Hyppää pääsisältöön

Päätösjakso – muutos pysyväksi

On merkitysten äärelle pysähtymisen aika. Mitä päähenkilöt ovat oppineet itsestään ja rakkaan ihmisensä maailmasta? Miksi toisin katsominen ja tarkoituksellinen hyvän näkeminen toimii paremmin, kuin merkityksistä valmiiksi täyteen latautunut puhe? Päätösjakso katsottavissa yle.fi/valokuvanvoimaa ja Yle Areenasta.

Ninni ja Tiina – ehjä lapsuus löytyy Pohjois-Karjalasta

Ninnin ison sisarussarjan lapsuudenyhteys on rikkoutunut perhettä kohdanneeseen suruun, jonka jokainen on kokenut eri tavalla. Ninni ja Tiina-sisko lavastavat Pohjois-Karjalan syrjäkylille oudon lapsuusparatiisin, josta he etsivät kykyä katsoa hellästi jo iäkästä äitiä ja itsessä olevaa pientä tyttöä.

Jakso 1 katsottavissa myös Areenasta.

Eero ja Kerttu –äiti saa lapsensa takaisin

Eeron ja Kerttu-äidin harvinaislaatuisen suhteen turvallisuus on rikkoutunut äidin tahattoman kömmähdyksen vuoksi, joka on ollut Eerolle syvästi haavoittava. Kuvausretkellä Kerttu rakentaa pojalleen huikean vertauskuvan toisen maailman kohtaamisesta, jossa he näkevät toisensa poissa äidin ja pojan jumittuneista rooleista.

Jakso 2 katsottavissa myös Areenasta

Franz ja Kim – näe minut, veljeni!

Franz ja Kim-veli olivat pikkupoikina läheiset kuin kaksoset, mutta joutuivat kouluikäisinä eroon toisistaan ja kasvoivat eri perheissä. Isän kanssa kasvanut Kim-veli haluaa korjata syyllisyyttään siitä, ettei Franz ole saanut elää isän kanssa, ja vie veljen rakentamaan omaa suhdetta Espanjassa asuvaan isään.

Sarjan 3 katsottavissa myös Areenasta.

Roosa ja Vilma – vastakkaiset siskokset

Roosa ja Vilma ovat luonteiltaan ja arvoiltaan erilaiset siskokset. Siskojen väliset erimielisyydet nuoruudessa ja luottamuksen puuttuminen ovat loukanneet Roosaa, joka haluaa etsiä yhteyttä Vilmaan ja tulla tälle tärkeäksi. Vilma vie Roosan miljoonakaupungin säihkeeseen – ensimmäiselle yhteiselle matkalle.

Jakso 5 katsottavissa myös Areenasta

Johanna ja Hannu – Johanna saa isän

Johanna ajatteli kauan, että tulee hautaamaan isänsä tuntemattomana miehenä, mutta sai isän elämäänsä pienen tyttärensä raitistuneena ukkina. Menneisyysmatkalla Hannu-isän elämänhistoriaan hän joutuu laittamaan syrjään oman kaipauksensa ja tutustumaan isään kyvykkäänä, elämänsä muovaamana miehenä.

Jakso 6 katsottavissa myös Areenasta

Valokuvan voimaa -sarja

Miten haluat tulla nähdyksi?

Eero, Ninni, Marianna, Franz, Roosa ja Johanna haluavat palauttaa rakkauden perhevalokuvaan kysymällä perheenjäseneltään, miten haluat tulla nähdyksi? He haluavat lähentää suhdetta ja tulla myös itse kohdatuiksi eri tavoin, kuin aiemmin. Sen sijaan, että perheenjäsen muuttuisi, päähenkilöt käyvät läpi prosessin, jossa he oppivat katsomaan maailmaa läheisensä kokemuksesta käsin. Perheiden oppaana on voimauttavan valokuvan menetelmän äiti, Miina Savolainen. Sarja on Areenasta katsottavissa kokonaisuudessaan Valokuvan voimaa -sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, sillä sivusto on perustettu ohjelman ensilähetystä ennen 2014.

Siemenkuva 7

Mahdollisuus liittää Siemenkuva ketjuun on tältä erää päättynyt.

Siemenkuva 7 - Mitä haluat vahvistaa? -oli aiheena Valokuvan voimaa ohjelmasarjan viimeisessä Siemenkuvaketjussa.

Siemenkuva 7 tehtävänanto oli:
Viimeinen Valokuvan voimaa -siemenkuvaketju suuntaa tulevaisuuteen. Sarjan teemoista ja tarinoista saatoit löytää omiakin kipukohtiasi, mutta myös lohtua ja korjaantumista? Mitä puolia itsessäsi ja elämässäsi haluaisit vahvistaa toteutuaksesi paremmin, ollaksesi onnellisempi, rakastetumpi, rakastavampi? Liitä siemenkuvaketjuun valokuvasi ja tarinasi, joka kertoo siitä puolesta, jolle haluat antaa elämässäsi enemmän tilaa!