Hyppää pääsisältöön

kosketinsoittimet

 • Säveltäjälegenda Philip Glass Suomeen

  22.05.2017 Yle Uutiset
  Vaikutusvaltaisimpiin nykymuusikoihin lukeutuva säveltäjä Philip Glass palaa Suomeen. Glass esiintyy marraskuussa Helsingin Musiikkitalossa.
 • Olli Mustonen: On väärinkäsitys, että vain lapsena voi oppia soittamaan

  14.05.2017 Yle Uutiset
  Kulttuurivieras, pianisti Olli Mustonen täyttää kesäkuun alussa 50 vuotta. Lapsitähdestä maailmaa kiertäväksi ammattilaiseksi kasvaneen taiteilijan mielestä musiikin harrastaminen kannattaa aina, mutta ammatiksi siitä on vain harvoille.
 • 13.1. Beethoven-festivaali: KIIHKO

  12.04.2017 RSO
  Olli Mustonen, piano Ludwig van Beethoven: Pianosonaatti nro 1 f-molli op. 2 nro 1 Pianosonaatti nro 2 A-duuri op. 2 nro 2 Pianosonaatti nro 22 F-duuri op. 54 Pianosonaatti nro 23 f-molli op. 57 "Appassionata" OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 13.1. klo 15.
 • 16.2. Perjantaisarja 9

  04.04.2017 RSO
  Hannu Lintu, kapellimestari Benjamin Grosvenor, piano Igor Stravinsky: Symphony in Three Movements Frédérick Chopin: Pianokonsertto nro 2 op. 21 Witold Lutoslawski: Sinfonia nro 1 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 16.2. klo 19.
 • 20.9. Wednesday series 2

  03.04.2017 RSO in English
  Andrew Manze, conductor Francesco Piemontesi, piano Hubert Parry: Elegy for Brahms, fp in Finland W. A. Mozart: Piano Concerto No. 27 K 595 Johannes Brahms / Arnold Schönberg: Piano Quartet in G minor BUY TICKET Watch and listen LIVE Sep 20th at 7 pm EET.
 • 19.1. Perjantaisarja 7 / Beethoven-festivaali: RADIKAALI

  30.03.2017 RSO
  Matthias Pintscher, kapellimestari Javier Perianes, piano Bernd Alois Zimmermann: Photoptosis Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 3 op. 58 Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 4 op. 60 Bernd Alois Zimmermann: Stille und Umkehr Myöhäisillan kamarimusiikki: Matthias Pintscher: Jousitrio Bernd Alois Zimmermann: Jousitrio OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 19.1. klo 19.
 • 20.9. Keskiviikkosarja 2

  28.03.2017 RSO
  Andrew Manze, kapellimestari Francesco Piemontesi, piano Hubert Parry: Elegy for Brahms, ensiesitys Suomessa W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 27 K 595 Johannes Brahms / Arnold Schönberg: Pianokvartetto g-molli OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 20.9. klo 19.
 • Tiisu: Tänne ei jää kukaan on nuoren ihmisen kyynistymisvaiheesta kertova levy

  20.03.2017 YleX
  YleX:n Viikon albumina soi Tiisun toinen albumi Tänne ei jää kukaan. Ida Karimaa haastatteli yhtyeen laulajaa Henrik "Tiisu" Illikaista sekä kosketinsoittajaa Antti Vuorenmaata.
 • Erikoinen flyygelikohu päätökseen – Janne Mertanen saa soittaa ilmaiseksi omaa soitintaan

  16.03.2017 Yle Uutiset
  Kansainvälisesti tunnettu pianotaiteilija saa säilyttää kallista konserttiflyygeliään Lieksan kaupungin tiloissa.
 • Lahden Urkuviikon uusi johtaja Pauli Pietiläinen: "Meidän pitää voittaa suuri yleisö puolellemme"

  07.03.2017 Yle Uutiset
  Lahden Kansainvälisen Urkuviikon johtoon on valittu Pauli Pietiläinen. Hän haluaa toiminnallaan innostaa alan tekijöitä.
 • Puhallettava viulu? Ei mahdoton ajatus outojen soitinten nikkarille – "Tekemistä ohjaa se minkälaisia taitoja on"

  03.03.2017 Yle Uutiset
  Vaikka oululaisen soitinrakentaja Tatu Salmelan käsistä lähtevät soittimet ovat uniikkeja, ei niillä hänen mukaansa lyödä rahoiksi. Toisaalta kaupallinen menestys ei ole taiteilijaluonteelle tarpeenkaan.
 • Romanttisten pianokonserttojen hehkua

  24.02.2017 Klassinen
  Hyperion-levymerkin klassisen ja romanttisen pianokonserton kokoelmasarjat löytävät tiensä aika ajoin myös Uusiin levyihin. Piano on tavannut olla säveltäjien omin soitin ja pianokonsertot sen myötä säveltäjiensä henkilökohtaisimpia teoksia. Uusimmalla levyllä romanttisten konserttojen sarjassa esiin pääsee kolme myöhäisromanttisen hehkuvaa konserttoa, säveltäjinään Amy Beach, Cécile Chaminade ja Dorothy Howell.
 • Kuivan asiallinen äänitys pilaa muuten hyvän Bartók-levyn

  24.02.2017 Klassinen
  Pianisti Cédric Tiberghien lukeutuu moderneihin nykypianisteihin, jotka liikkuvat sujuvasti klassisen perusrepertuaarin laidalta toiselle. Hänen tuore levytyksensä Béla Bartókin rapean modernistisista pianoteoksista voisi olla yksi hienoimpia tapauksia miesmuistiin, ellei äänitys olisi lipsahtanut tavanomaisesta kuivan ja arkisen puolelle. Levy on lähinnä välttävä dokumentti Tiberghienin upeasta pianotaiteesta.
 • Upeasti soiva trumpettilevy Norjasta

  24.02.2017 Klassinen
  Kun asialla on norjalainen 2L, soinnikasta lopputulosta sopii odottaa niinkin vaikeasta yhdistelmästä kuin pianosta ja trumpetista. Ja kun muusikkoina on luovan työstämisen duo trumpetisti Ole Edvard Antonsen ja pianisti Wolfgang Plagge, saadaan tylsän torvensoiton sijaan tuoreita, puhuttelevia versiointeja tutunpuoleisista kappaleista.
 • Urut vaikenivat, kun niitä 30 vuotta soittanut kanttori jäi eläkkeelle

  10.02.2017 Yle Uutiset
  Tanskassa valmistetut urut otettiin Rovaniemen pääkirkossa käyttöön 1987, eli samana vuonna kuin Mauri Miettunen aloitti seurakunnan johtavana kanttorina.
 • Rebecca Clarkea ei sovi unohtaa

  10.02.2017 Klassinen
  Kiistatta 1900-luvun alkupuolen parhaisiin kamarimusiikkisäveltäjiin lukeutuva englantilaissyntyinen Rebecca Clarke herättää minussa aina erityistä kiihkoa. Syynä on erityisesti hänen musiikkiinsa, kuten vaikuttavasti myöhäisromantiikan ja uusklassismin vaa’ankielellä sävelletty Pianotrio vuodelta 1921. Sen ekspressionismia ja kansanmusiikkivaikutteita yhdistelevä tyyli muistuttaa ehkä Bartókia, mutta ennen kaikkea teos on syvän persoonallista musiikkitaidetta.
 • Brautigamin Beethoven-sarjan kruunu

  10.02.2017 Klassinen
  Ronald Brautigam on tehnyt Bis-merkille yli 60 levyä, muun muassa kokonaislevytykset Mozartin ja Haydnin soolopianotuotannosta. Brautigamin hyveisiin kuuluu tasalaatuisuus, mutta hän on myös persoonallinen ja kiintoisa taiteilija. Niinpä on syytä nostaa hattu päästä, sillä valmiiksi on tullut myös 15 julkaisun kokonaislevytys Ludwig van Beethovenin soolopianotuotannosta.
 • Pianisti Matleena Nyman: "Musiikiopistossa aloitin 13-vuotiaana, minulla on aivan kuriton tausta."

  11.01.2017 Klassinen
  "Valmistumisen jälkeen en ole kuunnellut neuvoja keneltäkään, olen hyvin ärsyttävä", sanoo pianisti Matleena Nyman itsestään. Vammalasta kotoisin oleva Matleena matkusti päivittäin bussilla Tampereelle lukioon ja konservatorioon. Nyt hän on pianonsoiton ammattilainen, joka haluaisi vain konsertoida.
 • Pianisti Joel Papinoja: "Eräänä syksynä 7-vuotiaana päätin, että nyt haluan oppia soittamaan."

  11.01.2017 Klassinen
  "Haaveilen joskus sellaisesta kesästä, jolloin ehtisin viideksi viikoksi vaeltamaan Espanjaan Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitille." Joel Papinoja on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi ja konsertoi Musiikkitalossa 18. tammikuuta 2017 Talven nuoret taiteilijat -sarjassa.
 • Tuhopolttaja vei ylivieskalaisilta rakkaan kirkon - nyt Helsingistä saadut lahjoitusurut soivat uutta toivoa

  17.11.2016 Yle Uutiset
  Ylivieskan seurakunnan saamat lahjoitusurut on saatu käyttökuntoon Marian seurakuntakodissa. Helsingin Mikaelin seurakunnan lahjoittamat urut säestävät jo lähipäivinä alkavia virsi-iltoja ja joulujuhlia.

Sivut