Juuri nyt

Vogue – muotitoimittajien mahti (In Vogue: The Editors Eye, Yhdysvallat, 2012)

Lahjapaketti: Muodin luojat

Mitä mahtuu kolmelle muodin vuosikymmenelle? Kuka päättää miltä lehtien muotikuvat näyttävät? Millainen mies on muotiluomuksistaan tunnettu Karl Lagerfeld? Lahjapaketti vie meidät muodin syntysijoille.
lauantai 27.12. klo 10.00 alkaen

Julkaistu , päivitetty
Kuva musiikkianimaatiosta Pekka ja susi

Pekka ja susi

Teemalla nähtyjen ihastuttavien ranskalaisten musiikkianimaatioiden sarja saa jatkoa. Jouluna 2014 vuorossa on Prokofjevin teos Pekka ja susi.
lauantai 27.12. klo 17.30

Julkaistu , päivitetty
Tuhkimo Torinossa

Tuhkimo Torinossa

Viehättävillä animaatioilla osittain kuvitettu G. Rossinin ooppera taltioitiin satumaailmaan soveltuvissa upeissa ympäristöissä. Tuhkimona esiintyy mezzosopraano Lena Belkina.
lauantai 27.12. klo 18.05

Julkaistu
Steve McQueen

Teemalauantai: Steve McQueen

Näyttelijä Steve McQueen (1930–80) oli supertähti, antisankari ja “The King of Cool”. Vuoden viimeinen Teemalauantai on omistettu hänelle. Huomatkaa poikkeuksellinen lähetysaika!
lauantai 27.12. klo 20.10–23.20

Teema toivottaa hyvää joulua!

Teeman lahjapaketit 2014

Teema tarjoaa jälleen 14 komeaa lahjapakettia jouluaatosta loppiaiseen. Paketeista löytyy muun muassa Beatlesia, Woody Allenia, muotidokumentteja, 1970-luvun soundeja, Pride-teemaa, Charles Chaplinia, Peter von Baghia, Sami Yaffan Sound Tracker ja Komisario Palmu -trilogia.

Lahjapaketit aukeavat 24.12.–6.1. joka aamu kello 10.00.

Yö pitkä, elokuva lyhyt 1

Teemalla järjestettiin 21.12. klo 21-01 vuoden pisimmän yön ja kansainvälisen lyhytelokuvapäivän kunniaksi toisen kerran lyhytelokuvan festivaali. Neljän tunnin ilta koostuu neljästä näytöksestä: "hetki hauskaa", "Nordic Factory", "animaation iloa" ja "kansainvälisiä tarinoita”.
Katsele elokuvia vielä Areenasta

Teemalauantait

Chaplinin kulkuri 100 vuotta 5

Vuonna 2014 on kulunut sata vuotta Charles Chaplinin kulkurihahmon synnystä. Juhlavuoden päättää tuon maailman kenties kuuluisimman elokuvahahmon kehityksestä kertova uusi ranskalaisdokumentti Kulkurin synty. Lisäksi nähdään kolme restauroitua lyhytelokuvaa Chaplinin uran onnellisimpiin ja parhaisiin kuuluvalta Mutual-kaudelta.

Teemalauantain 20.12. elokuvat yhä Areenassa

Steve McQueen

Steve McQueen (1930–80) oli 1960–70-lukujen suurimpia tähtiä, antisankari, tyyli-ikoni ja “The King of Cool”. Uusi dokumentti kertoo tähtinäyttelijän tarinan, muistelemassa muun muassa ex-vaimot, työtovereita, ystäviä ja perhettä. Teemaillan elokuva on Norman Jewisonin ohjaama tyylikäs pokeridraama Täyskäsi-Kid.

Teemalauantai 27.12. klo 20.10.

Julkaistu , päivitetty

Naisia kameran takana

Vuoden 2015 ensimmäisen Teemalauantain päähenkilöitä ovat kaksi omia teitään kulkenutta valokuvaajanaista: taidemaailman sensaatioksi kuolemansa jälkeen noussut katuvalokuvaaja Vivian Maier ja arpajaiskameran avulla elämänsä muuttanut Maria Larsson. Illan elokuvat ovat Vivian Maierin salaisuus ja Ikuistetut hetket. Toiveuusinta.

Teemalauantai 3.1. klo 21.00.

Julkaistu

Teemalauantaiden kevät 2015

Teemalauantaiden aiheita tammi-helmikuussa ovat katuvalokuvaajat, kasarinostalgia, glamouria tihkuvat klassikot, mestarilliset dokumenttielokuvat, itäblokin mainosvelhot, Watergate-skandaali ja Oscar-voittajat kautta aikojen. Lauantai-iltojen tähtiä ovat muun muassa Elvis, Marlene, Tintti ja Nixon.

Julkaistu

Arkkitehtuuri ja kaupunki

Arkkitehtuuri ja kaupunki

Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu ovat teemana lokakuun lopulta alkaen. Lisää arkkitehtuurikokonaisuudesta Yle Kulttuurin sivuilla.

Tässä on #betonikuvakilpailun voittaja! 3

Vuoden betonikuva on valittu. Kuvaajat osoittavat, että arjen harmaassa on sävyjä. Monissa kuvissa betoni muodosti vastuksen, josta vihreys tai huumori murtuu läpi. Betoni kuluu ja rapistuu. Se ilmaisee silloin myös surua tai nostalgiaa. Kouvostoliitto, Tallinnan Linnahall, Helsingin Merihaka, sillat, toimistojen ikkunarivit, purkutalot, graffitit, skeittaus ja betonilaatoitus olivat erityisen suosittuja aiheita.

Julkaistu , päivitetty

Musiikkidokumentit

Kevään rockdokumentit Teemalla

Teeman kevään rockdokumenteissa pääsevät ääneen muun muassa Alice Cooper, The National, Jukka Tolonen, Abban Agnetha, Hugh Laurie, feministipunkkarit, euroviisufanit ja taustalaulajat. Sunnuntaisin kello 21, uusinnat perjantain myöhäisilloissa.

Julkaistu , päivitetty

Sound City

Dave Grohlin esikoisohjaus on rakastava dokumenttielokuva Los Angelesissa sijainneesta legendaarisesta levytysstudiosta Sound Citystä, jossa äänitettiin niin Nirvanan Nevermind kuin Neil Youngin, Fleetwood Macin ja Tom Pettyn merkkiteoksia.
sunnuntai 28.12. klo 21.05

Last Day in the Office

Last Day in the Office kertoo vuonna 2008 vain 20-vuotiaana lopettaneen Laika and the Cosmonautsin viimeisestä Yhdysvaltojen kiertueesta.
tiistai 30.12. klo 20.00

Klassinen musiikki

Keiju-tanssiteos

Jyrki Karttusen vuonna 2002 ensiesityksensä saanut tanssiteos on muodostunut nykyklassikoksi, joka on ihastuttanut yleisöjä eri puolilla maailmaa.
keskiviikko 24.12. klo 18.25

Pekka ja susi

Teemalla nähtyjen ihastuttavien ranskalaisten musiikkianimaatioiden sarja saa jatkoa. Jouluna 2014 vuorossa on Prokofjevin teos Pekka ja susi.
lauantai 27.12. klo 17.30

Tuhkimo Torinossa

Viehättävillä animaatioilla osittain kuvitettu G. Rossinin ooppera taltioitiin satumaailmaan soveltuvissa upeissa ympäristöissä. Tuhkimona esiintyy mezzosopraano Lena Belkina.
lauantai 27.12. klo 18.05

Promien viimeinen ilta

Sakari Oramo johti viime syyskuussa ensimmäistä kertaa Lontoon promenadisarjan massiivisen päätöskonsertin, joka tapahtumana tunnetaan ympäri maailman.
tiistai 6.1. klo 19.50

Uudenvuoden konsertti Wienistä, yle tv1

Uudenvuoden konsertti Wienistä

Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konsertin johtaa tänä vuonna orkesterin kunniakapellimestari Zubin Mehta jo viidettä kertaa. Konsertti nähdään suorana lähetyksenä TV1:ssä uudenvuodenpäivänä ja Teemalla uusintana seuraavana lauantaina.
lauantai 3.1. klo 15.30

La bohème Oslosta

Puccinin rakastettu ooppera nähdään Norjan kansallisoopperan esityksenä, jonka ohjaaja Stefan Herheim on paitsi siirtänyt nykyaikaan myös uudistanut yllättävällä tavalla.
lauantai 3.1. klo 18.00

Gluck: Orfeus ja Eurydike 3

Gluckin myyttisteemainen ooppera nähdään elokuvaversiona Ceský Krumlovin ainutlaatuisesta barokkiteatterista. Päärooleissa: kontratenori Bejun Mehta, Eva Liebau ja Regula Mühlemann.
lauantai 10.1. klo 18.35

Beethovenia etsimässä

Dokumentti kertoo säveltäjän elämäntarinan hänen teostensa sekä nykypäivän kuuluisimpien muusikoiden haastattelujen kautta. Todellinen Beethoven oli erilainen ja paljon kiinnostavampi persoona kuin myytti kärsivästä sankaritaiteilijasta.
keskiviikko 31.12. klo 15.40

Yle Live

Kimmo Pohjonen special 1

Harmonikkavirtuoosin juhlakonsertissa mukana hänelle itselleen merkityksellisiä taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä vuosien varrelta. Mukana mm. tanssija Minna Tervamäki, Ismo Alanko ja painijat. Ennen Yle Liveä klo 19.00 nähdään Kimmo Koskelan dokumentti Soundbreaker harmonikkavelhosta.
torstai 25.12. klo 20.25

Flow Festival 2014

Kaupunkifestivaalin mielenkiintoisimmat bändit ja haastattelut. Lavoilla Helsingin Suvilahdessa Mirel Wagner, Little Dragon, DJ Kridlokk, Siinai, Jenny Wilson ja Bill Callahan. Juontajana Venla Kokkonen. Sitä ennen nähdään dokumentti Flow kolmelle, dokumentissa seurataan tapahtumaviikon ajan Riittaa, Villeä ja Jereä.
sunnuntai 4.1. klo 21.52

Sami Yaffa – Sound Tracker

Kultainen Venla -ehdokkaat valittu

Kultainen Venla - gaalassa palkitaan menestyneimpiä tv-ohjelmia ja tekijöitä. Sami Yaffa - Sound Tracker on ehdolla parhaaksi musiikkiohjelmaksi ja sen ohjaaja Otso Tiainen vuoden ohjaajaksi. Myös Jäämeri 30 päivässä on ehdolla Lifestyle-kategoriassa. Kilpailun voittajat julkistetaan Kultainen Venla -gaalassa 16. tammikuuta 2015.

Tulevia elokuvia

Teeman syksyn elokuvat 2014 3

Teeman syksyssä on tarjolla elokuvia moneen makuun. Mukaan mahtuu uuden elokuvan parhaimmistoa, kulttikamaa ja kaivattuja klassikoita sekä tietysti Teeman oma elokuvafestivaali 26.-30.11.

Julkaistu , päivitetty

Teeman tammikuun elokuvat

Tammikuussa Teema tarjoaa ranskalaisen uuden elokuvan parhaimmistoa, dokumentteja, kauan kaivattuja elokuvaklassikoita, hiukan kasarinostagiaa ja glamouria.

Julkaistu , päivitetty
Ensimmäinen elokuva (The First Movie, 2009), ohjaus Mark Cousins.

Ensimmäinen elokuva

Dokumenttielokuva siitä, miten pienen kurdikylän lapset Pohjois-Irakissa näkevät ja tekevät elokuvia ensi kerran elämässään. Prix Italia -palkitun taianomaisen, persoonallisen elokuvan ohjasi Mark Cousins vuonna 2009.
keskiviikko 24.12. klo 20.55

Julkaistu
Ihmeellinen on elämä (It's a Wonderful Life), USA 1946.

Ihmeellinen on elämä 3

Kertomus elämään uupuneesta miehestä ja häntä pelastamaan lähetetystä enkeliharjoittelijasta on jouluperinne, jonka aloitti jo ohjaaja Frank Capra itse.
torstai 25.12. klo 15.55

Paavo Pentikäinen ja Irma Martinkauppi elokuvassa Jouluksi kotiin.

Jouluksi kotiin

Rakennustyömies Urho Suomalainen puurtaa työpäivien jälkeen rakennustyömaalla, jotta perhe pääsisi jouluksi muuttamaan vinttikamarista omaan kotiin.
torstai 25.12. klo 21.40

Kuva Woody Allen -dokumenttielokuvasta. Ohjaus Robert B. Weide

Lahjapaketti: Woody Allen

Lahjapakettiin on pakattu Robert B. Weiden ohjaama kaksiosainen dokumenttielokuva Woody Allenista sekä Allenin vuoden 2012 elokuva To Rome with Love.
perjantai 26.12. klo 10.00

Uusi Kino - Maanantain ja lauantain myöhäisillassa

Uusi Kino

Rakkautta ja hämmennystä. Animaatiota. Viettelijöitä. Pyyhekumeja. Yllättäviä tapahtumia. Lyhytelokuvan helmiä. Maanantaisin klo 23 jälkeen ja uusinnat lauantaisin illan viimeisenä.

Marian ilmestys

Marian Ilmestyksessä rakennetaan ja esitetään uudelleen liikkuvan kuvan avulla kristillisen ikonografian keskeinen maalaus.

Julkaistu
mustavalkoinen kuva, jossa sotilaat tutkivat selinolevia seinään nojaavia aikuisia

Huhtikuun kylmyys1

(The April Chill/Aprilis Suskhi) Georgialainen lyhytelokuva venäläisen sotilaan ja pienen tanssijapojan kohtaamisesta.

Julkaistu

Kino Suomi

Kino Suomessa Risto Jarvan ja Jaakko Pakkasvirran juhlasyksy 5

Suomen maineikkaimmat uuden elokuvan ohjaajat, Risto Jarva ja Jaakko Pakkasvirta, aloittivat leffauransa yhdessä kesäisellä komedialla Yö vai päivä vuonna 1962. Tänä vuonna molempien ohjaajien syntymästä on kulunut 80 vuotta, ja Kino Suomi kunnioittaa heitä omalla elokuvasarjalla.
Joulupäivänä Kino Suomi esittää Pakkasvirran dokumentaarisen työläisdraaman Jouluksi kotiin (1975), joka aikalaisarvosteluiden mukaan oli koskettava, väkevä ja "vahvimmin yhteiskunnallisesti kantaaottava suomalaisessa elokuvatuotannossa"

Paavo Pentikäinen ja Irma Martinkauppi elokuvassa Jouluksi kotiin.

Jouluksi kotiin

Rakennustyömies Urho Suomalainen puurtaa työpäivien jälkeen rakennustyömaalla, jotta perhe pääsisi jouluksi muuttamaan vinttikamarista omaan kotiin.
torstai 25.12. klo 21.40

Vesa-Matti Loiri ja Spede Pasanen elokuvassa Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut.

01.01. Kino Suomi: Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut

Mitä kaikkea ruudusta lähteekään maailmalle, kun kansan syvien rivien edustaja tulee tv-studioihin kohentamaan tarjonnan laatua? Spede Pasasen päätöntä mediakritiikkiä säestävät Vesku Loiri, Leo Jokela ja Simo Salminen.

Julkaistu , päivitetty
Mikk Mikiver ja Stina Ekblad elokuvassa Ystävät, toverit.

8.1. Kino Suomi: Ystävät, toverit

Rauni Mollbergin 1930-luvun Petsamoon sijoittuva suurelokuva kertoo hurjasta pohjoisesta loukosta, jossa kansallisuudet kohtaavat, raha vaihtaa omistajaa ja rikkaus ja kurjuus käyvät rinnakkain.

Julkaistu , päivitetty
Videokaappaus elokuvasta Espanjankävijät

15.1. Kino Suomi: Espanjankävijät

Harvinainen draamadokumentti kertoo Espanjan sisällissodan suomalaisista veteraaneista, jotka pääsivät jälleen matkustamaan vanhoille taistelupaikoille Francon kuoleman jälkeen.

Julkaistu , päivitetty

Teeman Elävä arkisto

23.12. Teeman Elävä arkisto: Arkiston joulu 1

Joulu tulla jolkottaa, mutta missä on pukki? Arkisto tarjoilee joulumaistiaisia kolmelta vuosikymmeneltä: Vanamo ja Kolmonen laittavat joulupossua 1970-luvun tyyliin, Helsingin kaduilla kysellään joulupukin olemuksesta 1960-luvun hengessä, ja Juice ja Hassisen kone tuovat musiikilliset jouluterveiset 1980-luvulta.

Vesa-Matti Loiri vuonna 1969.

30.12. Teeman Elävä arkisto: Vesa-Matti Loiri

Viihdetaiteilija Vesa-Matti Loiri täyttää 70 vuotta 4.tammikuuta 2015. Juhlapäivän kunniaksi olemme kaivaneet arkistosta esiin kaksi puolta tästä monilahjakkaasta taiteilijasta.

Julkaistu , päivitetty
Nelihenkinen perhe hiihtämässä. Ohjelmasta Kaikki kerran talvilomalle, 1964.

6.1. Teeman Elävä arkisto: Hankien kutsu

Osaavatko suomalaiset vielä hiihtää? Ei hätää, oppia voi ottaa vaikkapa puolustusvoimien hiihtokoulusta. Aluksi kannattaa kokeilla vain kaksivaiheista vuorotyöntöhiihtoa tasamaalla.

Julkaistu , päivitetty
Vammalan ja Tyrvään kuntien välinen raja, kuntien kyltit tolpassa vuonna 1967. Ohjelmasta Uusi uljas kunta 1967.

13.1. Teeman Elävä arkisto: Kuntauudistus

Nykyiset uudet kuntaliitokset juontavat juurensa 1960-luvulta, jolloin Suomessa pantiin alulle edellinen suuri kuntauudistusten sarja. Vuoden 1967 arkisto-ohjelmat kertovat tuon ajan kuntaliitoksista ja kuntalaisten mietteistä muutosten kourissa.

Julkaistu , päivitetty
Näyttelijä Tommi Rinne.

20.1. Teeman Elävä arkisto: Tommi Rinne

Tommi Rinteen esittämä Samuel Väsy tarjoilee lempeää 1960-luvun komiikkaa kiltin perheenisän elämästä. Harvoin esitetty komediasarja kunnioittaa Tommi Rinteen muistoa hänen 90-vuotispäivänään.

Julkaistu , päivitetty

Eurooppalaisia draamasarjoja

Gran Hotel 94

Espanjan vastine Downton Abbeylle, Gran Hotel on valheita ja viettelyksiä tulviva uusi, monesti palkittu 42-osainen epookkidraamasarja, joka sijoittuu vuoteen 1905.
maanantaista keskiviikkoon klo 19.00

KAUKASIA 30 PÄIVÄSSÄ YLE TEEMALLA 7.1.2015 ALKAEN

Kaukasia 30 päivässä

Kaukasia 30 päivässä -ohjelmasarjassa Ville Haapasalo tutustuu Kaukasian ihmisiin ja erikoisuuksiin. Matkaan lähdetään olympiakaupunki Sotšista ja edetään aina Kaspianmerelle asti. Matka on yhdistelmä vaaran tuntua levottomilla alueilla ja paratiisimaisia näkymiä, korruptiota ja valtaa, sekä aitoja rehellisiä ihmisiä.
keskiviikkona 7.1. klo 21.00

Tammikuussa Teemalla

Treme. (HBO).

Treme

HBO:n tuottaman realistisen mutta letkeän draamasarjan neljäs ja viimeinen tuotantokausi nähdään kokonaisuudessaan Teemalla torstaina 1.1.2015.

Amerikkalaisen tv-sarjan tarina.

Amerikkalaisen tv-sarjan tarina

Amerikkalaiset tv-sarjat ovat tuoneet jo vuosikymmeniä draamaa ja komediaa koteihin ympäri maailman. Pohjoisamerikkalainen tapa viihdyttää on samalla määritellyt eri maiden suhtautumista politiikkaan, kulttuuriin, uskontoon ja moniin muihin yhteiskunnallisiin asioihin. Tv-viihde onkin omalla panoksellaan yhdistänyt maailman eri kansoja.

Julkaistu , päivitetty
Kuvassa John Irving.

John Irvingin maailma

Palkitun amerikkalaisen kirjailijan John Irvingin fiktiivinen maailmankaikkeus koostuu äärimmäisen omituisista hahmoista. Ajoittain lukijasta tuntuu kuin seuraisi friikkishowta. Irvingin loistavan kirjoitustyylin ansiosta hahmoista tulee uskottavia, ne muuttuvat todeksi.

Julkaistu
Liian nuori kuolemaan.

Liian nuori kuolemaan

Historiasarja kertoo tähdistä, joiden elämä päättyi kesken loistavan uran. Sarjassa kerrotaan neljän nuorena kuolleen tähden elämäntarina.

Julkaistu

Historia ja tiede

Historia: Maailman erikoisimmat aseet 19

Rakettireppusotilaita, supertykkejä ja salakuuntelukissa - maailmanhistoria tuntee useita eriskummallisia tai jopa järjettömiä aseita. BBC:n kuusiosainen dokumenttisarja valottaa liittoutuneiden ja Natsi-Saksan kekseliästä arsenaalia, täsmäpommien maailmaa ja kylmän sodan agenttikalustoa.
tiistaisin klo 18.00

Tieteen pioneereja 6

Tieteen historia on myös Britannian historiaa. Kolmiosaisessa sarjassa fyysikko Brian Cox etsii Britanniasta luonnontieteen juuria ja olemusta.
torstaisin klo 21.00

Taide ja kulttuuri

Mestariteoksen tarina: Natività mistica

Mestariteoksen tarina: Natività mistica

Yksi Lontoon National Galleryn suosituimmista töistä on Botticellin "Mystinen äitiys". Se on tuonut toivoa vaikeina aikoina ja syntyi Firenzessä kuohuvalla 1500-luvulla, jolloin taiteilijan elämä ei ollut helppoa.
keskiviikko 24.12. klo 20.00

Tero Laaksonen ateljeessaan Lallukassa.

Liisa Hovinheimo: Lallukoiden jäljillä

Lallukan talo, Viipurin kirjasto ja Lallukan taiteilijakoti syntyivät Juho ja Maria Lallukan perintönä. Karjalaiset Lallukat olivat itsenäistyvän Suomen merkittäviä kauppiaita ja taidemesenaatteja. Mie maksan! Lallukan perintö -dokumentin ohjaaja Liisa Hovinheimo kirjoittaa ohjelman taustoista.
Mie maksan! Lallukan perintö maanantai 29.12. klo 21.00

Pariisin kultainen aika.

Pariisin kultainen aika

1920-luku oli Pariisissa hullua aikaa. Väritetty arkistokuva avaa työväenluokan Montmatren kapinan ja boheemin Montparnassen intellektuellien kaupungin, jossa syntyi kulttuuri-ikoneja kuten Picasso ja Josephine Baker.
tiistai 30.12. klo 21.00

Kuvassa Tove Jansson ja Tuulikki Pietilä.

Haru - yksinäisten saari

Dokumentti kirjailija Tove Janssonin ja taidegraafikko Tuulikki Pietilän kesistä Harun luodolla Suomenlahdella 1970 - 1991.
keskiviikko 31.12. klo 14.55

Historia

Vejanderin perhe: vasemmalta Teemu, Erkki, sylissä Minna, Leila, Juha, Keijo ja Aimo

Kansankodin kuokkavieraat 1

1960–70-luvuilla noin kymmenesosa suomalaisista muutti Ruotsiin. Kansankodin kuokkavieraat on kahdeksanosainen sarja Suomen historian suurimmasta kansanvaelluksesta sitten Karjalan evakuoinnin, sen syistä ja seurauksista tavallisten ihmisten tasolla.
tiistaisin klo 17.00

Olipa kerran Harlemissa.

Olipa kerran Harlemissa

Vaikka jazz-musiikki ei syntynytkään Harlemissa, siellä se huimasti kehittyi ja sieltä se lähti valloittamaan maailmaa. Jazzin tarinaa ovat kertomassa musiikillaan mm. Duke Ellington, Charlie Parker ja Coleman Hawkins.
tiistai 23.12. klo 20.00

Julkaistu
Martin Luther King Jr., Whitney Young ja James Farmer tapaamassa presidentti Lyndon Johnsonia vuonna 1964

Yhdysvallat vuonna 1964

Sinä vuonna Beatles saapui Amerikkaan, Ford Mustang tuli markkinoille, Cassius Claystä tuli Muhammad Ali ja Mississipissä murhattiin kolme kansalaisoikeustaistelijaa. Vuonna 1964 Amerikassa alkoi toden teolla 60-luku.
tiistaisin klo 21.00

Neil Oliver viikinkilaivan edessä

Viikingit 1

Viikingit muistetaan luostareita ryöstelleinä verenhimoisina merirosvoina, mutta keitä he olivat ja kuinka he elivät? Kirjailija Neil Oliver lähtee matkaan viikinkien vanavedessä.
perjantaisin klo 19.00

Teeman ohjelmat Areenassa

Vesa-Matti Loiri 70 vuotta

Teeman Elävä arkisto: Sotasankarit ja Tulkaa kotiin

Arkisto esittää kaksi puolta Vesa-Matti Loirista: Sotasankarit-farssissa Vesku on varuskunnan murheenkryyni, Tulkaa kotiin -ohjelmassa hän esittää ensimmäisen Leino-levynsä kaikki laulut.
tiistai 30.12. ja perjantai 2.1.

Kino Suomi: Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut

Veskun esittämä tv-toimittaja erehtyy luulemaan Speden esittämää kansanmiestä puoluepampuksi, ja kohta ollaan Yleisradiossa panemassa ohjelmistoa aivan uuteen uskoon. Yhteistyössä Ylen kanssa tehty komedia on vuodelta 1969.
torstai 1.1. klo 21.45

Yle Live: Vesa-Matti Loiri

Vesa-Matti Loiri esiintyi Lenni-Kalle Taipaleen bändin kanssa Ruisrockin Rantalavalla kesällä 2014. Tunteellinen ja musiikillisesti monipuolinen festarikeikka oli yksi viime kesän Ruisrockin puheenaiheita. Ohjelmassa tavataan hyväntuulinen Vesku paitsi lavalla myös haastattelussa.
Katso konsertti Areenassa

Loiri Elävässä arkistossa

Laulaja, koomikko, huilumies – Vesa-Matti Loirin Yle-ura alkoi Jatkoaika-ohjelman sketseistä ja etenkin kaatumiskilpailusta. Myöhemmin Loiri on nähty niin euroviisuedustajana kuin vakavana näyttelijänä.
Katso lisää Elävässä arkistossa