Hyppää pääsisältöön

Lähi-idän kriisi

 • Ulkolinja on seurannut Lähi-idän kriisiä jo viidellä vuosikymmenellä

  06.04.2017 Elävä arkisto
  Vuonna 1977 aloittanut Ulkolinja-dokumenttisarja on seurannut Lähi-idän tapahtumia alkuvuosistaan lähtien. Ulkolinjan toimittaja Vesa Toijonen kertaa artikkelissa Lähi-idän kriisin vaiheita. Koosteen alkupisteenä on Kuuden päivän sota vuonna 1967, jolloin Israel iski Egyptin lentotukikohtiin. Sodan jäljistä kertoi Ylen reportaasi, kymmenen vuotta myöhemmin kriisiä alkoi seurata uusi Ulkolinja-ohjelmasarja. Artikkeli käy läpi Lähi-idän kriisin vaiheita ja tapahtumien käsittelyä Ylen reportaasissa vuonna 1968 sekä Ulkolinja-dokumenttisarjassa vuodesta 1977 alkaen kevääseen 2017.
 • Tasavallan presidentti Mauno Koiviston erikoishaastattelu vuonna 1991

  29.01.2016 Elävä arkisto
  A-studiossa vuonna 1991 vierailleen presidentti Mauno Koiviston kanssa puheenaiheeksi nousivat polttavat kysymykset kuten pakolaispolittiikka, Baltian maiden suhteet Neuvostoliittoon sekä Persianlahden herkkä tilanne.
 • Ulkolinja: Israelin mediasota

  28.01.2016 Yle TV1
  Yhdysvalloissa Israelin maine on puhdas, vaikka Euroopassa Israelin iskut Gazaan on tuomittu laajasti.
 • Dokumenttiprojekti: Jumalan nimissä

  08.01.2016 Yle TV1
  Hebronissa juutalaissiirtokunta on rakennettu keskelle palestiinalaiskaupunkia.
 • Ulkolinja: Lähi-idän sodan lapset

  15.09.2015 Yle TV1
  Miten selviävät Israelin ja Palestiinan iskujen keskellä kasvaneet lapset?
 • Noora Dadun Palestiina

  05.06.2015 Kulttuuri
  Harvoin olen nähnyt teatterin ovella sellaista kuhinaa kuin viime perjantaina Helsinginkadulla. Ihmiset jonottivat lipputiskille! Teatteri Takomoon alun perin tehty Minun Palestiinani sai Ryhmäteatterissa lisäesityksiä, ja oli koittanut viimeisen esityksen aika.
 • EU ja Lähi-idän tilanne

  05.03.2015 Yhteiskunta
  U:n etu olisi vakaa Lähi-itä, mutta tilanne ei näytä hyvältä. Vaikka suurin huomio kohdistuukin tällä hetkellä Isikseen ja Syyrian tilanteeseen, niin myös esim. Israelin ja Palestiinan kofliktin ratkaisun etenemin on ollut hidasta. Kun Obaman kaudella USA:n aktiivisuus rauhan tukemisessa on hidastunut, niin EU:n merkitys on samalla voimistunut asiassa.
 • Arabimaiden kansannousujen jälkimainingeissa

  20.10.2014 Yhteiskunta
  Kun miljoonat ihmiset useissa eri Lähi-­idän ja Pohjois-­Afrikan maissa lähtivät kolme vuotta sitten kaduille ja pääkaupunkien keskusaukioille vaatimaan sananvapautta, ihmisoikeuksia, työtä,kunnioitusta, kunnollisia peruspalveluja ja parempia palkkoja, meillä lännessä media ja poliitikot alkoivat puhua arabikeväästä.
 • Ei rauhaa Libanoniin ilman Syyriaa

  22.05.2013 Elävä arkisto
  Vuonna 1989 kuvankaunis rantakaupunki Beirut oli ollut sodan kourissa jo 15 vuotta. Libanonissa olivat taistelleet kristityt ja muslimit toisiaan, mutta myös itseään vastaan. Ulkolinjan raportti keskittyi etsimään mahdollisuutta rauhaan. Rauha riippuisi hyvin pitkälle arabimaailman mahtivaltiosta Syyriasta.
 • Kuuden päivän sota

  08.09.2006 Elävä arkisto
  Kesäkuussa 1967 alkoi kolmas täysimittainen sota Israelin ja ympäröivien arabimaiden välillä.