Soittakaa Paranoid! -huuto täyttää 23 vuotta. Missä olit, kun kuulit ensikertaa ”Soittakaa Paranoid!”?

Kansallisen Soittakaa Paranoid! -viikon suojelijana toimii Juho Juntunen.

Soittakaa Paranoid!

 • Soittakaa Paranoid! | 05.11.2013

  Paranoid on taisteluhuuto

  Soittakaa Paranoid! -huudon huutaminen keikoilla on leimallisesti suomalainen ilmiö, jonka isäksi on usein nimetty Juho Juntunen. Tässä Kansallista Soittakaa Paranoid! -viikkoa varten tehdyssä haastattelussa hän kertoo huudon synnystä. Paranoidin tilalla olisi muuten voitu huutaa In-A-Gadda-Da-Vida! Lisäksi Juntunen avaa teemaviikon yleisöpalkinnoksi tekemänsä taideteoksen merkitystä.

 • Soittakaa Paranoid! | 01.11.2013

  Evil Veli Live @ Levi

  Katso spektaakkelimainen suorana Leviltä lähetetty web-gaala kokonaisuudessaan! Interaktiiviseen lähetyksen huippuhetkiin kuului Kansallisen Soittakaa Paranoid! -viikon suojelijan Juho Juntusen syväluotaava haastattelu Soittakaa Paranoid! -huudon synnystä. Illan kohokohdaksi nousi odotetusti kansanäänestyksen voittajan julkistaminen ja parhaiden perustelujen poiminta. Osallistu Kansallisen Soittakaa Paranoid! -viikon jälkipuintiin Twitterissä hashtagilla #SoittakaaParanoid.

 • Soittakaa Paranoid! | 01.11.2013

  8 paranoidia versiota

  Kansallista Soittakaa Paranoid! -viikkoa varten 8 taiteilijaa teki oman näköisensä version Paranoidista. Katso Räjäyttäjien Rapan, Lauri Porran, Mirel Wagnerin, Mikko Alatalon & Jammi Humalamäen, Knucklebone Oscarin, Gangzin, Suvi Isotalon ja Kari Peitsamon tulkinnat klassikkobiisistä.

 • Soittakaa Paranoid! | 24.10.2013

  Kansanäänestys - Kahdeksan versiota Paranoidista ja paranoiasta

  Räjäyttäjien Rapa, Lauri Porra, Mirel Wagner, Mikko Alatalo & Jammi Humalamäki, Knucklebone Oscarin Oscar & Jarkko, kurkkulaulaja Gangzi, Kari Peitsamo ja Suvi Isotalo versioivat Paranoidin ja kertovat paranoi'istaan. Äänestys päättyi 1.11. ja parhaan perustelun lähetti Eetu Heino, onnea!

 • Soittakaa Paranoid! | 03.10.2013

  Missä sinä olit, kun kuulit ensikertaa ”Soittakaa Paranoid!”?

  Soittakaa Paranoid! -huuto täyttää 23 vuotta ja sitä juhlitaan yle.fi/musiikki-osoitteessa 28.10.-2.11. Merkkivuoden kunniaksi useat artistit versioivat Paranoid-kappaletta. Parhaasta versiosta järjestetään yleisöäänestys, jonka palkintona on Juho Juntusen uniikki ja alkuperäinen taideteos. Äänestys päättyy 1.11!

Kommentit (0)

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • "New Yorkissa esiintyy varmasti tuhat bändiä joka ilta"

  Maailmasta tuskin löytyy toista kaupunkia, jossa olisi yhtä valtava tarjonta musiikin suhteen kuin New Yorkissa, laulaja Janita arvelee. Hyvät bileet löytääkseen täytyy kuitenkin olla itse aktiivinen ja ottaa tapahtumista selvää.
Muualla Yle.fi:ssä