Hyppää pääsisältöön

piano

 • Säveltäjälegenda Philip Glass Suomeen

  22.05.2017 Yle Uutiset
  Vaikutusvaltaisimpiin nykymuusikoihin lukeutuva säveltäjä Philip Glass palaa Suomeen. Glass esiintyy marraskuussa Helsingin Musiikkitalossa.
 • Jälleen Beethovenin pianokonserttoja – ja hyvä niin!

  19.05.2017 Klassinen
  Beethovenin musiikillisen kielen puhe välittyisi meille varmasti esikuvallisemmin aikalaissoittimin soitettuna, fortepianolla ja niin edelleen. Sanoisin silti, että Lars Vogt on uudella levyllään onnistunut kääntämään tuon puheen nykyflyygelille ja -orkesterille Ludwig van Beethovenin Ensimmäisessä pianokonsertossa. Musiikillinen viesti välittyy vahvasti ja uskottavasti.
 • Bardin lauluja viideltä vuosisadalta

  19.05.2017 Klassinen
  Näin kevään lopuksi kannattaa kammata viime syksyn julkaisuja, josko sieltä vielä onnistaisi löytää helmiä. Ja löytyyhän niitä: Ian Bostridgen ja Antonio Pappanon upea albumi William Shakespearen teksteihin sävelletyistä lauluista hakee monellakin tasolla vertaistaan. Mukana on myös Shakespearen oman ajan tulkintoja Bardin lauluista Elizabeth Kennyn aistikkaalla luuttusäestyksellä.
 • Romantiikan suuri pianovirtuoosi ansaitsee tulla soitetuksi

  19.05.2017 Klassinen
  Adolph Henselt oli yksi 1800-luvun maineikkaimmista virtuoosipianisteista, ikätovereidensa Chopinin ja Lisztin rinnalla. Baijerilaissyntyisen Henseltin ”löysi” samainen kriitikko kuin Chopininkin eli Robert Schumann, joka kirjoitti hänen ensimmäisestä julkaisustaan, Lemmenjuoma-variaatioista ylistävän arvion. Vuonna 1837 valmistunut teos sai kantaesityksensä Clara Wieckin eli tulevan Schumannin toimesta, ja läpi vuosisadan Henselt nautti suurta arvostusta. Ja ennen kaikkea Henselt oli avittamassa venäläisen romanttisen pianokoulun huikeaa menestystarinaa.
 • Oboisti ja englannintorvensoittaja Antti Turtiainen: "Musiikkiluokalla SaiPa jäi ja jääkiekko!"

  17.05.2017 Klassinen
  Antti Turtiaisen keksintö hakea musiikkiluokille oli pienen pojan ihan oma idea: "Kun musiikkiluokkien orkesteri vieraili ala-asteen toisella luokalla koulussamme esiintymässä, ajattelin että tää on miun juttu!" Nyt valmistuminen häämöttää ja Antti valittiin juuri Oulu Sinfonian oboistiksi.
 • Olli Mustonen: On väärinkäsitys, että vain lapsena voi oppia soittamaan

  14.05.2017 Yle Uutiset
  Kulttuurivieras, pianisti Olli Mustonen täyttää kesäkuun alussa 50 vuotta. Lapsitähdestä maailmaa kiertäväksi ammattilaiseksi kasvaneen taiteilijan mielestä musiikin harrastaminen kannattaa aina, mutta ammatiksi siitä on vain harvoille.
 • Ossi Tanner on Tampereen pianokilpailun 2017 voittaja

  05.05.2017 Klassinen
  Tampereen pianokilpailu päättyi 5.5.2017 ja voittaja on Ossi Tanner. Ensimmäisen sijan palkintosumma on 10.000 euroa. Toisen palkinnon jakavat Fanny Söderström ja Anton Mejias Toisen sijan palkintosumma on 6.250 euroa. Kolmatta palkintoa ei jaettu.
 • Lempeän hyväntuuliset ja raikkaat konsertot

  05.05.2017 Klassinen
  Yevgeny Sudbin ja Osmo Vänskä ovat saaneet Tapiola Sinfoniettan orkesteriksi kolmanteen levyynsä Beethovenin Pianokonsertoista Bis-levymerkille. Pianotekstuurin rikas käsittely, raikas sointi niin pianossa kuin orkesterissa sekä yleinen energinen, hyväntuulinen tunnelma tekevät tästä hyvän kilpailijan kahdelle ensimmäiselle, Minnesotan orkesterin levyille. Toki konsertot, Beethovenin Ensimmäinen ja Toinen, ovat astetta kevyempiä kuin kolme viimeistä konserttoa; mutta aiempien levytysten hyveet ovat tallella ja yleissoinnissa sekä soitossa on rapeutta jota edellisiltä levyiltä ehkä puuttui.
 • “A pianist for the rest of our lives” - Daniil Trifonov RSO:n solistina

  28.04.2017 RSO
  RSO:n solistina 5.–6.5. esiintyy venäläinen pianisti Daniil Trifonov, jota muiden ylisanojen ohella on kuvailtu lauseella ”A pianist for the rest of our lives”. Toista kertaa RSO:n kanssa esiintyvä Trifonov esittää ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Ravelin pianokonserton G-duuri. Konsertin ohjelmassa on myös Sebastian Fagerlundin orkesteriteoksen Drifts kantaesitys ja Carl Nielsenin sinfonia nro 4. Perjantain loppuunmyyty konsertti uusitaan seuraavana päivänä, lauantaina 6.5. klo 16.15. OSTA LIPPU 6.5.
 • Shostakovitshin ehdoton selittämättömyys

  21.04.2017 Klassinen
  Pianisti-säveltäjä Lera Auerbach on löytänyt alttoviulussa oivallisen soittimen ilmaisemaan Shostakovitshin varhaisten Preludien vaihtelevia ja syvälle käyviä tunnelmia. Ja vieläkin enemmän: alttoviulun mystisen sointimaailman läpikotaisin hallitsevalle Kim Kashkashianille Auerbachin sovitukset sopivat kuin hanska käteen. Auerbach teki Preludit-sovituksensa kumppaniksi Shostakovitshin Sonaatille alttoviululle ja pianolle; tällä levyllä Preludeja kuitenkin seuraa Auerbachin oma sonaatti, Arcanum, joka ei aivan yllä Shostakovitshin tasolle tietystä sukulaisuudesta huolimatta.
 • Tämä kolmikko teki oopperahupailusta menestyskonseptin – lavalla jo 50 kertaa, nyt myös Areenassa

  19.04.2017 Yle Uutiset
  The Fabulous Bäckström Brothers ottaa ilon irti oopperoista ja oikeastaan kaikesta muustakin. Kolmikko on osoittanut, että indie-tuotannollakin voi menestyä.
 • Tässä ovat viikon parhaat biisit – mukana Gasellit, Töölön Ketterä ja Pianomies

  08.04.2017 YleX
  Pysy kartalla kuumimmissa uutuuksissa ja viikon parhaissa biiseissä. YleX - Parasta nyt -Spotify-lista päivittyy viikoittain.
 • Säveltäjä Tuomas Kettunen: "Woody Allenin elokuvat tekivät minuun suuren vaikutuksen."

  05.04.2017 Klassinen
  "Onneksi yläasteaikana piano-opettajani osasi ohjata minut ensimmäisille sävellystunneilleni", kertoo Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Tuomas Kettunen. Vaikka suvussa ei ole ammattimuusikoita, päätyi Tuomas klassisen musiikin säveltäjäksi.
 • 16.2. Perjantaisarja 9

  04.04.2017 RSO
  Hannu Lintu, kapellimestari Benjamin Grosvenor, piano Igor Stravinsky: Symphony in Three Movements Frédérick Chopin: Pianokonsertto nro 2 op. 21 Witold Lutoslawski: Sinfonia nro 1 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 16.2. klo 19.
 • Musiikki nollaa ajatuksia ja poistaa oppilaiden koulupaineita Kaustisella

  04.04.2017 Yle Uutiset
  Musiikki häivyttää ärtymystä ja auttaa nollaamaan ajatukset, kertovat Tytti Vihikangas ja Väinö Riihimäki Kaustisen musiikkilukiolta.
 • 20.9. Wednesday series 2

  03.04.2017 RSO in English
  Andrew Manze, conductor Francesco Piemontesi, piano Hubert Parry: Elegy for Brahms, fp in Finland W. A. Mozart: Piano Concerto No. 27 K 595 Johannes Brahms / Arnold Schönberg: Piano Quartet in G minor BUY TICKET Watch and listen LIVE Sep 20th at 7 pm EET.
 • 20.5. Kamarimusiikkikonsertti 7 / ”THIRD STREAM”

  31.03.2017 RSO
  Tommi Hyytinen, taiteellinen suunnittelu ja käyrätorvi - Péter Jánosi, käyrätorvi - Pasi Eerikäinen, viulu - Mikko Ivars, sello - Jouko Laivuori, piano Gunther Schuller: Duets for Unaccompanied Horns Gunther Schuller: Nocturne Gunther Schuller: Pianotrio David Amram: Three Songs for Marlboro OSTA LIPPU
 • 19.11. Kamarimusiikkikonsertti 3 / KAHDEN TYYLIN MARRASKUU

  31.03.2017 RSO
  Salla Savolainen ja Leena Jaakkola, taiteellinen suunnittelu ja viulu - Ilari Angervo, alttoviulu - Tuomas Lehto, sello - Samuli Peltonen, sello - Roope Gröndahl, piano Dmitri Šostakovitš: Viisi kappaletta kahdelle viululle ja pianolle Franz Schubert: Jousikvintetto C-duuri OSTA LIPPU
 • 24.9. Kamarimusiikkikonsertti 1 / KETJUREAKTIO - KONTRABASSO KAMARIMUSIIKISSA

  31.03.2017 RSO
  Teemu Kauppinen, taiteellinen suunnittelu ja kontrabasso - Kati Salovaara, kontrabasso - Aapo Juutilainen, kontrabasso - Paula Sundqvist, viulu - Christoffer Sundqvist, klarinetti - Satu Elijärvi, piano Tauno Marttinen: Trio viululle, kontrabassolle ja pianolle Aulis Sallinen: Metamorfora Jean Sibelius: Rondino op. 81 Jean Sibelius: Romance op. 78 Jean Sibelius: Tanz-Idylle op. 79 Antti Auvinen: Double Excelsis kahdelle kontrabassolle, kantaesitys Kirmo Lintinen: Trio Concertante klarinetille, kontrabassolle ja pianolle OSTA LIPPU
 • Youtube-ajan lavatähden voittoisa Rachmaninov

  31.03.2017 Klassinen
  Georgialainen Khatia Buniatishvili lukeutuu tämän ajan pianon supertähtiin, niihin, jotka soittavat häkellyttävän täydellisesti ja samalla myös näyttävät ja pukeutuvat kuin pop-tähdet. Buniatishvili teki 23-vuotiaana vuonna 2010 levytyssopimuksen Sonyn kanssa ja on sen jälkeen tehnyt levyjä romanttisella ohjelmistolla saaden vaihtelevia arvioita. On trendeistä mitä mieltä hyvänsä, uusimmassa julkaisussa Sergei Rachmaninovin Toisesta ja Kolmannesta pianokonsertosta on vastaansanomattomia musiikillisia hyveitä.

Sivut