Hyppää pääsisältöön

moraali

 • Dokumenttiprojekti: Sinivalkoinen valhe

  17.01.2017 Yle TV1
  Trilleri suuresta suomalaisesta valheesta, hiihdon dopingista.
 • Inhimillinen tekijä: Abortti

  16.01.2017 Elämä
  Suomessa tehdään vuosittain noin 10 000 aborttia. Oman tarinansa kertovat Mari Pulkkinen, Minna Jaakkola ja Maria Ikola.
 • Thomas

  12.01.2017 Yle TV1
  Thomas on ensimmäinen kotimainen kokoillan fiktioelokuva, jossa Lasse Pöysti ja Pentti Siimes näyttelevät yhdessä.
 • Timo K. Mukka: Tabu – Suomalaisen seksuaalikuvauksen uudistaja

  03.01.2017 Kirjojen Suomi
  Lue pienoisromaani uskonnosta, moraalista ja vastuusta sekä muut sadan vuoden kirjat verkkokirjastossa.
 • Kotikatsomo: Rakkaus ja laki

  10.11.2016 Yle TV1
  Mitä tapahtuu kun ihminen rakastaa niin paljon, että oikeuden pitää puuttua siihen?
 • Suhmurointi - aloittelijan opas

  03.10.2016 Docventures
  Haluatko suhmuroijaksi? Kokosimme pätevän ohjeiston kunniallisen suhmurointiliiketoiminnan aloittamiseen!
 • Moraalimittari - Kuinka meidän pitäisi elää, miten muita ihmisiä pitäisi kohdella?

  19.08.2016 Lapset
  Moraalimittari on uusi kotimainen alakoululaisille suunnattu keskusteluohjelma, jossa nuoret etsivät vastauksia pulmallisiin valintatilanteisiin. Sarjan on ideoinut ja käsikirjoittanut Jukka Toivonen, ohjelman juontaa Lasse Poser ja asiantuntijana toimii Tuukka Tomperi. Moraalimittari starttaa Galaxissa lauantaina 27.8.2016. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa.
 • Katri Vala kirjoitti: Isänmaa tarvitsee kaikki isot munat

  10.02.2016 Kulttuuri
  Pelottavan ajankohtaisia ovat kirjailija Katri Valan ajatukset isänmaallisuudesta ja naisena olemisesta. Hänen mielestään isänmaallisuus oli saksalaisuuden läpitunkemaa, ja tästä hän oli välillä raivoissaan.
 • Prisma Studio: Onko keinoälyllä omatunto?

  15.12.2015 Yle TV1
  Ihmiskunta elää yhä enemmän keinoälyn toiminnan varassa. Onko tekoälyllä omatunto?
 • Pääseekö avioton pariskunta yhteiseen hotellihuoneeseen?

  15.12.2015 Elävä arkisto
  Vuonna 1969 uusi laki salli hotellien majoittaa samaan huoneeseen pareja, jotka eivät olleet keskenään naimisissa. Osa majoitusliikkeistä kuitenkin noudatti edelleen tiukasti vanhaa käytäntöä. Ajankohtaisen kakkosen raportissa kokeiltiin miehen ja naisen mahdollisuuksia majoittua samaan huoneeseen.
 • Robotti tehköön likaisen työn?

  19.11.2015 Tiede
  Miten reagoisit, jos hoivarobotti pitäisi sinua lempeässä, mutta pakottavassa lukko-otteessa ja työntäisi toisella kädellään lääkettä vastahakoiseen suuhusi?
 • Dokumenttiprojekti: Kasvokkain

  30.03.2015 Yle TV1
  Rikossovittelussa uhri ja tekijä kohtaavat. Dokumentti seuraa todellisia sovittelutilanteita. TV1 maanantaina 6.4. klo 21.40
 • Sanomalehdet tasapainottelivat lukijoidensa ja omistajiensa välillä

  17.11.2014 Elävä arkisto
  Ovatko sanomalehdet rahaa takovia paperitiikereitä, vai onko kyseessä todella jopa neljäs valtiomahti? Entä kuka ja mikä tähän valtiomahtiin vaikutti? Kenelle journalisti on lopulta vastuussa, lukijoilleen vai työnantajalleen? Näihin kysymyksiin etsittiin vastauksia kolmiosaisessa televisiosarjassa Sanomalehti — paperitiikeri vai neljäs valtiomahti? vuonna 1979.
 • Perheen tehtävä on väestön lisäys

  10.06.2014 Elävä arkisto
  Perheen oleellisimpia tehtäviä ovat väestön lisäys, kasvatustehtävät, taloudellinen toiminta ja sukupuolisuhteiden kontrolli, kertoi Koulu-tv keväällä 1967. Yhteiskunnan muuttuminen teki nämä tehtävät mutkallisemmiksi kuin ennen. Uskonnollissävytteisen kasvatusperinteen rinnalle oli tulossa uusia ihanteita.
 • Kike ja Mietaa lasikuutiossa, ohikulkijoiden dopingsyynissä

  21.05.2014 Elävä arkisto
  ”Mikä on luonnollista urheilussa? Mikä on moraalista urheilussa?” aloittaa puheenjohtaja Hannu Tapani Klami. Lasikuutiossa istuvat entiset huippu-urheilijat Juha Mieto ja Kike Elomaa, entinen juoksuvalmentaja Pertti Helin sekä kansleri Kaarlo Hartiala. Vuosi on 1991. Väittelyn aiheena on doping. Ohjelma on Kielletty kaupunki, jossa myös ohikulkijat saivat omat puheenvuoronsa.
 • Lama koetteli ihmisten oikeustajua

  18.03.2014 Elävä arkisto
  Vuonna 1993 Suomi rämpi laman kourissa ja A-studion kärkkäässä reportaasissa kysyttiin mureneeko kansan moraali poliitikkojen ja pankkien sotkuja seuratessa. Kannattaako kiltisti kouluttautua ja kivuta kohti keskiluokkaa, kun kaikki voi mennä alta kuitenkin?
 • Vuoden 1970 aborttilaki huomioi myös elämänolot

  31.01.2014 Elävä arkisto
  Kesäkuussa 1970 voimaan tullut uusi aborttilaki salli raskauden keskeyttämisen myös sosiaalisista syistä. Lain vastustajat pelkäsivät sen johtavan holtittomuuteen ja abortin käyttämiseen ehkäisykeinona, mutta toisin kävi.
 • Aborttia vastustettiin 1960-luvulla moraalittomuutena ja murhana

  27.01.2014 Elävä arkisto
  Laittomien aborttien korkea määrä käynnisti 1960-luvun puolivälissä kiihkeän keskustelun lakiuudistuksesta. Vapaan abortin kannattajat puhuivat sosiaalisesta hädästä ja oikeudenmukaisuudesta, vastustajat taas sukupuolisesta holtittomuudesta: "Miehethän voisivat levittää siementään sinne tänne täysin vapaasti."
 • Oikea ja väärä, laki ja moraali

  30.10.2013 Elävä arkisto
  Ajaako usko yli lain? Onko moraali riippuvainen sukupuolesta? Voiko demokratiaa edistää terrorismilla? Vuonna 1987 keskusteltiin moraalista, siitä mikä on oikein ja väärin. Oikea ja väärä -ohjelman viidessä osassa vaihtuivat niin keskustelijat kuin vetäjätkin.
 • Laserskaterin legenda

  29.10.2013 Elävä arkisto
  Naamioitunut rullaluisteleva supersankari Laserskater on partioinut Helsingin katuja vuodesta 1996 alkaen. Mutta mistä luistelevan hyväntekijän legenda sai alkunsa? Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja Anna-Reeta Eksymä kokeili uraa supersankarina ja tapasi samalla tämän Suomen ainoan tosielämän supersankarin.

Sivut