Tangolaulukilpailun Finaali 14.7. klo 21.00

Tangolaulukilpailun Finaali 14.7. klo 21.00

Tangomarkkinat - To 12.7.2012, klo 22.35 - Toimittaja: lauri_l

Tangomarkkinat 2012 finalistitTangomarkkinat 2012 finalistit

Tangolaulukilpailun Finaali streamataan suorana Areenassa klo. 21-23. Stream löytyy täältä.

Finaalin karsinta tarjosi dramatiikka, kyyneleitä ja hivenen hulluuttakin. Neljä finalistia ratkaistiin suoraan yleisöäänillä. Illan suurimman äänisaaliin korjasi Suvi Karjula. Muut yleisöäänestyksen perusteella finaaliin jatkavat kilpailijat ovat Pekka Mikkola, Nino Nyman ja Marko Lundberg. Kahdesta viimeisestä finaalipaikasta päättivät tuomarit ns. "lucky loser" -kierroksen jälkeen. Tuomariäänin Finaaliin jatkavat Terhi Matikainen ja Janus Hanski.

Finaalissa 14.7. ensimmäisellä, perinteisen tangon kierroksella esiintyvät kaikki kuusi finalistia. Esiintymisjärjestys on Janus Hanski, Nino Nyman, Pekka Mikkola, Suvi Karjula, Terhi Matikainen ja Marko Lundberg. Tuomaristo valitsee seuraavalle kierrokselle 4 laulajaa. Neljä toiselle kierrokselle päässyttä kilpailijaa tulkitsevat modernin tangon, jonka jälkeen tuomaristo valitsee superfinaalikierrokselle 2 parasta kilpailijaa. Kärkikaksikko esittää kumpainenkin superfinaalitangon, jonka jälkeen tuomaristo valitsee laulukilpailun voittajaksi joko Tangokuningattaren tai Tangokuninkaan. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen kunnioittaa läsnäolollaan Finaalia.

Tangolaulukilpailun tuomaristo on tuttu:

Martti Haapamäki - tuomariston pj., Seinäjoen Tangomarkkinat
Jorma Hietamäki - musiikkipäällikkö, Yle Radio Suomi
Eija Kantola - laulaja, Tangokuningatar 1992
Kaija Lustila - laulaja, Tangomarkkinat 2009 finalisti
Johanna Tuomi - oopperalaulaja, laulunopettaja, Sibelius-Akatemia
Ilkka Vainio - tuottaja, sanoittaja

Tangolaulukilpailun Finaali lauantaina 14.7. klo 21. Suorat lähetykset: TV 1, Radio Suomi ja Areena.

Lisää artisteista:Suvi Karjula

Kommentit (247)

Artistin Karisma on se joka vetää väkeä tanssipaikoille,se voi olla ääni,miellyttävä olemus,huomioi yleisönsä,jne... se onkin mielenkiintoista kenet kansa nostaa suosikeiksi ;)

>Anonyymi To 26.7.2012, klo 21.14

Terhi on vaan niin hyvä. Mihin arviosi karisman puutteesta perustuu?

> Anonyymi Ma 23.7.2012, klo 21.27

Valitettavasti karisma puuttuu,niinkuin viime vuoden voittajaltakin,vaikka osaavia artisteja ovatkin !

>Anonyymi La 21.7.2012, klo 11.34

Terhi on niin ihanan lutunen ja aidonoloinen

>Anonyymi Pe 20.7.2012, klo 20.40

Hyvät ehdokkaat hokasit,tulis hauskat Tangoskapat ;O

>Anonyymi Ma 16.7.2012, klo 11.22

Kun tuomaristo niin pontevasti peräänkuulutti tulkintaa laulutaidon kustannuksella, niin ehdotankin mikäli vielä Seinäjoella ensi vuonna näitä farssikinkereitä järjestetään, että nimeksi laitetaan tulkintamarkkinat. Minulla on jo ehdokkaat valmiina, koska ikärajaa ei ole: loistava tulkki Somerolta. M A Numminenhan tulkitsee vaikka hevosmiehen käsikirjan tunteella ja syvällä tangoon vaadittavalla palolla! Mauri kehiin. Jotta kilpailusta ei tulisi tylsä, niin tuoreena kasvona Maukalle vastakilpailijaksi lavaesiintymisen hyvin hallitseva kultakurkku Matti. Eiköhän tästä saada markkinat uuteen nousuun. Toivottavast saadaan ensi vuonna tuleviin geimeihin asiantuntevampi ja puolueeton tuomaristö.

>Anonyymi Su 15.7.2012, klo 16.29

Johanna Tuomelle 10p asiantunteva tuomari.

>Anonyymi Su 15.7.2012, klo 11.39

Kaikilla 6:lla laulajalla on loistava ura vielä edessä. Erot olivat aika pieniä, mutta mieleen jäivät erityisesti Matikaisen ja Hanskin esiintymiset. Molempien laulut tulivat aivan kuin sydämestä. Matikainenkin selvitti pienet mokat rautaisella tyyneydellä, ja osasi esiintymisellä ottaa kuulijat huomioon laajalti.

>Anonyymi Su 15.7.2012, klo 11.09

03.48"""""" Näin me olemme niin eri mieltä..Matikainen on niin Pehmonen/ kuulumaton ääni Tangolle..Ei sanojakaan kuule kunnolla Ei voimaa. Kuulemassa oltiin.. Mikkosella on ääntä ja vielä kun ammatti ihmiset petraa esiintymistä niin todellinen tangokuningas. Paikkansa ansaitsi.. Suvilla hyvä voimakas ääni , ollut vaan jo esillä niin paljon niin tuomarit ei olleet kiinnostuneita laittaan häntä voittoon. Tulee pärjään muutenkin. Kansa puhelin äänesti Suvin ja toinen Mikkonen... Kyllä kansa tietää...Huom: tuomarit...KANSA TIETÄÄ.. meitä ei saa fuskata. Tai...???? ONNEA Mikkola.... Onneksi saamme kuitenkin itse päättää ketä kuuntelemme ja kenen keikalla käymme. Sitä varmaankaan ei tuomarit päätä??

>Anonyymi Su 15.7.2012, klo 10.46

Matikaisella liian olematon ääni..Ei voimaa äänessä ...Jotenkin nukuttavaa hänen esiintymisensä. Ei saa sanoista selvää ..on niin hentoa.. Sinänsä ääni varmaan hyvä. Mutta ei Tangokuningatar ej. Mutta Ile sai niinkuin halusi...Uutta verta...Suvihan on hänelle tuottanutkin ja tuottaa edelleen ilman voittamistakin. .Onnea Mikkola hyvä ääni on. Ammattitaitoiset ympärilläsi tekee susta todellakin tähden. Ainekset on itselläsi siihen.. ONNEA..

>Anonyymi Su 15.7.2012, klo 10.16

Paremminhan Matikainen lauloi jo torstaina kuin Karjula. Olen pitänyt koko ajan Matikaisen persoonallisesta äänestä, ei vielä kuitenkaan superfinaaliainesta ja se oli epäreilua että tuomaristo pelasi 4;ksi parhaaksi 2 miestä ja 2 naista? Mieslaulajilla ei ollut tasapuolisia mahdollisuuksia jatkoon, koska tuomarit halusivat jatkoon 2 miestä ja 2 naista.

>Anonyymi Su 15.7.2012, klo 06.03

Kyllä nuo superfinalistit olivat oikeat. Kisan jälkeen tangokadulla ja Paviljongin keikalla antoivat näytteen todellisesta osaamisestaan. Mikkola varma tangolaulaja.Muussa musikissa ja lavaesiintymisessä vielä opettelemista.Terhi Matikainen lauloi hienosti, osasi esiintyä ja sai kansan mukaansa.Terhistä tulee vielä tai on tähti. Suvi Karjula ei ansainnut paikkaa superfinaaliin, vaikka kuinka sitä täällä kritisoidaan. Syykin on selvä. Terhi oli parempi joka osa-alueilla.Ihan oikin meni kisa ainakin meidän mielestämme ja lopputulos ei parkumalla muutu.

>Inarilaiset Su 15.7.2012, klo 02.48

Sorry nyt vaan mutta ihmettelin jo Karjulan nettiäänestyskuvaa (valkoinen tiukka ylipursuava pusero). Kyllä huolitellulla ulkoasulla on merkitystä.

>Anonyymi Su 15.7.2012, klo 00.23

Kyllä! Menen Terhiä kattomaan, vaan Suvista en ole niin varma.

>Anonyymi Su 15.7.2012, klo 00.09

Tapsa on täysin oikeassa. Tuota juuri tarkoitan. -00.09-

>Anonyymi Su 15.7.2012, klo 00.06

Terhin sanoista en aika ajoin saanut edes selvää Sabotagesta,minusta Suvi onnistui vallan mainiosti omassa kappaleessaan,mutta onhan kahdesta parhaasta vaikea valita voittajaa joten pudotetaan toinen pois ja tilalle sellainen joka ei ole kansan mieleen,mutta onhan Vainiolle ennenkin noita mokia sattunut !
Olis jo aika antaa Suomen kansan päättää,kenen tahtiin he haluavat tanssia !

>Anonyymi Su 15.7.2012, klo 00.02

Taas veikkasin oikein :)

Hanski, Lundberg, Mikkola tai Nyman kuitenkin voittaa! :D
Anonyymi –La 14.7.2012, klo 20.58

Semifinaalin karsinnassa mulla meni vain yksi väärin. :)

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.58

Katsoin ensimmäisen ja viimeisen kerran nämä kisat. Olin jo suunnitellut lähteväni ensi vuonna Seinäjoelle, mutta jos laulutaidolla ei ole merkitystä, niin ei näitä kisoja halua jatkossa katsoa. Toni Nyman ja Suvi Karjula karsiutuivat ja paljon huonomipi Terhi Matikainen pääsi lähes loppuun asti tuomariston puheenjohtajan suosiollisella avustuksella. Oliko "suhteita" tuomaristoon?

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.55

Jaa ,että tuomarit saa päättää kansan puolesta !!

Olikohan Vainio jo ennen finaalia tuo repustuksensa kirjoittanut ?
Mutta Suvi kääntää tappion vielä voitoksi ,lauloi todella upeasti nuo kaksi kappaletta ;D
Onnea kuitenkin Pekalle,olitte parhaat Suvin kans ;D

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.49

Jaaa-a... Mikkola- Matikainen. vedonlyöjät jäi nuolemaan näppejään.
nooo... Karjula lauloi "modernissa tangossa" vähän falskisti, Matikainen ei. molemmilla oli erittäin vaikea biisi.
Matikainen lauloi väärää osaa, bändi soitti oikein. mutta ei Mikkolakaan ihan puhtaasti laulanut tuota cumparsitaa.
Yhteenveto; kaikille oli säännöt selviä. kuudesta kaksi tippuu, sitten taas kaksi. jos ei onnistu omalla vuorollaan niin silloin ei pärjää. minun mielestä Terhi lauloi paremmin sabotagensa kuin Karjula Närhen biisin. mitä sitten jos mokas seuraavassa osiossa kappaleen tekstissä. niinhän mokas lundbergkin keskiyön aikaan alussa.
oikeat kuninkaalliset. HYVÄ MIKKOLA JA TERHI !!!!!!!!!

>Tapsa La 14.7.2012, klo 23.38

Lapista onkin tulossa kilpailija markkinoille. Vapise Seinäjoki!

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.37

Joo. Dramatiikka olikin kaiken tarkoitus. Ei laulukilpailun voittajan valinta. Sama show jatkuu, mitä se on ollut jo vuosia vaikka tv-yhtiö välittänä vaihtuikin. Sitä saa mitä haluaa, kansa (siis se vähä) mitä velä on, kyllä kaikkoaa tällaisen pelleilyn jälkeen. Ensi suvena ei tarvitse ainakaan tätä kilpailua seurata. Tapahtuma sinällään on ok, mutta ei sitä keihään kärkeä kannata tylsyttää. Uskon, että yleisö osaa osoittaa mieltään. Valitettavaa mutta totta.

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.33

Ja Heikillä pyyhkii mahtavasti:D Ihanaa!

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.32

Me kainuulaiset ei oo mittää tuomaristoo lahjottu... Pekka Mikkola oli yksinkertaisesti paras :) ja se minun korvaani rehellisesti oli sitä, siihe ei vaikuta millään lailla se mistä hän on kotoisin...
Ja vaikka Karjula toki olikin ilmeisesti yleisön suosikki, niin Mikkola sijoittui sentään siinäki äänestykses 2 :)....mietitäänpä viime vuoden skandaalii sen sijaan, moneskohan kisan voittaja olikaan silloin yleisöäänestykses...Tähän tulokseen voipi olla tosi tyytyväinen :) Muutenkin viime vuonna Kainuulta ryöstettiin voitto (Heikki Koskelo, yleisöäänestyksen selkeä 1. jätettiin 2.!), joten näin tämän sopikin täl kertaa mennä :D

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.28

Terhistä sitä persoonallista otetta löytyy toisin kuin Suvista. Vielä parempi äänikin, ei voi mitään.

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.25

Ei kiitos Karjulaa.

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.22

Tämä on laulukilpailu eikä mikään pelle persoonallisuus kisa.

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.21

Tämä on laulukilpailu eikä mikään pelle persoonallisuus kisa.

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.21

Ile Ile mitä mieles pyörii, kansan ääni ,paras ääni. Ile. Ile olet petturi mies, Suvi kansan sydämmen vei. Mikkola kyllä toisena Kansan mieles soi. Ile Ile ihmeellinen Ile, kuuntele kansaa ..Ile Ile olemme pettyneitä sinuun..Ile Ile älä petkuta meitä..Ile ile me kuuntelemme musikkii..Ile ile arvostus sinuun loppui.. Ile ile keinustuoli oottaa sua.. Mikkolalle Onnea kuitenkin ja menestystä.

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.18

Vielä kertaus on opintojen äiti eli
Valintakriteerit:
Laulutaidon ja lauluäänen tulee olla sekä teoreettisilta että toteutuksellisilta ominaisuuksiltaan sellaisia, että ne mahdollisimman hyvin soveltuvat tangon ja muun kevyen musiikin laaja-alaiseen esittämiseen niin live-tilanteissa kuin myös erilaisissa tallenteissa.
Tangokuninkaallisiksi ei haeta stereotyyppejä, joten tuomariston tulee rohkaista kilpailijoita tuomaan esille heille ominaisia persoonallisuuspiirteitään. Vain vahvoilla persoonallisuuksilla ja riittävästi tervettä itsetuntoa omaavilla kilpailijoilla, on mahdollisuus menestyä valinnan jälkeen.
Moitteetonkaan ja tulkinnallisesti ylivoimainen laulutaito sekä vahvat persoonallisuustekijät eivät vielä riitä, vaan valittavalla henkilöllä on oltava myös viihdyttäjän ominaisuuksia. Valintahetkellä ei kukaan ole luonnollisestikaan valmis, mutta silti on otettava huomioon myös: kilpailijan valmiudet toimia juontajana ja antautua dialogiin yleisön kanssa, valmiudet ja halu kehittää omaa esiintymistä sekä avoimuus sosiaalisessa kanssakäymisessä.
Tangokilpailu ei ole kauneus- eikä komeuskilpailu, mutta valittavan henkilön tulee kuitenkin vastata suuren yleisön odotuksiin, joihin kuuluvat kuningas- tai kuningatarmainen ryhdikäs olemus, hyvä käytös ja huoliteltu ulkoasu.

>Anonyymi La 14.7.2012, klo 23.17

Seinäjoen Tangomarkkinat 2014

facebook.com/seinajoentangomarkkinat
Twitter: @yle_musiikki, #tangomarkkinat

Ilmoittautuminen Tangolaulukilpailuun 2014 on alkanut. Ohjeet Tangomarkkinoiden sivuilla.

KILPAILUN KULKU

• 14.2. - 28.3. esikarsintojen ennakkoilmoittautuminen
• 31.3.-17.4. esikarsintakiertue YLEn studioilla klo 12-17

ma 31.3. SEINÄJOKI
ti 1.4. OULU
ke 2.4. ROVANIEMI
to 3.4. KUOPIO
ma 7.4. JYVÄSKYLÄ
ti 8.4. KAJAANI
ke 9.4. LAHTI
to 10.4. LAPPEENRANTA
ti 15.4. TURKU
ke 16.4. TAMPERE
to 17.4. HELSINKI

- Kilpailuun voi osallistua myös toimittamalla järjestäjälle 2-3 minuutin mittaisen videoklipin laulusuorituksestaan 11.4. mennessä.

• 12.5.-26.5. Nettiäänestys

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
• 9.-12.7.Tangomarkkinat-festivaali Seinäjoella
• To 10.7. Kuningasfinaali suora lähetys YLE TV1 klo 21.00
• La 12.7. Kuningatarfinaali suora lähetys YLE TV1 klo 21.00

• Su 13.7. Uudet kuninkaalliset 2014 -kooste YLE TV1

Tarkat tiedot kilpailun kulusta ja ohjeet osallistumiseen löydät Tangomarkkinoiden sivuilta.
 
TANGOMARKKINAT YLEN KANAVILLA

• Pe 21.3. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• Pe 4.4. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Heidi Pakarinen klo 18.08
• Pe 16.5. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Arja Koriseva klo 18.08
• Pe 6.6. Radio Suomi, Puhelinlangat laulaa - vieraana Jukka Hallikainen klo 18.08
• Su 15.6. TV1, Radio Suomi, Areena: Finaalin karsinta
• Pe 20.6. Radio Suomi: Juhannustanssit - Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• La 21.6. TV1: Tango 100-vuotta -konsertti (uusinta)
• 23.6.-10.7 Radio Suomi: Tangon maailma. Ma-pe kuullaan 3 viikon ajan tango-ohjelmaa, yhteensä 15 ohjelmaa.
• La 5.7. Radio Suomi: Lavalauantai - Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• Su 6.7. Radio Suomi: Tangoteemailta, suora lähetys
• To 10.7. TV1, Radio Suomi, Areena: Kuningasfinaali, suora lähetys klo 21.00
• Pe 11.7. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa klo 18.08, Tango-yö klo 00.05 (perjantain ja lauantain välinen yö)
• La 12.7. TV1, Radio Suomi, Areena: Kuningatarfinaali, suora lähetys klo 21.00
• Su 13.7. TV1, Areena: Uudet kuninkaalliset

Lisää Tangomarkkinoista

Tangotunnelmia 2013

Kuningasfinaali

Kuningasfinaali - Kulissien takana

Kuningatarfinaali

Piia Pasasen asut

Kuningatarfinaali - Kulissien takana

Matkalla Kuningatarafinaaliin

Matkalla finaaliin

Semifinaalin 2. kierros

Tangomarkkinat Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä