Hyppää pääsisältöön

läheiset

 • Poika joka katosi musiikkiin

  02.02.2017 Yle TV1
  Kuusiosainen brittisarja on herkkä kuvaus perheestä, joka joutuu kohtaamaan lapsensa erityislaatuisuuden.
 • Inhimillinen tekijä: Työelämän murroksessa

  10.01.2017 Elämä
  Inhimillisen tekijässä Anne Flinkkilän vieraina ovat näyttelijä Kati Outinen, yrittäjä Minna-Liisa Vesanen ja ex-kansanedustaja Päivi Lipponen.
 • 6 asiaa, joita eroavan parin läheisten ei kannata tehdä

  20.10.2016 Marja Hintikka Live
  Erotilanteessa tunteet kuohuvat suuntaan jos toiseenkin, eivätkä aina vähiten eroavalla pariskunnalla. Ero muuttaa myös lähipiirin elämää ja suunnitelmia. Miten toimia eroon päätyneiden läheisten kanssa? Asiantuntija vastaa.
 • Jakso 6 - Pääsen täältä takaisin

  24.03.2016 Kadonnut
  Jakso 6 Sonjan tie eheytymiseen alkoi, kun yksi ihminen näki hänet kunnolla. Kun oma todellisuus järkkyy, rinnalla kulkeva läheinen auttaa löytämään tien takaisin. Leena tapaa Sonjan avomiehen Laurin, joka kertoo millaista on rakkaus monipersoonaisen kumppanina.
 • Sydäntä särkevästi sanottuna

  13.02.2015 Dokumentit
  "Anna juovan juoda elämänsä sellaiseen kuntoon kuin hän itse haluaa, mutta älä anna hänen liuottaa omaa elämääsi juomiseensa", kirjoittaa Juha Vuorinen Pullopostia lapsuudesta -kolumnissaan.
 • Mitä alkoholiriippuvuus on?

  27.01.2015 Dokumentit
  Alkoholiriippuvuus on kaikille helvettiä. Se on läheisille ja alkoholisteille paskat housussa, itku kurkussa, tuska sielussa ja pelko perseessä elämistä ja olemista. Kulisseja, jännittämistä ja pahaa oloa töissä, vapaalla, kotona ja konferenssissa. Alkoholismi on suomalainen kansantauti joka tappaa.
 • Alkoholistien läheisten ominaispiirteitä ja käyttäytymismalleja

  23.01.2015 Dokumentit
  Pelokas. Ylikiltti. Aikuinen lapsi. Kuulostaako tutulta? Näitä käyttäytymismalleja löytyy usein alkoholiongelmaisten läheisistä. Useat löytävät itsestään monia eri piirteitä.
 • Aamusydämellä: Dementiaan sairastuneen läheisenä

  09.10.2014 Elämä
  Dementiaan sairastuneen keho haurastuu vähitellen, mutta omaisten kannalta on usein vaikeampaa, kun tuttu ihminen katoaa henkisesti jonnekin ja hänen käytöksensä muuttuu kummalliseksi. Anneli Kanto menetti äitinsä Alzheimerin taudille ja Kristiina Harjulan aviomies sairastui kuusikymppisenä otsalohkon dementiaan
 • Aamusydämellä: Raitis alkoholisti ja läheinen

  16.04.2014 Terveys
  Alkoholi hallitsi Juhani ”Junne” Hasusen elämää yli 30 vuoden ajan. Nuorempi sisko Jaana Hasunen oli huolissaan veljensä juomisesta, vaikka yhteydenpito vähenikin vuosien varrella lähes olemattomiin. Junne raitistui lopulta Minnesota-hoidossa pari vuotta sitten.
 • Yksineläjiä ja yksinäisiä

  15.07.2010 Elävä arkisto
  Yksineläjiä on Suomessa paljon ja sinkkutalouksien määrä kasvaa tasaista tahtia. Samaan aikaan yksinäisyyden aiheuttamasta ahdistuksesta on tullut miltei kansantauti, joka vaivaa kaikkia ikäluokkia. Ulkoiset olosuhteet eivät kuitenkaan ole ratkaisevin tekijä yksinäisyydessä, vaan se on ennemminkin ihmisen sisäinen tila, joka saattaa juontaa juurensa aina lapsuuteen asti.
 • Viisi yksinäistä

  24.03.2010 Elävä arkisto
  Moni vanhus on jäänyt asumaan yksin maaseudulle lasten muutettua pois ja puolison kuoltua. Halu asua kotona on kova, vaikka olot ovat välillä ankarat.
 • Elämää rintasyövän kanssa

  18.02.2010 Elävä arkisto
  Rintasyöpä on naisten yleisin syöpätyyppi, joka vaikuttaa yleistyvän koko ajan. Niin syövän syntyminen kuin sen hoitokin on useiden tekijöiden summa.
 • Katja Kotikangas nukkui pois

  01.09.2009 Elävä arkisto
  Melanoomaan sairastunut neljän pienen lapsen äiti Katja Kotikangas kuoli elokuun alussa 2009. Silminnäkijä seurasi Katjan taivalta sairastumisesta hautajaisiin.
 • Eero Raittinen & Tarja Merivirta: Aikaa ystävälle

  09.12.2008 Elävä arkisto
  Dolly Partonin kirjoittamassa jouluisessa kantribiisissä jaetaan aineettomia lahjoja: joulumieltä ja aikaa läheisille.
 • Velipuolikuu: Laskiämpäri

  28.03.2007 Elävä arkisto
  Pontsan perheen kahvihetkeä varjostaa laskiämpäri, joka pitäisi viedä ulos tai jättää sisään. Kommunikointi ei aina ole helppoa, etenkään kanssaihmisten kesken.
 • Armi kertoo elämästään

  03.11.2006 Elävä arkisto
  TV1 Mediakomppania valmisti vuosina 1993-1994 ohjelmasarjan Suurenmoinen 80-luku. Armi Aavikko oli yksi sarjan haastateltavista.