Android-tuki (07.12.2015)

Tälle sivulle on kerätty ratkaisuja Pikku Kakkosen sovelluksen Android-versiossa esiintyneisiin ongelmiin. Mikäli ongelmasi ei näy tällä sivulla, ole hyvä ja kerro siitä meille osoitteeseen: pikkukakkonen@yle.fi.

Sovelluksen asennus ilman Google Play -kauppaa (esim. Kurio-tabletit)

Kaikissa Android-laitteissa ei ole Google Play -kauppaa asennettuna. Se on kuitenkin ainoa sovelluskauppa, johon Pikku Kakkosen sovellus on lähetetty. Jos löydät sovelluksen jostain muusta sovelluskaupasta, on kyseessä epävirallinen ja mahdollisesti haitallinen versio! Mikäli Google Play -kaupan asennus laitteeseen ei onnistu, voi Pikku Kakkosen sovelluksen asentaa myös käsin. Asennus on suoraviivainen toimenpide, mutta vaatii hieman vaivannäköä. Ohjeet sovelluksen asentamiselle löydät esim. Android Suomen sivuilta: http://wiki.androidsuomi.fi/Kuinka_asennan_.APK-tiedostot.

Pikku Kakkosen sovelluksen version 1.9.2 voi ladata täältä: http://yle.fi/pikkukakkonen/app/pikkukakkonen_1.9.2.apk. Kun sovelluksesta julkaistaan seuraava versio, pitää asennus uusia.

Sovellus kaatuu heti (esim. Lenovo-tabletit)

Pikku Kakkosen sovellus käyttää paljon videota. Joidenkin Android-laitteiden näytönohjaimissa on yhteensopivuusongelma Pikku Kakkosen käyttämien videoiden kanssa. Ongelman voi kiertää asentamalla sovelluksesta version, joka ei käytä lainkaan näytönohjainta. Se toimii hieman hitaammin, mutta eron ei pitäisi olla häiritsevän suuri. Valitettavasti tätä versiota ei voida tarjota Google Play -kaupan kautta, eli se pitää asentaa käsin. Ohjeet sovelluksen asentamiselle löydät esim. Android Suomen sivuilta: http://wiki.androidsuomi.fi/Kuinka_asennan_.APK-tiedostot.

Pikku Kakkosen sovelluksen version 1.9.2, joka ei käytä näytönohjainta, voi ladata täältä: http://yle.fi/pikkukakkonen/app/pikkukakkonen_1.9.2_cpu.apk. Kun sovelluksesta julkaistaan seuraava versio, pitää asennus uusia.

Sovelluksen videot eivät näy

Sovelluksen on todettu joskus ensimmäisellä käynnistyskerralla jättävän videot toistamatta. Videoita on esim. etusivun tervehdyksessä, sisältöjen juonnoissa ja monet sisällöt perustuvat videoon. Mikäli sovellus tuntuu oudolta (videoiden puutteen vuoksi), sovelluksen sulkeminen ja uudelleenkäynnistyksen pitäisi auttaa.

Sovellus ei aina käynnisty tai kaatuilee satunnaisesti

Android-laitteissa, joissa on alle 1024 megatavua muistia, saattaa muisti loppua, jolloin sovellus kaatuu käynnistyksen jälkeen tai heti käynnistettäessä. Sovellus ei käytä paljon muistia, mutta jos Androidissa on useita muita ohjelmia auki samanaikaisesti, muisti loppuu helpommin. Mikäli ongelmat kuitenkin toistuvat aina esim. tietyssä tilanteessa, olemme erittäin kiitollisia yksityiskohtaisesta ongelman kuvauksesta (laite ja tilanne) osoitteeseen: pikkukakkonen@yle.fi.

Sovelluksessa näkyy vain mustia laatikoita (esim. Galaxy Tab 3)

Pikku Kakkosen sovellus ei osaa käyttää vanhalla Android-käyttöjärjestelmällä olevan Galaxy Tab 3:n (sekä mahdollisesti muiden Android-laitteiden) näytönohjainta oikein. Tällöin kaikki kuvat näkyvät mustina laatikoina. Helpoiten ongelman saa ratkaistua päivittämällä Android-laitteen käyttöjärjestelmä. Mikäli tämä ei ole mahdollista tai ei auta, on sovelluksesta tehty versio, joka ei käytä lainkaan näytönohjainta. Se toimii hieman hitaammin, mutta eron ei pitäisi olla häiritsevän suuri. Valitettavasti tätä versiota ei voida tarjota Google Play -kaupan kautta, eli se pitää asentaa käsin. Ohjeet sovelluksen asentamiselle löydät esim. Android Suomen sivuilta: http://wiki.androidsuomi.fi/Kuinka_asennan_.APK-tiedostot.

Pikku Kakkosen sovelluksen version 1.9.2, joka ei käytä näytönohjainta, voi ladata täältä: http://yle.fi/pikkukakkonen/app/pikkukakkonen_1.9.2_cpu.apk. Kun sovelluksesta julkaistaan seuraava versio, pitää asennus uusia.

Sovellus katoaa (esim. Android 5.0.0)

Androidin versiossa 5.0.0 oli vika, joka korjattiin versiossa 5.0.1, mutta vikaa on raportoitu myös muilla Androidin versioilla. Vika näyttäytyy siten, että Androidin päivityksen jälkeen osa asennetuista sovelluksista katoaa näkyvistä eikä niitä voi uudelleenladata Google Play -kaupasta. Valitettavasti Pikku Kakkonen on yksi näistä sovelluksista, mutta se ja muut kadonneet sovellukset palaavat näkyviin seuraavan Androidin päivityksen jälkeen. Jos päivitys ei ole mahdollinen, kokeneet käyttäjät voivat koittaa poistaa air.fi.yle.pikkukakkonen sovelluksen adb-ohjelmalla, jonka jälkeen Pikku Kakkosen voi asentaa uudelleen Google Play -kaupasta. On myös mahdollista ladata Pikku Kakkosesta epävirallinen versio virallisen version rinnalle, mikä vaatii epävirallisten sovellusten hyväksymistä Androidissa.

Pikku Kakkosen sovelluksen epävirallisen version 1.9.2 voi ladata täältä: http://yle.fi/pikkukakkonen/app/pikkukakkonen_1.9.2_unofficial.apk. Kun sovelluksesta julkaistaan seuraava versio, pitää asennus uusia.