Kilpailijat Tangomaratonille on valittu

Yleisö on antanut äänensä ja 20 eniten nettiääniä saanutta mies- ja naiskilpailijaa jatkaa Tangolaulukilpailun seuraavaan vaiheeseen 6.6.Turussa kilpailtavaan Tangomaratoniin. Myös tuomarit ovat tehneet valintansa. Tuomareiden valitsemana tangomaratonille lähtee kymmenen kilpailijaa lisää sekä miesten että naisten sarjasta.

Julkaistu , päivitetty

Kisakonkareita ja uusia tangonystäviä: Lue esikarsintaäänestyksen kärkikuusikon haastattelut

piritta venho

Piritta Venho – Tangohuumassa toista vuotta putkeen 1

Piritta Venho sai naisten esikarsinnan suurimman äänipotin.

Piritta Venho keräsi esikarsintaäänestyksessä 3990 ääntä, mikä on suurin luku naiskilpailijoiden joukossa. 38-vuotias raumalainen on tangoyleisön tuttu jo viime vuodelta, jolloin hän sijoittui kilpailussa toiseksi. Harvempi ehkä muistaa, että Venho valittiin tangoprinsessaksi jo vuoden 1998 Tangomarkkinoilla.

Julkaistu , päivitetty
merja uimonen

Merja Uimonen – Tango ei katso ikää

Merja Uimonen tuli esikarsintaäänestyksessä toiseksi.

Tangolaulukilpailun esikarsintaäänestyksen toiseksi tulleella Merja Uimosella on hyvät kilpailuasetelmat Tangomaratonille. Takana on jo Tangoseniorikilpailun voitto. 3640 ääntä kerännyt 50-vuotias luopajärveläinen ei ole ensimmäistä kertaa kruunuakaan hakemassa.

Julkaistu , päivitetty
Tangolaulukilpailun Kandidaatin profiilikuva

Raisa Laine – Tango palautti laulamisen riemun

Klassisen musiikin laulajatar löysi musiikillisen kotinsa.

Tangomarkkinat laulukilpailun ensikertalainen Raisa Laine keräsi nettiäänestyksessä naisten kolmanneksi suurimman äänipotin 3597 äänellä. Raisa on kokenut klassisen musiikin laulajatar, joka kadotti laulamisen ilon, mutta löysi sen viime kesän tangolaulukilpailua katsellessaan uudelleen.

Julkaistu
Tangolaulukilpailun Kandidaatin profiilikuva

Benjamin Enroth – Tangoa jo toisessa polvessa

Benjamin Enroth on esikarsinnan äänikuningas.

Benjamin Enroth keräsi nettiäänestyksessä 7788 ääntä sijoittuen miesten sarjan kärkeen. 25-vuotias tamperelainen on ollut mukana tangolaulukilpailussa kerran aikaisemminkin. Silloin hän ei päässyt ensimmäisestä karsintavaiheesta jatkoon, mutta nyt tilanne on toinen.

Julkaistu , päivitetty
Tangolaulukilpailun Kandidaatin profiilikuva

Dino Nyman – Matkalla tangon tanssijasta tulkitsijaksi 4

Dino Nyman tuli esikarsintaäänestyksessä niukasti toiseksi.

Tangolaulukilpailun esikarsinnassa toiseksi tuli Dino Nyman 7768 äänellä. 36-vuotias vantaalainen osallistuu tänä vuonna tangokruunun metsästämiseen ensimmäistä kertaa. Esiintymisen saralla vielä suhteellisen kokematon Nyman on aiemmin laulanut lähinnä karaokea.

Julkaistu , päivitetty
aki samuli

Aki Samuli – Kokenut ensikertalainen on valmis tangokuninkaaksi asti

Aki Samuli tuli esikarsintaäänestyksessä kolmanneksi.

Tangolaulukilpailun nettiäänestyksessä kolmanneksi eniten ääniä, 7294, sai Aki Samuli. 32-vuotiaalle nastolalaiselle menestys tuli yllätyksenä. Ensikertalaisen vahva kampanjointi somessa herätti runsaasti keskustelua.

Julkaistu , päivitetty

Palaa Tangomarkkinat 2014 tunnelmiin

Koe viime vuoden kuninkaallisten valinnan huippuhetket

Maria Tyyster ja Teemu Roivainen kruunattiin Tangokuninkaallisiksi 2014. Parin ensimmäiset yhteiset hetket Seinäjoen yössä olivat työntäyteisiä, mm. kaksi yhteistä keikkaa. Tyyster ja Roivainen kertovat, että molemmille kisaan osallistuminen oli harkittu ja pitkä ponnistus. Katso kuinka parin kuninkuusvuosi lähti välittömästi täyteen vauhtiin.

Julkaistu , päivitetty
Kaikkien aikojen tangokuninkaalliset kertovat

Mitä heille tapahtui kruunauksen jälkeen?

Tangomarkkinoiden kolmekymmenvuotisen historian aikana joka vuosi on kruunattu ainakin yksi tangokuninkaallinen. Miltä tuntui kun kruunu painettiin salamavalojen loisteessa päähän? Millaiseen pyöritykseen majesteetti joutui? Millaista potkua kuningas- tai kuningatarvuosi antoi uralle? — Kaikkien aikojen tangokuninkaalliset kertovat.

Julkaistu , päivitetty

#tangomarkkinat