Pohjanmaa

Kuuntele radiota +
Seuraava ohjelma:

Tuoreimmat

Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki.

Jytyn puheenjohtaja: "Sunnuntaityötä tekevät ansaitsevat korvauksensa"

Kuntien ja valtion työtekijöiden palkanleikkaukset näkyvät konkreettisesti tilipussissa ensi kesästä alkaen, kun kilpailukykysopimus leikkaa lomarahoja ja työaika pitenee. Kuntasektorilla epävarmuutta lisää palveluiden uudelleen järjestelyt ja ulkoistamiset. Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki ihmettelee lisäksi kokoomuksen ehdotusta sunnuntaikorvausten poistamisesta.

Espoolainen Maria Lindell tuli tyttäriensä Leijan, Tildan ja Lauran sekä mummin kanssa viettämään kesäpäivää Tropiclandiaan.

Wasalandian lakkautus verottanut Tropiclandian kävijöitä – "Jokainen hellepäivä on tärkeä"

Sateinen ja viileä alkukesä on verottanut pohjalaisten matkailukohteiden kävijämääriä. Esimerkiksi Ähtärin eläinpuistossa ei uskota päästävän viimevuotisiin ennätyslukuihin. Myös Härmässä huvipuisto Powerparkissa kävijämäärät ovat notkahtaneet hyvän alkukauden jälkeen heinäkuussa. Vaasan Tropiclandian kävijämääriä on vähentänyt säiden lisäksi Wasalandian lopettaminen.

Bayram Basalak valmistelee kebab-annosta ravintolassaan.

Ravintolayrittäjät kritisoivat julkista Oiva-valvontaa – tarkastajienkin mukaan Eviran ohjeistus muuttuu liian tiuhaan

Elintarvikealan yritysten julkinen valvonta eli Oiva-raportit ovat viranomaisten mielestä parantaneet ravintoloiden hygieniaa ja elintarvikevalvontaa. Yrittäjät kuitenkin moittivat valvontaa epäreiluksi, epäselväksi ja liian byrokratian takia työlääksi. Tarkastajatkin myöntävät, että Eviran ohjeistus muuttuu niin tiuhaan, että määräyksissä on vaikea pysyä perässä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä