Hyppää pääsisältöön

kielen oppiminen

 • Uusi kieli haltuun viikossa – testasimme tieteelliset oppimisniksit

  05.04.2017 Tiede
  Viikko aikaa treenata turkinkielistä illallista varten ja lähtötaso nolla – ottaisitko haasteen vastaan? Yle Puheen yllytyshullu toimittaja Susani Mahadura ei epäröinyt, kun hänen suomenturkkilainen juontajaparinsa Yagmur Özberkan heitti idean ilmoille suorassa radiolähetyksessä. Katso videolta, miten turkki taittui pika-aikataululla ja nappaa tästä Susanin testaamat kielenoppimisniksit!
 • Finnish phrases - Suomen kielen fraaseja

  14.06.2016 Oppiminen
  Welcome to learn Finnish! With these easy videos you learn to deal with everyday situations, e.g. buy food, tell about your family and introduce yourself. You can find more lessons in Finnish from our Supisuomea-videos. - Lyhyissä videoissa käydään läpi suomen kielen keskeistä sanastoa ja yleisimpiä fraaseja. Opit mm. viikonpäivät, esittelemään itsesi, ostamaan ruokaa ja kertomaan perheestäsi. Lisää suomea voit opetella Supisuomea-sivuiltamme.
 • Hyppää kielikylpyyn ja lisää oppimisen iloasi

  29.03.2016 Oppiminen
  Kielitaito karttuu kuuntelemalla, puhumalla ja kysymällä. Lähes jokainen meistä omaksuu kieliä leikkimällä, kunhan siihen on tilaisuus ja tarve. Avoin mieli vierasta kulttuuria kohtaan lisää valmiuksia oppia ympäristössä puhuttua kieltä. Romaani Tuukka-Omar ja superkielitaito vie lasten maailmaan ja kielen oppimiseen.
 • Trendikuvia lomokameralla

  25.01.2016 Oppiminen
  Berliiniläinen Christian Kretke on monipuolinen lomografian harrastaja.
 • Kölninveden tarina - ranskalaiset pistävät saksalaiset järjestykseen

  25.01.2016 Oppiminen
  Miksi hajuvesi on kotoisin Kölnistä ja mistä tulee sen nimi 4711?
 • Reppumatkailija harhauttaa rosvoa

  25.01.2016 Oppiminen
  Sarah Eggers on nähnyt paljon maailmaa. Eniten hän pitää latinojen mutkattomasta asenteesta sekä musiikista, joka saa hyvälle tuulelle.
 • Ylioppilaaksi keikkojen lomassa

  25.01.2016 Oppiminen
  Franzi Birk on muusikko, joka säveltää ja sanoittaa omat biisinsä. Keikkojen lomassa Franzi kirjoittaa nyt ylioppilaaksi.
 • Tuoksunenä tuntee hajuvedet

  25.01.2016 Oppiminen
  Tuoksujen maailma veti Dominik Beckeriä puoleensa jo nuorena. Nyt hän myy hajuvesiä.
 • Sadonkorjuun aikaan viinitilalla

  25.01.2016 Oppiminen
  Christiane Wagnerin viinitilalla Saarburgissa tehdään ympäripyöreitä päiviä.
 • Kohti unelma-ammattia

  25.01.2016 Oppiminen
  Urheilullinen Alina Marx haluaa tehdä työtä, johon liittyy hevosavusteinen psykoterapia. Ensin hän opiskelee fysioterapeutiksi.
 • Kamppailulaji sopii vegaanille

  25.01.2016 Oppiminen
  Adrian Ruf on vegaani ja vapaaottelija. Miten ruokavalio vaikuttaa urheilijan suoritustasoon?
 • Miten kieli liittyy ajatteluun? Uraauurtava tutkimus odottaa jatkajaansa

  20.11.2015 Kulttuuri
  Norjalainen psykologi Frode J. Strømnes etsi tutkimuksissaan ajattelun ja kielen yhteyttä. Tutkimuskohteena olivat mm. eri Pohjoismaissa tehdyt näytelmäfilmatisoinnit. Norjalaiset eivät nimittäin ymmärtäneet suomalaista televisioteatteria ollenkaan.
 • Kuinka käy keski-ikäiselle kielikurssilla?

  29.10.2015 Oppiminen
  Vieläkö vanha koira oppii uusia temppuja eli kuinka käy keski-ikäiselle kielikurssilla? Onko kielen opiskelu erilaista kuin kouluaikana? Ja oppiiko kahden viikon kurssilla mitään? Kielikurssille Espanjaan lähtenyt toimittaja piti päiväkirjaa kokemuksistaan.
 • Hämmästy maailmasta: Punnitse päätöstä vieraalla kielellä

  03.09.2015 Tiede
  Kun haluat tehdä päätöksiä, ilman että tunteet hämmentävät mieltäsi, hanki asiasta tietoa ja pohdi sitä muulla kuin omalla äidinkielelläsi. Tällaisen ajatusleikin esittää psykologi, joka tutki sitä, miten alttiisti reagoimme eleillä lukemaamme.
 • Aristoteleen kantapää: Aikamuoto on rahaa

  03.09.2014 Kulttuuri
  Monelle on kouluaikojen äidinkielentunneilta jäänyt mieleen lause: suomen kielessä ei ole futuuria. Väite on kiehtova: se ikään kuin poistaa kieleltämme tulevaisuuden kokonaan.
 • Uskalla puhua vieraalla kielellä

  29.08.2014 Tiede
  Oletko haaveillut puhuvasi täydellistä brittienglantia Downton Abbeyn repliikkeihin eläytyen? Unelmat kariutuvat, kun ääntäminen takkuaa. Et kuitenkaan ole yksin. Vieraan kielen ääntäminen prikulleen oikein on yllättävän hankalaa. Kielen oppiminen vaatii sitkeyttä. Täydellinen ei kuitenkaan tarvitse olla - lue vinkit vieraan kielen puhumiseen.
 • Lukihäiriö vai lukivaikeus?

  20.08.2014 Kulttuuri
  Suurin osa Afrikan kielistä on samanlaisia kuin suomi sikäli, että jokaista äännettä kohti on oma kirjaimensa ja jokaisella kirjaimella on oma äänteensä. Tämän vuoksi näitä kieliä on helpompi oppia puhumaan ja lukemaan kuin monia eurooppalaisia kieliä.