Hyppää pääsisältöön
 • Kuntavaalit 2017 Ykkösellä

  24.02.2017Yle TV1
  Kevään kotimaan politiikan kuuma aihe on kuntavaalit. Yle tarjoaa vaalit kattavasti telkkarissa, radiossa ja netissä.
 • Marlon Brando, Jane Fonda, Patricia Arquette ja Michael Moore - Oscar-gaalan kiitospuheet ovat hetki tehdä politiikkaa

  24.02.2017Oscar-gaala
  Tämän vuoden Oscar-gaalasta odotetaan poliittisesti kiihkeintä vuosiin. Polttavin syy on Yhdysvaltojen yhteiskunnallisen kahtiajaon kärjistyminen viime syksyn raastavissa presidentinvaaleissa ja Donald Trumpin öykkärimäinen linja, joka pääosin liberaalissa Hollywoodissa nostattaa vastalauseita.
 • Romanttisten pianokonserttojen hehkua

  24.02.2017Klassinen
  Hyperion-levymerkin klassisen ja romanttisen pianokonserton kokoelmasarjat löytävät tiensä aika ajoin myös Uusiin levyihin. Piano on tavannut olla säveltäjien omin soitin ja pianokonsertot sen myötä säveltäjiensä henkilökohtaisimpia teoksia. Uusimmalla levyllä romanttisten konserttojen sarjassa esiin pääsee kolme myöhäisromanttisen hehkuvaa konserttoa, säveltäjinään Amy Beach, Cécile Chaminade ja Dorothy Howell.
 • Saksofonin supertähden täydellistä lasitaidetta

  24.02.2017Klassinen
  Australialaisen saksofonistin Amy Dicksonin uudella soololevyllä Philip Glassin puhtoinen sointipinta kohtaa yhden aikamme hienoimmista solisteista. Siloitellusta lopputuloksesta huolimatta – tai ehkä juuri sen myötä – Dickson tarjoilee Glassia aidosti virtuoosisella tavalla amerikkalaisminimalistin musiikin todellista syvyyttä kosketellen.
 • Hieno ranskalais-englantilainen wieniläisklassikko Georges Onslow

  24.02.2017Klassinen
  Musiikinhistoriaa on totuttu kirjoittamaan suurena tarinana, jossa yksi suurmies ojentaa kapulan seuraavalle. Klassisen musiikin käsite on itsessään syntynyt juuri näin: 1800-luvulla Saksassa sai vallan ajatus musiikinhistoriasta eräänlaisena kehityskertomuksena, joka huipentui Wienissä vuosisadan vaihteessa Haydnin, Mozartin ja Beethovenin musiikissa. Heidän työnsä nostettiin klassikkoasemaan, ja niinpä näiden wieniläisklassikkojen musiikissa tiivistyy ajatus siitä, mitä klassinen musiikki on.
 • Kuivan asiallinen äänitys pilaa muuten hyvän Bartók-levyn

  24.02.2017Klassinen
  Pianisti Cédric Tiberghien lukeutuu moderneihin nykypianisteihin, jotka liikkuvat sujuvasti klassisen perusrepertuaarin laidalta toiselle. Hänen tuore levytyksensä Béla Bartókin rapean modernistisista pianoteoksista voisi olla yksi hienoimpia tapauksia miesmuistiin, ellei äänitys olisi lipsahtanut tavanomaisesta kuivan ja arkisen puolelle. Levy on lähinnä välttävä dokumentti Tiberghienin upeasta pianotaiteesta.
 • Upeasti soiva trumpettilevy Norjasta

  24.02.2017Klassinen
  Kun asialla on norjalainen 2L, soinnikasta lopputulosta sopii odottaa niinkin vaikeasta yhdistelmästä kuin pianosta ja trumpetista. Ja kun muusikkoina on luovan työstämisen duo trumpetisti Ole Edvard Antonsen ja pianisti Wolfgang Plagge, saadaan tylsän torvensoiton sijaan tuoreita, puhuttelevia versiointeja tutunpuoleisista kappaleista.
 • Suomalainen kansanterveys 100 vuotta

  24.02.2017Akuutti
  Miten meitä on valistettu terveyden merkityksestä ja sairauksien vaaroista halki Suomen 100 vuotiaan historian? Akuutin toimitus kävi läpi Ylen arkistojen aarteita ja tässä tulos.
 • Vaelluskalojen kohtalonhetket

  24.02.20171Dokumentit
  "Vaelluskalakannat ovat vaarassa hävitä Suomesta. Ongelmia aiheuttaa jokivesien rakentaminen, veden laadun heikkeneminen ja liiallinen pyynti. Vyyhdin selvittämistä vaikeuttaa huomattavat taloudelliset intressit, joita asiaan liittyy. Tilanne ei kuitenkaan ole toivoton ja pieniä valonpilkahduksia on ollut viime vuosina havaittavissa", kirjoittaa toimittaja Juho-Matti Paavola.
 • Alas kyrillisten kirjainten kielimuuri!

  23.02.2017Kulttuuri
  Venäjän kielen oppiminen on tuntunut minusta aina mahdottomalta. Sehän on todella vaikeata! Siinä ei ole mitään tuttua! Venäjän vierailujani on aina varjostanut totaalinen avuttomuuden tunne: en osaa lukea edes kadunnimiä. Miksi venäläiset haluavat eristää itsensä kyrillisten kirjainten muurin taakse?
 • Amy on sydäntäsärkevä elokuva hukatusta lahjakkuudesta

  23.02.2017Yle Teema
  Asif Kapadian ohjaama dokumenttielokuva laulaja Amy Winehousesta on liikuttavaa, koskettavaa, sydäntäsärkevää ja raivostuttavaakin katsottavaa. Se on paitsi erinomainen musiikkielokuva ja taitavasti koottu henkilökuva myös järkyttävä tarina hukatusta lahjakkuudesta. Parhaan dokumentin Oscarin helmikuussa 2016 voittanut Amy saa Suomen-tv-ensi-iltansa Teemalauantaissa 25.2.2017. Elokuvan jälkeen esitetään Amy Winehousen Lontoon-konsertti vuodelta 2007.
 • Toimeksianto: Ylen journalistisen päätöksentekoprosessin auditointi

  23.02.2017Yleisradio
  Taustaa
 • Skandaalikisat varjostavat yhä Lahtea

  23.02.2017MOT
  Suomen maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä myöntää, että voimakkaasti parantuneen testaustoiminnan ansiosta kilpahiihdossakin voi paljastua uusia doping-käryjä.
 • Miljoona linnunpönttöä on totta

  23.02.2017Luonto
  Suomen luonnosta löytyy ainakin miljoona linnunpönttöä. Kampanja jatkuu toukokuulle saakka.
 • JSN: Yle sai vapauttavan, Suomen Kuvalehti langettavan päätöksen

  23.02.2017Yleisradio
  Julkisen sanan neuvosto ratkaisi 22.2. pidetyssä kokouksessaan kaksi ensimmäistä päätöstä ns. Terrafame-vyyhtiin liittyvistä kanteluista. JSN antoi samanaikaiseen kuulemiseen liittyvistä kanteluista Ylelle vapauttavan ratkaisun ja Suomen Kuvalehdelle langettavan ratkaisun loppuvuoden 2016 uutisista.
 • Yle teettää auditoinnin journalistisesta päätöksenteosta

  23.02.2017Yleisradio
  Ylen journalistinen johtaminen läpivalaistaan. Ylen vastaavat toimittajat ovat sopineet yhtiön hallituksen kanssa, että koko yhtiön journalismiin ja ohjelmiin liittyvä päätöksenteon laatu arvioidaan. Auditointi valmistuu toukokuun puoliväliin mennessä ja sen tulokset julkaistaan kansalaiskeskusteluissa Ylen kanavilla ja verkossa.
 • Sámit čoahkkanedje ságastallat ja gilvalit Vuohčus

  23.02.2017Ealli arkiiva
  Sámi radio báddevuorkkás gávdno Sámi ságat -vuolggahus, mii gieđahallá viidát ovtta vahkuloahpa dáhpáhusaid Soađegili Vuohčus giđđat 1972. Dás gullat, ahte guovllu valimus čuoigit gávdnojedje dalle Burdnomohkis. Lávvardaga 15.4.1972 lei vuos Soađegili sámiid searvvi jahkečoahkkin.
 • Näin suomalainen elokuva voittaa Oscarin – elokuvatuottajan kuusi vinkkiä

  23.02.2017Kulttuuricocktail
  Suomalainen elokuva voittaa lähivuosina Oscarin tai Kultaisen maapallon. Näin arvioi elokuvatuottaja Kai Nordberg. Hän tuntee Hollywoodin lainalaisuudet, koska on kampanjoinut siellä viime vuosina kahden elokuvansa kanssa. KulttuuriCocktail kokosi vinkit menestystä janoaville.
 • Triggeriherkkyys on voitettavissa! Jos syöt tunteisiisi, lue tämä

  23.02.2017Vaakakapina
  Mitä sinussa tapahtuu, kun näet itseäsi hoikemman valittelevan läskejään? Laukeaako sinussa tapahtumaketju, joka johtaa ahmintaan tai äkkipäätökseen ryhtyä taas yhdelle laihdutuskuurille? Triggeröitymisellä tarkoitetaan voimakasta ahdistumista tai ärsyyntymistä itselle arkojen asioiden äärellä. Ikävää tunnetta seuraavat synkät ajatukset, jotka johtavat kuin automaattisesti itselle vahingollisiin tekoihin. Liipasinherkän on kuitenkin mahdollista tulla tunneheittelyn herraksi.
 • UPplus: Älkää koskaan lopakko!

  23.02.2017Uusi päivä
  Muistatteko kaikkien parien fanilyhenteet? Mikä on suosikkikohtauksenne UP:ssa? Entä mp Marcus ja Martinus? Vastaukset näihin ja moniin muihin fanien lähettämiin kysymyksiin saat tämän viikon UPplussassa, kun vastausvuorossa ovat Atte Reunanen ja Lotta Lehtikevari.