Hyppää pääsisältöön

vaatteet

 • Vaakakapina selvitti: Miksi pluskoon vaatteet ovat niin usein muodottomia säkkejä?

  26.05.2017 Vaakakapina
  Vaakakapina teetti Jenny ja Läskimyytinmurtajat -yhteisölle vaatekyselyn, jonka mukaan uusien vaatteiden hankkiminen on haastavaa. Vaakakapinan toimittaja Tytti Shemeikka päätti selvittää, mikä pluskoon vaatteissa mättää.
 • Anders Cleve: Katukiviä – Innostu kaupunkielämän impressionistisista vaikutelmista

  03.01.2017 Kirjojen Suomi
  Lue tuokiokuvia Helsingin Kalliosta ja muut sadan vuoden kirjat verkkokirjastosta.
 • Mielentilatutkimuksen tuloksia

  20.09.2016 Näkökulmat
  Puuron voi syödä suoraan siitä myyntikiposta, ja kun sen huuhtaisee divetymonoksidilla, ei tartte viedä purkkia samana päivänä roskiin, vaan voi kerätä tiskipöydälle 10 kappaleen pinoja, jotka sitten vie kerralla. Yksi kappale kannattaa aina kuitenkin jättää viemättä roskiin: siihen voi laittaa huuhtaisemansa minitomaatit, joita voi napsia illalla sängyssä, vaikka Batmanta lukiessa ja miettiessä, miten itse olisi ratkaissut sen tehtävän!
 • Teeman muotiviikko 2016

  13.09.2016 Yle Teema
  Teema viettää Muotiviikkoa 3.–9.10.2016. Diorin pukuja, Borsalino-hattuja, tennarihulluja, retroa, valkokankaan pukuloistoa.
 • Uskottavuuden ehdoilla ja tekoveren peitossa

  12.05.2016 Syke
  Tekoveri ja sairaalavaatteet ovat arkipäivää Sykkeen pukusuunnittelija Ninna Päiväläiselle. Hän on ollut Sykkeessä mukana ensimmäiseltä kaudelta lähtien ja on tottunut vastaamaan työssään kaikenlaisiin kysymyksiin – Milloin potilaalla on avopaita, milloin potilasvaatteet? Mitä Holopaisen vaatekaapista löytyy?
 • Fiksumpi vaatekaappi mobiilisovelluksella?

  12.05.2016 Kuningaskuluttaja
  Miten välttää hutiostokset ja päästä paremmin selville siitä, mitä omasta kaapista jo löytyy? Vaatekaapin hallitsemiseen voi löytyä apua mobiilisovelluksista.
 • Kapusta Master - osa 6: Arkena ja vapaa-ajalla

  04.05.2016 Oppiminen
  Tässä osassa puhutaan genetiivistä ja milloin sitä käytetään. Tiesitkö jo sen, että adjektiivit ovat riippuvaisia pääsanastaan? Opitaan myös vaatteiden ja värien nimiä sekä kotisanastoa.
 • Neulo Leen säärystimet

  04.05.2016 Vapaa-aika
  Neulo itsellesi Leen ohjeen mukaan säärystimet
 • Supisuomea, osa 6: Imperfekti sekä asiointia preesensissä

  27.01.2016 Oppiminen
  Tässä osassa opetellaan kertomaan menneestä. Aloitetaan imperfektin opettelulla, minkä jälkeen siirrytään harjoittelemaan asiointitilanteita. Asiointitilanteista mukana ovat lääkäri, apteekki, pankki, ravintola ja vaatekauppa.
 • 6. ¡De compras!

  15.12.2015 Oppiminen
  Tässä osassa käydään vaateostoksilla. Opitaan lukusanat 100-1000 ja opiskellaan adjektiivien vertailu- ja rinnastusmuodot sekä akkusatiivipronominit. Kulttuuriosiossa tutustutaan espanjalaiseen ruokakulttuuriin.
 • Havaintoja, naisia koskevia luonnonlakeja ja miehiäkin, sekä myös totuuksia ja muita harmeja

  08.11.2015 Näkökulmat
  "...Ja muutakin hyötyä tilavuustiedoista on. Jos on esim. pieni opiskelija-asunto, ja haluaa ottaa alivuokralaisen, mutta pelkää, että tulee liian ahdasta, niin voi hakea alivuokralaista, jonka tilavuus on alle sen ja sen."
 • Hurmaavan Väinön tyyli

  13.10.2015 Uusi päivä
  Millainen on pienen Väinön vaatetyyli? Fanien toivomuksesta esittelemme parivuotiaan pikkuherran vaatekaapin sisältöä.
 • Keskiaika ja kissantassut

  01.10.2015 Puoli seitsemän
  Keskiaikaiset esi-isämme ovat ärsyttävän lähellä, mutta kuitenkin useimmissa tapauksissa tavoittamattomissa. Mitä me voisimme oppia keskiajalla eläneiltä ihmisiltä?
 • Peppi Pitkätossun sukkanauhat, iik!

  01.10.2015 Kulttuuri
  Eroottisina pidetyt kehon alueet ja vaatekappaleet vaihtelevat. Siksi Peppi Pitkätossukin on joutunut luopumaan sukkanauhoistaan. Aiemmin ne olivat arkisia, nyt niitä pidetään luntun pukimina.
 • Mies joka toi salihousut Suomeen

  21.09.2015 Elävä arkisto
  Vuonna 2008 Priima-ohjelmassa muisteltiin 1990-luvun ikonista muotihittiä, housuja, jotka sopivat ihan kaikille vartalonmalleille. Kyse oli tietenkin salihousuista, jotka myös salonkihousuina tunnettiin. Haastattelussa oli salihousujen maahantuoja ja pöksyjen Suomen valloituksen aiheuttaja Simo Leporanta eli Simo Vaatehuoneelta.
 • Ruipelolle lihakset, osa 4: Vaikuttaako treenivaatteen väri onnistumiseen?

  15.09.2015 Tiede
  Miksi Tiger Woods pukeutuu golfin finaalikisoissa punaiseen? Miksi urheilujoukkue käyttää mustia peliasuja? Samasta syystä kuin Prisma Studion Ruipelo 12 viikon lihastenkasvatusprojektissa. Se, mitä urheilijalla tai tavallisella treenaajalla on yllään, vaikuttaa siihen, miten henkilö suhtautuu itseensä ja mahdollisuuksiinsa onnistua - ja siihen, miten muut suhtautuvat häneen.
 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  03.09.2015 Tyyli
  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.
 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä

  25.08.2015 Koti
  Suora lähetys Strömsöstä 6.9. klo 17.00 alkaen.
 • Kesätuunarit: Mökkiverkkarit matonkuteeksi

  22.06.2015 Kuningaskuluttaja
  Kesämökillä pukeudutaan vapaasti ja usein sinne kulkeutuu vanhoja vaatteita, joista luopuminen kirpaisee. Lopullisia hyvästejä ei tarvitse lempivaatteellekaan heittää, jos ottaa sakset käteen ja tuunaa sille uuden elämän.
 • Kimono vanhasta huivista

  15.06.2015 Puoli seitsemän
  Kimonot ovat kotiutuneet myös suomalaisten vaatekaappeihin. Täydellisestä kimonosta ei kuitenkaan tarvitse pulittaa omaisuutta sillä se on nopea ja helppo tehdä itse esimerkiksi vanhasta huivista.

Sivut