Hyppää pääsisältöön

Poimintoja aiheesta Terveys

Wilma Dufva haastattelukuvassa

MS-tauti muutti elämän

Miksi minä? Tuota kysymystä moni miettii, kun elämä heittää eteen toivomattoman vieraan, henkilökohtaista maailmaa järisyttävän haasteen. Samaa kysymystä mielessään pyöritteli oululainen Wilma Dufva vuoden 2012 keväällä, kun hän sai kuulla sairastavansa MS-tautia.

Uusimmat jutut

Uusimmat sisällöt - Terveys

 • Aamu-tv:n juontaja Nicklas Wancke nukkui 10 vuotta kemiallista unta

  Aamu-tv:n juontaja Nicklas Wancke nukkui kymmenen vuotta kemiallista unta

  Unilääkkeiden vaarat

  Aamu-tv:n juontaja Nicklas Wancke käytti työrytminsä vuoksi unilääkkeitä säännöllisesti lähes kymmenen vuoden ajan. Takuuvarma nukahtaminen oli elinehto, kun kello herätti töihin kolmelta yöllä viitenä päivänä viikossa. Professori, unitutkija Markku Partisen mukaan jatkuva unilääkkeiden käyttö on elimistölle haitallista. Pitkään jatkuneen unettomuuden syy tulisi aina selvittää.

 • Erilaisia liikuntavälineitä ja tarvikkeita valkoisella pohjalla: uimalakki ja uimalasit, pyöräilyhanskat, erilaisia lenkkareita ja urheilutoppeja, räpylät, pyöränpolkimia, urheilulaseja, pyöräilykypärä, banaaneja ja jumipalloja.

  Monelle liikunta on pakonomaista suorittamista – millainen suhde sinulla on liikuntaan?

  Liikunta ei saisi olla pakkopullaa, vaan hyvän mielen lähde.

  Innokkaan kuntoilijan arki on yhä useammin treeniohjelman noudattamista, ruokien punnitsemista, sykkeiden mittaamista ja itsensä äärirajoille puskemista. Lenkkiä ei jätetä väliin, vaikka olo olisi väsynyt monen huonosti nukutun yön jälkeen. Eikä ystävien kanssa vietettävään mukavaan iltaan ehdi millään, koska treeni on tehtävä. Tähänkö kaikkien liikunnanharrastajien tulisi pyrkiä?

 • Elina Hovinen istuu lattialla ja nojaa mustaa seinaa vasten.

  Bloggaaja Elina Hovinen: "Älytön treenaaminen ja syömisten tarkkailu oli huonon itsetunnon pönkittämistä"

  Nykyään Elina Hovinen osaa olla armollisempi itselleen.

  Kuten niin moni meistä, myös bloggaaja Elina Hovinen on seissyt lukemattomia kertoja peilin edessä arvostelemassa vartaloaan. Liikunnalla ja tiukalla ruokavaliolla rääkätty ulkomuoto ei ole riittänyt, aina on löytynyt paranneltavaa. Muutama sentti pois reisistä ja pyllyyn lisää pyöreyttä. Eikä pidä unohtaa sokerilakkoa – sehän on ehdoton ehto hyvinvoinnille. Ja tämä kaikki vain siksi, ettei itsetunto ollut saanut elämän varrella riittävästi hellää kohtelua.