Suomi: Krista Siegfrids – Marry me

Suomi: Krista Siegfrids – Marry me

ESC2013 kilpailijat

Säv: Krista Siegfrids, Erik Nyholm, Kristoffer Karlsson, Jessica Lundström
San: Krista Siegfrids, Erik Nyholm, Kristoffer Karlsson, Jessica Lundström

Kaikkien aikojen toisen Uuden Musiikin Kilpailun voittaja Krista Siegfrids on varsin energinen ja ulospäin suuntautunut nuori nainen, jonka esikuviin kuuluvat mm. Lady Gaga ja The Sounds -yhtyeen Maja Ivarsson.

The Voice of Finlandin kautta suurelle yleisölle tutuksi tullut Kristalla opiskeli ensin opettajaksi Vaasassa, mutta jätti opinnot kesken ja valitsi uran musiikin parissa. Daisy Jack -bändin vokalistipestin jälkeen Krista on esiintynyt mm. Play Me -ja Muskettisoturit -musikaaleissa ja tehnyt suuren määrän cover- ja muita keikkoja ympäri Pohjoismaita. 27-vuotiaan Kristan debyyttilevy julkaistaan toukokuussa.

UMK:n voittajakappaleen Marry Me Krista omisti omalle poikaystävälleen (kosintaa odotellessa!) ja Kristan UMK-esityksistä tuttu hääteema on jatkunut Elias Koskimiehen ohjaamassa musiikkivideossa – ja tulee jatkumaan myös Malmössä toukokuun puolivälissä.

lähteet:
yle.fi/umk
kristasiegfrids.com

Asiasanat: esc13, ESC2013

Kommentit (16)

Suomenruotsalaisuus on ollut valttia Suomen euroviisuvalinnoissa viime vuosina. Eikä siinä mitään, vaikka virhevalintojakin on tehty. Krista oli kuitenkin oikea valinta energisyydellään. Biisi on toimiva ja tarttuva, kuten koko show. Biisin sanat kuulostaa naiiveilta tasa-arvon maassa,mutta antaa mennä vaan.
Mahdollisuuksia on, eikä tarvitse tuntea myötähäpeää tälläkertaa.

>Anonyymi La 18.5.2013, klo 05.28

Krista on sisäistänyt euroviisumeiningin ja tehnyt lujasti työtä erottuakseen ja saadakseen kontakteja jatkoon. Iloinen, hiukan kieli poskessa tehty rallatushan tämä on, joka jää helposti myös korvamadoksi soimaan. Ei voita mutta sinne paremmalle puolelle päätyy.
Tsemppiä Kristalle!

>Lilli Pe 17.5.2013, klo 22.06

No voi nyt hyvä luoja ihmiset, oli biisi huono tai ei niin ei showlla yritetä mitään peitellä/korvata vaan tässä on showta puhtaasit shown vuoksi. Krista itsevarma ja energinen, hävetä ei ainakaan tartte kun on näin kansainvälinen biisi tällä kertaa! Sävellys ei ole ihmeellinen, mutta se ei ole kaikki kaikessa.

>Anonyymi Pe 17.5.2013, klo 20.14

ding dong, ihan tosi hei.. lievää myötähäpeää suomen edustus kappaleen puolesta.. tästä saadaan varmaan hyvät suosion osotukset, mut siihen se sittte jääkin.

>Unkari voittoon ja Norja toisex To 16.5.2013, klo 21.02

aijai krista onko tainnut tulla vähän liikaa bailattua kun on äänikin mennyt! mutta, kaikkea hyvää kristallle sinne mälmöhön! toipumisia!

>werqu Ma 13.5.2013, klo 15.40

"Täysillä vain kohti kisoja! Reipas biisi kerää takuulla ääniä. Käy Malmössa niin tai näin, voitto on jo nyt kotona! Go, go!"

HAHAHHAHAHAHAHHAH tuskin

>Crazy bitch Ma 13.5.2013, klo 07.56

Hieno laulaja jolla on hieno ääni. Biisistä en kuitenkaan tykkää. Krista olisi pystynyt laulamaan paljon vaikeamman biisin ja se olisi voinut olla syvällisempi.

>Anonyymi Su 5.5.2013, klo 22.43

Hyvä show ja reipas laulaja tuo Krista kyllä on, mutta sävellys on mitäänsanomaton. Toivotaan, että kunnon show vie kuitenkin finaaliin. Mikael Saari oli mielestäni UMK:ssa paras.

>Fani46 Su 5.5.2013, klo 15.39

Mielestäni sävellys töksähtelee liikaa: Oisko sovittaja voinut vähän pehmentää melodiaa, nyt lyö kovasti korville joka kerta kun kuulee ding dong? Ikävä kyllä ei pääse finaaliin.

>Antzu Su 5.5.2013, klo 15.36

Biisi on aikamoisen huono. Showlla yritetään piilottaa biisin heikkoutta. Enpä tiedä, onnistutaanko tässä hämäyksessä. Pukutemppukin, voi elämän kevät!

>Anonyymi La 4.5.2013, klo 21.18

Ihana kappale! Hyvä Krista :) Krista on upea ulospäin suuntautunut ja itsevarma ihminen! Ei ollenkaan tyypillinen suomalainen epävarma esiintyjä. Laulu on hauska ja tarttuva! Esityskin on varmasti hauska ja mieleenjäävä!

>Mari To 2.5.2013, klo 14.06

suomenruotsalaisten valitsemalla euroviisulla ei ole mitään mahdollisuuksia finaaliin. Poikihan tämä toki muutaman hupivideon nettiin, mikä osoittaa sen, kuinka suumalaisille naureskellaan muuaalla. Toivottavasti ensi vuonna valinta onnistuisi...

>Raipe Ma 29.4.2013, klo 10.18

Tähän mennessä Kristalle on ennustettu aika hyvää tulosta noilla kansainvälisillä sivustoilla, ja jos finaalissa sinne tulostaulukon paremmalle puolelle (Top 13) pääsisi niin olisin ikionnellinen. Olisihan se paras tulos Suomelta piiiitkiin aikoihin, lukuunottamatta voittoa 2006.
Nyt kun Krista kerää tasaisesti huomiota kaikkialla Euroopassa, niin voin/haluan uskoa hyvään sijoitukseen. Ja jollakin tavalla uskon jopa kappaleen voittoon, kyllä se on niin kansaa villitsevä.
Kunhan Krista pitäisi show'n Malmössa UMK-finaalin näköisenä, niin hyvää tulee!!

>Kaku Ma 29.4.2013, klo 06.53

Täysillä vain kohti kisoja! Reipas biisi kerää takuulla ääniä. Käy Malmössa niin tai näin, voitto on jo nyt kotona! Go, go!

>Anonyymi Ma 22.4.2013, klo 07.57

Joo kyllä tällä hyvä tulee, Tänä vuonna näyttää olevan paljon balladeja ja slovareita. Vaikka Mikael Saari oli minun suosikkini viisuihin, niin kyllä tässä seurassa olisi biisi muiden jalkoihin jäänyt. Kristan biisi on positiivisesti erilainen. Ihmettelen jos ei tällä pärjätä.

>finaaliin lippuja odotellen Su 31.3.2013, klo 16.42

Loistava Krista! Kerrankin meillä edustaja joka sanoo suoraan haluavansa voittaa! Usein sinne lähdetään hakemaan hyviä kokemuksia ja "turistimatkailemaan" mutta Krista on tosissaan ja on oikein sanoa se ääneen!! Mikael Saaren balladi oli sävellyksenä kyllä ihan omaa luokkaansa mutta tällä mennään ja ihan hyvät chanssit pärjätä sillä muut kisakappaleet ovat melko huonoja.

>fani Su 31.3.2013, klo 07.33

Ajankohtaista

Euroviisut

Vuoden 2014 Eurovision laulukilpailu järjestetään Tanskassa.

1. semifinaali: 6.5.2014 (alustava päivämäärä)
2. semifinaali: 8.5.2014 (alustava päivämäärä)
FINAALI: 10.5.2014 (alustava päivämäärä)

Suomen edustaja valittiin Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa, helmikuussa 2014. Kilpailun voitti Softengine ja edustaa Suomea Kööpenhaminassa toukokuussa.

 

Eurovision.tv

Melodi Gran Prix (DR)

Eurovision (Svenska Yle)

Euroviisut Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä