Mat med Niklas



 Etusivu
 Reseptit
 

Tulostettava sivu Marokkolainen lihapata
4 hengelle
600 g	patapaloja naudan- tai lampaanlihaa
1 rkl	oliiviöljyä
1 tl	suolaa
0,5 tl	jauhettua kanelia
1 tl	jauhettua inkivääriä
0,5	jauhettua maustepippuria
0,5 tl	jauhettua juustokuminaa

2	appelsiinia
1	keltasipuli
1	valkosipulin kynsi
2 rkl	oliiviöljyä
2 dl	vettä
1 rkl	lihafondia
1 purkki	punaisia papuja
0,5 nippua	persiljaa
1 rkl	hunajaa


Laita lihat kulhoon ja lisää mausteet, suola ja öljy. Sekoittele mausteet hyvin lihaan. Pane kylmään tekeytymään vähintään tunniksi tai yön yli. Ota liha esiin hyvissä ajoin ennen kuin aiot ruskistaa sen.

Jaa appelsiinit lohkoiksi ja pilko ne palasiksi. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä, älä päästä ruskistumaan. Kaada sekaan maustuneet lihat, paistele kullanruskeaksi. Kaada vesi ja fondi päälle, anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi appelsiininpalat, pavut, persilja ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele muutamalla appelsiininlohkolla.

 
 
 
Ensimmäinen tuotantokausi
Toinen tuotantokausi

OSA 1.
 Pastakastike herkkusienistä
 Jauhelihaa intialaisittain
 Gremolata
 Pikkuleivänmuruja ja hunajoituja hedelmiä
 Grillattu broilerin filee

OSA 2.
 Maissikeitto ja rapuseos
 Marokkolainen lihapata
 Kuskus
 Suklaalla kruunattu leipä

OSA 3.
 Uunissa paistettu porsaanfilee
 Shish kebab
 Grillattu välikyljys ja Niklaksen waldorfinsalaatti
 Fenkoli vihreiden papujen ja pinjansiementen kera

OSA 4.
 Ananas-smoothie ja kardemummaa
 Melonia, jogurttia ja mysliä
 Tortilla ja kevään varhaisvihanneksia
 Raejuusto-savumakrillileivät


 
 
TV2  |  Niklas mat
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat