Hyppää pääsisältöön

Kerro SuomiLOVE-tarinasi

Kerro oma tarinasi!

SuomiLOVE on musiikkiviihdeohjelma, jossa ihmiset kertovat tarinansa rakkaudesta tai välittämisestä ja jokaiseen tarinaan liittyy jokin laulu. Kerro omasi!

Esittelyssä LOVEband

LOVEband koostuu huippumuusikoista.

SuomiLOVEssa kannattaa kiinnittää tarkkaa huomiota vierailevien artistien lisäksi erittäin kovatasoiseen LOVEbandiin. Siinä soittaa maamme kovimpia muusikoita bändin kipparin Ako Kiiskin johdolla.

SuomiLOVEn päätöskonsertti

SuomiLOVEn 10. jakso

Nelli puolustaa Miina-siskoaan, vaikka väkivalta uhkaisi

Tämä on trina ihmisarvon kunnioituksesta.

Tämä on tarina siitä, miten toisen ihmisarvoa pitää kunnioittaa tilanteessa kuin tilanteessa. Toivottavasti olemme menossa kohti aikaa, jossa kehitysvammainen Miina otetaan vastaan sellaisena kuin hän on, eikä Nellin tarvitse puolustaa rakastaa siskoaan turpaansaamisen uhalla.

SuomiLOVEn 9. jakso

He auttavat, kun äiti ei jaksa yksin

Tarina äideistä, jotka taistelevat ongelmien keskellä.

Tämä on tarina niistä äideistä, jotka taistelevat isojen ongelmien keskellä. Heidän on päästävä irti päihdekoukusta ja opittava samalla huolehtimaan omasta lapsesta. Tämä tarina kertoo myös niistä ihmisistä, jotka auttavat näitä apua tarvitsevia vanhempia.

SuomiLOVEn 8. jakso

SuomiLOVEn 7. jakso

Yksi kappale muutti poikansa menettäneen miehen elämän

Petri-Ilmarin syvä suru muuttui pikku hiljaa onneksi.

Tämä on tarina siitä, miten yksi ainoa laulu voi tehdä ihmeitä. Pariisiin Kevään Kesäyön kuuleminen sai sosiaalisesti erakoituneen Petri-Ilmarin tekemään ratkaisevan muutoksen suunnitelmiinsa ja niin syvä suru alkoi pikku hiljaa muuttua onneksi.

Karri Koira: Pidä huolta, että ystävälläsi on kaikki hyvin

Karri Koira kertoo, miten ystävän päivän voi parantaa.

R&B-laulaja ja räppäri Karri Koira on hyvän energian airut. Hänen musiikkinsa kääntää katseen sinne, missä päivä paistaa ja ihmisten on hyvä olla. Hän osaa myös kertoa, miten ystävän päivästä voi helposti tehdä paremman.

SuomiLOVEn. 6. jakso

Tämä rakkaus voitti kaikki esteet

Tarina siitä, miten rakkaus ylittää etäisyydet.

Tämä on tarina siitä, miten rakkaus ylittää mannertenväliset etäisyydet ja selättää oman lapsen kuolemasta syntyvän surun. Tämä on myös tarina siitä, miten positiivinen ajatteleminen voi tehdä jokaisesta päivästä hyvän.

SuomiLOVEn 5. jakso

Lohduttomasta surutyöstä syntyi menestyksekäs elämäntyö

Rakkaus vei eteenpäin lapsien menehtymisestä huolimatta.

Tämä on tarina siitä, miten pahimmasta mahdollisesta menetyksestä voi selvitä. Martti ja Aila Jussi-Pekka saattoivat molemmat poikansa hautaan vuonna 1988. Rakkauden voimalla pariskunta kesti ja purki surunsa yhteiseen elämäntyöhön.

SuomiLOVEn 4. jakso

Kun sydän menee rikki, ystävä auttaa

Voimatarina sydämen kokoamisesta rakkauden loputtua.

Tämä tarina antaa voimaa kaikille niille, joiden sydän on mennyt pirstaleiksi rakkauden loputtua. Emmi Lovénille erotuska oli hyvin kouriintuntuvaa. Hän ei jaksanut nousta sängystä saatika lähteä ihmisten ilmoille. Kahvikupinkin nostaminen vaati valtavia ponnistuksia. Hän selvisi kaikesta rakkaan ystävänsä avulla.

Ruudolf: Hyvä ystävä ei kauhistu eikä tuomitse

Ruudolf kertoo, mitä ystävyys hänelle merkitsee.

Ruudolf on hulvaton some-persoona ja täyteen hyvää energiaa pumpattu räppäri. Häneltä kysytään harvemmin tunteista, mutta SuomiLOVE otti härkää sarvista. Niinpä tiedämme nyt, mitä Asfalttisoturi ajattelee ystävyydestä ja rakkaudesta.

SuomiLOVEn 3. jakso

Epätäydellisyydestä huolimatta Eevan ja Annin elämä on täydellistä

SuomiLovessa kerrotaan Annin ja Eevan tarina.

Tämä on tarina siitä, miten rakkaus toisia ja yhteistä lastaan kohtaan auttaa voittamaan vaikeudet. Eevan ja Annin Altti-pojan vaikea silmäsairaus ei vienyt pois perheen onnea, vaikka onkin aiheuttanut suurta huolta. Hänelle omistettiin Anna Puun kappale Mestaripiirros.

SuomiLOVEn 2. jakso

Suomiloven 1. jakso

Emma Salokosken ääni herätti Jasminen koomasta

Halvaantuneen Jasminen tarina.

Jasmine joutui Tapaninpäivänä 2010 ystävineen liikenneonnettomuuteen. Hän menetti onnettomuudessa ystävänsä ja halvaantui. Oltuaan onnettomuuden jälkeen viikkoja sairaalassa tajuttomana hän vihdoin reagoi ulkopuoliseen ärsykkeeseen. Emma Salokosken ääneen.

LOVEbandin johtaja Ako Kiiski: Luvassa vielä parempaa

Haastattelussa SuomiLOVEn musiikillinen johtaja Ako Kiiski

"Jos joku tykkäsi SuomiLOVEn ensimmäisestä kaudesta, tykkää tästäkin. Saattaa tykätä jopa vielä vähän enemmän", sanoo SuomiLOVEn musiikillinen johtaja Ako Kiiski. Lue, mitkä artistit ja yhtyeet painuivat Kiisken mieleen tulevasta kaudesta.

Suomilove somessa

yle.fi/musiikki

Seksihullujen aikakäsitys

Punkyhtye Seksihullut ja ennenjulkaisematon Kello-biisi.

Punkyhtye Seksihullujen tarina alkoi nimestä. Se oli niin hyvä, että sen ympärille oli pakko perustaa bändi. Vieraana-sarjassa viisihenkinen ryhmä esittää ennenjulkaisemattoman Kello-biisinsä ja sarjakuvataiteilijanakin tunnettu lauluntekijä Jyrki Nissinen kertoo miten punk-musiikki tuli elämäänsä.

Minne hävisi englanninkielinen kotimainen musiikki?

Kotimaiset englanninkieliset biisit katosivat hittilistalta.

Kotimainen englanniksi laulettu musiikki on lähes hävinnyt Suomen Top -100 hittilistalta viimeisen viidentoista vuoden aikana. Kun huippuvuonna 2004 englanninkielisten biisien osuus listalla oli 24 prosenttia, vuonna 2010 määrä oli romahtanut kuuteen prosenttiin. Viime vuonna Top 100 -hittilistalta löytyi vain yksi kotimainen englanninkielinen kappale.

Pyhimys on aina Pyhimys

Pyhimys esittää Vieraana-sarjassa Ote-biisinsä.

Pyhimys eli Mikko Kuoppala on aikaansaava räppäri. Soolouransa ohella hänet tunnetaan Teflon Brothers - sekä Ruger Hauer -kokoonpanoista ja päivätyökseen mies hoitaa monen muunkin artistin asioita. Vieraana-sarjassa Pyhimys esittää version Pettymys-albuminsa kappaleesta Ote.

Käsittämätöntä meteliä - The Silverin jäljillä

"Käsittämätöntä meteliä, räminää, musiikin toisella puolen.” Muun muassa näillä sanoilla kuulijat kuvailevat arvoituksellisen suomalaisbändin The Silverin musiikkia. Bändin jäsenten henkilöllisyys on säilynyt salassa yli kolme vuosikymmentä. Yle.fi/musiikki päätti selvittää salaisuuden Atte Blomin, Rife Paanasen, Perttu Häkkisen ja Kari Heikosen avulla. Käsittämätöntä meteliä - The Silverin jäljillä palkittiin KOURA-palkinnolla 2016.