Hyppää pääsisältöön

Softengine

Something Better
Säv. Topi Latukka San. Henri Oskár, Topi Latukka Sov. Softengine, Jyrki Tuovinen

Finaali

La 1.2. Yle TV2 & Yle HD klo 21, yle.fi/umk klo 20.30

Seinäjokelainen Softengine pyrkii luomaan eeppistä omintakeista tyyliä sekoittaen siihen esikuviaan Coldplaytä, Musea, Disco Ensembleä ja 30 Seconds To Marsia. Vuonna 2012 julkaistu omakustannelevy, hyvä menestys useassa bändikilpailussa ja pitkä keikkalista ovat valmistelleet yhtyeelle tietä Suomen indietaivaan uudeksi tähdeksi. Uutta materiaalia on työn alla ja innostus sekä odotukset ovat korkealla.

"Pyrimme tempaisemaan kuulijan musiikkiimme sisään akustisia ja elektronisia elementtejä hyödyntäen. Vastakohtaiset teemat ja ajatukset korostavat laulujemme mietteliäitä, mutta energisiä ja räjähtäviä ulottuvuuksia."

"Mä huomaan, että kaikki heräsivät, kun me kuunneltiin tää biisi."

- Tomi Saarinen

Sofengine kilpailee Finaalissa 1. helmikuuta.
Voit äänestää jo nyt.
Äänestysaika on ma 27.1. klo 12.00 - la 1.2. klo 22.40.

Äänestäminen tekstiviestillä:
Lähetä 1 numeroon 17224

Äänestäminen soittamalla:
Soita 0700 79 241

Äänestäminen netissä

Aänestyksen ehdot ja säännöt

Paikkakunta:
Seinäjoki

Perustamisvuosi:
Tarkalla ajankohdalla ilmaistuna kesä 2011

Kokoonpano:
Topi Latukka - laulu, kitara
Ossi Mäkelä - kitara, syna
Eero Keskinen - basso
Henri Oskár - kiipparit, perkussiot
Tuomo Alarinta - rummut

Mikä ajaa teitä eteenpäin?
Suuret unelmat, soittamisen ilo, kunnianhimoinen asenne luoda jotain uutta ja erilaista, muilta saatu positiivinen ja rakentava palaute sekä mahdollinen mahdollisuus tulevaisuudessa vaikuttaa ihmisiin musiikillaan.

Miksi teette musiikkia?
Olemme kaikkinemme harrastaneet musiikkia koko elämäimme ajan ja siten se tuntuu hyvältä "tekemiseltä". Ajattelemme tekemisiämme monista eri näkökulmista ja pohdiskelemme musiikkiamme useilta tasoilta, mikä tekee työskentelystä hyvin mielenkiintoista ja siten on hyvä syy tehdä musiikkia.

Kuvailkaa musiikkianne:
Tyylilajilähtöisesti ilmaistuna se voisi olla vaikkapa indie-vaikutteista alternatiivista rockia.

Hienoin hetki urallanne:
Tilanne bänditreenien yhteydessä, jossa selvisi, että olemme tulleet valituiksi UMK:n Top 12 kilpailijoiden joukkoon!

Kolme levyä, jotka ovat syvästi vaikuttaneet teihin:
1. Coldplay - Mylo Xyloto
Coldplayn tuorein albumi sisältää omaperäisen soundin, mutta erityisen ihailumme kohteena on levyn musiikillinen kokonaisuus. Tavanomaiset biisirakenteet on uudistettu, mikä muuntaa musiikin mielenkiintoisemmaksi. Soundimailma on myös Coldplayn tapaan ''utuinen'' mutta aiempaan tuotantoon verrattuna kappaleet ovat "menevämpiä", mikä on myös meidän mieleen.

2. Thirty Seconds To Mars - This is War
Levyllä on kuultavissa upea leijuva galaksi, joka ei liene rock -musiikissa kovinkaan tavanomainen. Itse kutsumme sitä "nopeaksi leijunnaksi" joka on meidänkin utooppinen musiikillinen pyrkimyksemme. Levyn pyörähtäessä tulee sellainen fiilis että tämä on jotain "elämää suurempaa".

3. Disco Ensemble - Warriors
Disco Ensemblen tuorein albumi kotimaisen modernin soundin juhlaa. Levyn kokonaisuus on hyvin ainutlaatuisen kuuloinen, bändin soitto erittäin tiukkaa ja agressiivista, mitä haluamme osin välittää myös omassa musiikissamme.