Hyppää pääsisältöön

pianistit

 • Ossi Tanner on Tampereen pianokilpailun 2017 voittaja

  05.05.2017 Klassinen
  Tampereen pianokilpailu päättyi 5.5.2017 ja voittaja on Ossi Tanner. Ensimmäisen sijan palkintosumma on 10.000 euroa. Toisen palkinnon jakavat Fanny Söderström ja Anton Mejias Toisen sijan palkintosumma on 6.250 euroa. Kolmatta palkintoa ei jaettu.
 • “A pianist for the rest of our lives” - Daniil Trifonov RSO:n solistina

  28.04.2017 RSO
  RSO:n solistina 5.–6.5. esiintyy venäläinen pianisti Daniil Trifonov, jota muiden ylisanojen ohella on kuvailtu lauseella ”A pianist for the rest of our lives”. Toista kertaa RSO:n kanssa esiintyvä Trifonov esittää ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Ravelin pianokonserton G-duuri. Konsertin ohjelmassa on myös Sebastian Fagerlundin orkesteriteoksen Drifts kantaesitys ja Carl Nielsenin sinfonia nro 4. Perjantain loppuunmyyty konsertti uusitaan seuraavana päivänä, lauantaina 6.5. klo 16.15. OSTA LIPPU 6.5.
 • Daniel Barenboimin maailmankuulu Lähi-idän orkesteri muistuttaa, ettei elämä perustu aseisiin, pommeihin ja tankkeihin

  27.04.2017 Yle Uutiset
  West-Eastern Divan -orkesteri on paikka, jossa Lähi-idän eri alueilta tulevat muusikot työskentelevät yhdessä politiikasta välittämättä.
 • Suomen edustaja Norma John: "Euroviisuihin mennään simppeliydellä"

  26.04.2017 Yle Uutiset
  Suomen euroviisuedustaja Norma John -yhtye aikoo pitää esityksensä yksinkertaisena, jotta tunnelma tai tarina eivät kärsi Ukrainassa. Artistit lähtevät euroviisuharjoituksiin jo ensi viikolla.
 • 13.1. Beethoven-festivaali: KIIHKO

  12.04.2017 RSO
  Olli Mustonen, piano Ludwig van Beethoven: Pianosonaatti nro 1 f-molli op. 2 nro 1 Pianosonaatti nro 2 A-duuri op. 2 nro 2 Pianosonaatti nro 22 F-duuri op. 54 Pianosonaatti nro 23 f-molli op. 57 "Appassionata" OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 13.1. klo 15.
 • 7.2. Keskiviikkosarja 11

  29.03.2017 RSO
  Lionel Bringuier, kapellimestari Pjotr Anderszewski, piano Esa-Pekka Salonen: Helix W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 24 K 491 Nikolai Rimski-Korsakov: Scheherazade op. 35 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 7.2. klo 19.
 • RSO:n Thomas Adès -konsertissa kulttisäveltäjän orkesteriteos, pianokonsertto ja kamarimusiikkia

  16.03.2017 RSO
  RSO esittää laajan kattauksen kulttisäveltäjän maineesta nauttivan Thomas Adès’n tuotannosta 24.3. Musiikkitalossa. Ohjelmassa on tanssisarja kamarioopperasta Powder Her Face, pianokonsertto In Seven Days sekä kaksi kamarimusiikkiteosta. RSO:n kapellimestarina debytoivan Nicholas Collonin johdolla kuullaan myös Prokofjevin viides sinfonia. Pianokonserton solistina esiintyy Laura Mikkola.
 • Seymour: pianistin oppitunteja elämästä

  10.03.2017 Yle Teema
  Seymour Bernstein on amerikkalainen pianovirtuoosi, säveltäjä ja pedagogi, joka luopui konserttiurastaan 50-vuotiaana ryhtyäkseen jakamaan taitojaan ja elämänviisautta oppilaille.
 • Romanttisten pianokonserttojen hehkua

  24.02.2017 Klassinen
  Hyperion-levymerkin klassisen ja romanttisen pianokonserton kokoelmasarjat löytävät tiensä aika ajoin myös Uusiin levyihin. Piano on tavannut olla säveltäjien omin soitin ja pianokonsertot sen myötä säveltäjiensä henkilökohtaisimpia teoksia. Uusimmalla levyllä romanttisten konserttojen sarjassa esiin pääsee kolme myöhäisromanttisen hehkuvaa konserttoa, säveltäjinään Amy Beach, Cécile Chaminade ja Dorothy Howell.
 • Menahem Pressler: elämä, jota rakastan

  17.02.2017 Yle Teema
  Sympaattinen henkilökuva v. 1923 Saksassa syntyneestä israelilais-amerikkalaisesta pianistista, joka niitti ensin mainetta yli 50 vuoden ajan Beaux Arts Triossa ja sitten nykyäänkin solistina.
 • Zhu Xiao-Mei: kuinka Bach voitti Maon

  10.02.2017 Yle Teema
  Kiinalainen Zhu Xiao-Mei on maineikas Bach-tulkitsija. Paul Smacznyn dokumentissa Kiinan kulttuurivallankumouksen uhri kertoo koskettavan tarinansa ja palaa Kiinaan juhlittuna taiteilijana.
 • Pianisti on löytänyt orkesterista hyvän kumppanin

  10.02.2017 Klassinen
  Mitsuko Uchida kuuluu lempipianisteihini; hänen soitossaan tiivistyvät monet parhaina pitämäni modernin pianistin ominaisuudet. Hän on niitä harvoja, joiden soittamana viitsin kuunnella vanhempaa musiikkia konserttiflyygelillä. W.A. Mozartin myöhäisen musiikin ilmaisullinen rikkaus ja monikerroksisuus nousevat hänen tulkitsemanaan pintaan—vanhalla hyvällä tavalla. Näin myös Clevelandin orkesterin kanssa Mozartin upeiden Pianokonserttojen parissa.
 • Pianisti Juho Lepistö: "Aluksi suurin kiinnostuksen kohteeni oli isoisän vanha matkaharmooni."

  08.02.2017 Klassinen
  Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa opiskeleva Juho Lepistö tavattiin Kantapöydän opiskelijatreffeillä 8.2.2017. Juhon elämään mahtuu musiikin lisäksi myös muuta: "Olen aina ollut innokas penkkiurheilija. Seuraan lähes kaikkea urheilua aktiivisesti", hän tunnustaa.
 • UMK:n voittanut Norma John -kaksikko heittää biisit menemään, jos ne eivät synny hetkessä

  30.01.2017 Yle Uutiset
  Norma John lähtee Euroviisuihin aiheuttamaan "pientä hulabaloota". Kaksikon musiikille tyypillistä on, että he eivät yleensä palaa vanhoihin biiseihin, jos ne ovat jääneet keskeneräisiksi.
 • Franz Lisztin mélodie ihastuttaa

  13.01.2017 Klassinen
  Franz Liszt kasvoi aikuiseksi Pariisissa 1830-luvun taitteessa täysverisen romantiikan puhjetessa juuri kukkaansa Ranskassa. Hän ystävystyi Victor Hugon kanssa, tututustui Hector Berlioziin päivää ennen Fantastisen sinfonian ensiesitystä ja rakastui korviaan myöten kreivitär Marie d’Agoult’hun josta myös tuli hänen kumppaninsa ja ensimmäisten lastensa äiti. Tenori Timothy Fallon ja pianisti Ammiel Bushakevitz ovat tehneet tasapainoisen levyllisen Lisztin lauluista, hehkuvista mélodie-sävellyksistä myöhäisiin enigmaattisiin liedeihin.
 • Pianisti Matleena Nyman: "Musiikiopistossa aloitin 13-vuotiaana, minulla on aivan kuriton tausta."

  11.01.2017 Klassinen
  "Valmistumisen jälkeen en ole kuunnellut neuvoja keneltäkään, olen hyvin ärsyttävä", sanoo pianisti Matleena Nyman itsestään. Vammalasta kotoisin oleva Matleena matkusti päivittäin bussilla Tampereelle lukioon ja konservatorioon. Nyt hän on pianonsoiton ammattilainen, joka haluaisi vain konsertoida.
 • Pianisti Joel Papinoja: "Eräänä syksynä 7-vuotiaana päätin, että nyt haluan oppia soittamaan."

  11.01.2017 Klassinen
  "Haaveilen joskus sellaisesta kesästä, jolloin ehtisin viideksi viikoksi vaeltamaan Espanjaan Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitille." Joel Papinoja on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi ja konsertoi Musiikkitalossa 18. tammikuuta 2017 Talven nuoret taiteilijat -sarjassa.
 • Jazzpianisti Herbie Hancock esiintyy Porissa 15 vuoden tauon jälkeen

  20.12.2016 Yle Uutiset
  Grammy-palkittu pianisti ja säveltäjä Herbie Hancock saapuu kesällä Poriin. Hancock esiintyy jazzfestivaalilla uuden sähköisen yhtyeensä kanssa.
 • Iiro Rantalan Tunteiden ilta

  18.11.2016 Klassinen
 • Pianisti Ossi Tanner: "Meillä oli kotona piano, jota veljeni eivät olleet ilmeisesti suostuneet soittamaan."

  12.10.2016 Klassinen
  "Viimeisimpänä on kolahtanut oikein kunnolla Rahmaninovin toinen sinfonia." Pianisti Ossi Tanner opiskelee toista vuotta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän piipahti Kantapöydän opiskelijatreffeillä 12.10.2016.

Sivut