Hyppää pääsisältöön

Teemalauantait

Käpy selän alla on 50-vuotias

Teemalauantaissa 22.10. ensiesityksessä elokuvan HD-kopio.

Oi nuoruus! Nuoruudesta, rakastamisen vaikeudesta ja kesäisestä telttaretkestä kertova Käpy selän alla on 50-vuotias. Juhlan kunniaksi elokuva esitetään uutena HD-kopiona. Lisäksi nähdään lyhytelokuva Kristiina, Kävyn neljän tähden haastattelu ja Krista Kososen elokuvaesittely. Huom! Ohjelmat ovat katsottavissa vain suorana.
Teemalauantai 22.10. klo 21.00

Musiikkidokumentit

Valokeilassa Atte Blom

Suomirockin taustahahmon henkilökuva pe 21.10. klo 22.50.

Suomirockin suuri taustavaikuttaja on kerrankin itse valokeilassa. Atte Blomin itsensä lisäksi dokumentissa ovat mukana mm. Dave Lindholm, Mato Valtonen, Kaj Chydenius, Aki Kaurismäki, Maarit Hurmerinta, Pelle Miljoona, Andy McCoy, Mikko Alatalo, Tuomari Nurmio, Herra Ylppö ja Jouni Hynynen.
perjantai 21.10. klo 22.50

Jean-Michel Jarre: Matka ääniin

Dokumenttielokuva elektromusiikin pioneerista 23.10. klo 21.

Dokumenttielokuva Oxygènellä maailmanmaineeseen nousseesta elektronisen musiikin pioneerista, ranskalaisesta Jean-Michel Jarresta. Hän kertoo lapsuudestaan ja filosofiastaan sekä taltioi uutta musiikkia Electronica-albumeilleen alan suurimpien nimien kanssa. Jarre konsertoi Helsingissä lokakuun lopussa. Ensi-ilta.
Sunnuntai 23.10. klo 21.00

Teeman Elävä arkisto

Maaritin harvinaisuus julki Love Recordsin juhlan kunniaksi

Love Records oli suomalaisen popularimusiikin kulmakivi

”Love Recordsin panos suomalaisessa populaarimusiikissa on mittaamattoman arvokas.” Näin toteaa muusikko Maarit Hurmerinta tuoreessa Arkistovieraana-haastattelussa. Lokakuussa tulee kuluneeksi 50 vuotta levy-yhtiö Love Recordsin perustamisesta. Teema tarjoaa musiikillisen muistoretken Love Recordsin aikaan ja arvomaailmaan, jossa musiikki meni kaupallisen menestyksen edelle.
ti 18., pe 21. ja su 23.10.

Tiede

Sairauksien keisari

Syövän historia muinaisesta Egyptistä nykypäivään

Kuusiosainen tiededokumentti kertoo syövän koko tarinan: sen historian muinaisesta Egyptistä nykyajan uusimpiin tutkimuksiin. Ken Burnsin tuottama sarja perustuu Pulitzer-palkittuun kirjaan.
torstaisin klo 21.00

Historia

Afroamerikkalaiset

Viisisataa vuotta mustien amerikkalaisten historiaa

Ensimmäiset afrikkalaiset tulivat Amerikkaan orjina. Nyt Yhdysvaltain presidenttinä on afroamerikkalainen. Kuusiosainen historiasarja kertoo viidestä vuosisadasta mustien amerikkalaisten historiaa.
tiistaisin 11.10. alkaen klo 21.00

Elokuvan mestareita

Bergmanin videot: maailmankuulut elokuvantekijät pohtivat elämän peruskysymyksiä mestariohjaajan vhs-kokoelman äärellä

Kuusiosainen dokumentti sunnuntaisin klo 20.15.

Mitä elokuvia mestariohjaaja itse katsoi? Kuusiosaisessa dokumenttisarjassa kuuluisat elokuvantekijät ympäri maailmaa tutustuvat Ingmar Bergmanin omaan videokokoelmaan Fårön saarella ja puhuvat elokuviensa yhteisistä, suurista teemoista. Näin löytyy yllättäviä, liikuttavia ja hauskoja yhteyksiä eri puolilla maailmaa ja eri genreissä toimivien elokuvantekijöiden väliltä.
Sunnuntaisin 16.10.–20.11. klo 20.15.

Teemalauantait

Teemalauantait syksyllä 2016: Queenistä Abbaan, upeiden elokuvailtojen kautta

Freaks, Blow-up, Shokkikäytävä, Bullitt, Quadrophenia...

Syksyn 2016 Teemalauantait vievät katsojat muun muassa sirkusareenoille ja tähtien pukuhuoneisiin, riemastuttaviin mauttomuuksiin ja riipaiseviin tarinoihin ihmisyydestä. Syksyn elokuvia ovat Freaks, Casablanca, Mies ja nainen, Blow-up, Käpy selän alla, Punaiset kengät, Syvä uni, Bullitt, Quadrophenia, Kevät koittaa Hitlerille, Shokkikäytävä... Teemailtojen dokumenttien kohokohtia on maailmankuulun valokuvaajan Yann Arthus-Bertrandin yli kolmetuntisen Human-elokuvan Suomen-ensi-ilta. Syksy alkaa Queenin seurassa ja päättyy Abbaan.

Musiikkidokumentit

Vuoden musiikkimedia

Villen keittiössä

Villen keittiö 30 minuutissa

Ville Haapasalo makumatkalla lähes maailman ympäri

Värikkäitä mausteita, kuivattuja toukkia, haudutettuja patoja ja grillausta - Ville Haapasalon ruokakulttuuriohjelma vie katsojat makumatkalle lähes maailman ympäri.
keskiviikkoisin 28.9. alkaen klo 21.00

Katso Villen keittiön reseptit

Taginea ja toukkia, popcornia ja pistaasia

Taginea ja toukkia, popcornia ja pistaasia. Villen keittiössä laitetaan maailman makuja ilman desimittaa. Mutta ei huolta, herkkujen reseptit voit katsoa täältä.

Valokuvan voimaa

Valokuvan voimaa

Miten haluat tulla nähdyksi?

Eero, Ninni, Marianna, Franz, Roosa ja Johanna haluavat palauttaa rakkauden perhevalokuvaan kysymällä perheenjäseneltään: miten haluat tulla nähdyksi? He haluavat lähentää suhdetta ja tulla myös itse kohdatuiksi eri tavoin kuin aiemmin. Perheiden oppaana on voimauttavan valokuvan menetelmän äiti, Miina Savolainen.
arkisin 17.–25.10. klo noin 17.00

Bagdad–Rovaniemi

Bagdad–Rovaniemi

Haluaisin kysyä, mitä suomalaiset tekisivät meidän asemassa?

Entä jos olisit hengenvaarassa päivittäin, joutuisit jättämään kaiken rakentamasi ja ottamaan vauvasi mukaan vaaralliselle pakomatkalle? Valokuvaaja Aapo Huhta kuvasi turvapaikanhakijoita Rovaniemellä. Videoita Teemalla ohjelmien lomassa 15.10. alkaen.

Draamasarjoja

Milanon naisten paratiisi

Uusi italialainen draamasarja 1950-luvun tavaratalosta

Italialaissarjassa seurataan elämää 1950-luvun Milanossa, uudessa loisteliaassa tavaratalossa.
tiistaista torstaihin 27.9. alkaen klo 19.00

Kulttuuri

Made in Africa

Tanskalainen muotitoimittaja Chris Pedersen Afrikassa

Tanskalainen muotitoimittaja Chris Pedersen matkustaa Afrikkaan kuusiosaisessa sarjassa.
perjantaisin klo 20.30

Teeman tulevat elokuvat

Kino Suomi

Lapualaismorsian

Opiskelijatunteet kuohuvat 60-luvun Ylioppilasteatterissa.

Mikko Niskasen elokuva on tallentanut 1960-luvun Ylioppilasteatterin kuumimmat hetket ja aikakauden opiskelijaradikaalit voimansa tunnossa.
Kino Suomi torstai 20.10. klo 22.00

Narrien illat

Puolidokumentaarinen harvinaisuus poplaulajan urasta.

Moderni keikkaelämän kuvaus kertoo nuoren poptähden noususta ja laskusta: pääosassa oikea poppari Markku Suominen orkestereineen. Elokuva on nähty televisiossa vain yhden kerran aiemmin.
Kino Suomi torstai 27.10. klo 22.00

Teeman ohjelmat Areenassa

Teema Twitterissä ja Facebookissa