Näkökulmia: Janna Rantala

Janna Rantala on vastannut lukijoiden kysymyksiin vanhemmuudesta usean vuoden ajan. Janna Rantala jatkaa vanhemmuus- ja parisuhdeaiheisilla kolumneillaan yle.fi:ssä syksyllä 2014

Uusimmat sisällöt

 • kuka kutsui kokanderin, Yle TV1
  Julkaistu . Päivitetty

  Kuka kutsui Kokanderin

  Miten sujuvat ruuhkavuodet eri kulttuuritaustoista tulevissa perheissä? Näyttelijä Jenni Kokander tutustuu kahdeksan lapsiperheen arkeen ja osallistuu tärkeiden juhlien valmisteluun. TV1 lauantaisin 15.11. alkaen klo 18.15

 • Tara Lange
  Julkaistu .

  Tara Lange on doula, joka rohkaisee naisia puhumaan synnytyksestä

  Tara Lange on synnytys- ja postpartum doula, joka ylistää naiseutta, rohkaisee äitejä jakamaan synnytyskokemuksiaan ja muistuttaa, että jakamalla tietoa vanhemmuuden kokemuksista autamme toisiamme jaksamaan.

 • Janna Rantala
  Julkaistu . Päivitetty

  Lastenpsykiatri Janna Rantala: Me kaksi vain

  "Minä ja mieheni olemme pari, jolle tämän hetkinen perheemme rakentuu. Jos meidän suhteemme katkeaa, jakautuu perheemmekin. Minkä suhteen siis tulisi olla perheessä ensisijainen? Lapsen ja vanhemman vai vanhempien välisen? Ja monilapsisessa perheessä: kenen lapsen ja kenen vanhemman?"

 • Graffitti seinällä
  Julkaistu . Päivitetty

  Herätys aikuiset – whatsapit ja somehommelit ovat lastemme todellisuus30

  Hyvästi reimatec, kestovaippa ja ruskovilla. Äiti-tytärsuhteessamme kielen kärkevälle kärjelle on noussut demitys, tubecon, hyvä sisältö, paha sisältö, nettiketti, ikärajat, kavereiden piirit ja yöpiippaukset.

 • Äiti pussaa poikaansa
  Julkaistu . Päivitetty

  Yksinhän se hoitui...3

  Pyysimme yksinhuoltajavanhempia kertomaan koomisen karmivan tosielämän tarinan Pienperheyhdistyksen Yksinkö hoituu? -kampanjan innoittamina. Tarinat kertovat, että yksinkin hoituu, mutta apu ei olisi pahitteeksi.

 • Marissa tandem-imettää
  Julkaistu . Päivitetty

  Imetys - luonnollista mutta aina yhtä puhuttavaa

  Kaikki vanhemmat haluavat lapsilleen parasta, mutta mikä on paras ratkaisu imettämisessä? Imettäjät on Yle TV2:n uusi 8-osainen sarja, jossa seurataan seitsemän erilaisen äidin pohdintaa ja päätöksiä lastensa imetyksen suhteen. Osa äideistä on ensisynnyttäjiä, osalla on jo kokemusta imettämisestä.

 • näyttelijä Jenni Kokander
  Julkaistu . Päivitetty

  Jenni Kokanderin kaksoisrooli

  Kuinka sovittaa yhteen freelancerin ja äidin roolit? Tätä pohtii näyttelijä Jenni Kokander uudessa realitysarjassa Kuka kutsui Kokanderin. Kevään ja kesän aikana kuvattu sarja kertoo Jennin vierailusta kahdeksaan lapsiperheeseen, joiden kulttuuritausta on erilainen. TV1 lauantaisin 15.11. alkaen klo 18.15

 • Testaa, miten paksuna olet? #lovemilla
  Julkaistu . Päivitetty

  Raskaustesti

  Tuntuuko siltä, että paksuutta pukkaa, mutta et ole ihan varma? Tee välittömästi raskaustesti, jota varten ei tartte edes nousta kusemaan aamulla hihaan!

 • Nainen nauraa
  Julkaistu .

  Minähän en poistu minnekään!3

  Elän niitä, joita viime viikolla alettiin kutsua kaaosvuosiksi. Se ei saa minua poistumaan minnekään. Kuuletteko, en suostu poistumaan? Minua ette pois laita! Minusta ette eroon pääse!

 • Vauvaa hierotaan.
  Julkaistu .

  Vauvahieronta on helppoa

  Vauvahieronta on hieno käsite ja monilla onkin käsitys, että vauvaa voivat hieroa vain alan asiantuntijat. Koulutettu hieroja Salla Mononen uskoo, että vanhemmat osaavat hieroa omaa vauvaa luontaisesti. - Vauvaa voi hieroa vaikka päivittäin.

 • Kas, siinähän on ankka raskausmahan vieressä.
  Julkaistu . Päivitetty

  Raskaana on raskasta5

  Raskaana ollessa häpyluu tuntuu irtoavan junaan juostessa. Kops! Et jää noukkimaan sitä, koska tiedät, ettet tee sillä mitään pitkään aikaan.

 • Jussi tuli isäksi 17-vuotiaana, kun Sofia syntyi.
  Julkaistu . Päivitetty

  Jakso 2: muuttopuuhia ja painonhallintaa

  Teiniäitien kolmannella kaudella neljän uuden äidin lisäksi joukkoon liittyy myös teini-isä Jussi.

 • Elina sai tyttärensä Vanessan 17-vuotiaana.
  Julkaistu . Päivitetty

  Kolmannen kauden kaikki jaksot nyt Areenassa!

  Kolmas Teiniäitien kausi alkaa! Neljän teiniäidin joukkoon liittyy myös 17-vuotiaana isäksi tullut Jussi.

 • Päiväkodin ovi. Teksti: päiväkoti.
  Julkaistu . Päivitetty

  Kenen on kasvatusvastuu – päiväkodin vai kodin?5

  Olemmeko me nykypäivän vanhemmat vastuun väistäjiä? Vaadimmeko päiväkotia ottamaan kasvatusvastuun puolestamme? Syytämmekö hoitajia, kun meitä ei kohdata yksilöinä, yksilölliset tarpeemme huomioon ottaen?

 • Puoli seitsemän vauvaviikon nettisuoran vieras Jari Sinkkonen
  Julkaistu . Päivitetty

  Jari Sinkkonen ja vauvaviikon jälkihoito

  Puoli seitsemän -ohjelman Vauvaviikon kruunasi nettisuora, jossa vieraana olivat lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ja Oi Mutsi Mutsi -bloggaaja Elsa Heiko.