Hyppää pääsisältöön

Napoleonin ja Hitlerin ryöstämä Gentin alttaritalu - malliesimerkki valloittajan keinoista alistaa

Kulttuuriperintö on valloittajan tulilinjalla - miksi

Tuhottuja muistomerkkejä, moukareilla hakattuja patsaita, ryösteltyjä museoita. Näille kuville altistumme joka päivä. Kulttuuriperinnön tuhoaminen ja ryöstely on ikiaikainen ilmiö, jota on yritetty suitsia aina Rooman valtakunnan ajoista alkaen. Silti Buddhat räjähtelevät ja roviot leimuavat tänäkin päivänä. Valloittaja haluaa tuhota sotavoiman lisäksi valloitettujen historian. Haemme vastausta siihen, että mihin valloittaja tällä pohjimmiltaan pyrkii. Kysymme myös, että onko kansakunnan muistin dementoiminen onnistunut Euroopassa oikeastaan koskaan.

Koodi on kaikkialla – lyhyt johdatus ohjelmoinnin maailmaan

Ohjelmoinnin ABC yhdessä paketissa.

Elokuvissa näemme usein hulluja koodareita, jotka silmät kiiluen hakkaavat tietokoneelle yötä myöten käsittämättömiä komentorivejä toisensa perään. Oikeasti koodaaminen eli tietokoneohjelmointi ei ole lainkaan noin mystistä. Se on oikeastaan vain yksityiskohtaisten ohjeiden antamista tietokoneelle. Tässä artikkelissa kerromme koodauksen historiasta ja selvitämme mihin ohjelmointi oikein perustuu.

Kaiken maailman dosentit kunniaan - tiede on tärkeämpää kuin koskaan!

15-vuotias tiedeohjelma Prisma Studio saa uuden juontajan.

”Tiede ei ole synkeitä tutkijankammioita tai umpimielisiä nörttejä. Tutkijat ja tiedemaailman ihmiset ovat päinvastoin yhteiskunnallisia vaikuttajia. Oikean, tutkimukseen perustuvan sisällön nostaminen esiin on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan", toteaa Prisma Studion uusi juontaja Reetta Rönkä Prisma Studio täyttää tänä syksynä 15 vuotta.

Matematiikan pitää tuntua afrobeatilta!

Miksi YouTuben matikkavideoissa jankataan umpikuivaa kaavaa?

Siinä missä verkkotuubit ovat pullollaan hienoja videoita Magna Cartasta, neutronitähdistä ja merten syvänteiden oudoista kaloista, matikkavideoissa jankataan umpikuivia kaavoja. Tähän on saatava muutos!

Tiedesisältöjä Yle Areenassa ja Yle Uutisissa

Yle Tiede Twitterissä ja Facebookissa

Uusimmat sisällöt - Tiede

 • Matematiikan pitää tuntua afrobeatilta!

  Miksi YouTuben matikkavideoissa jankataan umpikuivaa kaavaa?

  Siinä missä verkkotuubit ovat pullollaan hienoja videoita Magna Cartasta, neutronitähdistä ja merten syvänteiden oudoista kaloista, matikkavideoissa jankataan umpikuivia kaavoja. Tähän on saatava muutos!

 • Miksi tanssi ja laulu eivät maita julkisella paikalla?

  Lapset suorastaan kilpailevat esiintymisestä, miksi näin?

  Kun kolmivuotiaalle lapselle ehdottaa laulun esittämistä, show alkaa saman tien. Samaan aikaan toisaalla aikuiset katselevat kattoon tai jalkoihinsa ja toivovat, että huipputilaisuus pyydettyyn esiintymiseen menisi jo ohi.

 • Sairauksien keisari

  Syövän historia muinaisesta Egyptistä nykypäivään

  Kuusiosainen tiededokumentti kertoo syövän koko tarinan: sen historian muinaisesta Egyptistä nykyajan uusimpiin tutkimuksiin. Ken Burnsin tuottama sarja perustuu Pulitzer-palkittuun kirjaan.