Hyppää pääsisältöön

Sauna

Teema saunoo juhannuksena

Kaksi dokumenttia: Miesten vuoro ja Sauna

Juhannuksena Teemalla saunotaan. Juhannuslauantain iltana nähdään kaksi dokumenttielokuvaa: Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen Miesten vuoro sekä Nina Stenrosin ja Anu Valveen Sauna.

Saunabaletti

Viisi miestä ja koreografi, viisi päivää ja yksi sauna.

Viisi miestä ja koreografi, viisi päivää ja yksi sauna. Tarkoitus on kehittää balettiesitys saunaan. Neliosainen sarja nähdään Yle Teemalla juhannusviikolla tiistaista perjantaihin kello 17 ja sarjaa edeltää erillinen jakso, Ennen saunabalettia, maanantaina 20.6. klo 17.

Teeman Elävä arkisto

Kossua ja kidnappauksia eli Amerikan tähtivieraat yöttömässä yössä

"Rotnia" kiidätettiin vesitasolla juhannusjuhlasta toiseen

Legendaarinen ohjelmajärjestäjä Tauno "Tappi" Suojanen kidnappasi filmitähti Ryan O´Nealin Suomeen juhannuksena 1970. Suojasen apulaisena häärinyt monitoimimies Benny Hermansson oli kehunut tuntevansa Peyton Place tähden Rodney Harringtonin eli Ryan O´Nealin ja että hän pystyisi tuomaan tähden Suomeen.
tiistaina 21.6. klo 21.55

Englantilainen kesä 2016

Kesäyön uni

Shakespearen draama värikkäänä uutena versiona

Shakespearen satumainen komedia juhlavuoden uutena tv-versiona, joka on upeaa visuaalista iloittelua. Sovituksen on kirjoittanut Doctor Whon tekijänä tunnettu Russell T. Davies.

Teeman kesän elokuvat

Teeman kesän elokuvat

Elokuvia neljänä iltana viikossa, mm. klassikkokauhua.

Kesällä Teema esittää elokuvia neljänä päivänä viikossa. Kino Klassikossa nähdään muun muassa Jacques Tourneurin kauhua, noir-jännäreitä ja loppukesästä melko tuntemattomaksi jääneen Max Linderin mykkäkomedioita. Tv-ensi-illassa ovat Adelen elämä ja All Is Lost. Pitkästä aikaa ruudussa myös mm. Paris, Texas ja Ihmissusi Lontoossa.

Sodankylän elokuvajuhlat

Peter von Bagh

Dokumentti seuraa elokuvamiehen elämää

Kuvaaja Arto Kaivanto ja ohjaaja Tapio Piirainen tallensivat vuosina 2008–2014 professori Peter von Baghin elämää hänen kuolemaansa saakka. Joskus pieniä, joskus suuria hetkiä.
Yle Areenassa

Tapio Piirainen ja Peter von Bagh

Professori pyysi ohjaajaa tekemään itsestään dokumentin

”Hän ei pysähtynyt koskaan. Jos on neljä työtä kesken, eikä tiedä miten, edetä, ota viides, oli yksi hänen kantavista ajatuksistaan.” uuden dokumentin ohjaaja Tapio Piirainen kuvailee Peter von Baghia.

Eurooppalaiset kesäsarjat

Isä Matteon tutkimuksia

Tarkkanäköinen mutta lempeä Isä Matteo tutkii rikoksia yhdessä karabinieerien kanssa Teemalla ja Areenassa kesällä neljänä päivänä viikossa.
maanantaista torstaihin klo 18.00

Gran Hotel

Suosittu espanjalainen epookkidraama kesäuusintana

Espanjan vastine Downton Abbeylle, Gran Hotel on valheita ja viettelyksiä tulviva monesti palkittu 42-osainen epookkidraamasarja, joka sijoittuu vuoteen 1905. Kesäuusinta neljänä päivänä viikossa
maanantaista torstaihin klo 19.00

Francon jälkeen – Alcántaran perhe

Alcántaran perheen elämää seurataan jo 15. vuotta.

Alcántaran perhe palaa Teemalle uusin, 16. tuotantokauden jaksoin lokakuussa 2016. Keväällä 2015 nähdyt 15. kauden jaksot uusitaan ennen uusia jaksoja sunnuntaisin 29.5. alkaen.
sunnuntaisin klo noin 16.50

Heimat – Kotiseutu

Kotiseutu 1–3

Suurenmoinen sarjatrilogia maanantaisin Teemalla.

Edgar Reitzin toivottu suursarja nähdään Teemalla ensi kertaa lähes kymmeneen vuoteen. Simonin suvun vaiheita Schabbachin kylässä ja maailmalla seurataan pitkälle kesään asti.
maanantaisin 4.1.–15.8. klo 22.

Maailman paras musiikkielokuva

Säveltäjä Kalevi Aho kirjoittaa Edgar Reitzin suursarjasta.

"Olen varma siitä, että Heimat-sarja tulee jäämään yhdeksi taiteiden historian keskeisimmistä, ellei suorastaan keskeisimmäksi ajankuvateokseksi 1900-luvusta." Säveltäjä Kalevi Aho kirjoitti pitkän, innoittuneen esseen elokuvahistorian suurimmasta filmiprojektista, Edgar Reitzin yli 52-tuntisesta Kotiseudusta. Se olisi Ahon valinta aution saaren elokuvaksi.

Kino Klassikko

Yö voodoosaarella

Outo kauhuversio Kotiopettajattaren romaanista

"Kotiopettajattaren romaanin" persoonallinen tulkinta kertoo naisesta, joka saapuu Karibianmeren voodoosaarelle hoitamaan plantaasinomistajan sairasta vaimoa.
Yle Areenassa

Varjot menneisyydestä

Noir-klassikko miehestä, joka ei pääse irti rikoksesta

Klassinen film noir miehestä, joka on aloittanut uuden elämän mutta vedetään tahtomattaan takaisin rikollisuuden pariin.
sunnuntai 26.6. klo 18.00

Neuvostoliitto

Neuvostoliitto-viikko Teemalla

Aikamatka itärajan taakse kesäkuussa

Suuri ja mahdoton Neuvostoliitto. Mahdoton hallita, mahdoton käsittää. Mahdoton kuitata yhdellä totuudella. Teeman kesäkuun alun Neuvostoliitto-viikko oli hulvatonta aikamatkailua 70-luvulle ja taistelua shakin kuninkuudesta, rajat ylittävää melankolista iskelmää ja huivipäisiä mummoja ydintuhon jälkeisessä maisemassa. Kuun pimeä puoli -sarja jatkuu elokuun alkuun ja muuten viikon ohjelmia voi yhä katsoa Yle Areenassa. Neuvostoliiton hajoamisesta tulee kuluneeksi 25 vuotta.
Neuvostoliitto Yle Areenassa

Kuun pimeä puoli

2000-luvun poliisi joutuu aikamatkalle 70-luvun Moskovaan

Venäläissarjassa 2000-luvun poliisi joutuu oudon onnettomuuden seurauksena ajassa taaksepäin miliisiksi 70-luvun Moskovaan.
6.6.–2.8. maanantaista torstaihin klo 20.00

Yhteinen sävel

Sarja Suomen ja Neuvostoliiton yhteisestä musiikista

Yhteinen sävel on tunteikas musiikkimatka naapurusten lähimenneisyyteen, kuusiosainen dokumenttisarja, joka kertoo Suomen ja Neuvostoliiton rinnakkaiselon kepeydestä ja kipeydestä kevyen musiikin keinoin.
Yle Areenassa

Karpov–Kasparov

Kaksi shakkimestaria, kaksi neuvostosukupolvea.

Muotokuva shakin jättiläisistä Karpovista ja Kasparovista, joiden 25 vuotta kestänyt kitkerä taistelu shakin mestaruudesta osuu yhteen Neuvostoliiton yhteiskunnallisen muutoksen ja vallan murentumisen kanssa.

Rockdokumentit

Sonic Highways toiveuusintana

Dave Grohlin ja Foo Fightersin matka Amerikan musiikkiin.

Dave Grohlin ja Foo Fightersin tutkimusmatka amerikkalaiseen musiikkiin, kahdeksanosainen dokumenttisarja Sonic Highways esitetään toiveuusintana Teemalla kesäsunnuntaisin sekä pikauusintana perjantain myöhäisilloissa.
Sunnuntaisin 5.6.–24.7. klo 21.00

Historia

Andrew Carnegie, rauhan mies

Maailman rikkain mies yritti rakentaa maailmanrauhaa

Andrew Carnegie oli köyhä poika, jonka perhe 1840-luvulla lähti Skotlannista Amerikkaan. Vuosisadan lopulla hän oli yksi maailman rikkaimmista miehistä. Omaisuutensa hän käytti hyväntekeväisyyteen, ja hänen suuri unelmansa oli maailmanrauha.
Yle Areenassa

Pride-viikko

Pride 2016 -viikko Teemalla

Dokumenttejä ja elokuvia seksuaalivähemmistöistä

Benjamin ja Nathan menevät naimisiin itsekirjoitetun musikaalin sävelin. Nuori Adele rakastuu sinitukkaiseen Emmaan. Saamelainen Kaisa on parisuhteessa naisen kanssa ja toivoo hyväksyntää omalta yhteisöltään. Teemalla vietetään Pride-viikkoa 27.6. alkaen.

Teemalauantait

Hollywoodista neuvosto-Viroon: Teemalauantaiden kevät

Teemailloissa yltäkylläinen kattaus elokuvan historiaa.

Yltäkylläisiä elokuvailtoja: asfaltinkatkuisia kulttielokuvia, Oscar-voittajia, sotienvälisen Saksan kuvia, parhaita lapsikuvauksia, James Bondin varhaishistoriaa, elokuvaerotiikkaa, neuvosto-Viron historiaa sekä Christopher Leelle, Lars von Trierille, John Miliusille, Marcello Mastroiannille, Jean Sebergille ja Monty Pythonille omistetut illat.
Lauantaisin klo 21.00

Helsinki Lit 2016

Kulttuuricocktail

Tango – rakkaus ja kriisi

Tangodokumentti kertoo harvinaisen tanssijan näkökulman

Argentiinalainen tango tunnetaan koukuttavana tanssina. Osa jää siihen kiinni melkeinpä kerrasta. Näin kävi Mikko Ahoselle ja Elina Lajuselle, jotka ovat päähenkilöitä Kulttuuricocktailin dokumentissa Tango – Rakkaus ja kriisi.
maanantai 30.5. klo 19.45

Teeman ohjelmat Areenassa