Hyppää pääsisältöön

Mitä sinun pitäisi tietää big datasta, datanlouhinnasta ja datafuusiosta?

Dataa tuotetaan 2,5 triljoonaa tavua päivässä.

Koska dataa tuotetaan ja kerätään lähes käsittämättömän paljon päivässä, kerättyä dataa kaivelemalla voidaan löytää yllättävää tietoa. Henkilötietojen onkimisen ja muiden hieman karmivien esimerkkien lisäksi massadatan avulla voidaan rakentaa esimerkiksi jalkapallokoosteita liukuhihnalta työstävä kone.

Rantakuntoon! – 6 uskomatonta tieteellistä tapaa syödä vähemmän

Tällä kertaa keskiössä ei ole, mitä syöt, vaan miten syöt!

Tässä artikkelissa ei puhuta halaistua sanaa hiilareista, protskuista eikä hyvistä tai huonoista rasvoista. Kaikki lähtee syömisestä kyllä, mutta tällä kertaa keskiössä ei ole, mitä syöt, vaan miten syöt. Kaikki artikkelin vinkit perustuvat tieteellisiin tutkimuksiin ja jos niihin on uskomista, näillä keinoin opit syömään vähemmän.

Tämä ei ole scifiä – suoria biopolttoaineita auringonvalosta

Fossiiliset polttoaineet tiensä päässä, fotosynteesistä apua

Ihmiskunnan energiatuotanto ei voi tulevaisuudessa perustua fossiilisiin polttoaineisiin. Suoraan auringonvalosta saatavat biopolttoaineet mullistavat energiasektorin. Ne edustavat kestävää tapaa tuottaa energiaa. Suorat biopolttoaineet syntyvät auringon valosta, vedestä ja hiilidioksidista eikä biomassaa tarvita lähtöaineena ollenkaan.

Kieltään näyttävät vauvat eli kuinka klassikkokoe meni pieleen

1-9 viikon ikäiset vauvat eivät matkikaan ilmeitä.

Psykologin koulutuksesta on paljon iloa lapsen kasvua seuratessa, koska tiedän minkälaisia asioita on odotettavissa eri ikäkausina. Olen päässyt muistelemaan vauvojen kehityspsykologiaa perheemme uuden vauvan kanssa, joka on nyt kymmenen kuukauden ikäinen. Joissain asioissa on menty oppikirjojen aikataulujen mukaan, joissain ollaan oltu hiukan myöhässä.

Tiedesisältöjä Yle Areenassa ja Yle Uutisissa

Yle Tiede Twitterissä ja Facebookissa

Uusimmat sisällöt - Tiede