Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkonen

 • Keskeneräiset häät -peli Pikku Kakkosen sovelluksessa

  20.04.2017 Lapset
  Unelmien peli -kilpailuun tulleiden ideoiden pohjalta toteutettu peli Keskeneräiset häät on nyt julkaistu. Pikku Kakkonen sai lapsilta yli 300 peli-ideaa ja voittajatyöt valitsi Pikku Kakkosen sovellustiimistä ja TAMK:in opiskelijoista koottu peliraati.
 • Pikku Kakkosen sovelluksen minipelit

  18.04.2017 Lapset
  Pikku Kakkosen sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, jotka tuovat vauhtia ja haastetta. Pikku Kakkosen sovelluksen uusin minipeli, huhtikuussa julkaistava Keskeneräiset häät, on lasten ideoista kehitetty.
 • Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

  10.04.2017 Lapset
  Tilkkupeitossa elävät eläimet ratkovat yhdessä pulmia Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös [link:http://areena.yle.fi/lapset/1-2450991;Lasten Areenassa;standard;] 14 päivää ensilähetyksestä.
 • Kuka on mystinen nakertaja? – Yökyöpeleiden taloa syödään Kemin teatterin lavalla kevään ajan

  24.03.2017 Yle Uutiset
  Yökyöpelien absurdia musiikkiviihdettä nähdään Kemin kaupunginteatterin lavalla. Mitä tapahtuu, kun Yökyöpeleiden talossa huomataan, että joku nakertaa taloa?
 • Pikku Kakkosen Seikkailukoneen tulostettavat kuvat

  23.03.2017 Lapset
  Tulosta Seikkailukoneesta tutut kartat ja tehtävät ja lähde Seikkailukoneen matkaan!
 • Pikku Kakkosen sarjoista kirjoitettuja kirjoja

  15.03.2017 Lapset
  Tampereen pääkirjasto Metson henkilökunta teki listan Pikku Kakkosen tutuista ohjelmista, joista on kirjoitettu myös kirjoja.
 • Rikke elää leppoisaa koiranelämää

  15.03.2017 Lapset
  Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Koirakaveri tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.
 • Lapset suunnittelivat unelmien pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen

  14.03.2017 Lapset
  Unelmien peli -kilpailussa lapset suunnittelivat maailman parhaita pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen. Kilpailuun tuli yli kolmesataa toinen toistaan hienompaa pelisuunnitelmaa. Parhaimpien ideoiden pohjalta tehty peli julkaistaan sovelluksessa pääsiäisenä 2017.
 • Tampereen elokuvajuhlat on toisinkatsojien paratiisi

  08.03.2017 Yle Uutiset
  Tampere Film Festival 2017 tarjoaa kotimaisten elokuvien lisäksi näkökulmia mm. arabimaailman naisten elämään. Avajaisiin hurahtaa myös Tampereen ratikka – tai kuuluisiksi tulleet ratikkavastustajien repliikit valtuustossa.
 • Pikku Kakkosen juhlanäyttely kutsuu leikkimään!

  06.03.2017 Lapset
  Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlan kunniaksi elämyksellinen valokuvanäyttely kulkee Suuren lukuseikkailun mukana ympäri Suomea. Nostalgiset valokuvat viiden vuosikymmenen ajalta nähdään Tampereella, Sipoossa, Vaasassa, Helsingissä, Turussa, Eurassa, Kemissä ja Kuopiossa. Jokaisella paikkakunnalla näyttely on esillä kolmen viikon ajan.
 • Osallistu postimerkkiäänestykseen!

  01.03.2017 Lapset
  Pikku Kakkonen, Postimuseo ja Posti pyysivät helmikuussa lapsilta Suomen luonto -aiheisia piirustuksia. Pikku Kakkosen postiin tulleista piirustuksista esiraati valitsi kymmenen piirustusta, jotka osallistuvat yleisöäänestykseen. Eniten yleisöääniä saanut piirustus ikuistetaan postimerkiksi keväällä 2017. Voittaja julkistetaan toukokuussa Finlandia 2017 -postimerkkinäyttelyssä Tampereella.
 • Lähde Jetron matkaan Pikku Kakkosessa!

  24.02.2017 Lapset
  Jetro Voima on poika, joka on kotoisin kuvitteelliselta Bortron 7 -planeetalta. Jetro muutti äitinsä Sellerin ja isänsä Porkkanan kanssa Maahan opiskelemaan Maan tapoja. Selleri ja Porkkana ovat galaktisia matkatoimittajia, jotka kirjoittavat tarinoita Maasta. Jetron matkaan Pikku Kakkosessa lauantaiaamuisin 4.3. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.
 • Pikku Kakkosen tehokkaat tietoiskut

  21.02.2017 Lapset
  Heikot jäät -varoitus (1984) on pelastanut ainakin kahden lapsen hengen näyttämällä esimerkkiä siitä, miten jäistä voi pelastautua. Lukuisille lapsille Camilla Mickwitzin animaatio on toiminut varoittavana muistutuksena jäiden vaarallisuudesta.
 • Yle sai tunnustusta viittomakielen aseman edistämisestä

  10.02.2017 Yleisradio
  Yle on saanut Vuoden viittomakieliteko 2016 -tunnustuspalkinnon. Kuurojen Liitto myöntää palkinnon henkilölle tai taholle, joka on muun muassa edistänyt viittomakielten asemaa ja nostanut viittomakieliä näkyville.
 • Lapset unelmoivat Pikku Kakkosessa ja Melkein mestarit kertovat harrastuksistaan

  07.02.2017 Lapset
  Lapsilla on paljon kerrottavaa toisilleen. Pikku Kakkonen on tavannut ja haastatellut lapsia eri tilanteissa ja tallentanut lasten arjen harrastuksia ja tulevaisuuden haaveita.
 • Retki-Roope, eräpuiston seikkailija, Pikku Kakkosessa torstai-iltaisin

  06.02.2017 Lapset
  Retki-Roope asuu perheensä kanssa Päivänpaisteen puistossa, jossa Roopen isä ja äiti työskentelevät puistonvartijoina. Roope on luonteeltaan vauhdikas ja utelias seikkailija, jota ei pysäytä mikään. Retki-Roope Pikku Kakkosessa torstai-iltaisin 16.2. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.
 • Pikku Kakkosen juhlat: Synttärikortti

  01.02.2017 Lapset
  Teemaan sopivat synttärikortit voit helposti tulostaa joko kokonaan valmiina tai tuunata omannäköiseksi!
 • Pikku Kakkosen juhlat: Viirit

  01.02.2017 Lapset
  Luo veikeää synttäritunnelmaa Pikku Kakkosen värikkäillä viireillä!
 • Pikku Kakkosen lähetysajoissa poikkeuksia helmi- ja maaliskuussa

  01.02.2017 Lapset
  Urheilukisojen vuoksi Pikku Kakkosen esitysajoissa on muutoksia viikoilla 6-9.
 • Pikku Kakkosen, Postimuseon ja Postin postimerkkikilpailu

  31.01.2017 Lapset
  Pikku Kakkonen, Postimuseo ja Posti pyytävät lapsilta Suomen luonto -aiheisia piirustuksia. Saapuneita piirustuksia esitellään Pikku Kakkosessa sekä Postimuseon näyttelyssä. Yksi piirustuksista ikuistetaan myös postimerkkiin keväällä 2017.

Sivut