Hyppää pääsisältöön

auttaminen

 • Mitä sanoa vanhemmalle, jonka lapsi on kuollut? Näin tuet surevaa.

  10.11.2016 Marja Hintikka Live
  Tarjoudu vaikkapa siivoamaan tai laittamaan päivällistä, mutta älä tyrkytä neuvoja äärimmäisen surun keskellä olevalle, neuvoo asiantuntija menetyksen kokeneen läheisiä.
 • Rita Niemi-Manninen:"Isosisko on mun sankari!"

  08.11.2016 Lähiö
  Rita Niemi-Mannisen huoliteltu, urheilullinen olemus ja säteilevä hymy eivät jätä ketään kylmäksi. Kun Rita puhuu, juttu katkeaa vähän väliä hersyvään nauruun. Positiivisuus on selviytymiskeino, sillä liikunta-alan yrittäjä ja tv-esiintyjä eli lapsuutensa lähiöissä, välillä karuissakin oloissa.
 • Miksi toiset selviävät äärimmäisistä vastoinkäymisistä mutta toiset eivät?

  11.10.2016 Docventures
  Sisu liitetään henkiseen vahvuuteen ja positiiviseen itsepäisyyteen, yksilön kykyyn ylittää itsensä jonkinlaisessa murrostilanteessa. Mutta onko se niin yksinkertaista? Voiko ihminen todellakin vain valita selviytymisen? Sisututkimuksesta selvisi, että useimpiin kokemuksiin liittyi tarina siitä, kuinka joku oli auttanut.
 • Lisää tukea syrjäytyville nuorille – nyt Martatkin ovat käärineet hihansa

  23.09.2016 Yle Uutiset
  Martat ovat laajentaneet nuorten parissa tehtävää neuvontatyötä syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin. Neuvoille onkin enemmän kysyntää kuin on tarjontaa.
 • Sanni Sateenkaari auttaa pulmissa ystäviään

  07.09.2016 Lapset
  Kun Sannin rakkaan Soko-nallen rinnassa oleva sydän alkaa loistaa, on se merkki siitä, että Sateenkaarelassa tarvitaan apua. Niinpä he siirtyvät paikkaan, jossa kaikki Sannin lelut ovatkin eläviä. Sanni Sateenkaari Pikku Kakkosessa lauantaiaamuisin 17.9.2016 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.
 • Matkalla vanhuuteen

  15.06.2016 Yle TV1
  Marjalla on dementoiva sairaus eikä hän pärjää enää yksin kotona.
 • Suomalaiset auttajat taistelevat maailmalla tauteja ja kurjuutta vastaan

  18.04.2016 Elävä arkisto
  Lastenlääkärin töitä sodan runteleman Afganistanin syrjäseuduilla, kamppailua hiviä vastaan Botswanassa ja tavallisten perheiden auttamista Sri Lankassa. Kolme maailmalle lähtenyttä suomalaista auttajaa kertoo tarinansa vuoden 2006 Tosi tarinan dokumenteissa.
 • Kiitos kun olet olemassa!

  15.02.2016 Marja Hintikka Live
  Useimmilla meistä on elämässämme ihminen, jota ilman elämämme olisi vaikeampaa, surullisempaa, tyhjempää. Sinäkin tiedät, kuka elämäsi ihmisistä on se, joka kuuntelee murheitasi, auttaa arjen keskellä, tuo valoa elämääsi: joka ansaitsee kiitoksen siitä, että on olemassa! Ketä sinä haluaisit kiittää? Tee se nyt videolla - parhaat palat nähdään kevätkauden viimeisessä Marja Hintikka Livessä.
 • Isovanhemmuus ei ole biologiasta kiinni - näin Tanjasta tuli varamummo

  15.02.2016 Marja Hintikka Live
  Isovanhemman ei aina tarvitse olla biologinen vanhempi. Mitä tapahtuu, kun kolmen pienen lapsen äiti Maria saa apua yllättävältä taholta?
 • Inhimillinen tekijä: Pekan ja perheen yhteinen taistelu

  12.02.2016 Elämä
  Perheen tuki on ollut aivovammasta toipuvalle entiselle freestylehiihtäjä Pekka Hyysalolle korvaamaton.
 • Pidätkö lahjojen antamisesta? Syy voi löytyä geeneistäsi

  22.12.2015 Tiede
  Onko epäitsekkyys vain ihmisen ominaisuus? Entäpä miksi sukulaisia kannattaa auttaa? Aivojemme rakenne vaikuttaa siihen, kuinka anteliaita olemme.
 • Viimehetken vinkit hyvää tekeviin lahjoihin

  21.12.2015 Kuningaskuluttaja
  Jouluun on kolme yötä. Vieläkö pohdit, mitä antaa lahjaksi läheiselle, joilla jo kaikkea on? Kuningaskuluttaja keräsi viime hetken vinkkejä noin 30 euron arvoiseksi joululahjaksi, jolla teet jotain hyvää.
 • Dokumenttiprojekti: Kibera!

  08.12.2015 Yle TV1
  Slummiradion toimittaja Boy Dallas haluaa selvittää, miksi asukkaiden elintaso vain kurjistuu avusta huolimatta. TV1 ma 14.12. klo 21.30
 • Johannes Kastajan Pää. (Ja muita asioita muutama.)

  06.12.2015 Näkökulmat
  Luin jostain tilaston (lienee kaiveltavissa esiin tarvittaessa) että tänä vuonna tapahtuu muutos, jonka jälkeen 1% maailman rikkaimmista ei enää omista saman verran kuin me loput 99% - vaan vuodesta 2016 lähtien 1% omistaa enemmän kun loput 99%. Rahhaa siis on! Pitää vain löytää missä se on.
 • Hyväntekijä voi olla kuka tahansa

  26.10.2015 Docventures
  Niin Suomessa kuin ulkomaillakin tapahtuu paljon hyviä asioita yksityisten ihmisten toimesta. Docventures listasi muutamia hyväntekijöitä.
 • Hymyjen maa näyttää, että jokainen voi tehdä elokuvan

  26.10.2015 Docventures
  Valtakunnan virallinen cinefiili ja Docventuresin kolumnisti Kalle Kinnunen ruotii viikon leffan: "Kaverukset hakivat huonoon kuntoon itsensä ryypänneen Tuomaksen kotiin Thaimaasta ja kuvasivat hyvästä teostaan itse leffan. Tekijöillä ei kuitenkaan ollut kokemusta pitkän tarinan kertomisesta."
 • Miniopas hyvän tekemiseen

  11.10.2015 Puoli seitsemän
  Puoli seiska kampanjoi nyt hyvien tekojen puolesta, sillä välillä tuntuu että kyyti on mennyt jo liian kylmäksi ja kyyniseksi. Hyvän tekeminen on lokakuussa pinnalla myös Ylen radiokanavilla Ylen aikaisessa ja Radio Vegassa. Yhteinen tunnuksemme on #hyväteko #godgärning.
 • Varamummo - kaikkien mummottomien mummo

  09.09.2015 Lapset
  Varamummo on mummottomien mummo eli mummo niille, joilla ei ole omaa mummoa lähettyvillä. Varamummo Pikku Kakkosessa keskiviikkoiltaisin. Tarkat ohjelmatiedot löytyvät [link:http://areena.yle.fi/tv/opas;Ohjelmaoppaasta;standard;]. Ohjelma on katsottavissa 30 päivää ensilähetyksestä Lasten Areenassa..
 • Saako sinun asioihisi puuttua?

  26.08.2015 Nyt tai ei koskaan
  Saako muiden asioihin puuttua? Nyt tai ei koskaan -sarjassa 15 ventovierasta tunkeutuu kahdeksan naisen elämään ja kertoo heille mitä heidän pitäisi tehdä. Tekevätkö he suurta vääryyttä päähenkilöitä kohtaan? Lue mitä sarjan käsikirjoittaja Katri Manninen ajattelee asiasta.
 • Miten parvi syntyi?

  26.08.2015 Nyt tai ei koskaan
  Vuoden 2014 lopulla ryhdyttiin kokoamaan [link:yle.fi/aihe/nyt-tai-ei-koskaan;Nyt tai ei koskaan;standard;] - parvea, ohjelman sydäntä. Etsittiin ihmisiä, joilla olisi vilpitön halu auttaa itselleen tuntematonta naista ja antaa omaa aikaansa tähän vapaaehtoistyöhön aina kolme päivää kerrallaan.

Sivut