Hyppää pääsisältöön

Kirjavinkit

Ystäväni Hevonen

Ystäväni hevosen kesän lukuvinkit

Mitä lukea kesällä? Katso Ystäväni hevosen tärpit!

Kesällä on aikaa lukea, sekä uppoutua seikkailuihin ja unelmiin. Ystäväni Hevosen lukuvinkeistä löytyy kirjoja monenlaiseen makuun. Mukana ovat niin klassikkokirjasarjat kuin uutuudetkin. Löydätkö oman suosikkisi?

Ratsastuspäiväkirja

Ratsastuspäiväkirjan sivu

Ratsastuspäiväkirja ja rohkaiseva lause

Päiväkirjan pitäminen auttaa oppimaan.

Kaivoin naftaliinista vanhoja tuttuja: täyteen kirjoitettuja ratsastuspäiväkirjojani. Alkuun selatessa tuntui, että vihoista ei ollut kuin hevoshullun keissiesimerkiksi, mutta lopulta sivuilta löytyi pieniä viisauksia.

Ratsastuskoulu

Ystäväni hevonen

Kovien otteiden kautta kiltiksi valmentajaksi

Katariina Alongi on halunnut päästää irti agressiosta.

Kaikki ovat joskus nähneet, kuinka hevosten kanssa käytetään voimakeinoja. Hevosia läpsitään, potkitaan, revitään suusta ja pakotetaan. Ratsastusvalmentaja Katariina Alongi opetettiin lapsuuden ratsastuskoulussa näyttämään hevoselle rajuilla keinoilla “kuka on pomo.” Tänä päivänä toimiessaan valmentajana hän irtisanoutuu kaikesta väkivallasta hevosen kanssa.

Ratsastajan motivaatio

Ystäväni Hevonen

Mitä jos oma hevonen on liian vaikea?

Yleensä jännitys on ensimmien merkki ongelmista.

Motivaation laskemisen taustalla voi joskus olla myös haastava hevonen. Hevoset ovat herkkiä eläimiä ja jokainen ratsastaja joutuu välillä vaikeiden tilanteiden eteen. Joskus vastoinkäymiset saattavat kuitenkin kasvaa ahdistavan suuriksi. Milloin kannattaa luovuttaa ja todeta, että oma ratsu on liian haastava?

Ystäväni Hevonen

Ratsastuksen motivaatio hiipuu – Oletko jo kokeillut näitä vinkkejä?

Joskus tallille lähteminen voi tuntua ylivoimaisen raskaalta

Ystäväni hevonen kysyi urheilupsykologi Anna Andersenilta, mitä kannattaa tehdä, jos motivaatio alkaa hiipua. Kokosimme viisi vinkkiä, jotka auttavat sekä motivaation palauttamisessa että ylläpitämisessä. 1. Mieti millainen persoona olet ja mistä pidät Ensimmäiseksi kannattaa aina kysyä itseltään: miksi minä harrastan ratsastusta?

Ystäväni Hevonen

Ratsastajan motivaatio – Mitä sillä tarkoitetaan?

Mitä jokaisen tulisi tietää motivatiosta?

Motivaatio on se maaginen voima, joka saa meidät lähtemään tallille silloinkin, kun se hetkellisesti tuntuu hankalalta. Se tekee harrastuksesta merkityksellistä ja auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme.

Lue lisää ratsastuksesta!

Ystäväni Hevonen

Ratsastus

Ystäväni hevosen kaikki ratsastusaiheiset bloggaukset.

Ystäväni hevosen kaikki ratsastusaiheiset bloggaukset.

Miten valmistautua ratsastustunnille?

Helppoja venyttelyharjoituksia ratsastajalle

Venyttely on tärkeä osa ratsastajan kehonhuoltoa.

Venyttely on olennainen osa ratsastusta. Se parantaa verenkiertoa ja nivelten liikkuvuutta sekä auttaa lihaksia palautumaan rasituksesta. Venyttely myös auttaa oman kehon toimivuuteen ja liikeratoihin tutustumisessa.

Haluatko kehittyä hyväksi ratsastajaksi? –Panosta istuntaan.

Istunta on hyvän ratsastuksen perusta.

Kaikki ratsastus rakentuu istunnan varaan. Se on siis ratsastustaidon pohjakerros ja perusta. Jos aikoo hyväksi ratsastajaksi, oman istunnan harjoittamiseen ja ylläpitoon täytyy käyttää runsaasti aikaa. Omaa istuntaa voi parantaa monella tavalla. Treenata voi sekä hevosen selässä, sekä ilman hevosta.

Viisi vinkkiä joilla kehität päätäsi

Ratsastus on muutakin kuin fyysisiä taitoja.

Ratsastus on paljon muutakin, kuin fyysistä tekemistä. Toimme urheilupsykologi Anna Andersenin Enjalan tallille sekä Ratsutila Wiknerille puhumaan ratsastajan psyykkisistä taidoista. Keräsimme huippukiinnostavasta luennosta viisi vinkkiä, jotka jokainen voi ottaa käyttöönsä vaikka heti!

Viisi vinkkiä – Miten saada ratsastustunnista enemmän irti?

Pienillä jutuilla voi parantaa omaa ratsastuskokemusta.

Ratsastustunnin mielekkyyteen ja onnistumiseen voi itse vaikuttaa monella helpolla tavalla. Henkinen valmistutuminen auttaa keskittymisessä, fyysinen taas kehon hallinnassa. Ystäväni Hevonen kokosi vinkkejä, joiden avulla saat ratsastustunnista enemmän irti.

Ystävämme hevoset

Ystäväni Hevonen

Hevosten hoito

Kaikki hevosten hoitoon liittyvät artikkelit löydät täältä.

Kaikki hevosenhoitoon liittyvät artikkelit löytyvät listattuna täältä.

Ronja ja Adaltro

Ystäväni Hevonen

Ronja ja Adaltro

Täältä löydät Ronjan sekä Adaltron kuulumiset.

Ronjan ja Adaltron kuulumiset on koottu tälle sivulle.

Instagram ja Facebook

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Uusimmat sisällöt - Ystäväni hevonen

 • Ystäväni Hevonen

  Ystäväni hevosen kesän lukuvinkit

  Mitä lukea kesällä? Katso Ystäväni hevosen tärpit!

  Kesällä on aikaa lukea, sekä uppoutua seikkailuihin ja unelmiin. Ystäväni Hevosen lukuvinkeistä löytyy kirjoja monenlaiseen makuun. Mukana ovat niin klassikkokirjasarjat kuin uutuudetkin. Löydätkö oman suosikkisi?

 • Ystäväni Hevonen

  Miten valita sopiva valmentaja?

  Valmentaja auttaa kehittymään kilpaurheilijana.

  Hyvä valmentaja on kokenut ratsastaja, joka hallitsee valmennuksen kokonaisuuden. Ratsastuksenopettaja Anu Korppoo kertoo, että valmentajan tarkoitus on tukea ratsastajaa tavoitteissaan myös ratsastustunnin ulkopuolella. Valmentamisessa on käytössä myös oma kansainvälinen tasoluokitus, jossa on neljä eri tasoa. Neljännen tason suorittanutta valmentajaa kutsutaan ammattivalmentajaksi.

 • Ystäväni Hevonen

  Millainen on hyvä ratsastuksenopettaja?

  Mistä tietää, että oma opettaja on ammattitaitoinen?

  Opettaja vaikuttaa paljon siihen, millainen oppimistilanne ratsastustunti on. Mistä tietää, että oma opettaja on ammattitaitoinen? Ratsastuksenopettaja Anu Korppoo sanoo, että ammattiopettajalla on koulutuksen lisäksi hyvät hevosmies- ja ratsastustaidot. Suomessa ratsastuksenopettajia koulutetaan kansainvälisen IEQ-tasoluokituksen mukaan.

 • Ystäväni Hevonen

  Miten parantaa oman tallin ilmapiiriä?

  Tallilla ollaan ja tehdään asioita yhdessä.

  Ystäväni hevonen kysyi seuraajilta, mikä tekee omasta tallista hyvän paikan harrastaa. Ylivoimaisesti tärkeintä on vastaajien mielestä avoin ja vastaanottava ilmapiiri. Miten oman tallin tunnelmaa voi ylläpitää ja kohentaa? Tallilla tehdään ja ollaan yhdessä. Sillä ei ole väliä, ovatko kaikki kaikkien parhaita kavereita.