Hyppää pääsisältöön

Poimintoja aiheesta Terveys

MS-tauti muutti elämän

Miksi minä? Tuota kysymystä moni miettii, kun elämä heittää eteen toivomattoman vieraan, henkilökohtaista maailmaa järisyttävän haasteen. Samaa kysymystä mielessään pyöritteli oululainen Wilma Dufva vuoden 2012 keväällä, kun hän sai kuulla sairastavansa MS-tautia.

Uusimmat jutut

Uusimmat sisällöt - Terveys

 • Älä unohda lihaskuntoharjoittelua kesällä – treenauksen viisi tärkeää kulmakiveä

  Lihaskuntoharjoittelu kannattaa muistaa kesälläkin.

  Lihakset surkastuvat nopeasti, ellei niitä käytä. Siksi lihaskuntoharjoittelu kannattaa muistaa kesälläkin. Suomen kokenein kuntosaliohjaajien ja personal trainereiden kouluttaja Lasse Seppänen muistuttaa viidestä tärkeästä asiasta, jotka kannattaa pitää mielessä, jotta treeni maistuu ja lihakset pysyvät hyvässä kunnossa.

 • Kun laastari ei riitä, toimi näin!

  Näillä ensiapunikseillä selviät kesän kolhuista!

  Onnistuitko astumaan ruosteiseen naulaan? Vai saitko ongenkoukun uppoamaan säärilihaan? Kesällä sattuu ja tapahtuu – niin lapsille kuin aikuisillekin! Millaisia haavanhoitotarpeita kodin ja mökin lääkekaapista tulisi löytyä? Entä milloin paikkaushommat kannattaa jättää ammattilaisen hoidettavaksi? Päivystävä sairaanhoitaja Mira Pohjasenaho Oulun yliopistollisesta sairaalasta vastaa, kuinka tavallisimpien haavereiden kanssa kannattaa toimia.

 • Valokuvaaja Kaisu Jouppi ei pelkää rankkoja aiheita: “Tämä on minun tapani auttaa”

  Kaisu Jouppi kuvasi kohtukuoleman kokeneita naisia.

  Kirjan kannessa kyynelsilmäinen nainen katsoo suoraan syvälle silmiin. Paljas katse porautuu syvälle – puhuu suurta surua ja lohdutonta kaipausta. Kaikkea sitä, minkä vain äiti voi tietää menettäessään lapsensa keskellä odotuksen onnea. Silmissä kaikki se, mitä valokuvaaja Kaisu Jouppi haluaa kohtukuoleman kokeneiden naisten tarinat yhteen keränneellä Tyhjä syli -kirjallaan kertoa, että jokainen meistä ymmärtäisi.

 • Peto on irti! Totta ja tarua PMS-oireista

  Mitä PMS-oireet ovat ja miten niitä voi helpottaa?

  Itkettää, kiukuttaa, masentaa ja turvottaa…On taas ”se” aika kuukaudesta. Kuukautisia edeltävän, premenstruaalihäiriön oireita ei voida kokonaan ehkäistä, mutta oloa voidaan kuitenkin helpottaa. Konstit ovat monet ja niitä kommentoi naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Varpu Ranta.