Hyppää pääsisältöön

Suomen kansallisbaletti: Seitsemän veljestä pe 7.4. klo 19

Koreografia Marjo Kuusela
Lavastus Kati Lukka
Puvut Anne Jämsä
Valaistus Olli-Pekka Koivunen
Dramaturgia Eino Tuominen
Musiikinjohto Dalia Stasevska
Suomen kansallisoopperan orkesteri

Musiikki Eero Ojanen

Pe 7.4.2017
Suomen kansallisooppera, päänäyttämö
Suora verkkolähetys alkaen klo 18.50

Kuvassa Tuukka Piitulainen, Antti Keinänen, Samuli Poutanen, Jani Talo, Nikolas Koskivirta, Frans Valkama ja Teemu Tainio. Tanssijat Marjo Kuuselan Seitsemän veljestä -baletissa: Tuukka Piitulainen, Antti Keinänen, Samuli Poutanen, Jani Talo, Nikolas Koskivirta, Frans Valkama ja Teemu Tainio Kuva: Sakari Viika antti keinänen,frans valkama,jani talo,nikolas koskivirta,Samuli Poutanen,Teemu Tainio,tuukka piitulainen

Seitsemän veljeksen miesenergia valloitti yleisön jo niin teoksen kantaesityksessä 1980-luvulla kuin Kansallisbaletin ulkomaanvierailuillakin. Teos sai innostuneen vastaanoton myös palatessaan ohjelmistoon tauon jälkeen 2013.

Teokselle on luotu uusi visuaalinen ilme, ja liikemateriaali on mukautunut uuden polven tanssijoiden mukaiseksi. ”Klassisen baletin liikekieltä kyllä tavoitellaan, ja lopuksi pyörivät veljestenkin piruetit. Naisten maailma on läsnä niin poikien mielissä kuin metsän eläimissäkin, sekä Viertolan valtavassa härkä- tai tässä esityksessä – oikeammin lehmälaumassa”, koreografi Marjo Kuusela kertoo.

Tutustu teokseen Kansallisoopperan sivuilla.

Tapahtuman tiedot