Hyppää pääsisältöön

Jumala

 • Mika Waltari häpeili esikoisteostaan

  20.03.2017 Kirjojen Suomi
  Toisin kuin usein luullaan, Waltarin esikoisteos ei ole Suuri Illusioni vaan Toivo-enon junailema tilaustyö Suomen Merimieslähetysseuralle. Pappi Kari Kanala, kirjailija Katja Kettu sekä koomikko Teemu Vesterinen lukivat kirjaa huvittuneina. Kirjaa käsitellään Pilkun jälkeen -ohjelmassa Yle Teemalla 20.3. klo 21.
 • Kokemukset kypsyttivät Kari Kanalasta papin

  20.03.2017 Kirjojen Suomi
  Paavalin seurakunnan kirkkoherran Kari Kanalan tie papiksi oli pitkä kirja- ja elämänopeilla vuorattu tie. Papin ammatti oli ollut ajatuksissa jo pienestä pitäen, mutta ennen sitä oli hieman elettävä. Kanala on Pilkun jälkeen -ohjelman vieraana maanantaina 20.3. klo 21 Yle Teemalla.
 • Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  17.03.2017 Kirjojen Suomi
  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.
 • Jussi Parviainen: Armo Armosta

  14.12.2016 Draama
  Jussi Parviainen on tutkinut ARMOa koko ikänsä. Nyt hän kirjoitti siitä kuunnelman. Ohjasi ja näytteli sen poikansa Onni Parviaisen kanssa. Kuulet sen Yle Radio 1 klo 19.00 maanantaina 2.1.2017, sekä Yle Areenasta. Mutta mitä on Armo Armosta? Jussi Parviaisen blogi.
 • Uskoon tulemisen kautta jäseneksi – esittelyssä viisi uskonnollista yhteisöä

  01.10.2015 Elävä arkisto
  Vuonna 1968 tehty dokumentti He uskovat toisin perehtyi viiden vapaan uskonnollisen yhteisön toimintaan ja periaatteisiin. Tarkastelussa olivat adventtikirkko, vapaakirkko, helluntailiike, Jehovan todistajat ja mormonikirkko.
 • Pyhä Teresa

  07.09.2012 Oppiminen
  Hengellisyys ja läheisyys Jumalaan olivat Pyhälle Teresalle jo nuorena rakkaita, mutta elämä luostarissa ei vastannut hänen odotuksiaan.