Uusimmat sisällöt

 • Marmeladikuulat omenasoseesta
  Julkaistu . Päivitetty

  Omenanmakuiset marmeladikuulat1

  Aidolla omenasoseella maustetut, täysin väriaineettomat kullankeltaiset marmeladikuulat ovat vuoden hitti. Jotta marmeladin koostumuksesta tulisi juuri oikeanlainen, on käytettävä maissiglukoosia. Sitä on ehkä kätevintä tilata netistä, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.

 • Valmistelilla olevat nuket pöydällä.
  Julkaistu . Päivitetty

  Jokainen nukke kertoo tarinan1

  Omistatko nuken, joka on sinulle erityisen rakas? Oletko joutunut leikkimään erityisen pelottavalla nukella? Lähetä meille kuva nukestasi ja kerro siihen liittyviä tarinoita. Miten nukke on päätynyt sinulle? Mitä se on kokenut? Millainen kertomus sen säilymiseen kätkeytyy?

 • Kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen
  Julkaistu . Päivitetty

  Jääräpäät vastustavat kuntaliitosta

  Lappilaismiehet riitelevät kuntaliitoksesta, naiskunnanjohtajasta ja alamäkihiihdosta.

 • Laulaja Pasi Saarelma esittää kuningas Herodesta oopperassa Joulun tähti
  Julkaistu . Päivitetty

  Perhosia vatsassa

  Ramppikuume vaivaa ja ensi-ilta alkaa hetken kuluttua. Joulun tähti -kirjoitussarja on seuraanut kirkkonummelaisten oopperaprojektia. Amatöörit ovat ammattilaisten avulla harjoitelleet oopperan esityskuntoon. Sarja päättyy - enää muutama minuutti ja sitten lavalle.

 • Kirjailija Jussi Valtonen
  Julkaistu .

  Finlandia-voittaja Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät7

  Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittaja 2014 Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät. Valtosen teos on iso ja pelkoa herättävä kuvitelma tulevaisuudestamme, kirjoittaa kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen.

 • Sinihupparinen nainen puun vierellä
  Julkaistu . Päivitetty

  Cosplay mediassa ja media cosplayssa

  Cosplay-harrastus kuvataan mediassa kaupunkeja valtaavien värikkäiden nuorten todellisuuspakona. Sellaisena se ulkopuoliselle helposti näyttäytyykin: harrastajat kokoontuvat viikonlopun mittaisille karnevaaleille ja palaavat sitten tavanomaiseen arkeensa – toiset kouluun, toiset töihin. Peruukit ja ylimääräiset siivet jätetään kaappiin.

 • Kuorolaiset pohtivat keskenään, osaavatko he jo kaiken viikko ennen ensi-iltaa.
  Julkaistu . Päivitetty

  Eturiviin maksoi mitä maksoi

  Paineet kasvavat. Ooppera on vielä lievästi levällään ja kulisseissa muhii konflikteja. Saadaanko kaikki valmiiksi ennen ensi-iltaa? Joulun tähti -kirjoitussarja seuraa, saavatko kirkkonummelaiset amatöörit ammattilaisten johdolla aikaiseksi kokoillan oopperan.

 • Kahdesta kuusikulmiosta virkattu takki
  Julkaistu . Päivitetty

  Strömsö: Kahdesta kuusikulmiosta virkattu takki

  Tämä takki on sekä helppo että nopea virkata. Siitä voi tehdä minkä kokoisen tahansa niin, että se sopii nukelle, vauvalle, teini-ikäiselle tai aikuiselle, jos siitä tekee oikein ison.

 • Kirjailija Marcel Proust vuonna 1900
  Julkaistu . Päivitetty

  La belle epoque, Marcel Proust ja musiikki1

  Tunnen minäkin muutaman ranskalaissäveltäjän 1900-luvun alusta, Debussy ja Ravel olivat Proustin ikätovereita, mutta Kadonnutta aikaa etsimässä opastaa musiikinrakastajan paljon syvemmälle aikakauden soundtrackiin.

 • Jani Himanko kalastusmatkalla Guinea-Bissaussa
  Julkaistu . Päivitetty

  Kalastusmatkalla Afrikassa

  Kun Suomen kalastuspaikat ja saaliit tuntuvat jo liian tutuilta, suuntaa moni vapaa-ajankalastaja ulkomaille. Eksoottisten kalastuskokemusten toivossa matkustetaan maailman joka kolkkaan. Kaukana kotoa ja arkihuolista, mielekästä tekemistä, sopivasti fyysistä haastetta ja hyvässä porukassa vietettyä aikaa - houkutteleehan se. Se houkuttelee yhä uudelleen myös kalastusoppaana toimivaa Jani Himankoa, joka pystyy reissullaan sopivasti yhdistämään työn ja huvin. Guinea-Bissaun lähes koskematon kalastusparatiisi teki häneen vaikutuksen, vaikka kaikki ei aina mennytkään "kuin strömsössä".

 • Klarinetisti virittää soitintaan
  Julkaistu . Päivitetty

  Minä teille nyanssit näytän

  Onko quattro stagioni pizza vai klassisen musiikin merkkiteos? Miksi musiikkitermit ovat italiaksi, vaikka ooppera on supisuomalainen? Joulun tähti -kirjoitussarja seuraa, saavatko kirkkonummelaiset amatöörit ammattilaisten avulla aikaiseksi kokoillan oopperan.

 • Retkikeittimillä valmistuu ruoka nopeasti.
  Julkaistu . Päivitetty

  Risukeittimet innostavat retkeilyharrastajia9

  Risukeitin on mukana kulkeva, kevyt keitin, jolla voi polttaa puuta. Se on kätevä ja ekologinen vaihtoehto, sillä polttoainetta ei tarvitse kantaa mukana. Suomessa on pari vuotta jatkunut pienimuotoinen risukeitinbuumi. Tee se itse -henkiset retkeilyharrastajat ovat rakentaneet omia keittimiään ja kehitelleet niitä paremmiksi.

 • cossaajat
  Julkaistu . Päivitetty

  Uusia ystäviä cosplayn kautta1

  Cosplay on mainio tapa harjoittaa luovuutta ja ilmaista itseään, vinkkaavat Homestuckin sarvipäiset hahmot. Lempipelin hahmoa cossaavaa on helppo lähestyä coni-tapahtumassa. Yhteinen mielenkiinnon kohde luo kivan pohjan keskustelulle ja tutustumiselle.

 • Hiiren päätä muistuttava päähine kahdella cossaajalla.
  Julkaistu . Päivitetty

  Mikä cossaaja haluaisit olla?7

  Cosplay on harrastus, jossa voi pukeutua manga-, anime-, sarjakuva-, peli- tai elokuvahahmoksi. Japaniksi se on kosupure. Monet cosplay-hahmot ovat peräisin japanilaisista sarjakuvista, joita on valtava määrä.

 • Kirkkonummen musiikkiluokkalaiseet laulavat
  Julkaistu . Päivitetty

  Ooppera käy lapsienergialla

  Kohti Joulun tähteä -kirjoitussarja seuraa, saavatko amatöörit ammattilaisten avulla aikaiseksi kokoillan oopperan. Nyt käytetään lapsikorttia. Syntyykö parempi ooppera, jos lavalle lennätetään lauma 10-vuotiaita?