Sami Yaffa – Sound Tracker

Sami Yaffan löytöretki alkaa

Pitkän linjan musiikkikulkuri Sami Yaffa, joka on urallaan muun muassa Hanoi Rocksissa nähnyt muusikon ammatin kaikki puolet. tekee löytöretken kulttuureihin, joissa musiikki on muutakin kuin kulutushyödyke. Sami haluaa osoittaa, että musiikki on ainoa universaali kieli, ja hänen matkassaan musiikki matkustaa tuhansia kilometrejä – sinun luoksesi?
maanantaisin 25.8. alkaen klo 21.00

Kuuntele myös Sami Yaffa Radio 1:n Kultakuumeessa

Kysy Mark Cousinsilta

Elokuvaguru Mark Cousins vastaa sinun kysymyksiisi!

Nyt sinulla on mahdollisuus kysyä mitä vain elokuvaan liittyvää! Maailmankuulu filmihullu Mark Cousins saapuu Suomeen syyskuun alussa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin vieraaksi ja on luvannut vastata katsojien kysymyksiin Yle Teeman nettihaastattelussa. Mitä juuri sinä haluaisit kysyä Cousinsilta?

Teemalauantai

Teemalauantait palaavat elokuun lopussa 5


Alkusyksyn Teemalauantait tarjoavat komeita elokuvan historialle omistettuja teemailtoja lapsista sotaan, zombeista suuriin eurooppalaisiin klassikkoihin. Mukana myös mustalaiskaravaaneja ja moderneja kulkureita sekä Elvis.

Teemalauantait palaavat ruutuun 30.8. kello 21.

30.8. Teemalauantai: Mustalaisiks' syntyneet

Syksyn ensimmäisen teemaillan avaa romanimusiikin Buena Vista Social Clubiksi kutsuttu Romanien tie, värikäs ja vauhdikas dokumenttielokuva neljästä maasta tulevien, yhdeksää kieltä puhuvien romanimuusikoiden Gypsy Caravan -kiertueesta Pohjois-Amerikassa. Sen jälkeen nähdään pitkästä aikaa 1970-luvun suurmenestys, dramaattinen musiikkielokuva Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen.
lauantai 30.8. klo 21.00-24.15

6.9. Teemalauantai: Elvis, liekehtivä tähti

Syyskuu avataan Elvis Presleyn seurassa. Don Siegelin ohjaama Flaming Star eli Puoliverinen on Presleyn parhaana pidetty elokuva, vakava western uudisraivaajaperheestä, joka joutuu valkoisten ja kiowa-intaanien välisten kahnausten keskelle. Sen jälkeen nähdään Elvis kiertueella, dokumenttielokuva 15 kaupunkiin ulottuneelta konserttikiertueelta vuonna 1972.
lauantai 6.9. klo 21.00-23.55.

Elokuvat

Teeman kesän elokuvat 2014 8

Lauantaisin Kesäkino, sunnuntaisin ja torstaisin klassikoita, maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin uusia ja vanhoja helmiä. Kesän ajan Teema esittää elokuvia melkein joka päivä. Tutustu Teeman koko kesän elokuvaohjelmistoon!

Julkaistu , päivitetty

Tulevia elokuvia

Kuva Semih Kaplanoglun trilogiasta, Maito. Yle kuvapalvelu.

Muna

Turkkilaisen Semih Kaplanoglun trilogian toisessa osassa nuori Yusuf aloittelee runoilijana.
keskiviikko 27.8. klo 22.00

Älä käännä heille selkääsi. Kuvassa Glenn Ford vas. ja Sidney Poitier. Yle Kuvapalvelu.

Älä käännä heille selkääsi

Nuori Sidney Poitier teki läpimutronsa New Yorkin koulumaailmaan sijoittuvassa elokuvassa, jossa idealistinen opettaja yrittää olla hyödyksi slummialueen lukiossa.
torstai 28.8. klo 21.50

Susan Sarandon ja Burt Lancaster elokuvassa Atlantic City

Atlantic City

Louis Mallen rikoselokuvassa iäkäs, muistoissaan elävä pikkukonna ja krupieeriksi haluava nuori nainen tavoittelevat unelmiaan mafian hallitsemassa pelikaupungissa. Pääosissa Burt Lancaster ja Susan Sarandon.
perjantai 29.8. klo 21.00

Mae West elokuvassa Vaarallinen kaunotar.

Vaarallinen kaunotar

Aikansa suurimman seksisymbolin Mae Westin tunnetuimpiin kuuluva komedia niin rikollisia kuin pelastusarmeijalaisia pyörittelevästä laulajasta.
sunnuntai 31.8. klo 18.00

Teeman Elävä arkisto

26.8. Teeman Elävä arkisto: Aseistakieltäytyjät

Siviilipalvelus ja aseeton palvelus ovat laissa säädettyjä vaihtoehtoja aseelliselle varusmiespalvelukselle. Jos asevelvollinen kieltäytyy kaikenlaisesta palveluksesta, hänet tuomitaan totaalikieltäytyjänä ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Arkisto-ohjelmissa tarkastellaan menneiden vuosikymmenten asenteita asevelvollisuutta, pasifismia ja aseistakieltäytymistä kohtaan.
tiistai 26.8. ja perjantai 29.8.

Ase jonka päälle on vedetty punainen kieltosymboli

26.8. Teeman Elävä arkisto: Aseistakieltäytyjät

Siviilipalvelus ja aseeton palvelus ovat laissa säädettyjä vaihtoehtoja aseelliselle varusmiespalvelukselle. Jos asevelvollinen kieltäytyy kaikenlaisesta palveluksesta, hänet tuomitaan totaalikieltäytyjänä ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Arkisto-ohjelmissa tarkastellaan menneiden vuosikymmenten asenteita asevelvollisuutta, pasifismia ja aseistakieltäytymistä kohtaan.
tiistai 26.8. ja perjantai 29.8.

Esko Roine vuonna 1973

2.9. Teeman Elävä arkisto: Esko Roine 70 vuotta

Näyttelijä, ohjaaja, teatterinjohtaja Esko Roine syntyi 70 vuotta sitten, 5. syyskuuta 1944. Syntymäpäivän kunniaksi hähdään sketsiohjelma Kootut ympyrät vuodelta 1968 ja 1970-luvun klassikon, Merirosvoradion, ensimmäinen jakso. Tuoreessa haastattelussa synttärisankaria jututtaa Mrko Gustafsson.
tiistai 2.9. ja perjantai 5.9.

Irakere esiintyy vuonna 1976.

9.9. Teeman Elävä arkisto: Maailmanmusiikkia Kuubasta

Afrojazzia ja kuubalaisia tanssirytmejä yhdistelevä Irakere vieraili Suomessa vuonna 1976. Tv-taltioinnissa muusikoita haastattelee suomalaisen maailmanmusiikin edelläkävijä Sakari Kukko. 1970-luvulla meillä kävi keikalla muitakin kuubalaismuusikoita: lauluntekijä Martin Rojas vieraili tv-studiossa nuoren Omara Portuondon kanssa.
tiistai 9.9. ja perjantai 12.9.

Värttinä-yhtye esiintyy 1990

16.9. Teeman Elävä arkisto: Maailmanmusiikkia Suomesta

Saamelaiset ja karjalaiset rytmit nostivat Suomen maailmanmusiikin kartalle 1990-luvun alussa. Värttinä hallitsi maailmanmusiikin soittolistoja Euroopassa ja Angelin Tytöillä riitti vientiä. Molemmista yhtyeistä tehtiin tv-ohjelmat uran alkutaipaleella.
tiistai 16.9. ja perjantai 19.9.

Yle Live

Yle Live: Pepe & Saimaa

Pikauusintana nähdään Pepe Willbergin 70-lukuhenkinen show Pepe & Saimaa kuvattuna Ruisrockin Rantalavalla heinäkuussa 2014.
sunnuntai 31.8. klo 19.00

Yle Live: Madonna MDNA

Huippukonsertti Miamissa marraskuussa 2012. Elokuvamaista musiikkiteatteria, spektaakkelia ja intiimiä performanssitaidetta. Mukana mm. 25 huipputanssijaa ja sirkustaiteilijaa, kaapumunkkeja ja baskilaisia rumpaleita.
Teemalla nähty konsertti vielä Areenassa

Yle Live: Peter Gabriel - So Live 10

Vuonna 1986 julkaistun menestysalbumin, So juhlakiertueen konsertti kuvattiin lokakuussa 2013 Lontoossa. Gabrielin mukana lavalla on alkuperäinen 80-luvun virtuoosimuusikoiden kokoonpano.
Teemalla nähty konsertti vielä Areenassa

Klassinen musiikki

Hannu Lintu ja RSO avaavat syyskauden Teemalla

RSO:n syyskauden avauskonsertissa solistina on ruotsalainen huippusopraano Nina Stemme, joka laulaa loppukohtauksen oopperasta Salome. Lisäksi ohjelmassa on Sibeliuksen viides sinfonia sekä Matthew Whittallin orkesteriteoksen The Architecture of Happiness kantaesitys.
torstai 4.9. klo 19.00

Musiikkidokumentit

David Bowien viisi vuotta

Dokumentti rockin kameleontin pitkän uran viidestä keskeisestä vuodesta, jotka liittyvät mm. Ziggy Stardustiin, Thin White Dukeen sekä levyihin Heroes ja Let's Dance. Mukana runsaasti tuoreita haastatteluja ja upeaa musiikkia. sunnuntai 31.8. klo 21.

Kraftwerk: Pop Art

Kraftwerk: Pop Art

Boing boom tschak! Kertomus kokeellista elektronista musiikkia soittaneiden saksalaiserakoiden tiestä maailmanmaineeseen. Mukana arkistojen aarteita, haastatteluja, ja uutta livemateriaalia Tate Modernin konserteista. Dokumentin Suomen-ensi-ilta. sunnuntai 7.9. kello 21.

Metal Evolution: raskaan rockin tarina.

Metal Evolution: raskaan rockin tarina3

Raskaan sarjan toiveuusinta! Metal Evolution on perusteellinen, näkemyksellinen dokumenttisarja metallimusiikin esihistoriasta, synnystä, kehityksestä ja alalajeista. "This goes to eleven." Jaksot uusitaan perjantain myöhäisillassa.
sunnuntaisin 15.6.–24.8. klo 21.

Tiede

Elämää metsässä

Jimmy Doherty on Teemalta tuttu brittiläinen maanviljelijä ja tiedeohjelmien toimittaja. Uudessa sarjassa hän muuttaa asumaan varsinaiseen unelmataloon: kahden mahtavan tammen varassa lepäävään puumajaan.
torstaisin 7.–28.8. klo 21.00

Ikkunoita avaruuteen 2

Nykyaikainen avaruustutkimus avaa näkymiä vieraisiin maailmoihin, oman planeettamme ulkopuolelle. Sarjan kolmas kausi uusitaan elokuussa kahden osan paketteina.
maanantaisin 11.–25.8. klo 16.55

Historia

Valkoiset orjat

Vuosien 1500 ja 1830 välillä muslimimerirosvot vangitsivat miljoona eurooppalaista merimiestä ja matkustavaista Välimerellä ja Atlantilla. Kolmeosaisessa sarjassa kerrotaan heidän tarinoitaan.
keskiviikkoisin 20.8. alkaen klo 20.00

Historia: Maailman erikoisimmat aseet 10

Rakettireppusotilaita, supertykkejä ja salakuuntelukissa - maailmanhistoria tuntee useita eriskummallisia tai jopa järjettömiä aseita. BBC:n kuusiosainen dokumenttisarja valottaa liittoutuneiden ja Natsi-Saksan kekseliästä arsenaalia, täsmäpommien maailmaa ja kylmän sodan agenttikalustoa.
tiistaisin 5.8. alkaen klo 21

Ruokaratsia

Keittiömestari, tv-kokki Matt Tebbutt, panimomestarit James Watt ja Martin Dickie sekä ruokatoimittaja Kate Quilton kiertävät maailman ympäri kyselemässä kauppiailta, viljelijöiltä, insinööreiltä ja teknikoilta asioita, joita tavallinen kuluttaja ei tiedäkään.
torstaisin 7.8. alkaen klo 20

Simon Reeve Intian valtamerellä 1

Matkamies Simon Reeve kiertää taas maapalloa. Teemalla on aiemmin nähty sarjat, joissa Reeve matkusti päiväntasaajalla sekä kauriin ja kravun kääntöpiireillä. Nyt toimittaja suuntaa Intian valtamerelle ja sen kauniisiin ja kaukaisiin kohteisiin. Reeve kohtaa matkallaan niin saastumisen ja köyhyyden kuin huiman luonnon moninaisuuden ja kauneuden. Kuusiosainen dokumenttisarja nähdään Teemalla keskiviikkoisin 30.7. alkaen.
keskiviikkoisin 30.7. - 3.9.

Teeman ohjelmat Areenassa

Eurooppalaisia draamasarjoja

Terence Hill sarjassa Isä Matteon tutkimuksia (Don Matteo)

Isä Matteon tutkimuksia

Tarkkanäköinen mutta lempeä Isä Matteo tutkii rikoksia yhdessä karabinieerien kanssa Teemalla ja Areenassa koko kesän ajan neljänä päivänä viikossa.
maanantaista torstaihin klo 19.00

Imanol Arias sarjassa Francon jälkeen - Alcántaran perhe (Cuentame como pasó)

Francon jälkeen – Alcántaran perhe

Alcántaran perheen elämää seurataan Teemalla ja Areenassa koko kesän ajan uusintoina neljänä päivänä viikossa.
maanantaista torstaihin noin klo 17.30

Isabel Ordaz, Juan Cuesta ja Marta Puig Llorenç sarjassa Naapureina Madridissa (Aqui no hay quien viva)

Naapureina Madridissa

Oletko espanjalaissarjojen ystävä? Naapureina Madridissa -sarjan tapahtumapaikkana oleva kolmikerroksinen talo ei ole mikään rauhan tyyssija – itse asiassa se on kaukana siitä.
Vain Areenassa