Hyppää pääsisältöön

Poimintoja aiheesta Terveys

MS-tauti muutti elämän

Miksi minä? Tuota kysymystä moni miettii, kun elämä heittää eteen toivomattoman vieraan, henkilökohtaista maailmaa järisyttävän haasteen. Samaa kysymystä mielessään pyöritteli oululainen Wilma Dufva vuoden 2012 keväällä, kun hän sai kuulla sairastavansa MS-tautia.

Uusimmat jutut

Uusimmat sisällöt - Terveys

 • Kuonon verran edellä – avustajakoira Orvokki tietää milloin emäntä on pulassa

  Avustajakoira helpottaa liikuntavammaisen elämää

  Liikuntarajoitteinen Sanna-Kaisa Patjas sai labradorinnoutaja Orvokin elämäänsä keväällä 2015. Selkäydinvammainen ja harvinaista sidekudostautia ja kipuoireyhtymää sairastava Sanna-Kaisa tarvitsee jatkuvasti myös ihmiskäsien apua, mutta nelijalkainen ystävä antaa uudenlaista vapautta liikkumiseen. Pysyvä selkäydinvamma sitoo Sanna-Kaisa Patjaksen (43) pyörätuoliin.

 • Vapaaehtoistyön palkka on hyvä mieli – ”Tähän jää mukavalla tavalla koukkuun”

  Vapaaehtoistyö - pieni vaiva, suuri apu

  Pari vuotta sitten helsinkiläinen Tuulikki Hakkarainen kuunteli tuttavansa kokemuksia vapaaehtoistyöstä. Kävi ilmi, että aivan Tuulikin naapurustossa sijaitsevan Neuroliiton palvelutalon asukkaille vapaaehtoisten seura olisi enemmän kuin tervetullutta. Tuulikki tutustui taloon, tykästyi tunnelmaan ja huomasi saaneensa koko joukon uusia ystäviä. – Eläkkeellä on enemmän aikaa, sehän on selvä.

 • Diagnoosi: Raskausmyrkytys – "Epävarmuudessa eläminen hirveää"

  Laskettuun aikaan enää kuusi viikkoa!

  Leena Prykäri ja Toni Huhtamella odottavat ensimmäistä yhteistä lastaan. Raskautta on värittänyt huoli vauvasta, sillä Leenalla todettiin raskausmyrkytys pian raskauden puolivälin jälkeen. Nyt raskausviikkoja on kertynyt jo 34+2, ja Leenan vointi on edelleen hyvä.