Keski-Pohjanmaa

Kuuntele radiota +

Kunnat ovat sanoneet sanansa uudesta kuntalaista – moni asia hiertää vielä

Kuvassa Kannuksen kaupungintalo.

Nuorisovaltuusto, kansalaisraati, valitusoikeus päätöksistä, vallanjako luottamushenkilöiden ja virkamiesten välillä sekä kunnan vastuu sote-uudistuksessa. Siinä joukko sanoja, joiden merkitystä kunnat tivaavat lausunnoissaan valtiovarainministeriöltä. Kunnat ovat sanoneet sanansa niiden hallintoa koskevasta uudesta kuntalakiluonnoksesta. Suuri osa siirtäisi kuntalain voimaantuloa vuoden 2017 alkuun.

Aiemmat

Vasikka makaa karsinassa

Mansikki lypsää kohta täsmämaitoa – omat lehmät juustolle ja voille

Geeniperimän tehokas hyväksikäyttö on mullistanut karjanjalostuksen muutamassa vuodessa ja tuonut maitotiloille miljoonien säästöt. Uudet menetelmät avaavat mahdollisuuden jopa täsmämaidon tuottamiseen. Jalostuksen alkupää on kokenut todellisen mullistuksen. Esimerkiksi toholampisen Hirvisen navetan pienet sonnipojat Hulivili ja Grandpa saavat tietää siitoskelpisuudestaan alle vuoden ikäisinä, kun ennen siihen kului useita vuosia.

Video: Tietotekniikkaa Kokkolaan opiskelemaan tullut iranilainen Ali Bitarafan on asunut ensimmäisen viikon leirintäalueen mökissä.
Video

Ali matkasi maailman halki opiskelemaan Kokkolaan – ainoa yösija löytyi leirintäalueelta

Ulkomaalaisten opiskelijoiden asunnonhaku on tänä syksynä vaikeinta miesmuistiin Kokkolassa. Yhtenä syynä on yhden ulkomaalaisten suosiman vuokratalon, Tankkari I:n purkaminen. Yksi opiskelijoista on iranilainen Ali Bitarafan, joka saapui runsas viikko sitten Kokkolaan aloittamaan tietotekniikan opiskelua ammattikorkeakoulussa. Yllätys oli melkoinen, kun opiskelija-asuntoa ei järjestynytkään. Yösija löytyi leirintäalueen mökistä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä