Hyppää pääsisältöön

kulinarismi

  • Makupaloissa syntyy euroruokaa lenkkimakkarasta, mozzarellasta ja pestosta

    08.10.2015 Elävä arkisto
    Makupaloissa yhdistellään kotimaista lenkkimakkaraa ja välimerellistä mozzarellaa sekä pestoa. Tämä tarjoillaan rosepippurilla maustetulla spaghetilla. Koko komeus kevennetään itsetehdyllä, lorauksen valkoviiniä sisältävällä, tomaatti-valkosipulikastikkeella. Lopputuloksena syntyy kansainvälistä euroruokaa.
  • Viikon fraasirikos: Kuin tulisilla hiilillä

    13.04.2015 Kulttuuri
    Grillaaminen kuuluu suomalaiseen elämäntapaan yhtä tiukasti kuin amerikkalaiseen ja australialaiseen ja varmaan ruotsalaiseen ja tunisialaiseenkin elämäntapaan. Ruoan kypsentäminen hehkuvien hiilien päällä on ikivanha ruoanvalmistustapa, vaikka englannin kielen sanaa grill onkin käytetty tässä merkityksessä vasta 1600-luvulta saakka.
  • Ranskalainen illallinen ja Foodies: Teemalauantai käy pöytään 18.2.

    02.04.2015 Yle Teema
    Teemalauantain herkutteluillassa Karen Blixenin novelliin perustuva, kolmen Michelin-tähden arvoinen elokuva Ranskalainen illallinen sekä Foodies – kulinaristien jet set, ultratyylikäs dokumenttielokuva maailman huippuravintoloita kiertävistä ruokafriikeistä.
  • Kiehtova maailma: Maustematkalla

    06.03.2015 Yle TV1
    Kokki Steve Parle ja asiantuntija Emma Grazette matkustavat mausteiden perässä.
  • Hulluna ruokaan

    03.02.2015 Yle Teema
    Rokkitähti-keittiömestarit ja foodiet eivät ole vain muoti-ilmiö. 2000-luku on muuttanut radikaalilla tavalla käsityksiä siitä, mitä gastronomia oikeastaan on.
  • El Bullin viimeinen illallinen

    14.01.2015 Yle Teema
    Herkullisessa ja vähän haikeassakin tv-dokumentissa seurataan maailman parhaaksi ravintolaksi peräti viisi kertaa valitun katalonialaisen elBullin viimeistä iltaa sekä 50 ruokalajin illallisen valmistusta 50 vieraalle huippukokki Ferran Adrián johdolla.
  • Ruoka-aatteet tekevät meistä hihhuleita ja rasittavia saarnaajia

    09.01.2015 Ruoka
    Ruokablogaajat pauhaavat kuin Vanhan testamentin profeetat. Ruoka on tehokas keino hallita, sitouttaa ryhmään tai pudottaa ryhmästä. Mihin ruokalahkoon sinä olet hurahtanut?
  • 10 käskyä ruokahihhuleille

    09.01.2015 Elämä
    Pyhitä lepopäivä keittiössä nysväämiseen, voisi kuulua ruokauskonnon kolmas käsky. Ruokavaliota voi harjoittaa yhtä tosissaan kuin uskontoa. Tulisieluiset profeetat julistavat blogeissaan: minun oppini on tie pelastukseen. Tässä 10 käskyä keittiöön!
  • Testaa, kuinka foodie olet?

    21.11.2014 Kulttuuri
    Stradan testi paljastaa, asuuko sielusi sisällä hedonistinen ruokanautiskelija.
  • Tuomas Enbusken Sivistyksen käsikirja

    25.08.2014 Elävä arkisto
    Mitä sivistyneen ihmisen pitää maailmasta tietää. Tuomas Enbusken Sivistyksen käsikirja kertoo! Sarjan katsottuasi osaat keskustella ihan mistä vaan; taloudesta, kulttuurista, taiteesta ja jopa urheilusta. Mitkä taulut ovat merkittäviä? Miten talous toimii? Miksi Suomi itsenäistyi?
  • Kun syömisestä tuli herkuttelua

    03.07.2013 Elävä arkisto
    Suomalaiset ovat opetelleet nauttimaan ruuasta ja sen valmistamisesta jo vuosia.
  • Ekomyönteinen wasabiannostelija

    24.10.2011 Näkökulmat
    Mainioita liikeideoita esittee jatkokehitettäväksi Markus Kajo.
  • Kotikulinaristi

    04.02.2009 Blogit
    Kokkasin eilen ihan kamalan makuista ruokaa. En oikein tiedä mikä meni pieleen. Vain todellinen tumpelo voi kusauttaa aterian, johon käytetään rucolaa, tomaattia, parsakaalia, sieniä, kananmunaa, kalakastiketta, chiliä, korianteria, sipulia ja inkivääriä. Suussani piti olla bileet, mutta ei ollut.
  • Lastumäki ja Kinnunen olivat 1970-luvun suosikkinäyttelijöitä

    08.09.2006 Elävä arkisto
    Leo Lastumäki ja Heikki Kinnunen nousivat 1970-luvun alussa kansansuosikeiksi Ällitälli-viihdesarjan myötä. Vuonna 1972 koomikkoduo kiinnitettiin päärooleihin menestyselokuvaan Lampaansyöjät.