Retrolissun ysärit

Retrolissun ysärit

15.10.2013

Retrolissun ysärit Teemalla ja Areenassa maanantaisin klo 21.

Retrolissun tunnarimusiikin on tehnyt Uusi Fantasia ja sen esittää itseoikeutetusti Ressu Redford.

Mikään ei muutu – eikä mikään pysy ennallaan. Sen todistaa Retrolissu, joka on penkonut videoarkistoja viime vuosituhannen lopusta. Retrolissun oma ysäriremix tarjoilee kymmenen tiukkaa jaksoa ja sähäkkää siivua ehtaa ysäritoimintaa.

Retrolissu on listannut vuosikymmenen svengaavimmat tekoturkit, huonoimmin laulavat urheilijat ja sinivalkoisimmat hetket. Kuolemattoman musavideon valikoi viikottain YleX:n MattiParasta ennenAiraksinen ja timanttinen jyystö valtaa tajunnan. Katso Retrolissun listaamat musiikkivideot kokonaisina osoitteessa yle.fi/musiikki.

1990-luku oli muutakin kuin lamaa ja huonoa makua. Ennen kuin huomaatkaan, eilisen cool on huomisen hip.

Jaksot

21.10. Retrolissun ysärit: Girl Power
1990-luku alkoi virallisesti Madonnan Blonde Ambition -kiertueesta, ja viidentoista sentin kengänpohjat kohottivat tyttöenergian uudelle tasolle. Spaissarit kävivät Suomessa ja Nylon Beat kikatteli.

28.10. Retrolissun ysärit: Aktivistit
Ysäri-aktivisti boikotoi mäkkäreitä, kaninsilmäkosmetiikkaa ja Pierren viinejä. Nuoret valtasivat taloja ja varastivat koe-eläimiä. Kettutyttö-edpisodi päättyi Orimattilan laukauksiin.

4.11. Retrolissun ysärit: Napa
1990-luvun hohtohetkiin kuului naparenkaan ottaminen ja se eka tribaalitatska. Samaan aikaan kun toiset tuijottivat omaan napaan, uhkasi kasvihuoneilmiö sulattaa napajäät.

11.11. Retrolissun ysärit: Kaikki nuoret tyypit
1990-luvulla lapset ja teinit kutsuttiin mukaan kilpailuun, jossa tavoitteena on saada kaikki markat kulutettua. Matias Sassali lauloi sodasta, The Rasmus rakkaudesta ja Ultra Bra hauesta.

18.11. Retrolissun ysärit: Kiitos 1990-1999
Ysärillä siniristilippua heilutettiin Globenissa ja Joensuussa. Renny Harlin lähti Amerikkaan. Japanilaiset koskettivat kultasormillaan Muumeja. Urheilijat levyttivät, harmi kyllä.

25.11. Retrolissun ysärit: Ollaan sekaisin
Ysäri-ihminen halusi olla sekaisin, joko teknomusiikin, kotiviinin tai subutexin voimin. Retrolissu uppoaa psykedeliaan, rytmi on sydämessä.

2.12. Retrolissun ysärit: Bittiavaruuden tähtikaaret
Ihmiskunnan historia mullistui 1990-luvulla: kännykät, tietsikat, internet ja sähköposti levisivät kulovalkean tavoin ja nuoret alkoivat tehdä omia telkkarijuttujaan. Retrolissu etsii kissanhäntää tiedon valtatiellä.

9.12. Retrolissun ysärit: Ahistaa
Kurt Cobain kuoli ja hautakivet kaatuivat. Karvanopparalli pyöri ja lama-ajan nuoret ottivat ahdistuksesta kaiken irti. Mustavalkoiset musiikkivideot ja pikkukaupungin angsti.

16.12. Retrolissun ysärit: Megajulkkixet
Turhat julkkiset ja julkkisten turhat kaverit. Matti, Henry, Mattiesko ja Tony pitivät käyrän nousussa, Carmen menetti missikruununsa ja Ninja S näytti mallia maailmalle. Seiska nosti tyrkyt kanteen.

23.12. Retrolissun ysärit: Millennium
Yy-kaa-koo, kaikki loppuu aikanaan, 1990-lukukin. Euro suututti kansan ja ufotutkijat ennustivat maailmanloppua, mutta aina vanhan loppuessa syntyy jotain uutta.Paavo Väyrynen ja Robbie Williams ovat ajattomia.

Kommentit (0)

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • "New Yorkissa esiintyy varmasti tuhat bändiä joka ilta"

  Maailmasta tuskin löytyy toista kaupunkia, jossa olisi yhtä valtava tarjonta musiikin suhteen kuin New Yorkissa, laulaja Janita arvelee. Hyvät bileet löytääkseen täytyy kuitenkin olla itse aktiivinen ja ottaa tapahtumista selvää.
Muualla Yle.fi:ssä