Hyppää pääsisältöön

haastattelut

 • Suomalainen voi kirjoittaa kulttuurivallankumouksesta - kiinalaisen täytyy vaieta!

  04.03.2017 Kirjojen Suomi
  Pasi Pekkola on julkaissut kaksi teosta, Unelmansieppaaja (2013) ja Lohikäärmeen värit (2015). Kirjojen kansitekstien perusteella saattaisi ajatella, että hän on entinen ammattilaiskoripalloilija, toimittaja ja vientiyrityksen toimitusjohtaja, joka on ryhtynyt kirjoittamaan. Mutta tässä Taneli Pyysalon haastattelussa selviää, että Pekkola on aina ollut ensisijaisesti kirjailija.
 • Iron Maidenin rauta pysyy kuumana vuosikymmenestä toiseen

  22.02.2017 Elävä arkisto
  ”Hevi on maailman sivun ollut raskasta ja kovaa kamaa – monille ihan liian kanssa." Näin toteaa Iltatähti-ohjelman juontaja Mikko Alatalo vuonna 1981 esitellessään Iron Maidenin Wrathchild-musiikkivideon, joka on Ylen arkistojen varhaisinta tallessa olevaa Iron Maiden -materiaalia. Tästä lähtien yhtyeen tahti on ollut kova.
 • Haudanvakava Antero Alpola oli vuosikymmeniä Ylen huumoripomo

  17.02.2017 Elävä arkisto
  Antero Alpola (1917–2001) johti radion ajanvieteosastoa yli 30 vuotta ja lahjoitti Suomen kotien kuultavaksi Kankkulan kaivon, Reino Helismaan ja Speden. Huumoriveteraanin tavaramerkkinä oli järkkymättömän vakava naama.
 • UPplus: Hei hei, Fanni

  16.02.2017 Uusi päivä
  Tuija Haavisto on alusta alkaen ollut yksi sarjan keskeisimmistä hahmoista. Jaksossa 625 Tuija lähti tätinsä Elinan mukana Sveitsiin, tavoitteenaan päästä opiskelemaan ympäristöteknologiaa yhteen Euroopan arvostetuimmista oppilaitoksista. Rakastetun tuittupään lähdön myötä myös Tuijaa näyttelevän Fanni Suomen taival sarjassa päättyy, ainakin toistaiseksi. Tämän viikon UPplussassa Fanni pysähtyy muistelemaan kuluneita seitsemää vuotta Uudessa Päivässä.
 • Mike Pohjola on nykypäivän shamaani

  12.02.2017 Kirjojen Suomi
  Taiteilija etsii shamaanin tavoin totuutta, ja palaa työpöydän äärelle sen kanssa – ehkä haavoittuneena, mutta kuitenkin.
 • UPplus: Noin 20 kysymystä Vilma Kinnuselle

  09.02.2017 Uusi päivä
  UP:n nettitiimi kävi jututtamassa Terhiä näyttelevää Vilma Kinnusta. Mielipiteitä jakavan ja jopa vihatunkin hahmon takaa paljastuu ihastuttava ja työtään rakastava näyttelijätär.
 • Lapset unelmoivat Pikku Kakkosessa ja Melkein mestarit kertovat harrastuksistaan

  07.02.2017 Lapset
  Lapsilla on paljon kerrottavaa toisilleen. Pikku Kakkonen on tavannut ja haastatellut lapsia eri tilanteissa ja tallentanut lasten arjen harrastuksia ja tulevaisuuden haaveita.
 • UPplus: Bäkkäri

  05.01.2017 Uusi päivä
  Jakso 4. Kuinka UP:n musiikit syntyvät, millaista työ musiikkitiimissä on ja säilyykö sopu taiteilijoiden välillä? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia tämän päiväisessä UPplussassa, jossa päästään käväisemään myös äänitysstudiolla. Thelma ja Valtteri saavat Bäkkärille vieraikseen musiikin superammattilaiset; Hanna-Riikka Siitosen ja Kalle Ruusukallion. Luvassa ainakin musiikkia ja juonipaljastuksia!
 • UPplus: Bäkkäri

  15.12.2016 Uusi päivä
  Tällä viikolla Bäkkärillä keskustellaan tulevasta Veden Vangit -scifimusikaalista. Thelman ja Valtterin vieraaksi saapuvat musikaalin tähdet Aimo Räsänen, Inga Sulin, Amelie Blauberg ja Atte Reunanen. Astu sisään vesibaariin ja katso näyttelijöiden mietteet erikoisjakson tekemisestä. Luvassa myös tanssia ja juonipaljastuksia!
 • UPplus: Rosa ratsailla

  08.12.2016 Uusi päivä
  Vilma Haavisto rakastaa heppailua ja niin myös Rosa Hautala! Tässä UPplussassa Rosa kertoo kuvauspäivästään hevostallilla ja tutustuttaa teidät UP:n vakkariheppaan, Hillaan.
 • Kerenski oli hetken Venäjän voimahahmo vallankumousten vuonna 1917

  02.12.2016 Elävä arkisto
  Sosialisti Aleksandr Kerenski kohosi Venäjän väliaikaisen hallituksen keskushenkilöksi kumousvuonna 1917. Hän peruutti syrjäytetyn tsaarin määräämät venäläistämistoimet Suomessa, mutta tyrmäsi samalla suomalaisten itsenäisyyspuuhat. Ennen kuin pääministeri kukistui Lokakuun vallankumouksessa, hänet ikuistettiin tunnetuimpaan poliittiseen pilalauluumme. Elävän arkiston koosteessa historioijat arvioivat Kerenskin aikaa, ja mukana on myös harvinainen haastattelu vuodelta 1967.
 • UPplus: Pottatukasta poppariksi

  10.11.2016 Uusi päivä
  Atte Reunanen on näytellyt Osku Haavistoa aina Uuden Päivän ensimmäisestä jaksosta lähtien, eli yli kuusi vuotta. Ennen Uuteen Päivään tuloa Atte oli näytellyt vain yhdessä näytelmässä, joten kaikki oli uutta ala-asteikäiselle pojalle. Tänä päivänä Oskun roolissa nähdään kuitenkin itsevarma ja lahjakas nuori näyttelijä, joka todella tietää mitä haluaa. Tässä UPplussassa Atte pysähtyy muistelemaan Oskun tarinaa ja mieleenpainuvimpia hetkiä vuosien varrelta.
 • Tervetuloa Ylen seurassa Helsingin kirjamessuille lauantaina 29.10.

  27.10.2016 Kulttuuri
  Yle Teema ja Yle Areena vievät katsojat keskelle kirjamessujen kuhinaa ja päästävät siten ihan läheltä keskittymään siihen mitä keskustelijoilla on sanottavaan. Tapahtumia nähdään kahdessa rinnakkaisessa suorassa lähetyksessä.
 • Tervetuloa Ylen seurassa Helsingin kirjamessuille perjantaina 28.10.

  27.10.2016 Kulttuuri
  Yle Teema ja Yle Areena vievät katsojat keskelle kirjamessujen kuhinaa ja päästävät siten ihan läheltä keskittymään siihen mitä keskustelijoilla on sanottavaan. Tapahtumia nähdään kahdessa rinnakkaisessa suorassa lähetyksessä.
 • Paavo Noponen tunsi urheilun ja taisi kielen

  25.10.2016 Elävä arkisto
  Paavo Noposen (1930–2016) mielestä hyvältä urheiluselostajalta edellytetään paitsi urheilulajien tuntemusta myös hyvää suomen kielen taitoa. Haastattelussa Noponen kertoo pitkästä työurastaan Yleisradiossa ja esittelee näkemyksiään urheilusta sekä radioselostajan työstä. Tekijöiden kertomaa -ohjelma on vuodelta 2006.
 • UPplus: Noin 20 kysymystä Mebelle

  20.10.2016 Uusi päivä
  Tämän viikon UPplussassa nettitiimin tenttiin joutuu Azad Soranin näyttelijä Mebe. Azad saapui kevään 2016 viimeisessä jaksossa Haavistoon etsimään Ainoa. Stand-up koomikkona paremmin tunnettu Mebe ei spontaanista haastattelusta hämmenny vaan tiputtelee vastaukset tiukimpiinkin kysymyksiin.
 • Lauttasaaren katoava idylli puhututti radiossa vuonna 1966

  07.10.2016 Elävä arkisto
  Lauttasaaren katoava idylli -radio-ohjelmassa vuodelta 1966 perehdytään Helsinkiin kuuluvan saaren historiaan ja miljööseen. Ohjelmassa ääneen pääsevät paikalliset asukkaat, jotka kertovat saaren viehkeistä alkuajoista ja sen kaupungistumisen taitekohdista.
 • UPplus: Noin 20 kysymystä Joelille

  29.09.2016 Uusi päivä
  Mikä on Joelin lempikouluaine? Entä mitä yhteistä on Lennissä ja Joelissa? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen tämän viikkoisessa UPplussassa, jossa Joel joutuu nettitiimin tentattavaksi.
 • Woodstockissa 1994 rokattiin ja pyörittiin mudassa

  26.08.2016 Elävä arkisto
  Legendaarinen Woodstock-festivaali järjestettiin virallisesti toisen kerran vuonna 1994. Kolmipäiväisessä tapahtumassa vieraili myös A-studion toimittaja Ari Ylä-Anttila, joka pääsi kokemaan autenttisen Woodstock-tunnelmaa, kun rankat sateet muuttivat alueen mutapelloksi.
 • Keskenkasvuisen Robertinon laulu lumosi myös Suomessa

  09.08.2016 Elävä arkisto
  Italolaulaja Roberto Loreti nousi 1960-luvun alussa Pohjoismaiden suursuosikiksi alle murrosikäisenä. Kirkasääninen tenavatähti hullaannutti suomalaisyleisöäkin moneen otteeseen.

Sivut