Näkökulmia: Janna Rantala

Janna Rantala on vastannut lukijoiden kysymyksiin vanhemmuudesta usean vuoden ajan. Janna Rantala jatkaa vanhemmuus- ja parisuhdeaiheisilla kolumneillaan yle.fi:ssä syksyllä 2014

Uusimmat sisällöt

 • Jenni ja Polina valmistavat lihavartaita
  Julkaistu . Päivitetty

  Polinan ja Samin saslik

  Kuka kutsui Kokanderin -ohjelman venäläisjaksossa valmistetaan Polinan ja Samin kanssa yksinkertaiset ja maukkaat saslikit. Tässä on Polinan antama resepti.

 • Janna Rantala
  Julkaistu . Päivitetty

  Lastenpsykiatri Janna Rantala: Kolmen sukupolven perhe2

  Aina ei tiedä kenen kanssa on juuri tänään naimisissa. Lapsuuden kodissa kesken jääneet ikuisuuskiistat, lapsena mahdottomilta tuntuneet rajanvedot tai puolustautumiset tulevat aikuisena mahdollisiksi suhteessa kumppaniin. Et ehkä voinut sanoa isällesi ei, mutta vaimollesi voit. Et voinut jättää perhettäsi, mutta kumppanisi voit.

 • Jokelan Terhokerhon osallistujia
  Julkaistu . Päivitetty

  Terhokerho leikittää lapsia ja aikuisia

  Yksinäisyys on yleistä niin suomalaisten vanhusten kuin lapsiperheidenkin keskuudessa. Koko Suomi leikkii -hankkeen Terhokerho-hankkeen tavoitteena on perustaa vuoden 2016 loppuun mennessä jokaiseen Suomen kuntaan Terhokerho.

 • Jenni ja Alvine kaupassa
  Julkaistu . Päivitetty

  "Rakkauden perunasalaatti"

  Millaiset asiat yhdistävät Jenniä ja Alvinea? Hyvinkin monet. Kaksi pienten lasten suomalaista äitiä kohtaavat ja monet ilot ja murheet ovat yhteisiä. Yllättävä ja hauska yhteinen asia heillä oli perunasalaatti: Molempien perheiden isät ovat perunasalaattimiehiä. Alvine on päähenkilö Jenni Kokanderin juontamassa Kuka kutsui Kokanderin -sarjan avausjaksossa.

 • isän kenkä ja lapsi
  Julkaistu . Päivitetty

  Isät lasten asialla1

  Tänään on isänpäivä. On se päivä vuodessa, jolloin mediat pursuilevat isyysasioita. On isyyslakia, eroisien ongelmia ja #isänkanssa-tempauksia. Ja hyvä niin, mutta entä ne 364 muuta päivää vuodessa?

 • Jenni Kokander
  Julkaistu .

  Jenni Kokanderin äitiys on hallittua kaaosta ja hasta mañana -meininkiä1

  - Kahdeksassa erilaisessa perheessä vierailu opetti, ettei niin sanottua normaalia perhettä taida ollakaan, sanoo näyttelijä Jenni Kokander. Kokanderin perheen arki on hulabaloota ja kalenterin kanssa aikataulusta. Jennille äitiys toi merkityksen jokaiselle päivälle – niille kalsareissakin vietetyille kotipäiville.

 • kuka kutsui kokanderin, Yle TV1
  Julkaistu . Päivitetty

  Kuka kutsui Kokanderin

  Miten sujuvat ruuhkavuodet eri kulttuuritaustoista tulevissa perheissä? Näyttelijä Jenni Kokander tutustuu kahdeksan lapsiperheen arkeen ja osallistuu tärkeiden juhlien valmisteluun. TV1 lauantaisin 15.11. alkaen klo 18.15

 • Tara Lange
  Julkaistu .

  Tara Lange on doula, joka rohkaisee naisia puhumaan synnytyksestä1

  Tara Lange on synnytys- ja postpartum doula, joka ylistää naiseutta, rohkaisee äitejä jakamaan synnytyskokemuksiaan ja muistuttaa, että jakamalla tietoa vanhemmuuden kokemuksista autamme toisiamme jaksamaan.

 • Janna Rantala
  Julkaistu . Päivitetty

  Lastenpsykiatri Janna Rantala: Me kaksi vain3

  "Minä ja mieheni olemme pari, jolle tämän hetkinen perheemme rakentuu. Jos meidän suhteemme katkeaa, jakautuu perheemmekin. Minkä suhteen siis tulisi olla perheessä ensisijainen? Lapsen ja vanhemman vai vanhempien välisen? Ja monilapsisessa perheessä: kenen lapsen ja kenen vanhemman?"

 • Graffitti seinällä
  Julkaistu . Päivitetty

  Herätys aikuiset – whatsapit ja somehommelit ovat lastemme todellisuus34

  Hyvästi reimatec, kestovaippa ja ruskovilla. Äiti-tytärsuhteessamme kielen kärkevälle kärjelle on noussut demitys, tubecon, hyvä sisältö, paha sisältö, nettiketti, ikärajat, kavereiden piirit ja yöpiippaukset.

 • Äiti pussaa poikaansa
  Julkaistu . Päivitetty

  Yksinhän se hoitui...3

  Pyysimme yksinhuoltajavanhempia kertomaan koomisen karmivan tosielämän tarinan Pienperheyhdistyksen Yksinkö hoituu? -kampanjan innoittamina. Tarinat kertovat, että yksinkin hoituu, mutta apu ei olisi pahitteeksi.

 • imettäjät logo
  Julkaistu . Päivitetty

  Imetys - luonnollista mutta aina yhtä puhuttavaa

  Kaikki vanhemmat haluavat lapsilleen parasta, mutta mikä on paras ratkaisu imettämisessä? Imettäjät on Yle TV2:n uusi 8-osainen sarja, jossa seurataan seitsemän erilaisen äidin pohdintaa ja päätöksiä lastensa imetyksen suhteen. Osa äideistä on ensisynnyttäjiä, osalla on jo kokemusta imettämisestä.

 • näyttelijä Jenni Kokander
  Julkaistu . Päivitetty

  Jenni Kokanderin kaksoisrooli1

  Kuinka sovittaa yhteen freelancerin ja äidin roolit? Tätä pohtii näyttelijä Jenni Kokander uudessa realitysarjassa Kuka kutsui Kokanderin. Kevään ja kesän aikana kuvattu sarja kertoo Jennin vierailusta kahdeksaan lapsiperheeseen, joiden kulttuuritausta on erilainen. TV1 lauantaisin 15.11. alkaen klo 18.15

 • Testaa, miten paksuna olet? #lovemilla
  Julkaistu . Päivitetty

  Raskaustesti

  Tuntuuko siltä, että paksuutta pukkaa, mutta et ole ihan varma? Tee välittömästi raskaustesti, jota varten ei tartte edes nousta kusemaan aamulla hihaan!

 • Nainen nauraa
  Julkaistu .

  Minähän en poistu minnekään!3

  Elän niitä, joita viime viikolla alettiin kutsua kaaosvuosiksi. Se ei saa minua poistumaan minnekään. Kuuletteko, en suostu poistumaan? Minua ette pois laita! Minusta ette eroon pääse!