Hyppää pääsisältöön

lastenohjelmat

 • Askarrellaan: Emman prinsessa

  26.05.2017 Lapset
  Vilja askartelee Emman suunnitteleman prinsessan
 • Askarrellaan: Kristianin tortilla

  26.05.2017 Lapset
  Vilja askartelee Kristianin suunnitteleman tortillan
 • Askarrellaan: Henniinan pahvimies

  26.05.2017 Lapset
  Vilja askarteleen Henniinan suunnitteleman pahvimiehen
 • Askarrellaan: Minean pulla

  26.05.2017 Lapset
  Vilja askartelee Minean suunnitteleman pullan
 • Askarrellaan: Alvinin elokuvateatteri

  26.05.2017 Lapset
  Alvinin Elokuvateatteri Tarvikkeet: -munakenno -pahvia -sakset ja liimaa -kiiltokuvia, tai muita kuvia -lanka ja neula Ohje: -leikkaa munakennosta keskeltä töröt pois -leikkaa pahvista suorakaiteen muotoinen pala ja liimaa se elokuvateatterin lattiaksi -leikkaa pahvista kaksi suorakaiteen muotoista palaa penkkiriveiksi ja taita ne kaksinkerroin ja leikkaa selkänojat erilleen toisistaan ja muotoile niitä vielä hieman pyöreiksi -liimaa penkit lattiaan kiinni -leikkaa pahvista valkokangas ja liimaa siihen haluamasi kuva elokuvaksi -liimaa sitten valkokangas munakennon kanteen -leikkaa pahvista sopivan kokoiset verhot ja liimaa ne valkokankaan ympärille -pujota lanka neulansilmään ja tee solmu langan päähän, pujota lattian takareunasta neula ja lanka läpi ja kierrä kannen takaa ja pujota neula vastapuolelta läpi ja tee solmu naruun, niin että kennon kansi jää pystysuoraan asentoon
 • Askarrellaan: Nillan vene

  26.05.2017 Lapset
  Vilja askartelee Nillan suunnitteleman veneen
 • Askarrellaan: Emmin leppäkerttu

  26.05.2017 Lapset
  Vilja askartelee Emmin suunnitteleman leppäkertun
 • Askarrellaan: Vilman prinsessanaamari

  26.05.2017 Lapset
  Vilja askartelee Vilman suunnitteleman prinsessanaamarin
 • Pikku Kakkonen palkittiin Punaisen Ristin tunnustuksella – se on pystynyt säilyttämään lapsuuden lapsuutena

  11.05.2017 Yle Uutiset
  Ohjelma on elänyt lasten ja vanhempien elämässä muistuttamassa yhdessäolon tärkeydestä.
 • Punainen Risti palkitsi Pikku Kakkosen

  11.05.2017 Yleisradio
  Pikku Kakkoselle myönnettiin Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus.
 • Kultahippuja korville - radiodraaman arkistot aukeavat

  05.05.2017 Tietoa ohjelmista
  Radion kuunnelmatuotanto sai alkunsa Yleisradion syntyvuonna 1926. Ensimmäinen kuunnelma lähetettiin viidentenä toimintapäivänä. Kuuluttajaksi taloon tullut Markus Rautio loi Radioteatterin kokeilemalla näyttelijöiden kanssa, miten mikrofoni reagoi eri tilanteissa.
 • Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

  10.04.2017 Lapset
  Tilkkupeitossa elävät eläimet ratkovat yhdessä pulmia Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös [link:http://areena.yle.fi/lapset/1-2450991;Lasten Areenassa;standard;] 14 päivää ensilähetyksestä.
 • Pikku Kakkosen Seikkailukoneen tulostettavat kuvat

  23.03.2017 Lapset
  Tulosta Seikkailukoneesta tutut kartat ja tehtävät ja lähde Seikkailukoneen matkaan!
 • Pikku Kakkosen sarjoista kirjoitettuja kirjoja

  15.03.2017 Lapset
  Tampereen pääkirjasto Metson henkilökunta teki listan Pikku Kakkosen tutuista ohjelmista, joista on kirjoitettu myös kirjoja.
 • Rikke elää leppoisaa koiranelämää

  15.03.2017 Lapset
  Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Koirakaveri tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.
 • Lapset suunnittelivat unelmien pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen

  14.03.2017 Lapset
  Unelmien peli -kilpailussa lapset suunnittelivat maailman parhaita pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen. Kilpailuun tuli yli kolmesataa toinen toistaan hienompaa pelisuunnitelmaa. Parhaimpien ideoiden pohjalta tehty peli julkaistaan sovelluksessa pääsiäisenä 2017.
 • Tampereen elokuvajuhlat on toisinkatsojien paratiisi

  08.03.2017 Yle Uutiset
  Tampere Film Festival 2017 tarjoaa kotimaisten elokuvien lisäksi näkökulmia mm. arabimaailman naisten elämään. Avajaisiin hurahtaa myös Tampereen ratikka – tai kuuluisiksi tulleet ratikkavastustajien repliikit valtuustossa.
 • Pikku Kakkosen juhlanäyttely kutsuu leikkimään!

  06.03.2017 Lapset
  Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlan kunniaksi elämyksellinen valokuvanäyttely kulkee Suuren lukuseikkailun mukana ympäri Suomea. Nostalgiset valokuvat viiden vuosikymmenen ajalta nähdään Tampereella, Sipoossa, Vaasassa, Helsingissä, Turussa, Eurassa, Kemissä ja Kuopiossa. Jokaisella paikkakunnalla näyttely on esillä kolmen viikon ajan.
 • Osallistu postimerkkiäänestykseen!

  01.03.2017 Lapset
  Pikku Kakkonen, Postimuseo ja Posti pyysivät helmikuussa lapsilta Suomen luonto -aiheisia piirustuksia. Pikku Kakkosen postiin tulleista piirustuksista esiraati valitsi kymmenen piirustusta, jotka osallistuvat yleisöäänestykseen. Eniten yleisöääniä saanut piirustus ikuistetaan postimerkiksi keväällä 2017. Voittaja julkistetaan toukokuussa Finlandia 2017 -postimerkkinäyttelyssä Tampereella.
 • Lähde Jetron matkaan Pikku Kakkosessa!

  24.02.2017 Lapset
  Jetro Voima on poika, joka on kotoisin kuvitteelliselta Bortron 7 -planeetalta. Jetro muutti äitinsä Sellerin ja isänsä Porkkanan kanssa Maahan opiskelemaan Maan tapoja. Selleri ja Porkkana ovat galaktisia matkatoimittajia, jotka kirjoittavat tarinoita Maasta. Jetron matkaan Pikku Kakkosessa lauantaiaamuisin 4.3. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Sivut