Uusimmat sisällöt

 • Tähtäimessä triatlon
  Julkaistu .

  Tähtäimessä triatlon – neljän eri-ikäisen ihmisen yhteinen kuntohaaste

  Hiki valuu, nauru kaikuu ja kunto kohenee. Sandra Sundvik, Marcus Långs, Anna Kultalahti ja Stig Andersson päättivät hakea mukaan Yle Fem -kanavan uuteen Tähtäimessä triatlon -ohjelmaan. Puolen vuoden harjoittelun jälkeen haasteena on Sun City Triathlon Vaasassa.

 • Nenäliinat peittävät nuotit.
  Julkaistu .

  Vain oopperaa

  Kohti Joulun tähteä -kirjoitussarja seuraa, saavatko amatöörit aikaiseksi ammattilaisten avulla kokoillan oopperan. Mitä jos musiikki koskettaa tekijötä niin, että laulu menee itkemiseksi? Ei kai tässä sentään mitään vainelämää-oopperaa olla tekemässä?

 • Kirjailija Laura Gustafsson ja luontotoimittaja Kimmo Ohtonen kojun edustalla.
  Julkaistu . Päivitetty

  Laura Gustafsson: Metsätarina6

  Kirjailija Laura Gustafsson vietti kaksi vuorokautta karhukojussa Kainuun erämaassa luontotoimittaja Kimmo Ohtosen kanssa. Kojukokemuksen innoittamana urbaani kirjailija kirjoitti lyhyttarinan Puoli seitsemän-ohjelman ystäville - olkaa hyvät!

 • Esiintymipukua sovitetaan
  Julkaistu .

  Ompelukone kauniiseen käteen

  Kohti Joulun tähteä -kirjoitussarja seuraa, saavatko kirkkonummelaiset amatöörit aikaiseksi ammattilaisten avulla kokoillan oopperan. Talkoot kunniaan, mutta onko jokaisen pakko ommella esiintymispukunsa itse?

 • Haavi auki-miehet Kainuussa
  Julkaistu . Päivitetty

  Miksi Haavi auki - miehet päätyivät Kainuun tervareiteille?

  Lapin lumo oli jo todettu. Varmasti lähempänä etelääkin löytyisi paikkoja, joissa sielu lepäisi ja mieli sepittäisi uusia tarinoita. Paikat, joita ei löytyisi joka oppaasta, tarjoaisivat sitä paitsi mahdollisuuden kohdata luonnon sellaisenaan. Olisiko retkemme kulttuurianti pelkkä loistava tekosyy päästä kalavehkeiden kanssa erämaahan? Ja löytäisimmekö Veikko Huovisen maisemista kenties jotain syvällisempää?

 • Vanhustestistä tuli nettihitti
  Julkaistu . Päivitetty

  Vanhustestistä tuli hitti somessa!

  Yleisradion Lupa välittää -kampanjaan tehty vanhustesti on jättimenestys somessa. Joko sinä testasit, millainen sinusta tulee vanhana?

 • Kissankehto: Mono no aware
  Julkaistu . Päivitetty

  Kissankehto: Lokakuun sinfoniaa

  Mono no aware on tila, joka aiheutuu liikutuksesta, jota ihminen kokee maailman kauneuden ja sen katoavuuden edessä. Se on asioiden määrittelemätöntä mutta pakahduttavaa surullisuutta. Mielen matkoja Pariisiin ja New Yorkiin lokakuisena sunnuntai-iltapäivänä tarjoilevat mm. Pikku Kukka, Astrid Swan ja Arcade Fire.

 • Miika Åfeltin työkavereita ovat hevoset
  Julkaistu . Päivitetty

  Taitava saa hevosen tekemään mitä tahansa

  Miika Åfeltin ohjenuorana on amerikkalaisen hevoskuiskaaja Monty Robertsin ajatus. Sen mukaan hyvä hevosmies saa hevosen taipumaan tahtoonsa. Mutta erinomainen hevosmies saa hevosen haluamaan sitä.

 • Puoli seitsemän juontaja
  Julkaistu . Päivitetty

  Kuusi ja puoli kysymystä Susanna Laineelle20

  Susanna Laine tiukassa ja paljastavassa tentissä ennen ensimmäistä suoraa lähetystä Puoli seitsemän -ohjelman juontajana.

 • Kuvassa yksi sosiaalisen median kuuluisimmista kissoista, Oskar the Blind Cat USA:n Seattlesta
  Julkaistu . Päivitetty

  Helppoa kuin kissavideon kuvaaminen

  Hyvän kissavideon kuvaaminen on huomattavasti helpompaa, kun tietää muutaman niksin. Tässä omat vinkkinsä kertoo palkittu kissakuvaaja, Oskar the Blind Catin isäntä Mick Szydlowski.

 • Kirjailija Tuomas Kyrö
  Julkaistu . Päivitetty

  Kyllä ei Mielensäpahoittaja mene verkkareissa arkkuun

  Joskus 15-vuotiaana Tuomas Kyrö tutustui kaverinsa Erkki-pappaan, joka sanoi: ”Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin.” Tämä jäi kaveriporukkaan lentäväksi lauseeksi ja vuosikymmeniä myöhemmin syntyi reilut 80-vuotias mariseva ukko, Mielensäpahoittaja .

 • Ystävänpäiväkortti
  Julkaistu . Päivitetty

  Aristoteleen kantapää ja Kullan ystävät

  Miksi Suomessa rakkainta ihmistämme kutsutaan samalla sanalla kuin kylmää metallia, jonka kilohinta on näinä aikoina noin 30 000 euroa? Ja miksi kaksi kultaa kutsuu toisiaan puluiksi?

 • Kaksi ihmistä nostavat maljan
  Julkaistu . Päivitetty

  Aristoteleen kantapää: Miksi Suomessa ei helan gå?

  Ovatko suomalaiset ainoa kansa, jonka juhlimiseen laulaminen ei kuulu? Onko kyseessä omalaatuinen suhteemme laulamiseen vai omalaatuinen suhteemme juomiseen?

 • kalastusta auringonlaskussa
  Julkaistu . Päivitetty

  Syksy Erätulilla - elämyksiä luonnon äärellä

  Hyvässä seurassa on mukava harrastaa - löytää uusia maastoja, kiivetä ylös vuorille ja kallioille, laskea pöllyäviä rinteitä, uhmata säätä, koetella kanttiaan, etsiä saalistaja itsestään. On myös aika olla yksin, rauhoittua, ahmia luontoa kaikilla aisteillaan. Luonnossa liikkujan oma tv-ohjelma Erätulilla jatkuu torstaisin 2. lokakuuta.

 • Lukuisia t-paitoja.
  Julkaistu . Päivitetty

  Aristoteleen kantapää: Tekstit ja tekstiilit

  Miten vaatesuunnittelija voi ajatella, että tuhannet suomalaiset haluaisivat julistaa kanssaeläjilleen paidassaan 'ORIGINAL. URBAN. BRAND. COOL. CRAZY. WICKED'? Kuka suunnittelee vaatteiden viestit?