Keski-Pohjanmaa

Kuuntele radiota +

Aiemmat

Toimitusjohtaja Jan Backman esittelee tuhat litraa vetävää joustavaa säiliötä, joita yhtiö valmistaa satatuhatta kappaletta vuodessa.

Kaverusten idea poiki maailmanlaajuisen bisneksen – nesteiden suurpakkaus korvaa tynnyrit

Pietarsaarelaisen Fluid-Bagin tarina juontaa juurensa 1970-luvulle. Kokkolalaisinsinööri piti tehottomana appelsiinimehun rahtausta metallisäiliöissä Brasiliasta Eurooppaan. Hänen mielestään täytyi olla joustavampi tapa käsitellä, lähettää, tyhjentää ja puhdistaa pakkauksia. Muutaman kaveruksen kanssa syntyi idea joustavista pakkauksista ja koko kuljetusjärjestelmästä. Nyt Fluid-Bag on toiminut kolme vuosikymmentä ja tuottaa vuodessa jo satatuhatta suurpakkausta.

Suuhygienisti tarkastaa tytön hampaiden terveyden

Terveyspalveluiden ajanvaraus onnistuu yhä useammin netissä Keski-Pohjanmaalla

Kokkolan terveyskeskuksen ja peruspalveluliikelaitos Jytan ajanvarauksia ja aikojen perumisia voi yhä useammin tehdä netistä. Sähköisen asioinnin piirissä ovat kesäkuusta lähtien olleet suuhygienistin palvelut sekä lastenneuvoloissa terveydenhoitajien ajat. Lisäksi suun terveydenhuollon esitietolomakkeen on voinut täyttää etukäteen jo kotona netissä. Jatkossa yhä useampi asia hoituu tietokoneella.

Vesijohtoputkia ja viemäriputkia rakennustyömaalla Kemin Rovan asuntoalueella.

"Hirvittää!" – Valtionapujen loppuminen uhkaa nostaa kuluttajien vesimaksuja

Pienet vanhenevat jätevedenpuhdistamot voivat joutua toimimaan vielä vuosia suunniteltua kauemmin Kalajokilaaksosssa. Valtion suunnitelma lakkauttaa uusien vesihuolto- ja viemärihankkeiden avustaminen herättää suurta huolta, kun viemäreiden rakentaminen Kalajoen keskuspuhdistamolle on vielä kesken. Kokkolassa taas miljoonien eurojen siirtoviemärityöt Kälviälle ja Lohtajalle tehdään suunnitellusti kahdessa vaiheessa, vaikka toisen vaiheen rahoitus on hämärän peitossa. "Hirvittää", myöntää Kokkolan Veden vesilaitosjohtaja Esa Jokela.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä