Hyppää pääsisältöön

Uudet kuninkaalliset

Maria Tyyster ja Teemu Roivainen kruunattiin Tangokuninkaallisiksi 2014. Parin ensimmäiset yhteiset hetket Seinäjoen yössä olivat työntäyteisiä, mm. kaksi yhteistä keikkaa. Tyyster ja Roivainen kertovat, että molemmille kisaan osallistuminen oli harkittu ja pitkä ponnistus. Katso kuinka parin kuninkuusvuosi lähti välittömästi täyteen vauhtiin.

Naiset laulavat lavalla

Kuningatarfinaali - koe tunteet uudelleen!

Seinäjoen Tangomarkkinat 2014 Kuningatarfinaali käytiin suorassa lähetyksessä 12.7. Tangokuningattareksi kruunattiin Maria Tyyster. Katso kaikki lähetyksen huippuhetket: kilpailijoiden esitykset, väliaikanumerot ja upeat valokuvat täältä! Kuningattaren kruunua tavoittelevat Tyysterin lisäksi Raita Ilomäki, Mervi Kovero, Mariam Sandhu, Satu Suhonen ja Piritta Venho.

Kuusi miestä lavalla

Kuningasfinaali - kertaa huippuhetket!

Seinäjoen Tangomarkkinat 2014 Kuningasfinaali käytiin suorassa lähetyksessä 10.7. Tangokuninkaaksi kruunattiin Teemu Roivainen. Katso kaikki lähetyksen huippuhetket: kilpailijoiden esitykset, väliaikanumerot ja upeat valokuvat täältä! Roivaisen lisäksi finaalissa kilapilivat Jarkko Honkanen, , Jarno Kokko, Juha Hautaluoma, Leif Lindeman ja Mikko Mäkeläinen.

Instagram #tangomarkkinat

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Tangomarkkinat sosiaalisessa mediassa

nainen

Laila Kinnunen: äiti ja lahjakas taiteilija

Kuningatarfinaalin toisella kierroksella naiskilpailijat esittävät Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä kappaleita. Lailan tytär Milana Misic toimii ensimmäistä kertaa tuomarina tangolaulukilpailussa. Milana muistelee äitiään avoimesti ja lämpimästi: ”Historiaan ei jäädä keskitietä kulkemalla. Elämä ryvetti Lailaa, mutta toisaalta kaikkia miellyttämällä ei voi voittaa.” Milanaa hänen äitinsä kannusti opiskelemaan ja ajattelemaan avarasti.

Kengät naisen tekee

Kuningatarehdokkaat esittelivät kenkiään kameralle ja kertoivat myös kumpi oli ensin: puku vai kengät. Näillä koroilla naisfinalistit astelevat lavalle suorassa lähetyksessä lauantaina klo. 21.

Finaali vaatii treeniä

Perjantain kuningatarfinalistien biisiharjoitukset käytiin Seinäjoki-salissa. Jokainen naisfinalisteista pääsi tulkitsemaan kaksi kappaletta. Myös tuomaristo kuunteli ja seurasi harjoituksia tarkkaan.

mies hymyilee

Juha Vainio: isä ja legenda

Kuningasfinaalin toinen kierros koostuu Juha "Junnu" Vainion tekemistä kappaleista. Juhan poika, tuomaristossakin istuva Ilkka "Ile" Vainio muistelee viimeistä kohtaamista isänsä kanssa ja lämmintä suhdetta, joka ulottui urheilusta musiikkiin.

Torstain harjoitukset

Torstain Kuningasfinaalin harjoitusaikataulu oli tiukka. Finalisteilla oli aikaa omien kappaleiden läpikäymiseen 8 minuuttia. Tämän lisäksi harjoiteltiin kaikki muutkin illan musiikkiesitykset.

Seinäjoki Areena on kilpailun näyttämö

Ylen ulkotuotantoauto

Tangomarkkinat 2014 - lähetysten rakentaminen

Seinäjoki Areena täyttyy pian hienosta tangotunnelmasta, odottavasta yleisöstä ja huikeista esityksistä. Ennen sitä on kuitenkin rakennettava valot, ääni, lavasteet sekä kuva valmiiksi suoria lähetyksiä varten. Katso kuvat ja seuraa kuinka lähetysten rakentaminen edistyy!

Tango kuuluu kaikille

Tangomarkkinoiden 30-v juhlavuoden kunniaksi on sävelletty uusi tango, jonka nimi on Tango kuuluu kaikille. Mukana laulamassa Kyösti Mäkimattila ja Heidi Pakarinen sekä Ylen tangoystävät: uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen, Mikko Kekäläinen Puoli seitsemän -ohjelmasta, kuuluttaja Anna-Liisa Tilus, Aamusydämellä-ohjelman toimittaja Hilla Blomberg, Uusi päivä -sarjan näyttelijät Suvi Hurme ja Valtteri Lehtinen, Radio Suomen musiikkipäällikkö ja monivuotinen tangotuomari Jorma Hietamäki, toimittaja Inari Nuutero sekä Tangomarkkinoiden juontajat Piia Pasanen ja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Finaalin karsinta

Kyösti Mäkimattila on Tangokuningas 2013

Tangolaulukilpailun 100 parasta

Kaikkien Tangolaulukilpailuun osallistuneiden joukosta tuomaristo on valinnut nettiäänestykseen 50 nais- ja 50 mieslaulajaa. Äänestys alkaa osoitteessa yle.fi/tangomarkkinat 12.5. klo 14.00. Äänestyksestä Turun Semifinaaliin kesäkuussa pääsee 60 kilpailijaa. Seinäjoen Tangomarkkinat 2014 -laulukilpailuun saapui 357 esikarsintalaulusuoritusta.

He pääsivät jatkoon: Finaalin karsintaan

Tangomarkkinat 2014: Semifinaali

Tangolaulukilpailu 2014 lähenee huippuaan. Ketkä 8 nais- ja 8 mieskilpailijaa selvittivät tiensä jatkoon Tangolaulukilpailun Semifinaalista 7.6.? Katso Semifinaalikuvat ja lista jatkoonpäässeistä! Kilpailun seuraava vaihe on Finaalin karsinta 15.6.

Tangomarkkinat Elävässä arkistossa

Elävästä arkistosta löytyy kasapäin suomalaisen tangon historiaa vuosikymmenien varrelta: Klassisia tangohittejä, kruunattuja ja kruunaamattomia kuninkaallisia, poliittista ja tietokoneella ohjelmoitua tangoa. Mikä on sinun tangosi?

Toinen esikarsintaviikko starttasi Jyväskylästä

Tangokuninkaallisten etsintä jatkuu täyttä päätä, kun toinen esikarsintakiertue rullaa ympäri Suomen. Kiertueen toinen viikko alkoi 7.4. Jyväskylästä, muut pysähdyspaikat ovat Kajaani, Lahti ja Lappeenranta. Ilmoittautumisia tangolaulukilpailuun otetaan vastaan aikataulun puitteissa Ylen aluetoimituksissa karsintapäivinä klo 12. Sinusta voi siis vielä tulla tangokuninkaallinen 2014.

Heidi Pakarinen ja Kyösti Mäkimattila - Tangokuninkaalliset vuosimallia 2013 - vierailivat Tangomarkkinoiden esikarsintakiertueella Turussa huhtikuussa 2014

Esikarsintakiertue päättyy

Uusia Tangokuninkaallisia etsitään vielä Turussa, Tampereella ja Helsingissä 15.-17.4. Viikko alkaa Turusta ja päivän parhaat palat kootaan tälle sivulle.

yle.fi/musiikki

Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.

The Hearing katsoo silmiin

Ringa Manner tekee kaiken itse Vieraana-sarjassa.

Ringa Manner on julkaissut The Hearing -nimellä kaksi kehuttua albumia. Yle.fi/musiikin Vieraana-sarjassa hän esittää ennen julkaisemattoman kappaleensa Your Eyes. Manner sanoo laulunsa kertovan katsekontaktista. "Se tuntuu nykyisin olevan varattu vain niille, jotka tunnet ja päästät niin lähelle, että voit katsoa heitä silmiin."

The KLF:n Bill Drummondin tuntematon Suomi-projekti

Mystinen Kalevala-levymerkki julkaisi vain kuusi sinkkua.

1990-luvun alun megamenestys The KLF oli Bill Drummondin bändi, joka tunnetaan musiikin ohella lukuisista tempauksistaan. Se muun muassa poltti miljoona puntaa ja ampui Brit Awards -gaalassa paukkupanoksia kohti yleisöä. Yksi Drummondin vähäisimmälle huomiolle jääneistä projekteista toteutettiin Suomessa vuosina 1996-1997.

Kolme kertaa Amen, Mikko Joensuu kulkee ahdistuksesta avaruusmatkalle

Mikko Joensuun debyyttialbumista tuli trilogia.

Kun Mikko Joensuu luopuu Jumalasta ja ahdistuksesta, syntyy jotain kaunista ja konkreettista, kaikkiaan kolmen levyn verran. Joensuu esittää yle.fi/musiikin ja Metropolia Ammattikorkeakoulun yhteistyönä syntyneessä kokemuksellisessa 360-videossa Drop Me Down -kappaleensa, jossa kiteytyy levytrilogian sanoma.