Hyppää pääsisältöön

UPplus: UP-maailman luominen

Ohjelma uuden studion suunnittelusta ja rakentamisesta.

Uuden Päivän fanien harras odotus palkitaan, kun uudistuneen sarjan kevätkausi alkaa 22.2.2016. Kuvaukset uudessa studiohallissa aloitettiin tismalleen aikataulun mukaisesti tammikuussa 2016. Uuden maailman luoja, Ylen lavastussuunnittelija Tapio Keskitalo pitää haasteista, ja niitäkin riitti vuoden päivät kestäneessä suunnittelu- ja rakennustyössä.

UPplus: Valtterin ikimuistoinen aamu

Valtteri on vielä sängyssä, kun tämä UPplus alkaa!

Kännykkä herättää Valtteri Lehtisen kesäkuisena aamuna kello 3.40. UP:n syyskauden päätösjakson lokaatiokuvaukset tehdään museokeskus Vapriikissa Tampereella aamuvarhain, ennen kuin tila avataan päivän yleisölle. Tämä UPplus alkaa Valtterin makuuhuoneesta!

UPplus: UP tekee hyvää

Vihreät Valot veivät joulumieltä Taysiin.

UP:n tärkeä tehtävä on tuoda hyvää mieltä katsojilleen. Sarjan muusikot ja näyttelijät ovat myös valmiita hyväntekeväisyystempauksiin: 4. joulukuuta Vihreät Valot, Anette Aghazarian ja Antti Väre veivät UP:n musiikillisen joulutervehdyksen Taysiin.

UPplus: Vilman ja Janin tarina

Näiden kahden välillä on kipinöinyt alusta saakka.

Vilma Haavisto ja Jani Hellemaa ovat monen fanin suosikkihahmot, joiden rakkaustarina herättää suuria tunteita. Nuorten välillä on kipinöinyt sarjan alusta saakka, mutta parin lemmenpolku on ollut toisinaan aivan poikki. Jakson 520 suudelma herätti jälleen Jalma-fanien toiveet – saako tarina jatkoa?

UPplus: Uusiksi meni taas!

Se parhaiten nauraa, joka omille mokilleen nauraa!

Hillitön hihitys ei ota loppuakseen, kun Niklaksen ja Mirjan kohtauksessa tapahtuu jotakin yllättävää. Päästäänkö uutta ottoa tekemään ollenkaan, katso UPplus: Uusiksi meni taas! ja ota selvää!

UPplus: Inka 20 vuotta Mirjana!

Katso näyttelijän Iämminhenkinen haastattelutuokio!

Näyttelijä Inka Kallén teki tv-historiaa siirtyessään TV2:n Uusi päivä -sarjaan TV1:n Kotikadusta vuonna 2013. Inka on ollut Mirja Mäkimaana jo kaksikymmentä vuotta, joten on aika muistella hetki uran hilpeitä ja koskettavia hetkiä.

UPplus: Pitääkö pokka, Amelie Blauberg?

Ei ole helppoa vastailla yllättäviin hölmöihin kysymyksiin!

Kuinka herttaisen Amelien pokka pitää, kun hän pääsee vastailemaan outoakin oudompiin kysymyksiin? Katso ja arvaa, mistä moni kysymys on noukittu!

UPplus: Apulaisohjaajasta on moneksi

Apulaisohjaaja on ohjaajan tärkeä työpari.

Kun ohjaaja toivoo lokkeja päähenkilön taustalle lentämään, hän pyytää niitä apulaisohjaajalta. Aina toiveita ei voida toteuttaa, mutta katso UPplussasta, miten monena apulaisohjaaja saa olla, ennen kuin katsojat pääsevät nauttimaan lempisarjastaan ruudussa tai netissä!

UPplus: Uusiksi meni!

On taas aika jakaa kuvausten hilpeimmät hetket.

Joskus yksi sana saa näyttelijässä aikaan hilpeyden puuskan, toisinaan sanoja ei tarvita lainkaan. Aiheuttipa naurun tyrskeen mikä tahansa, katsojille tallentuu ehkä toivotuinta UPplus-materiaalia: pilalle menneitä kohtauksia!

UPplus: Annin inspiroiva tyyli

Anni on värikäs ja persoonallinen, samoin hänen tyylinsä!

Anni Malinen on Virtauksen värikkäin pukeutuja, jonka peppimäinen hahmo erottuu lukiolaisten joukosta. Tässä UPplussassa kaivaudutaan Annin vaatekaappiin ja tutkaillaan näyttelijä Anette Aghazarianin johdolla Annin tyylin aakkosia. Kokeile, jos rohkenet!

UPplus: Koreografin työ

UP-koreografi Riikka Korpi taitaa tanssin ja sen opetuksen.

Kun Asko Haavisto huokailee sohvalla fantasioiden hulatanssijoista tai Virtauksen lukiossa revitellään kevätnäytöksessä, koreografi Riikka Korpi on suunnitellut ja harjoituttanut näyttelijöiden ja tanssijoiden liikkeet tarkkaan. Tämä UPplus esittelee Riikan ja kertoo, mitä kaikkea hänen työhönsä kuuluu.

UPplus: Syksyn 2015 juonipaljastuksia

UP:n 28.9. alkava syyskausi on kuumottavampi kuin koskaan!

Perinteiset juonipaljastukset helpottavat oloa, jos ensi maanantai 28.9. tuntuu toivottoman kaukaiselta ajankohdalta. Katso valikoituja paloja Iriksen, Laurin, Epun, Lissun ja muiden virtauslaisten tulevista hetkistä!

UPplus: Kevätkauden kohokohtia

Virtauslaisten tunteiden vuoristorata keväällä 2015.

Uuden päivän kevät kieputti virtauslaisia tilanteesta ja tunteesta toiseen. Tämä UPplus palauttaa mieliin kauden pysäyttäviä ja jysäyttäviä hetkiä! Yksi huippuhetki on kuitenkin vielä edessä: Uusi päivä -show Tampere-talossa 15.5.2015!

UPplus: Janin kesätyö YleX:llä

Valtteri Lehtinen kertoo työstää YleX:llä

Kumman juttuja YleX:llä kuullaan, Jani Hellemaan vai Valtteri Lehtisen? Uuden päivän nettitiimin Ulla Broholm kävi kylässä radiossa.

UPplus: Vihreiden Valojen katusoitto

Vihreät Valot -bändin katusoittotapahtuma Tampereella

Vihreät Valot, melodica, rytmimuna, pari kitaraa ja aimo annos hyvää tuulta. Siinä ainekset UP-historian ensimmäiselle katusoittotapahtumalle!

UPplus: #UPshow

Astu Uusi päivä -show'n lämpöiseen ja iloiseen tunnelmaan!

#UPshow 15.5.2015 oli loppuunmyyty: Tampere-talon Sorsapuistosalissa kohtasivat fanit ja tv-sarjan tähdet. UPplus väläyttää upean illan tunnelmapaloja ja kohokohtia!

UPplus: Järjestäjän työ

Järjestäjä valmistelee, varmistaa ja taipuu muutoksiin.

Tv-sarjan järjestäjä hankkii rekvisiitan ja järjestää miljöön siten, että näyttelijä voi tehdä käsikirjoituksen vaatiman toiminnon. UPplus esittelee Uuden päivän nopeiden, ripeiden ja joustavien järjestäjien työtä.

UPplus: Epun boheemi katutyyli

Tämä UPplus esittelee Eppu Palomäen pukeutumistyyliä.

Eppu Palomäki on niin miehekäs nuorimies, ettei hän kavahda korujakaan! Mistä muista aineksista tämän suositun UP-hahmon habitus koostuu, sen kertoo UPplus!

UPplus: Pitääkö pokka, Lari Halme?

Miten näyttelijä Lari Halme vastaa outoihin kysymyksiin?

Pitääkö pokka -sarjassa on vuorossa näyttelijä Lari Halme, joka keksii vain yhden käyttötarkoituksen sukkahousuille - mies kun on. Katso, mikä se on, sekä muut älyvapaat vastaukset.

UPplus: Aneten aprillipäivä

Anette jekkuili UP-tiimille. Katso reaktiot!

Näyttelijä Anette Aghazarian jekkuili UP-tiimille aprillipäivän kunniaksi: katso, miten Rantatiellä suhtaudutaan yllättäviin tilanteisiin!

UPplus: Virtauksen kovin juttu?

Eppu, Roni ja Osku ovat perustaneet bändin.

Uusi tähti syttyi Virtauksen musiikkitaivaalle, kun Eppu Palomäki, Roni Siren ja Osku Haavisto perustivat bändin! Se on tehnyt jo ensimmäisen musavideonsa, joka julkaistaan perjantaina 27.3.2015 - katso UPplussasta, onko tässä Virtauksen kovin juttu!

UPplus: Pitääkö pokka, Thelma Siberg?

Thelma vastaa pöhköihin kysymyksiin.

Miten Uuden päivän näyttelijä Thelma Siberg reagoi ennalta-arvaamattomiin, omituisiin kysymyksiin? UPplus-sarjan Pitääkö pokka jatkuu hilpeissä tunnelmissa!

UPplus: Pääosassa ohjaajat

Ohjaajalla on vastuu siitä, miltä sarja näyttää ja kuulostaa

Uuden päivän tekeminen on tiimityötä, ja työn taiteellinen lopputulos on ohjaajan käsissä. Mitä kaikkea sarjan kolmen ohjaajan sekä pääohjaajan työhön kuuluu? Katso UPplus, niin tiedät!

UPplus: Elinan tunteikas matka

Elina Haavisto on UP:n suosikkihahmoja.

Elina Haavisto on Uusi päivä -sarjan suosituimpia hahmoja, ja hänen vakava loukkaantumisensa ratsastusonnettomuudessa oli faneille järkytys. Jaksossa 470 Elina lähti hoitoon Sveitsiin - miksi, ja tuleeko hän takaisin? Katso UPplussasta Elinan tähtihetket ja lopuksi näyttelijä Sanni Haahdenmaan terveiset!

UPplus: Kuvausten parhaat palat?

Pilalle menneet kohtaukset ovat fanien kestosuosikki!

Pilalle menneet kohtaukset kuuluvat Uuden päivän katsojien ehdottomiin UPplus-suosikkeihin. Näyttelijöiden putoamiset ja nauruun repeämiset eivät koskaan päädy tv-sarjaan, joten UPplus tarjoaa ainutlaatuisen koosteen loppuvuoden 2014 taatusti hilpeimmistä kuvaushetkistä.

UPplus: Iris on pieni muotinäytös!

Amelie Blauberg esittelee Iris Rainion tyyliä.

Iris Rainio on näyttävä tyttö, jolla oma ulkoinen olemus menee tärkeysjärjestyksessä koulun ja tanssiharrastuksen edelle. Mistä Iriksen tyyli koostuu, sen paljastaa tämä UPplus.

UPplus: Vihreät Valot yllättää rohkealla musavideolla!

Glitteriä ja höyheniä ilmassa Vihreiden Valojen uutuudessa!

Vihreiden Valojen Behind the scenes -biisiä ja musavideota työstettiin vuoden 2014 pimeimpään aikaan. Katso tunnelmia kuvauksista ja tekijöiden vihjeitä siitä, millainen perjantaina 23.1.2015 julkaistava musiikkivideo on!

UPplus: Juonipaljastuksia 2015

Mitä UP-kevät tuo tullessaan?

Uuden päivän vuoden 2015 UPplus-kausi avataan perinteisesti juonipaljastuksilla. Näyttelijä Atte Reunanen valottaa Virtauksen tulevia tapahtumia.

UPplus: Puvuston mestarit

Uuden päivän puvustossa pyöritetään jatkuvaa roolivaaterumbaa, ja sen ohella synnytetään upeita luomuksia erikoisjaksoihin ja tehdään paljon vaativaa käsityötä. Tämä UPplus esittelee välähdyksiä puvuston arjesta, jossa kädentaidot ja järjestelmällisyys ovat kunniassa!

UPplus: Sitähän sä kysyit!

Onko Virtaus oikeasti olemassa? Kuka tekee puvustukset? Ovatko käsikirjoittajat avaruudesta? Uuden päivän nettitiimi vastaa vuoden mittaan satoihin yksittäisiin fanikysymyksiin: tästä UPplussasta löydät valikoidut kysymykset ja vastaukset!

UPplus: Valloittava Eppu Palomäki

Nuori näyttelijä Eemeli Sutelainen esiteltiin UP:n katsojille jo viime keväänä, mutta ruutudebyyttinsä Eemelin hahmo Eppu teki keskiviikkona 5.11.2014. Karri Palomäen pikkuveljeksi osoittautunut Eppu aiheutti saapuessaan supinaa ja hämmennystä monella suunnalla.

UPplus: Tähtivahvistus Leo

Uudessa päivässä vierailee usein suomalaisia tähtinäyttelijöitä ja eturivin artisteja, mutta Landman eli Leo on sarjan ensimmäinen hevostähti! Oliko Leolla tähden elkeet, sen kertoo tämä UPplus!

UPplus: Kesämuistoja Ruisrockista

Vihreille Valoille tarjoutui viime kesänä mahdollisuus esiintyä legendaarisessa Ruisrockissa. Tämän viikon UPplus kertoo poikkeuksellisen kuvauslokaation haasteista ja tietysti itse festarimenosta, joka huipentuu Valtterin mahtavaan benjihyppyyn!

UPplus: Pilalle menneet

Toivotuin UPplus-aihe on pilalle menneet kohtaukset. Hyvä henki ja pöljä huumori auttavat jaksamaan arjen keskellä: tässä jälleen 5-minuuttinen naurupaketti Rantatien kuvaustunnelmista.

UPplus: Mageeta!

Kun tv-sarjan hahmo ryhtyy sarjassa yrittäjäksi, päälavastaja saa panna parastaan, jotta yrityksen tilat näyttävät ruudussakin uskottavilta. Näyttelijä Thelma Siberg esittelee Kristan Mageeta-firman uudet tilat tämän viikon UPplussassa.

UPplus: Puolet Annista

Anni palasi Virtaukseen Turkin matkaltaan, mutta usko tai älä, Anni ja pieni UP:n kuvaustiimi oli oikeasti Turkissa keväällä 2014. Katso UPplus, ja tiedät, mitä reissussa tapahtui!

UPplus: Yllätysbileet

Emmi Lukkari ja Tomi Karhu vastaavat Uuden päivän syyskauden jättiyllätyksestä: pari mennä paukautti naimisiin! UPplus tiesi kuitenkin olla oikealla hetkellä häätalossa.

100. UPplus

Tässä se on: sadas UPplus! Nettitiimi on tuonut tv-sarjan kulissien takaisen maailman fanien ulottuville jo liki kolmen vuoden ajan. Nyt on juhlalähetyksen vuoro!

UPplus: Anette äänen ihmemaassa

Ääni on ilman värähtelyä, mutta miten ääni noukitaan talteen tv-sarjan kuvauksissa? Lähde äänen ihmeelliseen maailmaan Aneten seurassa - ja kohta tiedät enemmän!

UPplus: Tässä tulee H.I.V.!

Mitä tarkoittaa H.I.V.? Miten luonnistuu punkin soittaminen klassiselta pianistilta ja käyrätorvistilta? Vastauksia antaa vappupäivän UPplus!

UPplus: Kevätnäytös

Uuden päivän kevätkausi huipentui upeaan Lumikuningatar-musikaaliin. Musikaalin tähdet sekä Uuden päivän koreografi kertovat musikaalin tekemisestä kevään viimeisessä UPplussassa!

UPplus: UP tarttuu mikkiin!

Tartu Mikkiin! -musiikkiviihdeohjelmassa kisaa perjantaina 12.12.2014 Uuden päivän Valtteri ja Kalle sekä Salatut elämät -sarjan näyttelijöitä. UPplus tarjoaa nyt tunnelmat laulukisan kulisseista!

UPplus: Emmin musavideon kuvauksissa

Mitä tapahtui Emmin videokuvausten kulisseissa?

Minä se oon -musavideo kertoo Emmin parantumisesta ja itsensä löytämisestä. Sitä kuvattiin UP-lavasteissa, vaikkei kaikkia tuttuja huoneita heti tunnistakaan.

UPplus: Käsikirjoituskone

Millainen koneisto tuottaa tarinaa, kun sarjaa tehdään kolmen jakson viikkovauhdilla? UPplus perehtyy tällä kerralla käsikirjoituskoneen toimintaan!