Hyppää pääsisältöön

Poimintoja aiheesta Terveys

MS-tauti muutti elämän

Miksi minä? Tuota kysymystä moni miettii, kun elämä heittää eteen toivomattoman vieraan, henkilökohtaista maailmaa järisyttävän haasteen. Samaa kysymystä mielessään pyöritteli oululainen Wilma Dufva vuoden 2012 keväällä, kun hän sai kuulla sairastavansa MS-tautia.

Uusimmat sisällöt - Terveys

 • Lääkäri: Puhtaasta ravinnosta apua lasten suolisto-oireisiin

  Lapsen suolisto-oireet aisoihin puhtaalla ruoka-valiolla.

  Lapsen suolisto on erityisen herkkä kahden ensimmäisen ikävuoden aikana. Vauvan suolistovaivoista ei kannata syyllistää itseään, sillä ravinnon lisäksi mahdollisten oireiden esiintymiseen vaikuttavat myös monet muut tekijät kuten perimä, stressi, ympäristö ja tunteiden käsittely. Lapsen kasvaessa helpotusta suolisto-oireisiin kannattaa kuitenkin hakea myös puhtaasta ravinnosta.

 • Painoindeksi ei kerro miten oikeasti voit

  Painoindeksi ei ota huomioon ihmisten erilaisuutta.

  Painoindeksimittareita löytyy netin joka kulmasta. Mittareita, jotka määrittävät sinut laskukaavan perusteella joko normaali- tai ylipainoiseksi. Painoindeksi ei kuitenkaan ota huomioon ihmisten erilaisuutta.

 • Sähkötupakan haitat vasta selviämässä

  Sähkötupakan haitat vasta selviämässä.

  Sähkötupakan höyryttelystä on tullut suosittua erityisesti nuorten keskuudessa. Joka neljäs 12–18 -vuotias on vähintään kokeillut sähkösavuketta. Tiedot sähkötupakoinnin haitoista ovat vielä puutteellisia, mutta esimerkiksi makunesteiden epäillään aiheuttavan vaarallisia keuhkoreaktioita.

 • Kapinajohtaja Jenny Lehtinen: Rakastakaa kehoanne!

  Hyvinvointi ei ole vaa’an lukemassa, tietää Jenny Lehtinen.

  Hyvä elämä ja oma hyvinvointi ei ole vaa’an lukemassa tai mittanauhan senteissä, tietää Vaakakapinan etunenässä marssiva Jenny Lehtinen. Vaaka on hävitetty Lehtisen kotoa tarpeettomana ja nainen jatkaa kohti hyvinvointia omia polkujaan. Siihen Jenny kannustaa muitakin. Pakottamalla ja ylikuormittuneena ei synny mitään hyvää, sen sijaan rauhassa omaa kehoa kuuntelemalla ja itselle sopivilla tavoilla sitäkin enemmän – ajan kanssa.