Hyppää pääsisältöön

Poimintoja aiheesta Terveys

MS-tauti muutti elämän

Miksi minä? Tuota kysymystä moni miettii, kun elämä heittää eteen toivomattoman vieraan, henkilökohtaista maailmaa järisyttävän haasteen. Samaa kysymystä mielessään pyöritteli oululainen Wilma Dufva vuoden 2012 keväällä, kun hän sai kuulla sairastavansa MS-tautia.

Uusimmat sisällöt - Terveys

 • Miten hirvikärpäsistä pääsee eroon – lue Akuutin katsojien vinkit

  Vinkkejä hirvikärpästen häätämiseen ja puremien hoitoon.

  Akuutin omalääkärin vastaanotolla kyseltiin vinkkejä hirvikärpästen häätämiseen ja puremien hoitoon. Akuutin toimitukseen saapui valtava määrä hyviä vinkkejä, jotka olemme keränneet tähän artikkeliin. Hirvikärpäset ovat taas valitettavan ajankohtaisia, joten hyviä neuvoja kannattaa kokeilla käytännössäkin. Jokainen toki omalla vastuullaan.

 • FODMAP-ruokavalio testissä – tykkääkö vatsa, rauhoittuuko suoli?

  Akuutin toimittaja testaa FODMAP-ruokavaliota.

  Kuuluuko punakaali vältettävien ruoka-aineiden listalle? Entä kukkakaali? Mitä hedelmiä saa syödä? Oliko niin, että kauraa pitäisi ärtyvän suolenkin kestää? Noin 70 prosenttia ärtyvän suolen oireista kärsivä saa avun oireisiinsa FODMAP-ruokavaliosta. Miten helppo ruokavaliota on noudattaa ja auttaako ruokavalion siivoaminen FODMAP-hiilihydraateista oireisiin? Akuutin toimittaja testaa ruokavaliota neljän viikon ajan.

 • Ennaltaehkäise Alzheimer

  Uusia tutkimustuloksia taudin ehkäisemisestä

  Alzheimerin tauti on maailman yleisin dementiaa aiheuttava sairaus. Nyt kehitetään lääkitystä, joka voisi estää sairauden puhkeamisen. Myös uusi muistia kehittävä harjoitteluohjelma on lupaava ennaltaehkäisykeino.

 • Mitä älyvaate sinusta paljastaa ja kenelle?

  Älyvaate kerää sinusta tietoa, mutta kuka tietoa hallinnoi?

  Älyvaatteet ja muut kehoa mittaavat laitteet yleistyvät vauhdilla ja käyttäjät tuottavat jatkuvasti uutta dataa. Henkilökohtainen digitaalinen terveyskertomus on monella jo varsin tuhti paketti ja mielenkiintoista luettavaa. Mutta kuka tietoja pilvipalvelussa hallinnoi ja millä ehdoilla? Aktiivisuusrannekkeet ovat arkipäivää. Älypuhelin seuraa käytäjäänsä kaikkialle.