Tämän vuoden tangokuningas on Aki Samuli 106

Kisan ensikertalainen hurmasi bassollaan tuomarit ja yleisön

Tämän vuoden tangokuninkaasta sekä tuomaristo, alueraadit että yleisö olivat harvinaisen samaa mieltä. Aki Samuli oli mukana tangokisassa ensimmäistä kertaa, mutta hurmasi syvällä bassollaan niin yleisön kuin tuomaristonkin. Aki Samuli voitti jo aiemmin tangoviikolla päättyneen . Hän myös keräsi sekä tuomareilta että alueraadeilta suurimmat mahdolliset pisteet.

Julkaistu , päivitetty

Susanna Heikki on uusi tangokuningatar 22

Tuomariston valinta lähes yksimielinen.

Kokemus veti tänä vuonna tangokuningatarta valittaessa pidemmän korren. Superfinaalissa kuningattaren kruunusta kamppailivat kilpailun kuopus, 22-vuotias tangokisan ensikertalainen Erika Vikman ja jo vuonna 1997 tangoprinsessaksi kruunattu Susanna Heikki. Tuomaristo valitsi Susannan kuningattareksi lähes yksimielisesti.

Julkaistu , päivitetty

Katso Tangomarkkinat laulukilpailun Kuningasfinaalin tallenne ja musiikkiesitykset klippeinä 42

Kuusi mieskilpailijaa kamppaili tangokruunusta Seinäjoen Tangomarkkinoiden Kuningasfinaalissa 11.7.2015. Tangokuninkuudesta kilpailivat Markku Ketola, Juha Hautaluoma, Rami Rafael, Benjamin Enroth, Kalle Jussila ja Aki Samuli . Kuningasfinaalissa nähtiinn ja kuultin myös ensiesitys Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakappaleesta Kaipuun syleilyyn. Sen esitti toinen kappaleen tekijöistä Sannaliisa Ilkka eli Sansa. Vierailevana esiintyjänä oli Maia Castro Uruguaysta. Juontajina Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

Julkaistu , päivitetty

Katso Tangomarkkinat laulukilpailun Kuningatarfinaali ja kilpailuesitykset klippeinä 46

Kuusi kuningatarkokelasta kamppailivat tangokruunusta Kuningatarfinaalissa. Kruunua tavoittelivat Piritta Venho, Erika Vikman, Nina Åkerman, Virpi Piippo, Tiina Pitkänen ja Susanna Heikki. Vierailevina esiintyjinä Jorma Uotinen ja argetiinalainen Rodolfo Mederos Trio. Juontajina Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

Julkaistu , päivitetty
Danny

Danny: Artistin oltava itsensä paras kaveri 4

Tangotuomarin tärkein tehtävä opastaa eteenpäin

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsasen osallistuminen tangotuomaristoon herättänyt osassa yleisöstä jonkin verran ihmetystä, koska hänet tunnetaan urastaan nimenomaan pop-musiikin parissa. Danny kuitenkin muistuttaa, että nykyään pop ja iskelmä, - mukaan lukien tango ja muu tanssimusiikki, ovat hyvin lähellä toisiaan.

Julkaistu , päivitetty
Danny ja Ile Vainio seuraavat kuningasfinalistien lauluharjoituksia

Tangotuomarit oman maratoninsa loppusuoralla 10

Pelkkä finaaliesitys ei ratkaise voittajaa

Tuomaristo on seurannut kilpailijoiden esityksiä kymmeniä tunteja. Laulaminen ja esiintyminen ovat tärkeimpiä kriteereitä kuninkaallisen valinnassa, mutta myös lavan takana tapahtuvilla asioilla on oma merkityksensä.

Julkaistu , päivitetty
Mika Toivanen tangolaulukilpailun finaalin karsinnassa

Euroviisusta tangoksi 4

Euroviisusta tangoksi

Tämän vuoden tangolaulukilpailussa kuullaan taas monta kappaletta, joiden alkuperäinen tyylilaji ei ole tango. Kuninkaiden superfinaalissa kappaleena on Montenegron tämän vuoden euroviisu. Suomenkieliset sanat on tehnyt Kyösti Mäkimattila.

Julkaistu , päivitetty

#tangomarkkinat

Kaikkien aikojen tangokuninkaalliset kertovat

Mitä heille tapahtui kruunauksen jälkeen?

Tangomarkkinoiden kolmekymmenvuotisen historian aikana joka vuosi on kruunattu ainakin yksi tangokuninkaallinen. Miltä tuntui kun kruunu painettiin salamavalojen loisteessa päähän? Millaiseen pyöritykseen majesteetti joutui? Millaista potkua kuningas- tai kuningatarvuosi antoi uralle? — Kaikkien aikojen tangokuninkaalliset kertovat.

Julkaistu , päivitetty