Pääkallo ja banaanikärpäsiä

Vai ei evoluutiolle löydy todisteita- tässä olkaapa hyvät31

Oletko miettinyt miten evoluutio vaikuttaa meidän elämäämme?

Seurasitko hämmentyneenä kansanedustaja Laura Huhtasaaren evoluutiokielteisistä kommenteista alkanutta keskustelua? Oletko koskaan miettinyt miten evoluutioteoria vaikuttaa meidän kaikkien elämään? Suomessa tehdään erittäin kiinnostavaa tutkimusta, joka perustuu evoluutioon sekä luonnonvalintaan ja jossa todisteet tästä teoriasta ovat kiinnostavalla tavalla esillä.

Julkaistu
Seti-antennit

Millaisen viestin sinä lähettäisit avaruusolennoille? Kerro meille ehdotuksesi13

Millaisen viestin sinä lähettäisit avaruusolennoille?

Avaruuteen on lähetetty luotainten mukana mahdollista vierasta älyä kohtaamaan Maasta esineitä, erikielisiä ääninäytteitä ja kuvaviestejä. Ääninäytteitä Voyager-luotaimissa on jopa valaiden kielellä - mutta ei suomeksi. Nyt on aika korjata tilanne. Jos sinä voisit lähettää viestin avaruusolennoille - millainen se olisi? Laita viesti, paras ehdotus todella lähetetään kohti avaruutta.

Julkaistu

Tiesitkö tämän Nobel-palkinnoista?

Tiesitkö tämän Nobel-palkinnoista?

Nobel-palkinto on vuosittain jaettava tunnustus merkittävästä työstä ihmiskunnan hyväksi. Palkinto jaetaan viidessä kategoriassa; fysiikka, kemia, lääketiede tai fysiologia, kirjallisuus ja rauhantyö.

Julkaistu , päivitetty

Kaikki muura-muurahaiset eivät aherrakaan, vaan osa laiskottelee täyspäiväisesti 10

Yllättävän iso osa muurahaisista laiskottelee jatkuvasti.

Jo lastenlaulussa meille opetetaan, että muurahainen on ahkera ahertaja, mutta tuore tutkimus osoittaa, ettei tämä välttämättä olekaan koko totuus. Yllättävän iso osa muurahaisista nimittäin viettää päivänsä laiskotellen tai ehkä jopa aktiivisesti töitä pakoillen.

Julkaistu

Tiedesisältöjä Yle Areenassa ja Yle Uutisissa

Yle Tiede Twitterissä ja Facebookissa

Uusimmat sisällöt