nimet

    Pistehimmihiippo, pörhösuomuhelokka, kalvashaprakas, rikkakarikka, nuhrumyyränlakki, nukkakalponen, ryhäpahkalakki — dosentti ja Suomen Sieniseuran nimistötoimikunnan puheenjohtaja Seppo Huhtinen, miksi sienten nimet ovat niin hassuja?

  • Hyönteiskokki Topi Kairenius valmistaa hyönteisruokaa Prisma Studiossa
    Julkaistu . Päivitetty

    Syötävää sirkoista5

    Hyönteiset ovat erinomaista proteiinia. Niiden tuotanto ei juuri kuluta vettä eikä aiheuta kasvihuonepäästöjä. Prisma Studiossa kokattiin tempuratoukkia ja suklaasirkkoja. Näillä resepteillä ötökkäateria onnistuu myös kotona!

  • Mies tuijottaa muikkua.
    Julkaistu . Päivitetty

    Ruokainholle ei löydy selitystä evoluutiosta2

    Luolamiehen ruokainhokit olivat todennäköisesti erilaisia kuin nykyihmisellä. Kirkkaan väriset karkit saattaisivat herättää hänessä epäilyksiä, aivan kuten nykyihminen kavahtaa tuoretta, juuri nyljettyä eläintä.