Hyppää pääsisältöön

Savonlinnan oopperajuhlat

Ville Rusasen haastattelu

Baritoni Ville Rusanen kertoo roolistaan Leoš Janáčekin oopperassa Kuolleesta talosta, itse oopperasta sekä sen harjoitusprosessista heinäkuun alussa Olavinlinnassa. Pääsemme myös kurkistamaan harjoituksiin ja opimme ainakin yhden tsekkiläisen haukkumasanan.
Katso haastattelu Areenassa!

Englantilainen kesä 2016

Tarkastaja tulee

Itsemurhan tutkimukset paljastavat perheen salaisuuksia

Nuoren tytön itsemurhaa tutkiva komisario saapuu rikkaan perheen kotiin. Kuulusteluissa paljastuu vanhoja salaisuuksia, eikä kukaan ole syytön.
lauantai 30.7. klo 20.00

Draamasarjoja

Olive Kitteridge

Kahdeksan Emmy-palkintoa kahminut minisarja

HBO:n palkittu minisarja Olive Kitteridge kertoo suorasukaisen ja monimutkaisen nimihahmonsa tarinan 25 vuoden ajalta.
Viimeiset osat vielä Areenassa!

Camorran miehet

Sarja taistelusta Napolin pelättyjä rikollisia vastaan

Napolissa syntynyt rikollisjärjestö on Italian armottomin. Ketterä ja häikäilemätön organisaatio on yhdistänyt laillista ja laitonta liiketoimintaa ja vakiinnuttanut itsensä myös poliittisena voimana. Italialainen tositapahtumien innoittama 8-osainen draamasarja kertoo taistelusta järjestöä vastaan.
lauantaisin 2.7. alkaen

Isä Matteon tutkimuksia

Kirkonmies jahtaa rikollisia suositussa italialaissarjassa

Tarkkanäköinen mutta lempeä Isä Matteo tutkii rikoksia yhdessä karabinieerien kanssa Teemalla ja Areenassa kesällä neljänä päivänä viikossa.
maanantaista torstaihin klo 18.00

Gran Hotel

Suosittu espanjalainen epookkidraama kesäuusintana

Espanjan vastine Downton Abbeylle, Gran Hotel on valheita ja viettelyksiä tulviva monesti palkittu 42-osainen epookkidraamasarja, joka sijoittuu vuoteen 1905. Kesäuusinta neljänä päivänä viikossa
maanantaista torstaihin klo 19.00

Francon jälkeen – Alcántaran perhe

Alcántaran perheen elämää seurataan jo 15. vuotta.

Alcántaran perhe palaa Teemalle uusin, 16. tuotantokauden jaksoin lokakuussa 2016. Keväällä 2015 nähdyt 15. kauden jaksot uusitaan ennen uusia jaksoja sunnuntaisin 29.5. alkaen.
sunnuntaisin klo n. 16.50

Kuun pimeä puoli

2000-luvun poliisi joutuu aikamatkalle 70-luvun Moskovaan

Venäläissarjassa 2000-luvun poliisi joutuu oudon onnettomuuden seurauksena ajassa taaksepäin miliisiksi 70-luvun Moskovaan.
6.6.–2.8. maanantaista torstaihin klo 20.00

Kotiseutu 1–3

Suurenmoinen sarjatrilogia maanantaisin Teemalla.

Edgar Reitzin mahtava Heimat-trilogia jatkuu Teemalla. Trilogian päätösosassa eletään jälleenyhdistyneen Saksan aikaa 1990-luvulla.
maanantaisin 8.8. asti klo n. 22.00

Nero Wolfe

Italialaissarjassa kuuluisa dekkari seikkailee Roomassa

Amerikan kuuluisin yksityisetsivä jättää New Yorkin ja asettuu Roomaan yhdessä uskollisen avustajansa kanssa. Sielläkin hän haistaa rikoksen jo kaukaa.
perjantaisin ja lauantaisin

Teeman kesän elokuvat

Teeman kesän elokuvat

Elokuvia neljänä iltana viikossa, mm. klassikkokauhua.

Kesällä Teema esittää elokuvia neljänä päivänä viikossa. Kino Klassikossa nähdään muun muassa Jacques Tourneurin kauhua, noir-jännäreitä ja loppukesästä melko tuntemattomaksi jääneen Max Linderin mykkäkomedioita. Tv-ensi-illassa ovat Adelen elämä ja All Is Lost. Pitkästä aikaa ruudussa myös mm. Paris, Texas ja Ihmissusi Lontoossa.

Kino Klassikko

Auringonlaskun katu

Klassikko unohdetusta filmitähdestä

Elokuvahistorian suuria klassikkoja, Billy Wilderin draama unohdetusta filmitähdestä ja hänen suosioonsa luikertelevasta käsikirjoittajasta.
sunnuntai 24.7. klo 18.00

Fedora – arvoituksellinen nainen

Billy Wilderin myöhäisteos saarelle vetäytyneestä tähdestä

Hollywood-veteraani matkustaa Korfun saarelle houkuttelemaan salaperäisesti syrjäänvetäytynyttä tähteä mukaan uuteen elokuvaansa.
sunnuntai 31.7. klo 18.00

Musta Orfeus

Värikäs ja rytmikäs klassikko rakkaudesta ja kuolemasta

Cannesin Kultaisen Palmun ja ulkomaisen elokuvan Oscarin voittanut Rion aurinkoa, värejä ja rytmejä sykkivä elokuva rakkaudesta ja kuolemasta samba-karnevaalin aikaan.
sunnuntai 7.8. klo 18.00

Max Linder Kino Klassikossa

Elokuvakomedian ensimmäisen tähden kolme filmiä

Kaikki vanhojen elokuvien ystävät tuntevat mykkäelokuvan koomikkonerot, kuten Charles Chaplinin, Buster Keatonin tai Harold Lloydin. Mutta ennen kuin yksikään heistä oli edes aloittanut filmiuraansa, oli jo Max Linder valloittanut koko maailman.
sunnuntaisin 14.8.–28.8. klo 18.00

Elämänmeno

Elämänmeno

Klassikkosarja Pirkko Saision esikoisromaanin pohjalta

Pirkko Saision esikoisromaaniin pohjautuva kolmiosainen draamasarja Elämänmeno kuvaa sota-ajan jälkeistä elämää Kalliossa. Lähes 38 vuotta tv-sarjan ensiesityksen jälkeen Saisio muistelee lämmöllä yhteistyötä ohjaaja Åke Lindmanin kanssa.
sunnuntaisin 17.7. alkaen klo 9.50

Rockdokumentit

Sonic Highways toiveuusintana

Dave Grohlin ja Foo Fightersin matka Amerikan musiikkiin.

Dave Grohlin ja Foo Fightersin tutkimusmatka amerikkalaiseen musiikkiin, kahdeksanosainen dokumenttisarja Sonic Highways esitetään toiveuusintana Teemalla kesäsunnuntaisin sekä pikauusintana perjantain myöhäisilloissa.
Sunnuntaisin 5.6.–24.7. klo 21.00

Juice-heinäkuu Ylen kanavilla

Juice-ilta Teemalla

Juice kotona, studiossa ja lavalla

Teema osallistuu Ylen kanavien Juice-heinäkuuhun neljällä ohjelmalla. Juice nähdään kotonaan, lavalla ja studiossa 1970- ja 1980-luvulla.
Katso ohjelmat Areenassa!

Juice-heinäkuu Areenassa

Taivaallinen aulabaari, Juicen melkein koko levytuotanto ja paljon muuta. Juice-heinäkuun ohjelmat omalla kanavallaan Areenassa.

Historia

Latinalaisamerikkalaiset

Sarja Yhdysvaltain latinoiden historiasta

Espanjalaiset saapuivat Amerikkaan ensimmäisinä eurooppalaisina. Ja latinoamerikkalaiset ovat olleet osa myös Pohjois-Amerikan historiaa viiden vuosisadan ajan. Kuusiosainen historiasarja kertoo Yhdysvaltain latinoista, sodasta ja rauhasta, maahanmuutosta ja syrjinnästä sekä uuden ylpeän identiteetin noususta.
tiistaisin 9.8. alkaen klo 21.00

Teeman Elävä arkisto

Lasse Pihlajamaan syntymästä 100 vuotta

Lasse Pihljamaa harjoitteli salaa veljien haitarilla

Katusoittajana aloittaneen harmonikkavirtuoosin Lasse Pihlajamaan syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta.
tiistai 26.7. klo 22.30

Tiede

Musikaalisuuden salat

Tiededokumentti menee virtuoosin pään sisään

Musikaalinen lahjakkuus ilmenee usein varhaisella iällä. Miten se on selitettävissä, ja mitkä biologiset mekanismit liittyvät musiikin hahmottamiseen? Salaisuus on muusikon aivoissa.
torstai 21.7. klo 21.00

Koirat lähikuvassa

Kolmeosainen dokumentti ihmisestä ja koirasta

BBC:n kolmeosaisessa sarjassa asiantuntijoiden tiimi tutkii eri koirarotujen eroja ja yhden pienen englantilaiskylän koirien geneettistä historiaa.
torstaisin 4.8. alkaen klo 21.00

Väärä sukupuoli

Ensimmäisten sukupuolenkorjausleikkausten tarina

Plastiikkakirurgi Sir Harold Gillies teki ensimmäiset sukupuolenkorjausleikkaukset 1940-luvulla. Millaiseksi muodostui ensimmäisten potilaiden elämä, ja miten yhteiskunta heihin suhtautui?
Yle Areenassa

Rameaun oopperoita

Sammakkokuningatar

Rameaun ooppera ylijumala Jupiterin lemmenjuonista

Jean-Philippe Rameaun lyyrinen komedia vuodelta 1745. Antiikin myytit heräävät eloon Pariisin Garnier-oopperan esityksessä.
lauantai 23.7. klo 17.30

Paladiinit

Topi Lehtipuu Rameaun oopperan pääosassa

Jean-Philippe Rameaun 3-näytöksinen, taianomaisesti visualisoitu ooppera Pariisin Chatelet-teatterista kertoo ritari Atisin (Topi Lehtipuu) rakkaudesta kauniiseen Argieen (Stéphanie d'Oustrac), jota vanhempi mies Anselme pitää itselleen varattuna.
lauantai 6.8. klo 17.35

To Nightwish with Love

To Nightwish with Love

Nightwish on menestynein suomalainen yhtye. Mikä faneja yhdistää, ja miksi musiikista tulee elämän kantava voima? Dokumentin ovat kuvanneet Nightwish-fanit lähes 50 maasta, ja se huipentuu yhtyeen Wembleyn ­keikalle.
sunnuntai 28.8. klo 21

Teeman ohjelmat Areenassa